Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
21 λεπτά πριν, Sta είπε

Εφόσον το πράσινο ανακοινώνεται μέχρι 1η του μήνα, τι περιθώριο αντίδρασης αφήνει στον καταναλωτή για την αλλαγή παρόχου; 

τι εννοείς ? αν ανακοινώσει 1/1/24 ο Α χρέωση 0,18 για Ιανουάριο και ο Β δίνει 0,15 , απλά την κάνεις (αν θες)

21 λεπτά πριν, Sta είπε

Για τα κίτρινα εννοείς ότι κοιτώντας τις τιμές των προηγουμένων μηνών βλέπεις ποια είναι η τάση;

όχι , για τα κιτρινα ειδικα πρέπει να μαντεύεις τις μελλοντικές τιμές χοντρικής

τα πράσινα παίρνουν τιμές απο συνδυασμό 2 προηγούμενων μηνών

21 λεπτά πριν, Sta είπε

Τα πράσινα έχουν σταθερή σχέση τιμής με τα κίτρινα δλδ;

όχι , το αντίθετο , στα πράσινα ανα μήνα αλλάζουν πάγια/εκπτώσεις και ανα τρίμηνο οι συντελεστές , δλδ χειρότερα είναι απλά θα ξέρεις τιμή

20 λεπτά πριν, messinia3 είπε

Το γεγονός όμως ότι θα πρέπει να μαντευεις ,καθώς μπορεί να μεταβληθούν παράμετροι δεν το κάνει καθόλου εύκολο για το μέσο πολίτη.απλα στο πράσινο θα είναι θεωρητικά εύκολη η σύγκριση...όπως είπες μακάρι να συνεχιστούν τα δωρα που πιστεύω θα αφορούν (εάν εξακολουθησουν) τα κίτρινα πλέον.

μακάρι να συνεχίσουν τα δώρα στα κίτρινα γιατί , τουλάχιστον με του Ηρών , το πράσινο δε συμφέρει (με ίδιες τιμές χοντρικής)

18 λεπτά πριν, sosias είπε

είχανε γράψει ότι θα είναι σταθερά για ένα εξάμηνο 

σταθερή η βασική χρέωση , όλα τα άλλα αλλάζουν , άρα και η τελική τιμή

17 λεπτά πριν, Sayonaras είπε

Με κάθε επιφύλαξη αφού στο παρελθόν ιδιώτες πάροχοι ακόμα και σε σταθερής τιμής προγράμματα τα κατήργησαν μονομερώς γιατί δεν τους συνέφεραν.

Το Ήρων home guarante αφού είναι κίτρινο πως υπόσχονται τα παρακάτω  

To πρόγραμμα έχει τη δυνατότητα επιλογής προστασίας τιμής, ώστε όταν λήξουν τα έκτακτα μέτρα και η αναστολή της αναπροσαρμογής κόστους αγοράς (Ν. 4951/2022) να περιορίζεται η έκθεση του Πελάτη στον κίνδυνο τιμών. Ενεργοποιώντας τη μηνιαία Χρέωση Guarantee 8€, ο Πελάτης διασφαλίζει ότι η χρέωση ενέργειας δεν θα υπερβεί τα 0,1700 €/kWh σε όλη τη διάρκεια της σύμβασης.

Μάλιστα στους όρους αναφέρει οτι η προστασία ισχύει για τουλάχιστον έξι μήνες.

Δεν μετατρέπεται απο κίτρινο σε μπλε; Έχω μπερδευτεί.

