Προς το περιεχόμενο

Εναλλακτικοί πάροχοι ενέργειας (αποκλειστικά και μόνο)

korakios

Προτεινόμενες αναρτήσεις

1 λεπτό πριν, barimagas είπε

Σε γνωστό μου του είπανε για να πάει ελπε, τα 100 ευρώ που δίνουν σε όλους, και άλλα 100 ευρό που θα δωθούν ανά 20 ευρω για κάθε μήνα.

μήπως σε κατάστημα του δώσανε την έξτρα προσφορά ? αν είναι στην επόμενη αλλαγή να περάσω απο εκεί

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 33,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• korakios

5722

• ekrepali

2255

• doomnx

1312

• takoulou

683

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Σχετικά με την ημερομηνία που ξεκινάει η εκπροσώπηση που συζητάτε, υπέγραψα 2/11 και έστειλα μετρήσεις και δικαιολογητικά και η εκπροσώπηση ξεκίνησε μια εβδομάδα μετά στις 9/11 και αφού την προηγούμενη ημέρα μου ξαναζητησαν να στείλω φωτογραφία του μετρητή.

23 ώρες πριν, korakios είπε

Ο ηρών συνέχεια δίνει , οπότε χαλαρά

οχι δεν το λεω απο αυτη την αποψη, αλλα το αν θα προλαβει να γινει η μεταβαση σε Ελπε και μεσα προς τελος Δεκεμβρη αν θα προλαβει να γινει παλι η αλλαγη σε Ηρων.... τα 100 και 50αρικα τα θεωρώ δεδομενα 😂

9 λεπτά πριν, thessalos_ είπε

Σχετικά με την ημερομηνία που ξεκινάει η εκπροσώπηση που συζητάτε, υπέγραψα 2/11 και έστειλα μετρήσεις και δικαιολογητικά και η εκπροσώπηση ξεκίνησε μια εβδομάδα μετά στις 9/11 και αφού την προηγούμενη ημέρα μου ξαναζητησαν να στείλω φωτογραφία του μετρητή.

άρα κάτι έπαιξε στην αίτηση

1 λεπτό πριν, jasonas21 είπε

οχι δεν το λεω απο αυτη την αποψη, αλλα το αν θα προλαβει να γινει η μεταβαση σε Ελπε και μεσα προς τελος Δεκεμβρη αν θα προλαβει να γινει παλι η αλλαγη σε Ηρων.... τα 100 και 50αρικα τα θεωρώ δεδομενα 😂

κάτσε, με μπέρδεψες , τώρα που είσαι ?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, korakios είπε

πατάτα κάνανε , έτσι όπως το γράψανε δεν παίζει το απλούστερο α*ΜΤΑ+β που έχουν ήδη κάποια προγράμματα (ή ακόμα καλύτερα το α*ΤΕΑ+β το οποίο δεν έχει εκκαθαρίσεις)

1. Aν κατάλαβα καλά  (διόρθωσέ με αν κάνω λάθος)  από έναν πρόχειρο υπολογισμό του κόστους KWh με τους παραπάνω τύπους (π.χ για τον μήνα Δεκέμβριο) έχω :

α. Υπολογισμός με τύπο που λαμβάνει υπόψη το  ΜΤΑ (π.χ. πρόγραμμα Value+ Πρωτέργεια)  :

1,145 * (ΜΤΑ αναφοράς/1000) + 0,03 = 1,145 * 127,781/1000+0,03 = 0,1763 €/Κwh

(Ως μήνας αναφοράς για τον τύπο σύμφωνα με την εταιρεία λαμβάνεται ο Μ-2. Λαμβάνω τότε υπόψη τον  ΜΤΑ του Oκτωβρίου ήτοι 127,781)

Άρα αν δεν υπήρχαν οι προβλέψεις του Ν. 4951/2022, η τιμή της Kwh στο συγκεκριμένο πρόγραμμα τον Δεκέμβριο θα 

έπρεπε να είναι 0,1763 Kwh

β. Υπολογισμός με τύπο που λαμβάνει υπόψη το ΤΕΑ  (π.χ. πρόγραμμα Elpedison Smart)

1,249 * (ΤΕΑ/1000) + 0,0339 = 1,249 * 103,58/1000+0,0339 = 0,1633 €/Κwh

H TEA ελήφθη λίγο μπακαλίστικα ως η Avg MCP για την περίοδο  1/11/2023 - 23/11/2023, ήτοι 103,58.  

