Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
53 λεπτά πριν, fysikos είπε

Β. Αεριο 0.0557 και 120ε δωρο για 2 χρόνια. 

Λεω να δεχτω. Με προβληματιζει η δεσμευση στο αεριο. Καποια προταση απο τους ειδικους;

Ειδικός δεν είμαι, αλλά δε μου φαίνεται και πολύ σοφή επιλογή να δεσμευτείς για δύο ολόκληρα χρόνια με τόσο απρόβλεπτο ενεργειακό περιβάλλον.

Τί ποινή αποχώρησης υπάρχει; Εξέτασε και αυτό.

• Thanks 1
  • Απαντ. 33,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• korakios

5722

• ekrepali

2255

• doomnx

1312

• takoulou

683

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
29 λεπτά πριν, antykaps είπε

Σε ερώτηση μου αν παίρνω τα 100 E δωρο μου είπε με φυσικοτητα "ασφαλως"

Αμφιταλαντεύομαι τί να κάνω να πάω volton (περιμένω συμβάσεις) ή να παραμείνω ΕΛΠΕ και να ζητήσω κιάλλο 100ρικο (οι ειδικοί όροι λένε "νέο πελάτη ηλεκτρικού ρεύματος ELPEDISON") ρώτησα την τηλ/κή υποστήριξη για διευκρίνιση και μου είπαν θα με πάρουν πίσω... ΑΝ ισχύει η προσφορά, αν κάψω λιγότερες από 1000kwh μέσα στον Δεκέμβρη συμφέρει η ELPEDISON (καίω μέχρι τα 100€ δωρεάν, αν κάψω λιγότερα το 100ρικο καλύπτει και τις λοιπές χρεώσεις), παραπάνω συμφέρει η VOLTON με τις 1000kwh δωρεάν. Που για Δεκέμβρη δεν παίζει να κάψω παραπάνω εκτός αν κάνει τίποτα χιονιάδες - που δεν το βλέπω!

Δημοσ.
1 ώρα πριν, EchiDNA είπε

Για όσους έχουμε έξυπνο μετρητή (π.χ. sx1a1-sels-05 με κάρτα SIM), θα παίζει από το νέο έτος το Πορτοκαλί τιμολόγιο σαν επιλογή ή θα πρέπει να ολοκληρωθούν πρώτα οι όποιες διεργασίες του ΔΕΔΔΗΕ;

@EchiDNA Καλησπέρα! Θα μπορούσες μήπως να μας πεις πώς κατάφερες κι έβαλες έξυπνο μετρητή; Σου έβαλαν χωρίς να το ζητήσεις ή έκανες κάποια αίτηση στον ΔΕΔΔΗΕ; 

*Γνωρίζω πως είναι λίγο off-topic, οπότε δεν θα το συνεχίσω περαιτέρω*

• Like 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, HAthinaia είπε

@EchiDNA Καλησπέρα! Θα μπορούσες μήπως να μας πεις πώς κατάφερες κι έβαλες έξυπνο μετρητή; Σου έβαλαν χωρίς να το ζητήσεις ή έκανες κάποια αίτηση στον ΔΕΔΔΗΕ; 

*Γνωρίζω πως είναι λίγο off-topic, οπότε δεν θα το συνεχίσω περαιτέρω*

Δεν ζήτησα κάτι, μπήκε σε νέα παροχή τέλος του 2019.

• Like 2
Δημοσ.
1 ώρα πριν, antykaps είπε

Mιλάω αυτη την στιμη με εκπροσωπο της Elpedison για μεταφορα 2 παροχών απο το Value στο Smart
Σε ερώτηση μου αν παίρνω τα 100 E δωρο μου είπε με φυσικοτητα "ασφαλως"
Ειμαι στην αναμονη για ετοιμασει τις νεες συμβασεις
Έστειλε την μια εχει το σαν ειδκο ορο το δωρο των 100Ε
Αναμενω για την ολοκληρωση της διαδικασίας

Συνέχεια...
Μου εστειλε τις συμβασεις τις αποδεχτηκα ηλεκτρονικα και ολοκληρωθηκε η διαδικασία παρα πολυ ευκολα (αυτο με βαζει σε σκεψεις.. μην τη ν πατησουμε)
Ο καιρος θα δεξει ,ελπιζω να πανε ολα καλά..

