Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα,
έχω βάλει μπροστά και διαβάζω από την σελίδα 980, θα έχω ερωτήσεις, αλλά μια γρήγορη:

χρειάζεται ΥΔΕ για αλλαγή παρόχου χωρίς αλλαγή ονόματος στον λογαριασμό? Χρειάζεται ΥΔΕ αν αλλάξει και το όνομα στον λογαριασμό (ο πελάτης δηλαδη)?

• Thanks 1
  • Απαντ. 33,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• korakios

5722

• ekrepali

2255

• doomnx

1312

• takoulou

683

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
32 λεπτά πριν, kacey είπε

Καλησπέρα,
έχω βάλει μπροστά και διαβάζω από την σελίδα 980, θα έχω ερωτήσεις, αλλά μια γρήγορη:

χρειάζεται ΥΔΕ για αλλαγή παρόχου χωρίς αλλαγή ονόματος στον λογαριασμό? Χρειάζεται ΥΔΕ αν αλλάξει και το όνομα στον λογαριασμό (ο πελάτης δηλαδη)?

για ΥΔΕ στο άλλο νήμα (λινκ στην καρφιτσωμένη ανάρτηση)

6 ώρες πριν, wasd είπε

Μου έχουν βάλει μέσα ρυθμιζόμενες χρεώσεις, έπρεπε να έχει;

ναι, παντού μπαίνουν

5 ώρες πριν, gemis XTX είπε

σήμερα μιλάω με Ήρων εκτός που δεν δίνουν έξτρα πενηνταρικο για ΚΟΤ όπως είχε αναφερθεί σε παλιότερες αναρτήσεις

το αντίθετο έχει αναφερθεί

edit κατάλαβα , μάλλον ρώτησες στο τηλ , αναμενόμενο να σου πουν οτι δεν το δίνουν

επίσης μην το πολυσκαλίζετε , αν το βάλουν καλώς , αν όχι ενημερώνετε εδώ

6 ώρες πριν, userAnon είπε

Καλημέρα

επειδή με την Ηρων δεν μπορώ να βγάλω άκρη, μεταξύ των δυο παρακάτω εταιριών ποια θεωρείτε ότι είναι πιο αξιόπιστη (όσο μπορεί να είναι για πάω για Δεκέμβριο?)

NRG pass
Volton Energy Free (όχι ΚΟΤ)

η NRG έχει αναφερθεό οτι καθυστερεί την αίτση αρκετά , δεν ξέρω αν το διόρθωσαν αυτόν την μήνα

αλλά γιατί δεν πας ελπέ για το 100άρικο ? (εκτός αν είσαι εκεί ήδη)

Επεξ/σία από korakios
  • Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, userAnon είπε

ελπε ειμαι τωρα..

αρα για volton με βλεπω

2-3 άτομα κατάφεραν και πήραν το 100ρικο χωρίς αλλαγή , κάνε μια προσπάθεια μπας και πετύχεις υπάλληλο να στο δώσει

φυσικά γραπτώς να στο στείλουν

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, grayden είπε

Ναι, έχω υπογράψει και έχω μεταφερθεί κιόλας.

Ρώτησα για επιπλέον 100€ (ήμουν αναμονή 8 λεπτά), καθώς και για 20€ από Σκλαβενίτη αλλά δεν έδιναν τίποτα άλλο.

image.png.fc3e23c2402157f2016ff46260220bf4.png

image.png.b277452e8b400fbb2482bbc88ade60cc.png

Το έκανα κι εγώ αλλα μέχρι να το δω να αφαιρείται από τον επόμενο λογαριασμό δεν θα αισθάνομαι σίγουρη.

Επίσης ξέχασα να ρωτήσω τι τιμή θα έχει η κιλοβατώρα μέχρι το τέλος Νοεμβρίου, τώρα που μας έβαλαν ήδη στο smart. Ρώτησε κανείς;

Στο μεταξύ προσπαθώ από τις 14 Νοεμβρίου να μεταφέρω την παροχή των γονιών μου στην ΕΛΠΕ, και ο δεδδηε Δράμας αποφάσισε αυθαίρετα να κάνει καταμέτρηση για δειγματοληπτικούς λόγους, είπε, και για το καλό μας, είπε, και ο εργολάβος της καταμέτρησης έστειλε παλιότερες μετρήσεις από τις φωτό μας, παρότι πήγε μια βδομάδα μετά. Κι ακόμα δεν έχουμε ξεμπερδεψει (χαμένες ώρες, χαμένες ευκαιρίες και πολλά νεύρα, με αυτό το θέατρο παραλόγου)

Επεξ/σία από marinna
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@korakios ευχαριστώ.