Άρα αν δεν υπήρχαν οι προβλέψεις του Ν. 4951/2022, η τιμή της Kwh στο συγκεκριμένο πρόγραμμα τον Δεκέμβριο θα 

έπρεπε να είναι 0,1633 Kwh

2.  Από Γενάρη, οι τιμές  για αυτά τα 2 προγράμματα λογικά θα είναι κοντά σε αυτές τις τιμές (0,16 - 0,17 €/Κwh) , και χωρίς να συνυπολογίσουμε τη ρήτρα, σωστά; 

3. Επειδή η εμπειρία έχει δείξει ότι οι τιμές σίγουρα δεν θα κατέβουν δραματικά, αλλά αντίθετα πιθανότατα μπορεί να ανέβουν, μήπως αξίζει κάποιος να δει τελικώς και το σταθερό Home Fix του Ήρωνα που σήμερα είναι στο 0,16  και μπορεί να το αλλάξουν όσο πλησιάζει το 2024;

4. Επίσης στο πρόγραμμα Guarantee του Ήρων, το όριο 0,17 τιμής max αναφέρεται μόνο στην τιμή προμήθειας μείον τις εκπτώσεις ή θα  συμπεριλαμβάνεται και η ρήτρα  ; 

Επεξ/σία από yiankap
  • Like 1

59 λεπτά πριν, messinia3 είπε

Μάλιστα.. τώρα απόλυτα κατανοητό.Γιατι 7/11 έλαβα και το μήνυμα από ΔΕΔΔΗΕ για την ΥΔΕ. Tnx

Καλησπέρα.. Άρα έκανες την αλλαγή παρόχου εκείνη την ημέρα που σου ήρθε και το μήνυμα από Δεδδηε για νέα ΥΔΕ. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
21 λεπτά πριν, yiankap είπε

2.  Από Γενάρη, οι τιμές  για αυτά τα 2 προγράμματα λογικά θα είναι κοντά σε αυτές τις τιμές (0,16 - 0,17 €/Κwh) , και χωρίς να συνυπολογίσουμε τη ρήτρα, σωστά; 

λάθος , την έχεις υπολογίσει τη ρήτρα 1,145 * (ΜΤΑ αναφοράς/1000) και 1,249 * (ΤΕΑ/1000) αντίστοιχα

(για τα προγράμματα που ανέφερες)

4. Επίσης στο πρόγραμμα Guarantee του Ήρων, το όριο 0,17 τιμής max αναφέρεται μόνο στην τιμή προμήθειας μείον τις εκπτώσεις ή θα  συμπεριλαμβάνεται και η ρήτρα  ; 

τελική με όλα μαζί (πλην ΦΠΑ φυσικά)

3. Επειδή η εμπειρία έχει δείξει ότι οι τιμές σίγουρα δεν θα κατέβουν δραματικά, αλλά αντίθετα πιθανότατα μπορεί να ανέβουν, μήπως αξίζει κάποιος να δει τελικώς και το σταθερό Home Fix του Ήρωνα που σήμερα είναι στο 0,16  και μπορεί να το αλλάξουν όσο πλησιάζει το 2024;

ο καθένας κάνει ότι νομίζει οτι είναι καλύτερο για την τσέπη του :)

Επεξ/σία από korakios
  • Like 1
  • Thanks 2

51 λεπτά πριν, korakios είπε

κάτσε, με μπέρδεψες , τώρα που είσαι ?