απλά είναι υβριδικο πρόγραμμα ωστε ο Ηρών να μπορεί να μεταβάλει την έξτρα χρέωση 8€ και το άνω όριο 0,17 αν δε βγαίνει

στο σταθερό που έχει είναι για 12 μήνες κλειδωμένη

17 λεπτά πριν, Sayonaras είπε

μόλις αλλάξανε και οι όροι στα 0,22 πήγε η προστασία 🤣😂 , μα τι προστάτες 😂

https://www.heron.gr/media/slyfeb4w/e-o-_generous-guarantee-home-bonus_1-1-24.pdf

τώρα δεν ξέρω τι παίζει με όσους είχατε προηγούμενες τιμές στα 0,17

ψάχνω να δω τι άλλο άλλαξε, πχ το πάγιο 5,5€ η χρέωση προστασίας λες 100€ ?😂

edit ,ok 8€ το αφήσαν

Επεξ/σία από korakios
  • Thanks 1
  • Απαντ. 33,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• korakios

5722

• ekrepali

2255

• doomnx

1312

• takoulou

683

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
11 minutes ago, Sayonaras said:

Με κάθε επιφύλαξη αφού στο παρελθόν ιδιώτες πάροχοι ακόμα και σε σταθερής τιμής προγράμματα τα κατήργησαν μονομερώς γιατί δεν τους συνέφεραν.

Ενεργοποιώντας τη μηνιαία Χρέωση Guarantee 8€, ο Πελάτης διασφαλίζει ότι η χρέωση ενέργειας δεν θα υπερβεί τα 0,1700 €/kWh σε όλη τη διάρκεια της σύμβασης.

Δεν μετατρέπεται απο κίτρινο σε μπλε; Έχω μπερδευτεί.

To Guarantee παραμένει κίτρινο... αν είναι πάνω από 0.17 η τελική, χρεώνεσαι 0.17... αν είναι κάτω από 0.17 χρεώνεσαι τη κανονική του τιμή πχ 0.15. Αλλά αν είναι να δώσεις 5 + 8 = 13 ευρώ πάγιο... αν πιστεύεις ότι οι τιμές δε θα πέσουν κάτω από 0.16 συμφέρει το σταθερό Fix με 0.16 και 5 ευρώ πάγιο.

Στους ειδικούς όρους του Fix γράφει ξεκάθαρα ότι ισχύει για 1 χρόνο κι ότι δεν έχουν το δικαίωμα να κάνουν τροποποίηση (ουσιαστικά αναιρούν μόνοι τους το δικαίωμα που τους δίνει ο ΚΠΗΕ). Επίσης το πέναλτυ αποχώρησης δεν είναι μεγάλο... πληρώνεις μόνο τα μηνιαία πάγια που υπολοίπονται... δηλαδή ξεκινάς με 60 ευρώ το 1ο μήνα, 55 τον 2ο μήνα κ.ο.κ Συν ΦΠΑ εννοείται.

• Thanks 1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, ekrepali είπε

To Guarantee παραμένει κίτρινο... αν είναι πάνω από 0.17 η τελική, χρεώνεσαι 0.17...

σε πρόλαβα , άλλαξε σε 0,22

Spoiler

1469717303_.png.92c69ab7d0db6a00b52e0ba93e741206.png

5,5 πάγιο και 8 η ταρίφα

1 λεπτό πριν, ekrepali είπε

Στους ειδικούς όρους του Fix γράφει ξεκάθαρα ότι ισχύει για 1 χρόνο κι ότι δεν έχουν το δικαίωμα να κάνουν τροποποίηση (ουσιαστικά αναιρούν μόνοι τους το δικαίωμα που τους δίνει ο ΚΠΗΕ). Επίσης το πέναλτυ αποχώρησης δεν είναι μεγάλο... πληρώνεις μόνο τα μηνιαία πάγια που υπολοίπονται... δηλαδή ξεκινάς με 60 ευρώ το 1ο μήνα, 55 τον 2ο μήνα κ.ο.κ Συν ΦΠΑ εννοείται.

εξαρτάται τα δώρα που θα δίνουν στα άλλα , αλλιώς το Fix είναι πρόταση

• Like 2
Δημοσ.
9 λεπτά πριν, korakios είπε

απλά είναι υβριδικο πρόγραμμα ωστε ο Ηρών να μπορεί να μεταβάλει την έξτρα χρέωση 8€ και το άνω όριο 0,17 αν δε βγαίνει

στο σταθερό που έχει είναι για 12 μήνες κλειδωμένη

Σε ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια σου. Έχω μάθει παρά πολλά πράγματα διαβάζοντας τα μυνήματα σου.

