Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, gvoi είπε

Τώρα είδα ότι μπορείς να επιλέξεις όλα τα υφιστάμενα αλλα σε σύγκριση με το BASIC

για πες πως γίνεται , να βάλω τα υπόλοιπα αν είναι

• Απαντ. 33,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• korakios

5722

• ekrepali

2255

• doomnx

1312

• takoulou

683

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, korakios είπε

όλα καλά , ήθελα τον τύπο ρήτρας για το excel , ευχαριστώ :)

δε νομίζω να πέρασε τελικά , δλδ μια κατηγορία κίτρινων θα έχουμε , αλλά και να σου λέει μια τιμή που θα εκκαθαρίζεται στο τέλος , δεν έχει και πολύ νόημα , πάλι θα πρέπει να μαντεύεις χοντρική

το σίγουρο όμως είναι οτι μεταξύ κίτρινων μπορείς να δεις πιο συμφέρει

Κατάλαβα… πάλι περιπλέκονται τα πράγματα…. Μεταξύ κίτρινων και πράσινων θα μπορούμε να συγκρίνουμε;

Δημοσ.

Έχει δοκιμάσει κανένας να κάνει διαδικτυακά σήμερα το e-contract της ΕΛΠΕ; όταν το πατάω μου βγάζει μόνο επιλογή για το fixed. Δυο διαφορετικοί περιηγητές και δυο διαφορετικοί υπολογιστές τα ίδια 🤔

Εναλλακτικά ποιο είναι το μαγικό τηλέφωνο της εξυπηρέτησης που δίνει τα 100;

Ευχαριστώ

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Greg29M είπε

Κατάλαβα… πάλι περιπλέκονται τα πράγματα…. Μεταξύ κίτρινων και πράσινων θα μπορούμε να συγκρίνουμε;

γίνεται σύγκριση αλλά στο περίπου επειδή το ΥΠΕΝ αποφάσισε να δώσει το ελεύθερο στα πράσινα να αλλάζουν πάγιο/έκπτωση ανα μήνα και ανα τρίμηνο συντελεστές (και εξάμηνο βασική τιμή προμήθειας)

επίσης επειδή τα πράσινα βγαίνουν με τιμές χοντρικής 2 μηνών πίσω , πρέπει να ταιριάζει και το σενάριο να είναι ίδιος ο μέσος όρος για την περίοδο που συγκρίνεις

φτιάχνω στο excel το φύλλο αγνοήστε το και θα κάνω ένα sticky με οδηγίες για όσους θέλουν να ασχοληθούν , αλλά αφού βγάλουν όλοι οι πάροχοι τις νέες χρεώσεις

2 λεπτά πριν, gvoi είπε
  Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου

image.png.d8f5b0bdf45317d462b0ce81060227d6.png

δεν πήρα γραμμή οτι είναι μενού επιλογής , ευχαριστώ :)

• Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αν κάποιος υποθετικά τον μήνα Δεκέμβριο έχει μια κατανάλωση 200kwh και είναι στο Ήρων fixed θα πληρώσει 10 ευρώ παραπάνω απο ότι αν ήταν στο guarante. Έχω υπολογίσει και την ρήτρα των 8 ευρώ. Αν δεν την υπολογίσουμε πληρώνει 18 ευρώ παραπάνω κάποιος που είναι στο Ήρων fixed τον Δεκέμβρη.

Αν βάλουμε στην εξίσωση ότι τα δώρα θα συνεχιστούν και κάποιος που είναι στο Ήρων fixed χάνει και την δυνατότητα του τουρισμού που μπορεί να παίρνει δώρα. Οποτε χάνει ακόμα περισσότερα χρήματα.

Βέβαια κανεις δεν ξέρει αν τα δώρα θα συνεχιστούν ή πόσο θα αυξηθεί η τιμή της κιλοβατωρας με τις αλλαγές και όχι σε βάθος ενος μήνα αλλά δύο, τριών, τεσσάρων μηνών. Στην ουσία πρέπει να μαντεύουμε πράγματα για να πάρουμε την πιο συμφέρουσα απόφαση.

Επεξ/σία από Sayonaras
  • Like 1
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, Sayonaras είπε

Βέβαια κανεις δεν ξέρει αν τα δώρα θα συνεχιστούν ή πόσο θα αυξηθεί η τιμή της κιλοβατωρας με τις αλλαγές και όχι σε βάθος ενος μήνα αλλά δύο, τριών, τεσσάρων μηνών. Στην ουσία πρέπει να μαντεύουμε πράγματα για να πάρουμε την πιο συμφέρουσα απόφαση.

αυτό , είναι και ο λόγος που γράφω " ο καθένας κάνει ότι νομίζει είναι καλύτερο" ...

• Like 1
Δημοσ.

Ειμαι και εγώ στο guarantee Home του ήρων και μου έστειλε το email με την αποδοχή ή όχι, τι κάνουνε τώρα αποδεχόμαστε ή περιμένουμε; 

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, teopanta1 είπε

Ειμαι και εγώ στο guarantee Home του ήρων και μου έστειλε το email με την αποδοχή ή όχι, τι κάνουνε τώρα αποδεχόμαστε ή περιμένουμε; 

για αρχή τσέκαρε τους όρους αν άλλαξαν ,μετά παίζεις με τα νούμερα , δυστυχώς αυτή είναι η απάντηση

Guarantee : (1,26*ΤΕΑ+18-60)/1000+0,082*0,9 , μαντεύεις απο Ιανουάριο

Basic : (1.26 * (TEA-50)+0)/1000 + 0,115 (με προϋπόθεση οτι είναι μικρή η διαφορά  ΤΕΑ προηγούμενου μήνα με προ-προηγούμενου  μήνα, την έχω μηδέν στον τύπο μιας και έτσι είπαν για Ιανουάριο)

