Προς το περιεχόμενο

Εναλλακτικοί πάροχοι ενέργειας (αποκλειστικά και μόνο)

korakios

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 ώρες πριν, chefakis είπε
3 ώρες πριν, korakios είπε

"Το συγκεκριμένο προϊόν δεν εντάσσεται σε καμία από τις κατηγορίες των χρωματιστών τιμολογίων», σημείωσε η πηγή της ΡΑΑΕΥ και πρόσθεσε ότι ο Κώδικας Προμήθειας ορίζει κατ’ ελάχιστον διάρκεια 12 μήνες και μόνο σε ειδικές περιπτώσεις, εφόσον ο ίδιος ο καταναλωτής το ζητήσει, μπορούν να υπάρξουν εξαιρέσεις, όπως για παράδειγμα ένας φοιτητής που θα σταματήσει την ενοικίαση της κατοικίας που διαμένει και συνεπώς θέλει μικρότερη διάρκεια από το 12μηνο."

Ο κώδικας Προμήθειας αναφέρει 6 μήνες ....

όσο και να έψαξα , δε βρήκα αλλαγή του κώδικα

"Στελέχη της αγοράς, που μίλησε στο powergame.gr, επισήμανε ότι δεν είναι απαραίτητο η Φυσικό Αέριο να αποσύρει το εν λόγω τιμολόγιο. Η εταιρεία έχει την εναλλακτική επιλογή να αφαιρέσει τη ρήτρα αποχώρησης και τότε το προϊόν θα ενταχθεί στα κίτρινα τιμολόγια, καθώς έχει διάρκεια μικρότερη των 12 μηνών."

έχουν σκαλώσει με το 12μηνο .... κάποιος αρχικά το πέταξε και αναπαράγεται νομίζω

Λοιπόν, σχετικά με αυτό το θέμα, για άλλη μια φορά επιβεβαιώνεται ότι στην Ελλάδα δεν ξέρουμε τι μας γίνεται και «πάμε και όπου βγει!»

Κανένας τους δεν έχει δίκιο. Οι μεν να κράζουν τη Φυσικό Αέριο για την ελάχιστη διάρκεια και η Φυσικό Αέριο να λέει «δεν ανήκει σε κανένα χρώμα!» και «δεν τη βάλαμε σε κάποιο χρώμα.»
Διαβάσαμε και το άλλο το μαργαριτάρι: «Να βγάλει τη ρήτρα αποχώρησης και να βάλει μια κυμαινόμενη τιμή μετά το 8μηνο και θα είναι κομπλέ κίτρινο» 🤦‍♂️

Πάμε να δούμε λίγο τι λέει ο Κώδικας Προμήθειας Ηλεκτρικής Ενέργειας σε Πελάτες

Άρθρο 19 - Κώδικας Προμήθειας Ηλεκτρικής Ενέργειας - Διάρκεια

Με την επιφύλαξη της παρ. 1 του άρθρου 29 του παρόντος, η διάρκεια της Σύμβασης Προμήθειας καθορίζεται με συμφωνία των μερών. Σε κάθε περίπτωση, ο Προμηθευτής υποχρεούται να υπενθυμίζει με ατομική ειδοποίηση, έγγραφη ή ηλεκτρονική, στον Πελάτη την επερχόμενη λήξη της Σύμβασης ένα (1) μήνα πριν την επέλευση αυτής, καθώς και το δικαίωμα αλλαγής Προμηθευτή. Οι παραπάνω όροι ισχύουν με την επιφύλαξη των δικαιωμάτων τροποποίησης και καταγγελίας που αναφέρονται στον παρόντα Κώδικα και τη Σύμβαση Προμήθειας. 