Στον όρο Ε3.4 του προγράμματος λέει ότι έχουν το δικαίωμα να αναπροσαρμοσουν τις αριθμητικές τιμές και τις παραμέτρους προσδιορισμού των χρεώσεων 6 μήνες μετά από την ημερομηνία έναρξης προμήθειας στο πρόγραμμα και μόνο κατόπιν σχετικής εγγραφής ειδοποίησης του πελάτη 60 ημέρες πριν την αναπροσαρμογή των παραμέτρων.

Με κάθε επιφύλαξη βέβαια γιατί ότι θέλουν κάνουν, όπως έκαναν παλιά με τα σταθερά μονομερώς.

Πάντως όπως το βλέπω τουλάχιστον για τον Ιανουάριο θα μου παρέχει μια προστασία ότι δεν θα πάει πάνω απο 0,17 η kwh. 

3 λεπτά πριν, korakios είπε

Απίστευτο.....

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, Sayonaras είπε

Πάντως όπως το βλέπω τουλάχιστον για τον Ιανουάριο θα μου παρέχει μια προστασία ότι δεν θα πάει πάνω απο 0,17 η kwh. 

0,22 , εκτός αν υπέγραψες ήδη

τώρα δεν ξέρω αν πατήσουν για την αλλαγή ορίου στην κατάργηση του μηχανισμού , δε νομίζω

σίγουρα όμως όσοι είναι και πάνε να ενεργοποιήσουν τα 8€ ίσως ξινίσουν και γίνει ότι είχε γίνει παλιά με την NRG

edit δλδ και καλά απο τη στιγμή που δεν το έχεις ενεργοποιημένο ,δεν καλύπτεσαι απο αλλαγές στις τιμές ορίων και χρέωσης της "υπηρεσίας"

Επεξ/σία από korakios
  • Thanks 1
Δημοσ.
14 minutes ago, korakios said:

Άραγε όσοι το είχαν ήδη ενεργοποιήσει έχουν κατοχυρώσει το 0.17... ή θα έχουμε παρατράγουδα όπως με τη συνδρομή της NRG το καλοκαίρι του 2021;

10 minutes ago, korakios said:

τώρα δεν ξέρω αν πατήσουν για την αλλαγή ορίου στην κατάργηση του μηχανισμού , δε νομίζω

σίγουρα όμως όσοι είναι και πάνε να ενεργοποιήσουν τα 8€ ίσως ξινίσουν και γίνει ότι είχε γίνει παλιά με την NRG

Το ίδιο πράγμα σκεφτήκαμε, άρα μάλλον αυτό θα γίνει.  😄

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Φρέσκο από ΗΡΩΝ, δεν με πολυνοιάζει γιατί η παροχή δεν έχει κατανάλωση αλλά οκ, προς ενημέρωση του τι έρχεται

Spoiler

image.png.ce345f1d9e1e284b0b54a1ec3a0901e0.png

Επεξ/σία από gvoi
  • Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, ekrepali είπε

Άραγε όσοι το είχαν ήδη ενεργοποιήσει έχουν κατοχυρώσει το 0.17... ή θα έχουμε παρατράγουδα όπως με τη συνδρομή της NRG το καλοκαίρι του 2021;

Το ίδιο πράγμα σκεφτήκαμε, άρα μάλλον αυτό θα γίνει.  😄

το είχαμε πετάξει όταν προωτοβγήκε το πρόγραμμα , αφού είναι ίδια φάση με το τότε της NRG

προσωπικά αν είναι πάω στο fixed απο το να έχω την παπάντζα έννοια με 13,5€ πάγιο

(αφού πάρω και τα 100€ απο ελπέ 😂)

Μόλις τώρα, gvoi είπε

Φρέσκο από ΗΡΩΝ, δεν με πολυνοιάζει γιατί η παροχή δεν έχει κατανάλωση αλλά οκ, προς ενημέρωση του τι έρχεται

image.png.ce345f1d9e1e284b0b54a1ec3a0901e0.png

είσαι αρκετές σελίδες πίσω , φυσικά καλά έκανες και το πόσταρες , αν μπορείς βάλτο σε spoiler

μήπως συγκρίνει το πράσινο με άλλο εκτός του guarantee ? Ήθελα να μάθω συντελεστές ρήτρας για τα υπόλοιπα του Ηρών

• Sad 1
Δημοσ.