έπρεπε να σου δώσουν και δωροκάρτα απο τη στιγμή που έβαλες 2 παροχές

1 ώρα πριν, fysikos είπε

Ειμαι στην ελπε και μιλησα με εξυπηρέτηση. Μου εστειλαν συμβολαιο:

Α. Ρευμα με 0.099 και 100ε δωρο στον πρωτο λογαριασμό 

Β. Αεριο 0.0557 και 120ε δωρο για 2 χρόνια. 

Λεω να δεχτω. Με προβληματιζει η δεσμευση στο αεριο. Καποια προταση απο τους ειδικους;

για αέριο στο άλλο νήμα

Δημοσ.

Καλημέρα έκανα αίτηση στην Elpedison την 13.11.2023 και μέχρι σήμερα με ενημερώνουν ότι δεν έχει ολοκηρωθεί η διαδικασία εκπροσωπησης από το ΔΕΔΗΕ και ότι υπάρχει σε αναμονή "εντολή εργασίας". Σε ερώτηση μου με ποιανού παρόχου τις τιμές θα χρεώνομαι από 13.11 μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία η απάντηση ήταν με του προηγούμενου; Είναι δυνατόν να ισχύει αυτό; Τότε για ποιο λόγο με έβαλαν να στέλνω φωτογραφίες μετρητή κλπ.;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 23/11/2023 στις 9:35 ΠΜ, johnmegarythmos είπε

Μίλησα με την elpedison  και για το γ22 το smart και ζήτησα να με καλέσουν για να κάνω αίτηση.  Μου λέει ότι μπορεί να γίνει πριν 1/12 η αίτηση για να ξεκίνησει απο 1/12 . Αν και οι αιτήσεις στο πρόγραμμα smart ξεκινάνε από 1/12 για αυτούς που είναι ήδη στην elpedison έτσι κατάλαβα.  Άμα φύγω από την we energy που έχω το γ22 θα χάσω την έκπτωση συνέπειας των 35 ευρώ ? , η θα αποδοθει στο τελικό λογαριασμό? . Προς το παρόν δεν με έχει καλέσει κανένας από την elpedison . 

καλησπερα σας με καλεσαν αποτο 2102207028 συμβουλος ενεργειας να μου προτεινει να κανω αιτηση στο elpedison smart  ή στο προγραμμα της προτεργια . Μου ειπε οτι το προγραμμα smart θα υπαρχει και τον επομενο μηνα και το συμβολαιο ειναι για 1 χρονο και οχι για 2 οπως στα παλαιοτερα προγραμματα της elpedison .Το προγραμμα σμαρτ θα ειναι κλειστο τιμολογιο και δεν θα εχει ρητρα αναπροσαρμογης . Τον επομενο μηνα στις 20 του μηνα ολοι οι παροχοι θα ενημερωσουνε τους καταναλωτες . Παντως ολα τα προγραμματα της elpedison δεν θα υπαρχουνε και μονο το smart θα υπαρχει . Τελικα καλεσα την εξυπηρετηση πελατων και εκανα αλλαγη απο το economy plus στο smart . Οσο για το επαγγελματικο μου ειπε τα ιδια οτι το smart θα εχει κλειδωμενη τιμη για 1 χρονο χωρις ρητρα . Τις λεω θα μπω στο προγραμμα αλλα δεν θελω να κλειδωθω σε συμβολαιο διοτι δεν ξερω για το επαγγελματικο χωρο αμα θα την κρατησω ή θα το πουλησω , μου λεει οτι μπορω να μπω τωρα και τον δεκεμβριο να επιλεξω το πρασινο τιμολογιο χωρις δεσμευση συμβολαιου με εξτρα την ρητρα. 