Άρθρο 29 - Κώδικας Προμήθειας Ηλεκτρικής Ενέργειας - Ειδικές ρυθμίσεις για τη Σύμβαση Προμήθειας

1. Η προσφερόμενη από τον Προμηθευτή ελάχιστη διάρκεια της Σύμβασης Προμήθειας σε Μικρό Πελάτη ορίζεται σε ένα (1) έτος από την ημερομηνία κατά την οποία αρχίζει η παροχή της υπηρεσίας προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας από τον Προμηθευτή, εκτός αν ο Μικρός Πελάτης αιτείται ή/ και συναινεί στη σύναψη Σύμβασης Προμήθειας για μικρότερο χρονικό διάστημα, περιλαμβανομένης της περίπτωσης προμήθειας που αφορά σε προσωρινές συνδέσεις, κατά τα οριζόμενα στον Κώδικα Δικτύου.

Τα προγράμματα ορισμένου χρόνου μικρότερου του έτους είναι καθ' όλα νόμιμα και γι' αυτό και υφίσταντο πριν την έλευση των χρωμοπαγίδων χρωματιστών τιμολογίων. Η Φυσικό Αέριο δεν ανακάλυψε τον τροχό με το MAXI Home Fixed. Όσοι συχνάζουμε εδώ μέσα ξέραμε από την προηγούμενη χρονιά το WeYellow της We Energy (νυν Eunice Power) που ήταν εξαμηνιαίο σταθερό πρόγραμμα. Μετά την ανάρτηση του site σύγκρισης τιμών της ΡΑΕ άλλαξε κι αυτό και έγινε ετήσιο.

Γνώμη μου, αυτό το invoices.rae.gr έκανε όλη τη ζημιά όταν αποφάσισαν ότι θα περιλαμβάνει στον πίνακα με τα σταθερά τιμολόγια μόνο όσα έχουν διάρκεια άνω των 12 μηνών. Αυτό οδήγησε στις σπασμωδικές κινήσεις της ΦΑ και δεν ήξερε τι ακριβώς να κάνει με το νέο της σταθερό τιμολόγιο και το βάφτισε κίτρινο στην ιστοσελίδα της, αφού έβλεπε ότι δεν πληρούσε τα κριτήρια να μπει στον πίνακα.

Παρ' όλα αυτά, στην τηλεοπτική διαφήμιση δεν υιοθετεί κανένα χρώμα και μάλιστα δείχνει να απορρίπτει γενικότερα το χρωματολόγιο. Κάποιος πιο παρατηρητικός θα δει στα ψιλά γράμματα που περνάνε «Ανήκει στην κίτρινη κατηγορία τιμολογίων Ρεύματος.»

Το πρόγραμμα είναι σταθερής τιμής και ορισμένου χρόνου και μόνο στη μπλε κατηγορία μπορεί να μπει. Ας ξεμπερδευτούν και οι αρμόδιοι, γιατί ο κοσμάκης δεν αντέχει άλλη σύγχυση με το ρεύμα.

Επεξ/σία από doomnx
  • Like 7
  • Thanks 3
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 33,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• korakios

5722

• ekrepali

2255

• doomnx

1312

• takoulou

683

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

10 ώρες πριν, Greg29M είπε

νομίζω πρέπει να βγει τελικός από ΕΛΠΕ για να ξαναπάς αλλιώς δεν γίνεται

Εμένα σήμερα με ξανα ''δέχτηκαν'' ΗΡΩΝ χωρίς να έχω καθόλου λογαριασμό από ΕΛΠΕ.
Δεν έχει στείλει εδώ και 25 μέρες που με εκπροσωπούσε.
Τους έστειλα ΗΡΩΝ προηγούμενο (δικό τους δηλαδή) και τον δέχτηκαν.
Μου είπε επίσης ότι υπάρχει θέμα με τον ΔΕΔΗΕ αυτές τις μέρες.

2 λεπτά πριν, Demetroula είπε

Εμένα σήμερα με ξανα ''δέχτηκαν'' ΗΡΩΝ χωρίς να έχω καθόλου λογαριασμό από ΕΛΠΕ.