Πω πω αδιάβαστος! Είνια αλήθεια τις πέρασα λίγο αέρα τις σελίδες, ήμουν περίπου 30 πίσω, πφφφφφφ! Ω ρε τι έχει να γίνει πάλι, 100 σελίδες τη μέρα!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 λεπτά πριν, gvoi είπε

Πω πω αδιάβαστος! Είνια αλήθεια τις πέρασα λίγο αέρα τις σελίδες, ήμουν περίπου 30 πίσω, πφφφφφφ! Ω ρε τι έχει να γίνει πάλι, 100 σελίδες τη μέρα!

καλά δεν έχασες και τίποτα , δες το ρεζουμέ χρέωσης με υποθετική τιμή ΤΕΑ 100 στην προηγούμενη και την ίδια σελίδα για τις αλλαγές του guarantee, αλλά κάνε μια καλή και πες για το λινκ 

8 λεπτά πριν, korakios είπε

μήπως συγκρίνει το πράσινο με άλλο εκτός του guarantee ?

Επεξ/σία από korakios
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Στο λινκ αναφέρεται μόνο στα 2 αυτά προγράμματα BASIC HOME και SIMPLY GENEROUS HOME BONUS τπτ παραπάνω. (https://my.heron.gr/sigkrisi-programmaton/simply-generous-home-bonus).

Τώρα είδα ότι μπορείς να επιλέξεις όλα τα υφιστάμενα αλλα σε σύγκριση με το BASIC

Επεξ/σία από gvoi
Δημοσ.
1 ώρα πριν, korakios είπε

για τα κίτρινα και για σύγκριση κίτρινων με πράσινων θα κοιτάς στο excel και θα μαντεύεις τιμές χοντρικής για τους επόμενους μήνες , επίσης βάζοντας τιμές προηγούμενης χοντρικής θα ξέρεις περίπου πόσο θα κάνει το πράσινο πριν δημοσιευτεί η τιμή

Τα κίτρινα σε δυο κατηγορίες δεν χωρίζονται; Σε ex ante και ex post ? Άρα, μόνο στα ex post δεν θα πρέπει να μαντεύουμε τιμές χοντρικής επόμενων μηνών ενώ στα ex ante δεν θα γνωρίζουμε εκ των προτέρων όπως τα πράσινα ;

Δημοσ.
Μόλις τώρα, gvoi είπε

Στο λινκ αναφέρεται μόνο στα 2 αυτά προγράμματα BASIC HOME και SIMPLY GENEROUS HOME BONUS τπτ παραπάνω. (https://my.heron.gr/sigkrisi-programmaton/simply-generous-home-bonus)

όλα καλά , ήθελα τον τύπο ρήτρας για το excel , ευχαριστώ :)

Μόλις τώρα, Greg29M είπε

Τα κίτρινα σε δυο κατηγορίες δεν χωρίζονται; Σε ex ante και ex post ? Άρα, μόνο στα ex post δεν θα πρέπει να μαντεύουμε τιμές χοντρικής επόμενων μηνών ενώ στα ex ante δεν θα γνωρίζουμε εκ των προτέρων όπως τα πράσινα ;

δε νομίζω να πέρασε τελικά , δλδ μια κατηγορία κίτρινων θα έχουμε , αλλά και να σου λέει μια τιμή που θα εκκαθαρίζεται στο τέλος , δεν έχει και πολύ νόημα , πάλι θα πρέπει να μαντεύεις χοντρική

το σίγουρο όμως είναι οτι μεταξύ κίτρινων μπορείς να δεις πιο συμφέρει

• Like 1
Δημοσ.

Με τις νέες τιμές ηρων προφανώς αναμένεται αναπροσαρμογη άμεσα και στο ηρων fixed...σταθερό πιο φθηνό από κυμαινόμενο...μάλιστα. 

• Like 2
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...