Τελος προσφερανε ενα προγραμμα της προτεργια με 2 χρονια απαλλαγη απο την ρητρα αναπροσαρμογης που συμφερει μονο οικιακα . 

Ερωτηση και εγω γιατι να δεσμευτω σε συμβολαιο χωρις ρητρα απο τωρα χωρις να ξερω τι τελικα θα ισχυει απο τον επομενο μηνα; , ναι να μπω στο elpedison smart αλλα να με βαλουνε να επιλεξω αμα θελω δεσμευση ή οχι. 

Σημερα στελνω τα δικαιολογητικα απο την we energy στην elpedison smart για το γ22 αντε να δουμε , μου βγαινει 100 ευρω εκπτωση στο πρωτο λογαριασμο και με την εκπτωση στην τιμη κιλοβατωρας απο την we energy μου βγαινει αλλα 100 ευρω μειον.

Επεξ/σία από johnmegarythmos
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, vassiliskoi είπε

Καλημέρα έκανα αίτηση στην Elpedison την 13.11.2023 και μέχρι σήμερα με ενημερώνουν ότι δεν έχει ολοκηρωθεί η διαδικασία εκπροσωπησης από το ΔΕΔΗΕ και ότι υπάρχει σε αναμονή "εντολή εργασίας". Σε ερώτηση μου με ποιανού παρόχου τις τιμές θα χρεώνομαι από 13.11 μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία η απάντηση ήταν με του προηγούμενου; Είναι δυνατόν να ισχύει αυτό; Τότε για ποιο λόγο με έβαλαν να στέλνω φωτογραφίες μετρητή κλπ.;

Καλησπέρα.. Μήπως να πάρεις τηλέφωνο στον Δεδδηε να ρωτήσεις αν  έχει σταλεί και υπάρχει εντολή για την αλλαγή.. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 λεπτά πριν, korakios είπε

έπρεπε να σου δώσουν και δωροκάρτα απο τη στιγμή που έβαλες 2 παροχές

Ναι δικιο εχεις ... Το ειχα στο μυαλο μου και μου διεφυγε..  μπορω να κανω κατι τωρα ... δεν θυμαμαι και με ποιον μιλησα
Να στειλω ενα email ισως ?

Επεξ/σία από antykaps
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
18 λεπτά πριν, johnmegarythmos είπε

.Το προγραμμα σμαρτ θα ειναι κλειστο τιμολογιο και δεν θα εχει ρητρα αναπροσαρμογης .

όλα τα κυμαινόμενα έχουν

Οσο για το επαγγελματικο μου ειπε τα ιδια οτι το smart θα εχει κλειδωμενη τιμη για 1 χρονο χωρις ρητρα

όχι

Τις λεω θα μπω στο προγραμμα αλλα δεν θελω να κλειδωθω σε συμβολαιο διοτι δεν ξερω για το επαγγελματικο χωρο αμα θα την κρατησω ή θα το πουλησω , μου λεει οτι μπορω να μπω τωρα και τον δεκεμβριο να επιλεξω το πρασινο τιμολογιο χωρις δεσμευση συμβολαιου με εξτρα την ρητρα. 

όποτε θες φεύγεις στα κυμαινόμενα , τα πράσινα θα ισχύουν απο 1/1/24

Τελος προσφερανε ενα προγραμμα της προτεργια με 2 χρονια απαλλαγη απο την ρητρα αναπροσαρμογης που συμφερει μονο οικιακα . 