Ειμαι στην Ηρων gurantee!

Και σκεφτομαι τωρα αν προλαβαινω να κανω τραμπα στην Ελπε smart (σε φαση να κανω την αιτηση αυριο) και κατα τις 15-20 Δεκεμβρη να κανω επιστρεψω παλι στο gurantee

Μόλις τώρα, jasonas21 είπε

Ειμαι στην Ηρων gurantee!

Και σκεφτομαι τωρα αν προλαβαινω να κανω τραμπα στην Ελπε smart (σε φαση να κανω την αιτηση αυριο) και κατα τις 15-20 Δεκεμβρη να κανω επιστρεψω παλι στο gurantee

άρα ίδια η απάντηση , προλαβαίνεις , δεν ξέρω αν θα έχεις εξαντλήσει τα 100€

όπως είπα και πριν ο Ηρών δίνει χρόνια τα 50€ οπότε δεν καταλαβαίνω το λόγο βιασύνης

εγώ που τώρα μπαίνω ελπέ και πρέπει να ξανακάνω Ηρών<-> Ελπέ είμαι στα όρια

Τώρα αν σκαλώνει ο Ηρών σε συνεχείς αιτήσεις , δε θα σκάσω , θα πάω αλλού για να ξαναμπω Ελπέ

24 λεπτά πριν, korakios είπε

όπως είπα και πριν ο Ηρών δίνει χρόνια τα 50€ οπότε δεν καταλαβαίνω το λόγο βιασύνης

Σορυ δεν εξεφρασα πληρως την σκεψη μου, me foul!😛 Το λεω υπο την εννοια να επιστρεψω στον Ηρων μεσα στον Δεκεμβρη και στο gurantee (με την συνδρομή αυτη την φορα) με βλεψη του τι θα γινει απο Ιανουαριο με τις τιμές! Δηλαδη να προλαβω πριν μπει ο Ιανουαριος και να βαλω την ασφαλεια των 8 ευρω να εξασφαλισω την τιμη κατω του 0,17! Αλλα απο οτι καταλαβα προλαβαινω αν η αλλαγη γινεται σε 7-10 ημερες

1 λεπτό πριν, jasonas21 είπε

Σορυ δεν εξεφρασα πληρως την σκεψη μου, me foul!😛 Το λεω υπο την εννοια να επιστρεψω στον Ηρων μεσα στον Δεκεμβρη και στο gurantee (με την συνδρομή αυτη την φορα) με βλεψη του τι θα γινει απο Ιανουαριο με τις τιμές! Δηλαδη να προλαβω πριν μπει ο Ιανουαριος και να βαλω την ασφαλεια των 8 ευρω να εξασφαλισω την τιμη κατω του 0,17! Αλλα απο οτι καταλαβα προλαβαινω αν η αλλαγη γινεται σε 7-10 ημερες

αν θες να κουμπώσεις πας στο σταθερό του Ηρών που είναι αρκετά φθηνότερο

1 ώρα πριν, korakios είπε

μήπως σε κατάστημα του δώσανε την έξτρα προσφορά ? αν είναι στην επόμενη αλλαγή να περάσω απο εκεί

Όχι από τηλέφωνο.

• Like 1

https://www.newsbreak.gr/oikonomia/532492/ta-polychroma-timologia-reymatos-kai-i-exisosi-toy-skylakaki/

@korakios Στα πράσινα τιμολόγια οι πάροχοι θα μπορούν κάθε μήνα να αλλάζουν την έκπτωση της βασικής τιμής, αυτό το έχω καταλάβει. Το άνω και κάτω όριο ενεργοποίησης της ρήτρας πχ 30-50 ή 40-55 κλπ... θα το ορίζει ο κάθε πάροχος ξεχωριστά, ή θα το ορίζει το κράτος και θα έχουν όλοι οι πάροχοι το ίδιο;

Πάντως στα συγκεκριμένα τιμολόγια ίσως πετύχουμε λαβράκια... εκεί δηλαδή που παλιά οι πάροχοι είχαν αρχική 0.12 και με 50% κατέβαιναν 0.06... τώρα μπορεί να δούμε τίποτα εκπτώσεις 80% σε συνδιασμό με υψηλά όρια ρήτρας αναπροσαρμογής; Εφόσον στο τέλος του μήνα θα ανακοινώνονται οι τελικές τιμές και θα είναι συγκρίσιμες για όλους τους παρόχους, ίσως αναγκαστούν να ξεβρακωθούν λόγω ανταγωνισμού.

