Προς το περιεχόμενο

Εναλλακτικοί πάροχοι ενέργειας (αποκλειστικά και μόνο)

korakios

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

χθες πήγα σε κατάστημα ελπέντισον για συμβόλαιο. Ήμουν ελπε από αρχές οκτώβρη με τα 130 των σερρών, και από 18-1 ήρωνα. Μου δώσαν 50+35 + 20€ σκλαβενίτη.

Σήμερα με πήραν τηλ από ελπέντισον για να μου προσφέρουν 150€ στον πρώτο λογαριασμό για να επιστρέψω! Είπα ότι μόλις χθες έκανα αίτηση, τσέκαρε, ναι όντως λέει, σας έχα σε λίστα για να σας καλέσω αλλά προλάβατε, δυστυχώς δεν μπορώ να κάνω κάτι πλέον... Γαμώτο, βιάστηκα μια μέρα... Τι διάολο κάνουν εκεί στην Ελπε, χρήμα ξεπλένουν;

Αυτό που λέτε με τους τουρίστες ισχύει πάντως, δεν ξέρω κανέναν που να κάθεται να ασχοληθεί, σε όσους το έχω πει απλά αδιαφορήσανε. Τους γονείς μου είδα κι έπαθα να τους πάρω από ΔΕΗ για ελπε τότε με τα 130, και πλέον διαχειρίζομαι τις 2 παροχές τους εγώ, με δικό μου mail και τηλέφωνο, εγώ τους κάνω ebill, την δική μου κάρτα βάζω για τις πάγιες, αυτοί μόνο φωτο τους μετρητές στέλνουν, ρεύμα σχαδόν τσάμπα έχουν, και πάλι γκρινιάζουν, λέει ο πατέραζμ "άμα φάμε ξύλο εσένα θα βγάλω μπροστά ε, θα πω δεν ήξερα τίποτα" :)

Επεξ/σία από leftermann
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 33,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• korakios

5722

• ekrepali

2255

• doomnx

1312

• takoulou

683

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

33 minutes ago, archiezulu said:

Έτσι είναι εμένα ένα μήνα τώρα , μην ασχολείσαι κάτσε το μήνα σου και μετά γεια σας 

λογαριασμος ποτε θα βγει ομως; Εγω θελω να παω ελπε αλλα δεν εχω λογαριασμο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 hour ago, lokirulerofhell said:

Ο Ήρων όντως δεν μας τα λέει καλά. Έχω 2 παροχές, στην μια μου έβγαλε εκκαθαριστικό χωρίς το δώρο (1ος λογαριασμός) και στην άλλη έναντι με το δώρο (πιθανότατα για να το αφαιρέσει στον εκκαθαριστικό που θα βγεί).

https://i.imgur.com/gI3t6KR.png

Καλό κουράγιο... εσύ θα πρέπει να γράψεις 2 ειδών καταγγελίες.

Απορία... η παροχή για την οποία βγήκε ο εκκαθαριστικός χωρίς δώρο, είναι ενεργή ακόμα ή έχεις αποχωρήσει;

Γιατί αν δε μπαίνει το δώρο ούτε σε εκκαθαριστικούς με ενεργή παροχή, να ξέρουμε να ρίξουμε μαύρο και στο αέριο.

Επεξ/σία από ekrepali
  • Like 2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, ekrepali είπε

γιατί ? Δε φαίνονται οι χρεώσεις του πάγιου Διανομής , τι θα αφορά η 2η ?

εκτός αν εννοείς για το δώρο που θα φανε μετά τον έναντι 😛

λες να στείλει απο τώρα " Στον εκκαθαριστικό λογαριασμό που θα εκδώσετε μετά τον έναντι δε θα υπάρχει το δώρο ,παρακαλώ για τις ενέργειές σας απο τώρα ,για την πίστωση των 50€ ", πλάκα θα έχει  😂

Επεξ/σία από korakios

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

μιας και είναι χοτ τόπικ, ο σωστόςς υπολογισμός του ΗΡΩΝ ποιος θα ήταν (για να ξέρουμε για το μέλλον) 

ας πούμε ότι έχουμε έναντι με αξία των Α+Β = 60 ευρώ, με την αφαίρεση του 50 στον έναντι πλήρωσα για Α+Β = 10 ευρώ.

Στον εκκαθαριστικό θα έπρεπε να έχει στο section Α τα -50 ευρώ και στο Γ αξία έναντι 60 ή -60 ή 10 ή -10; μπερδευτικό. 

Επεξ/σία από epir21

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 minutes ago, epir21 said:

μιας και είναι χοτ τόπικ, ο σωστόςς υπολογισμός του ΗΡΩ ποιος θα ήταν (για να ξέρουμε για το μέλλον) 

ας πούμε ότι έχουμε έναντι με αξία των Α+Β = 60 ευρώ, με την αφαίρεση του 50 στον έναντι πλήρωσα για Α+Β = 10 ευρώ.

Στον εκκαθαριστικό θα έπρεπε να έχει στο section Α τα -50 ευρώ και στο Γ αξία έναντι -60; 

Σωστά... πρέπει να ταιριάζει το ποσό απ'τον έναντι (Α+Β) με τον εκκαθαριστικό (Γ). Ίσως υπάρχει μια απόκλειση αν ο έναντι περιλαμβάνει συνέπεια προηγούμενοι εκκαθαριστικού. Και στον εκκαθαριστικό πρέπει να υπάρχει -50 στο (Α)

Επίσης το λάθος που κάνουν οι περισσότεροι είναι ότι συγκρίνουν το συνολικό ποσό του έναντι (που περιλαμβάνει δημοτικά τέλη), με το (Γ) του εκκαθαριστικού.