και συτό έχει ρήτρα

με καλεσαν αποτο 2102207028 συμβουλος ενεργειας

μην τον πάρεις τα σοβαρά , μάλλον δεν ξέρει τι του γίνεται και μεταφέρει ότι διαφημίζουν

9 λεπτά πριν, antykaps είπε

Ναι δικιο εχεις ... Το ειχα στο μυαλο μου και μου διεφυγε..  μπορω να κανω κατι τωρα ... δεν θυμαμαι και με ποιον μιλησα
Να στειλω ενα email ισως ?

πάρε τηλ αρχικά

1 ώρα πριν, kapati1 είπε

υπέγραψα συμβόλαιο 9/11 για nrg pass και ακόμη δεν έχει γίνει η εκπροσώπηση

τι λέτε να κάνω;

αρχικά τηλ ΔΕΔΔΗΕ να δεις αν έχουν πάρει αίτημα , μετά πόσταρε και ανάλογα παίζουν σενάρια

Επεξ/σία από korakios
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
17 λεπτά πριν, korakios είπε

όλα τα κυμαινόμενα έχουν

όχι

όποτε θες φεύγεις στα κυμαινόμενα , τα πράσινα θα ισχύουν απο 1/1/24

και συτό έχει ρήτρα

μην τον πάρεις τα σοβαρά , μάλλον δεν ξέρει τι του γίνεται και μεταφέρει ότι διαφημίζουν

πάρε τηλ αρχικά

αρχικά τηλ ΔΕΔΔΗΕ να δεις αν έχουν πάρει αίτημα , μετά πόσταρε και ανάλογα παίζουν σενάρια

αυτο σκεφτηκα και εγω οτι δεν ηξερα τι του γινεται και εκανε τους παντες για σε πεσει να γινεις συνδρομητης , τα ιδια ειχα παθει και εγω με την ταχα φθηνη nrg. Mου ειπε επισης οτι το προγραμμα nrg pass , εως 270 κιλοβατωρες δινει χαμηλη τιμη , μετα βαραει στα 0,17 λεπτα , μπηκα και ειδα τις δημοσιευσεις τιμων και τελικα δεν αναγραφει κατι τετοιο . Οτι θελουνε λενε για την καθε μια εταιρεια αυτο καταλαβαινω . 

κοιταγα το συμβολαιο το elpedison smart και γραφει στην διαρκεια του συμβολαιου. 

<<Η παρούσα σύμβαση τίθεται σε ισχύ την ημερομηνία υπογραφής της και λύεται σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 10 της παρούσης. 9.2.    Η αρχική διάρκεια της παρούσης συμφωνείται σε ένα (1) έτος  («Αρχική Διάρχεια»), αρχόμενη από την ημερομηνία έναρξης της προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας από τον Προμηθευτή, εκτός εάν ορίζεται διαφορετικά στους Ειδικούς Όρους της παρούσας. Ως ημερομηνία έναρξης προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας νοείται η ημέρα έναρξης ισχύος της Δήλωσης Εκπροσώπησης Μετρητή Φορτίου, όπως αυτή καθορίζεται από τον αρμόδιο Διαχειριστή, σύμφωνα με το άρθρο 42 ΚΠΗΕ. 9.3.    Η παρούσα θα ανανεώνεται αυτόματα για χρονικό διάστημα ενός (1) έτους κάθε φορά («Διάρκεια Ανανέωσης»), εκτός εάν δεκαπέντε (15) ημέρες πριν τη λήξη της Αρχικής Διάρκειας ή της εκάστοτε Διάρκειας Ανανέωσης ένα από τα συμβαλλόμενα μέρη δηλώσει με έγγραφη επιστολή, κοινοποιούμενη στο αντισυμβαλλόμενο μέρος, ότι δεν επιθυμεί την ανανέωση της σύμβασης. Ο Προμηθευτής υποχρεούται να υπενθυμίζει στον Πελάτη, με ατομική ειδοποίηση στον λογαριασμό κατανάλωσης ή με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, την επερχόμενη λήξη της σύμβασης ένα (1) μήνα πριν την επέλευση αυτής, καθώς και το δικαίωμα αλλαγής προμηθευτή. Στην περίπτωση αυτόματης ανανέωσης της παρούσας θα εφαρμόζεται το αντίστοιχο προϊόν του Προμηθευτή που θα είναι σε ισχύ κατά την πρώτη ημέρα της Διάρκειας Ανανέωσης για την κατηγορία στην οποία υπάγεται ο πελάτης, για το οποίο ο Πελάτης θα ενημερώνεται με την ως άνω αναφερόμενη ειδοποίηση. >>