Λοιπόν, έχω ΔΕΗ MyHomeOnlne με 0,096/0,076 (πριν 2 χρόνια) και μπορώ να φύγω σήμερα κιόλας. Στο σπίτι παίζει μόνιμη θέρμανση AC (~450 kWh ανά μήνα κατά μέσο όρο, δηλαδη το χειμώνα περισσότερες)

α) Αιτούμαι σήμερα ΗΡΩΝ Generous Guarantee με e-contract, παίρνω το 50άρικο ---> κάποια στιγμή μέσα στο ΔΕΚ αιτούμαι Elpedison smart, παίρνω το 100άρικο. μέχρι τέλους ΔΕΚ έχω σημαντικά ακριβότερη kWh από την Elpedison σε σχέση με των ΗΡΩΝ, και 1/1/2024 βλέπουμε.

ή το ανάποδο:

β) Αιτούμαι σήμερα Elpedison smart που (μου) διατίθεται από 1/12/23 (γίνεται?), παίρνω το 100άρικο ---> κάποια στιγμή μέσα στο ΔΕΚ αιτούμαι ΗΡΩΝ Generous Guarantee με e-contract και παίρνω το 50άρικο ---> από 1/1/2024 βλέπουμε.

ΥΓ Μπορώ και από τα δύο να φύγω ανά πάσα στιγμή, και να πάω στο πράσινο ή οποιοδήποτε άλλο, αρκεί να το ζητήσω?

ΥΓ2 Πως παίρνω το 50€ και το 100€ αντίστοιχα, αν φύγω πριν καν κλείσει μήνας και βγει λογαριασμός? Ακόμα και αν κλείσει μήνας, θα έχω φύγει μετά την επέτειο του μήνα.

ΥΓ3 ζητάνε εγγυήσεις όλοι? Και τις συμψηφίζουν με το χρεωστικό όταν φεύγεις? Άρα γυρνάμε στο ΥΓ2?

Ευχαριστώ.

Επεξ/σία από kacey
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, kacey είπε

@korakios ευχαριστώ.

Λοιπόν, έχω ΔΕΗ MyHomeOnlne με 0,096/0,076 (πριν 2 χρόνια) και μπορώ να φύγω σήμερα κιόλας. Στο σπίτι παίζει μόνιμη θέρμανση AC (~450 kWh ανά μήνα κατά μέσο όρο, δηλαδη το χειμώνα περισσότερες)

α) Αιτούμαι σήμερα ΗΡΩΝ Generous Guarantee με e-contract, παίρνω το 50άρικο ---> κάποια στιγμή μέσα στο ΔΕΚ αιτούμαι Elpedison smart, παίρνω το 100άρικο. μέχρι τέλους ΔΕΚ έχω σημαντικά ακριβότερη kWh από την Elpedison σε σχέση με των ΗΡΩΝ, και 1/1/2024 βλέπουμε.

ή το ανάποδο:

β) Αιτούμαι σήμερα Elpedison smart που (μου) διατίθεται από 1/12/23 (γίνεται?), παίρνω το 100άρικο ---> κάποια στιγμή μέσα στο ΔΕΚ αιτούμαι ΗΡΩΝ Generous Guarantee με e-contract και παίρνω το 50άρικο ---> από 1/1/2024 βλέπουμε.

ΥΓ Μπορώ και από τα δύο να φύγω ανά πάσα στιγμή, και να πάω στο πράσινο ή οποιοδήποτε άλλο, αρκεί να το ζητήσω?

Ευχαριστώ.

το β μιας και ο Ηρών δίνει παραδοσιακά το 50ρικο, της ελπέ άγνωστο, φάε δλδ πρώτα το 100ρικο

Φεύγεις ανά πάσα στιγμή στα κυμαινόμενα κάνοντας αίτηση σε όποιο πρόγραμμα θες

23 λεπτά πριν, hamer είπε

Ποιο ειναι το link για elpedison να προτεινεις καποιον για να παρεις το 20ρικο απο Σκλαβενιτη ?

είχαν πει δε δουλεύει , αλλά άτομα έχουν πάρει την επιταγή (μετά απο διάστημα) , καλύτερα να έχεις και γραπτώς ότι σου τάξουν

12 λεπτά πριν, marinna είπε

Το έκανα κι εγώ αλλα μέχρι να το δω να αφαιρείται από τον επόμενο λογαριασμό δεν θα αισθάνομαι σίγουρη.

μέχρι στιγμής τα 80€ και 50€ που έδινε αφαιρούνταν , δε νομίζω να κάνουν νερά στο 100ρικο

Δημοσ.

Αρχές του μήνα είχα κάνει αίτηση ΕΛΠΕ economy plus.Τωρα που καταργηθηκε με τι τιμη χρεωνομαι.Επισης αν παω στο ελπε smart θα παρω και τα 100;

εδώ όμως έχει και το economy plus παντως

https://www.elpedison.gr/uploads/133042/face_τιμοκατάλογοι_δεκεμβριος_2023.pdf

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, giannis22k είπε

Τωρα που καταργηθηκε με τι τιμη χρεωνομαι.

δεν καταργήθηκε με την έννοια πας σε άλλο πρόγραμμα , απλά δεν είναι εμπορικά διαθέσιμο για νέους πελάτες

τις τιμές τις είδες

3 λεπτά πριν, giannis22k είπε

Επισης αν παω στο ελπε smart θα παρω και τα 100;

ανάλογα τον υπάλληλο

Δημοσ.