όπου ΤΕΑ βλέπεις εκεί

https://www.enexgroup.gr/el/day-ahead-market-figures

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
2 hours ago, korakios said:

είναι για να μην κάνουμε τράμπες εύκολα απο κίτρινο σε πράσινο όταν η ΤΕΑ ανηφορίζει 😁

Aυτό ξέχασα να το σχολιάσω. Πες ότι είσαι σε κίτρινο τιμολόγιο και η ΤΕΑ εκτοξεύεται στο 200-300. Ίσως προλάβουμε το επόμενο πρωινό να υπογράψουμε σε πράσινο με τη παλιά τιμή προμήθειας (κλειδωμένη για 6 μήνες) και το παλιό Lu (κλειδωμένο για 3 μήνες). Το 1ο μήνα θα έχουμε χαμηλό ρεύμα εφόσον ο συντελεστής α βαζίζεται στο Μ-1 και ο συντελεστής β βασίζεται σε Μ-1 και Μ-2.

Εάν προλάβουν και αλλάξουν τις τιμές προμήθειας ή/και το Lu για τις νέες συμβάσεις, τότε οι πελάτες που είναι ήδη σε πράσινο κι έχουν ξεπεράσει το 3μηνο, θα γνωρίζουν τι τους περιμένει μετά από 1 μήνα που θα εφαρμοστούν σε εκείνους οι αλλαγές.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, ekrepali είπε

Aυτό ξέχασα να το σχολιάσω. Πες ότι είσαι σε κίτρινο τιμολόγιο και η ΤΕΑ εκτοξεύεται στο 200-300. Ίσως προλάβουμε το επόμενο πρωινό να υπογράψουμε σε πράσινο με τη παλιά τιμή προμήθειας (κλειδωμένη για 6 μήνες) και το παλιό Lu (κλειδωμένο για 3 μήνες). Το 1ο μήνα θα έχουμε χαμηλό ρεύμα εφόσον ο συντελεστής α βαζίζεται στο Μ-1 και ο συντελεστής β βασίζεται σε Μ-1 και Μ-2.

Εάν προλάβουν και αλλάξουν τις τιμές προμήθειας ή/και το Lu για τις νέες συμβάσεις, τότε οι πελάτες που είναι ήδη σε πράσινο κι έχουν ξεπεράσει το 3μηνο, θα γνωρίζουν τι τους περιμένει μετά από 1 μήνα που θα εφαρμοστούν σε εκείνους οι αλλαγές.

για ένα μήνα καλύπτεσαι , μετά σε πιάνει στο πράσινο ο συντελεστής β που θα ανεβάζει , αλλά το κυριότερο είναι οτι τουλάχιστον στον Ηρών , το πράσινο δε συμφέρει , φοβάμαι οτι αν συνεννοήθηκαν τα πράσινα θα είναι γενικά ακριβά

Δλδ μόνο για εκτοξεύσεις χρησιμεύει , αλλά μετά αν είναι να πηγαίνεις απο το ακριβό στο λίγο ακριβό και μετά σε κάτι παραπάνω απο ακριβό , τραβάς στο σταθερό και τελειώνει

εκτός φυσικά αν παίζουν δωράκια 😂

έτοιμα του Ηρών , αν θες/θέλετε παίξτε με τιμές ΤΕΑ και βγαίνουν τελικές

• Like 1
Δημοσ.

Πράσινα άλογα και ...ουτσες μπλε, μετά συγχωρήσεως.

Τι αηδίες είναι αυτές, ξεφτίλες έχουν μπερδέψει τον κόσμο με τα μαγειρεματα τους. Ντροπή ρε.

• Like 11
Δημοσ.
Μόλις τώρα, telis είπε

Πράσινα άλογα και ...ουτσες μπλε, μετά συγχωρήσεως.

Τι αηδίες είναι αυτές, ξεφτίλες έχουν μπερδέψει τον κόσμο με τα μαγειρεματα τους. Ντροπή ρε.

νταξ , στα πράσινα απλά θα κοιτάς τιμές ανα μήνα τουλάχιστον , κατά τα άλλα συμφωνώ , αντί να τα απλοποιήσουν τα κάνανε μαντάρα , τουλάχιστον παλιότερα έβγαινε μια άκρη για το πιο απο τα κυμαινόμενα συμφέρει , τώρα το δυσκόλεψαν και αυτό

• Like 1
Δημοσ.
11 ώρες πριν, Basketikos_ είπε

Ειδικός δεν είμαι, αλλά δε μου φαίνεται και πολύ σοφή επιλογή να δεσμευτείς για δύο ολόκληρα χρόνια με τόσο απρόβλεπτο ενεργειακό περιβάλλον.

Τί ποινή αποχώρησης υπάρχει; Εξέτασε και αυτό.

Κραταει σταθερη τιμη για 1 χρονο και στους 12 μήνες μπορω να φυγω χωρις ρητρα

8 ώρες πριν, giorgosvet είπε

Δηλαδή εγώ που πήρα 80+50+30 δωροκάρτα +ηλεκτρολόγο τζάμπα θα με βρίσουν αν ζητήσω και το 100αρικο!. Οπότε συνεχίζω Ηρων με το 50αρικακι.Καλά είναι. Να είμαστε και λογικοί, μην είμαστε και πλεονέκτες!

Τι ειναι αυτη η δωροκαρτα; δεν μου το ειπαν που μου προτειναν ρευμα κ αεριο...

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...