Δεν θυμαμαι ποτε η elpedison να με ενημερωνε με ατομικη ειδοποιηση για την ληξη του συμβολαιου , αλλα εγω κοιταγα αμα εχει εκπτωση και τους καλουσα για ανανεωση , καινουργιο ειναι αυτο; .

6.      Αναπροσαρμογή Χρέωσης Προμήθειας 6.1.       Ισχύουν τα προβλεπόμενα στον Τιμοκατάλογο της παρούσης σύμβασης. 6.2.        Κάθε αναπροσαρμογή της Χρέωσης Προμήθειας θα εμφαίνεται ως πίστωση ή χρέωση στον πρώτο Λογαριασμό Κατανάλωσης, που θα εκδίδεται μετά τον μήνα κατανάλωσης κατά τον οποίο εφαρμόστηκε η αναπροσαρμογή. 6.3.    Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία (άρθρο 138 του Ν. 4951/2022 - ΦΕΚ Α’ 129/2022) από 01/08/2022 αναστέλλεται η χρέωση της ρήτρας αναπροσαρμογής και η Xρέωση Προμήθειας του προϊόντος θα διαμορφώνεται όπως θα ανακοινώνεται από την Elpedison μηνιαίως στην επίσημη ιστοσελίδα της www.elpedison.gr. Η ρήτρα αναπροσαρμογής της χρέωσης προμήθειας δύναται να επανέλθει εκ νέου, σύμφωνα με όσα ορίζονται στον όρο 6 της σύμβασης προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας και την ισχύουσα νομοθεσία.

Επεξ/σία από johnmegarythmos
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, johnmegarythmos είπε

Δεν θυμαμαι ποτε η elpedison να με ενημερωνε με ατομικη ειδοποιηση για την ληξη του συμβολαιου , αλλα εγω κοιταγα αμα εχει εκπτωση και τους καλουσα για ανανεωση , καινουργιο ειναι αυτο; .

όχι , απο πάντα ισχύει το να σε ενημερώνουν πριν λήξει το συμβόλαιο , άσχετα αν παλιότερα το "ξεχνούσαν" και κάνανε αυτόματη ανανέωση (τότε έπαιζε και δέσμευση , πλέον όχι)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εγώ που έκανα αίτηση από value σε Ήρων για τα 50€ και τώρα μαθαίνω ότι δίνουν τα 100€ και σε υφιστάμενους πελάτες νιώθω λίγο χαζός. Καμιά συμβουλή για το πώς να κινηθώ; Η αίτηση μου για Ήρων είναι στο στάδιο ελέγχου.

Επεξ/σία από barimagas
Δημοσ.
10 λεπτά πριν, barimagas είπε

Εγώ που έκανα αίτηση από value σε Ήρων για τα 50€ και τώρα μαθαίνω ότι δίνουν τα 100€ και σε υφιστάμενους πελάτες νιώθω λίγο χαζός. Καμιά συμβουλή για το πώς να κινηθώ; Η αίτηση μου για Ήρων είναι στο στάδιο ελέγχου.

πάρε πρώτα γραπτώς οτι θα τα πάρεις , μιας και δε δίνουν όλοι οι υπάλληλοι και μετά στείλε αίτημα υπαναχώρησης στον Ηρών

αν απο Ηρών δώσουν 100 , κάτσε εκεί και τέλος του μήνα ξανά ελπέ για τα άλλα 100

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...