Επεξ/σία από ekrepali

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 λεπτό πριν, ekrepali είπε

Σωστά... πρέπει να ταιριάζει το ποσό απ'τον έναντι (Α) με τον εκκαθαριστικό (Γ).

Μόνο το Α του έναντι ή και Β (ΥΚΩ κλπ)?

Επεξ/σία από epir21

Μόλις βγήκε ο λογαριασμός μου στην Elpedison στο οικιακό κίτρινο πρόγραμμα Elpedison Smart για περίοδο κατανάλωσης 01/01/2024-01/02/2024 και χρεώθηκα 0,1162 ευρώ/kWh και για 307 kWh (230 ημερήσιες-77 νυχτερινές) κατανάλωσης τριφασικής παροχής ήρθε ο λογαριασμός 102 ευρώ. Μου κάνει μεγάλη εντύπωση το ποσό αυτό, καθώς πάντα έχω κατανάλωση γύρω στις 300 kWh και δεν πλήρωνα γενικά τόσο σε άλλους παρόχους. Το δώρο των 100 ευρώ που έδινε η Elpedison το πήρα και πιστώθηκε σε αυτόν και τον προηγούμενο τον λογαριασμό, οπότε αντί για 102 ευρώ θα πληρώσω τελικά 52 λόγω προηγούμρνου πιστωτικού υπολοίπου.

Είναι σωστή η χρέωση αυτή; 

• Thanks 1

4 λεπτά πριν, HAthinaia είπε

Είναι σωστή η χρέωση αυτή; 

0,1162 ευρώ/kWh όχι , ίσως σου έρθει αναδρομική  χρέωση με τιμή κιλοβατώρας που αναγράφεται στο site

οι υπόλοιπες χρεώσεις (πάγιο ΔΕΔΔΗΕ κτλ) δεν αφορούν το νήμα

• Thanks 2

6 λεπτά πριν, ekrepali είπε

Ναι και το Β, έκανα διόρθωση.

Αν όμως το Γ είναι -60 (ενώ έχουμε πληρώσει 10 στον έναντι) και βάλουν και -50 στο Α του εκκαθαριστικού, τότε στο Α+Β+Γ του εκκαθαριστικού δεν θα έχει και το -50 και το -60?

Δεν ξερω γιατι δυσκολεύομαι τόσο να το καταλάβω.... 

14 λεπτά πριν, epir21 είπε

μιας και είναι χοτ τόπικ, ο σωστόςς υπολογισμός του ΗΡΩΝ ποιος θα ήταν (για να ξέρουμε για το μέλλον) 

Στον εκκαθαριστικό θα έπρεπε να έχει στο section Α τα -50 ευρώ και στο Γ αξία έναντι 60 ή -60 ή 10 ή -10; μπερδευτικό. 

έκανες edit και δε βγαίνει άκρη

Πρακτικά

θα δεις το έναντι να αφαιρείται στο σύνολο με κόκκινο χρώμα εκτός πεδίων (έστω Δ)

θα δεις χρέωση στο πεδίο Γ όπου Γ-Δ αφορά τα τέλη και θα πρέπει στο πεδίο Α να ξαναμπει το 50ρικο

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

παιδιά, επειδή με τον Ήρωνα είναι απόλυτα λογικό να μην καταλαβαίνουν πολύ το τι γίνεται, θα δώσω παρακάτω ένα απλούστατο παράδειγμα:

Έστω ότι κάποιος πήγε στον Ήρωνα για 2 μήνες

Τον ένα μήνα ο λογαριασμός (έναντι) ήταν 100€, ενώ και τον 2ο μήνα ας πούμε χάριν ευκολίας ότι ο λογαριασμός ήταν επίσης 100€, και αυτό το μήνα ο λογαριασμός ήταν και εκκαθαριστικός.

Τι έκαναν λοιπόν τα αλάνια:

Στον έναντι, σου λέει 100€ - 50€ δώρο, πληρώνεις 50€

Στον εκκαθαριστικό, σου λένε:

Μήνας 1 100€, μήνας 2 100€, σύνολο περίοδου 200€, μείον το έναντι 50€, σύνολο περιόδου 150€

Προφανώς βέβαια το παραπάνω είναι λάθος, αφού στην εκαθάρριση δε σου αφαιρούν τα 50€ έκπτωσης...  

Επεξ/σία από AristidisZ
  • Like 3
  • Thanks 1
  • Confused 1

43 λεπτά πριν, ekrepali είπε

Απορία... η παροχή για την οποία βγήκε ο εκκαθαριστικός χωρίς δώρο, είναι ενεργή ακόμα ή έχεις αποχωρήσει;

Γιατί αν δε μπαίνει το δώρο ούτε σε εκκαθαριστικούς με ενεργή παροχή, να ξέρουμε να ρίξουμε μαύρο και στο αέριο.

Ενεργή είναι. Σήμερα είπα να περάσω από ΕΛΠΕ λόγω Βαλεντίνου.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σε λογαριασμό φίλης ΤΕΛΙΚΟΣ.pdf βλέπω ότι το δώρο μια χαρά το λαμβάνουν υπόψη στον εκκαθαριστικό, αλλά η εγγύηση των 50 € είναι αυτή που δεν αφαιρείται στον τελικό. Τι φάση;

EDIT:

Επεξ/σία από doomnx

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...