Το μόνο που κοιτάνε είναι να μην υπάρχει ληξιπρόθεσμος λογαριασμός το τελευταίο τρίμηνο 

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 λεπτά πριν, doomnx είπε

Άρθρο 29 - Κώδικας Προμήθειας Ηλεκτρικής Ενέργειας - Ειδικές ρυθμίσεις για τη Σύμβαση Προμήθειας

1. Η προσφερόμενη από τον Προμηθευτή ελάχιστη διάρκεια της Σύμβασης Προμήθειας σε Μικρό Πελάτη ορίζεται σε ένα (1) έτος από την ημερομηνία κατά την οποία αρχίζει η παροχή της υπηρεσίας προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας από τον Προμηθευτή, εκτός αν ο Μικρός Πελάτης αιτείται ή/ και συναινεί στη σύναψη Σύμβασης Προμήθειας για μικρότερο χρονικό διάστημα, περιλαμβανομένης της περίπτωσης προμήθειας που αφορά σε προσωρινές συνδέσεις, κατά τα οριζόμενα στον Κώδικα Δικτύου.

αυτό έψαχνα , στραβομάρα

12 λεπτά πριν, doomnx είπε

Το πρόγραμμα είναι σταθερής τιμής και ορισμένου χρόνου και μόνο στη μπλε κατηγορία μπορεί να μπει. Ας ξεμπερδευτούν και οι αρμόδιοι, γιατί ο κοσμάκης δεν αντέχει άλλη σύγχυση με το ρεύμα.

άρα σωστά πρέπει να μπει στην μπλε κατηγορία αλλά με διάρκεια ενός έτους

ή να κάνει το παλιό κολπάκι της NRG , να το αφήσει κυμαινόμενο πληρώνοντας έξτρα πάγιο για κλείδωμα σταθερής τιμής , αν και η ΡΑΕ δε νομίζω να το αφήσει στα πλαίσια απλοποίησης

άρα θα πρέπει να διορθώσει και το σταθερό της η weenergy

Επεξ/σία από korakios

4 λεπτά πριν, Demetroula είπε

ναι αλλά στον ΗΡΩΝ είχες τελικό λογαριασμό φαντάζομαι...;

κάτι καταλάβαμε με δεδδηε...

Spoiler

2024-01-1722_46_34.png.36186f7881ff2e9b34876b0401346e6c.png

2 λεπτά πριν, dimostr είπε

Το μόνο που κοιτάνε είναι να μην υπάρχει ληξιπρόθεσμος λογαριασμός το τελευταίο τρίμηνο 

όχι και τελικό λογαριασμό στον πάροχο που πηγαίνεις;

4 λεπτά πριν, Greg29M είπε

επιβεβαιώνω οτι Ήρων πήγα με παλιότερο δικό τους χωρίς καν βεβαίωση εκπροσώπησης

τα ίδια και με ελπέ απο Ήρων που εκεί δεν είχα κάν παλιότερο της ελπέ και έδωσα ακόμα πιο παλιό του Ήρων

• Like 1

Μόλις τώρα, korakios είπε

επιβεβαιώνω οτι Ήρων πήγα με παλιότερο δικό τους χωρίς καν βεβαίωση εκπροσώπησης

τα ίδια και με ελπέ απο Ήρων που εκεί δεν είχα κάν παλιότερο της ελπέ και έδωσα ακόμα πιο παλιό του Ήρων

δεν εννοώ τι λογαριασμό δίνετε στον πάροχο που πηγαίνετε...

εννοώ να θέλετε να πάτε πάλι ΗΡΩΝ αλλά την τελευταία φορά που ήσασταν ΗΡΩΝ να έχει κλείσει η παροχή σας και να έχει εκδοθεί τελικός λογαριασμός...

5 λεπτά πριν, Greg29M είπε

ναι αλλά στον ΗΡΩΝ είχες τελικό λογαριασμό φαντάζομαι...;

κάτι καταλάβαμε με δεδδηε...