• Like 4

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
16 λεπτά πριν, ekrepali είπε

@korakios Στα πράσινα τιμολόγια οι πάροχοι θα μπορούν κάθε μήνα να αλλάζουν την έκπτωση της βασικής τιμής, αυτό το έχω καταλάβει.

χμμμ , δεν το είχα προσέξει , άρα πακέτο , δε γίνεται να μπουν στο excel , άσχετα που ο τύπος υπολογισμού της ρήτρας θα είναι σταθερός (το εξάμηνο). Ίσως τα βάλω , αλλά αν κάθε μήνα κάνουν αλχημείες θα βγουν

Το άνω και κάτω όριο ενεργοποίησης της ρήτρας πχ 30-50 ή 40-55 κλπ... θα το ορίζει ο κάθε πάροχος ξεχωριστά, ή θα το ορίζει το κράτος και θα έχουν όλοι οι πάροχοι το ίδιο;

δε γνωρίζω , θα δείξει απο 1/12

Πάντως στα συγκεκριμένα τιμολόγια ίσως πετύχουμε λαβράκια... εκεί δηλαδή που παλιά οι πάροχοι είχαν αρχική 0.12 και με 50% κατέβαιναν 0.06... τώρα μπορεί να δούμε τίποτα εκπτώσεις 80% σε συνδιασμό με υψηλά όρια ρήτρας αναπροσαρμογής;

θα δείξει , δε νομίζω να τους συμφέρει να φαίνεται μεγάλη αρχική τιμή αν και μικρή σημασία έχει απο τη στιγμή η τιμή που δημοσιεύουν θα είναι με όλα μαζί

Εφόσον στο τέλος του μήνα θα ανακοινώνονται οι τελικές τιμές και θα είναι συγκρίσιμες για όλους τους παρόχους, ίσως αναγκαστούν να ξεβρακωθούν λόγω ανταγωνισμού.

θα σπρώχνουν τα κίτρινα με δώρα όπου 99% εκεί θα κάνουμε τουρισμό

@korakios Στα πράσινα τιμολόγια οι πάροχοι θα μπορούν κάθε μήνα να αλλάζουν την έκπτωση της βασικής τιμής, αυτό το έχω καταλάβει.

α και το πάγιο μπορεί να αλλάζει , ότι να'ναι θα βγαίνει στο excel αν αλλάζουν πάγια / εκπτώσεις

μάλλον μονόδρομος η απλή ανάρτηση τιμών για τα πράσινα που λογικά θα έχει πίνακα η ΡΑΕ

επίσης τώρα το παρατήρησα (έκανα edit σε παλιότερο ποστ) , είναι με ΤΕΑ ο τύπος ,  άρα άνετα επαληθεύεται και δε χρειάζονται καθυστερημένα στοιχεία απο ΑΔΜΗΕ

Επεξ/σία από korakios
  • Like 3

1 ώρα πριν, korakios είπε

αν θες να κουμπώσεις πας στο σταθερό του Ηρών που είναι αρκετά φθηνότερο

να δεσμευτώ δεν θελω η αληθεια ειναι... ειδικα αν συνεχιστεί το τωρινο συστημα! Γενικα πολυ ρευστα τα πραγματα μεχρι τον Ιανουαριο, οποτε θελω να εχω μια πισινη και αν δω οτι ξεφευγει το πραγμα πρατω και αναλογως...

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...