οκ όπως και να έχει με συμφέρει να πάω στο smart αφού ακόμα δεν έκανα μέτρηση για να πάρω το 50ευρω.Σκεφτομαι να βάλω και τον αδερφό μου για το 100ευρω Στους όρους λέει ότι το παίρνουμε εφάπαξ Ισχύει έτσι η να το παω στην ηρων?(δεη είναι τώρα)

Δημοσ.
2 ώρες πριν, hamer είπε

Παιδια ειχα διαβασει παλια οτι με ληγμενη ΥΔΕ δεν μπορεις να κανεις αλλαγη παροχου, αλλά νομιζω ότι τελευταια καποιος εκανε και πετυχε ? Δεν επηρεάζεται η αλλαγή παρόχου ..... αν δεν εχεις ΥΔΕ? Αυτο το 100ρικο της ελπε ξυπνα αναμνησεις

Κάνεις αλλαγή παρόχου αλλά εντός 6μηνου προσκομίζεις νέα ΥΔΕ 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, ekrepali είπε

Οι μηνιαίες ενδειξεις που δίνεις στη volton, βγάζουν λογαριασμούς έναντι.

Πχ αν κάψεις 500+700+300+500, στο τετράμηνο θα σπάσουν 4x500... σύμφωνα με τη καταμέτρηση του ΔΕΔΔΗΕ.

Α ναι; Ελίν έβγαινε εκκαθαριστικός πάντα. Πάντως δεν με χαλάει κι έτσι ακόμα καλύτερα, καθώς τον Δεκέμβρη θα κάψω καμιά 600-700 kwh, Γενάρη - Φλεβάρη θα φτάσω το 1000ρικο, οπότε αναλογικά θα μου πάρει kwh του Γενάρη και Φλεβάρη, στον Δεκέμβρη που έχω περιθώριο για τζάμπα kwh.

Πάντως για άλλη μια φορά, το ηθικό δίδαγμα είναι:

Του φευγάτου η μάνα, δεν έκλαψε ποτέ!!!

Επεξ/σία από mechpanos
  • Like 1
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, GREGORYMO είπε

Κάνεις αλλαγή παρόχου αλλά εντός 6μηνου προσκομίζεις νέα ΥΔΕ 

για ΥΔΕ στο άλλο νήμα

5 λεπτά πριν, giannis22k είπε

οκ όπως και να έχει με συμφέρει να πάω στο smart αφού ακόμα δεν έκανα μέτρηση για να πάρω το 50ευρω.Σκεφτομαι να βάλω και τον αδερφό μου για το 100ευρω Στους όρους λέει ότι το παίρνουμε εφάπαξ Ισχύει έτσι η να το παω στην ηρων?(δεη είναι τώρα)

47 λεπτά πριν, korakios είπε

μέχρι στιγμής τα 80€ και 50€ που έδινε αφαιρούνταν , δε νομίζω να κάνουν νερά στο 100ρικο

4 λεπτά πριν, mechpanos είπε

Α ναι; Ελίν έβγαινε εκκαθαριστικός πάντα. Πάντως δεν με χαλάει κι έτσι ακόμα καλύτερα, καθώς τον Δεκέμβρη θα κάψω καμιά 600-700 kwh, Γενάρη - Φλεβάρη θα φτάσω το 1000ρικο, οπότε αναλογικά θα μου πάρει kwh του Γενάρη και Φλεβάρη, στον Δεκέμβρη που έχω περιθώριο για τζάμπα kwh.

όταν αλλάξεις πάροχο γίνεται και εκκαθάριση , οπότε δες στο μήνα αν σε συμφέρει να παραμείνεις ή να πας σε καλύτερο πρόγραμμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σε συνέχεια της τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχα το μεσημέρι, έλαβα το email για την ενεργοποίηση του smart, το αποδέχθηκα και φυσικά υπήρχε μέσα και το δώρο των 100ευρώ (δεν υπήρχε σαν όρος μέσα στην σύμβαση αλλά ήρθε σαν ξεχωριστό αρχείο(συννημένο))...Όλα καλά λοιπόν και σε αναμονή τώρα να δούμε ποτε θα θα γίνει η μετάβαση (με ενημέρωσαν για άμεσα) και πότε θα δω την αλλάγη στο myelpedison (θα σας ενημερώσω σχετικά)...Ωραία κλείνει η χρονιά και θα βγάλουμε ήρεμα τον Δεκέμβριο, καθώς ήδη σήμερα καθάριζα τα θερμαντικά σώματα (αύριο λογικά μπαίνουν σε λειτουργία) ενώ το aircondition δουλεύει από την προηγούμενη κυριακή (Αθήνα)...καλές γιορτές και καλή συνέχεια σε όλη την ομάδα...!!!

Spoiler

image.png.8330b128750d00d699ee4c05b1d0f97f.png

Spoiler

image.png.838685deece09a1d5394679458ac1085.png

Επεξ/σία από akisdg
  • Like 3
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...