Απόκρυψη περιεχομένων

2024-01-1722_46_34.png.36186f7881ff2e9b34876b0401346e6c.png

Όταν είχα κάνει το συμβολαιο στον ηρων επειδή κόλλαγε το econtract κα8 το κάναμε μέσω τηλ και mail όταν μου ζήτησε λογαριασμό προηγούμενου παρόχου και τον είχα ρωτήσει εαν υπάρχει κάποιος περιορισμός πχ έναντι η εκκαθαριστικός μου λέει ότι λογαριασμό έχεις αρκεί να μην έχει ληξιπροσθεμο ποσό μέσα 

• Like 1
  • Thanks 1

6 λεπτά πριν, korakios είπε

αυτό έψαχνα , στραβομάρα

άρα σωστά πρέπει να μπει στην μπλε κατηγορία αλλά με διάρκεια ενός έτους

ή να κάνει το παλιό κολπάκι της NRG , να το αφήσει κυμαινόμενο πληρώνοντας έξτρα πάγιο για κλείδωμα σταθερής τιμής , αν και η ΡΑΕ δε νομίζω να το αφήσει στα πλαίσια απλοποίησης

άρα θα πρέπει να διορθώσει και το σταθερό της η weenergy

Από τη στιγμή που ο πελάτης αιτείται ή/και συναινεί στην προσφορά σύμβασης προμήθειας με διάρκεια κάτω των 12 μηνών έχει λήξει το θέμα. Είναι ξεκάθαρη η διάρκεια. Αν θέλεις υπογράφεις. Για να υπογράφεις σημαίνει ότι θέλεις τους 8 μήνες στο ΦΑ ή τους 6 στη Eunice. Δεν χρειάζεται να αλλάξει τίποτα. Το πρόγραμμα είναι σταθερό με χρώμα μπλε.

Μόλις τώρα, Greg29M είπε

δεν εννοώ τι λογαριασμό δίνετε στον πάροχο που πηγαίνετε...

εννοώ να θέλετε να πάτε πάλι ΗΡΩΝ αλλά την τελευταία φορά που ήσασταν ΗΡΩΝ να έχει κλείσει η παροχή σας και να έχει εκδοθεί τελικός λογαριασμός...

δε χρειάστηκε σε μένα , στην ελπέ κάποιοι είπαν χρειάστηκε να δει η μηχανογράφηση οτι έκλεισε

Μόλις τώρα, doomnx είπε

Από τη στιγμή που ο πελάτης αιτείται ή/και συναινεί στην προσφορά σύμβασης προμήθειας με διάρκεια κάτω των 12 μηνών έχει λήξει το θέμα. Είναι ξεκάθαρη η διάρκεια. Αν θέλεις υπογράφεις. Για να υπογράφεις σημαίνει ότι θέλεις τους 8 μήνες στο ΦΑ ή τους 6 στη Eunice. Δεν χρειάζεται να αλλάξει τίποτα. Το πρόγραμμα είναι σταθερό με χρώμα μπλε.

θα πρέπει να υπάρχει ξεχωριστό πεδίο για να συναινέσει , το οποίο να είναι και προαιρετικό

το όλο θέμα γίνεται επειδή προσφέρονται εξαρχής μόνο με μικρότερη διάρκεια

πχ κάτι αντίστοιχο έγινε με όσους υπογράψανε κίτρινα τον Δεκ και ήταν στους όρους οτι επιθυμείς την παραμονή εκεί οτι οποίο δεν ήταν και νόμιμο αλλά δεν ασχολήθηκε η ΡΑΕ

• Like 4

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 λεπτά πριν, korakios είπε

θα πρέπει να υπάρχει ξεχωριστό πεδίο για να συναινέσει , το οποίο να είναι και προαιρετικό

το όλο θέμα γίνεται επειδή προσφέρονται εξαρχής μόνο με μικρότερη διάρκεια

πχ κάτι αντίστοιχο έγινε με όσους υπογράψανε κίτρινα τον Δεκ και ήταν στους όρους οτι επιθυμείς την παραμονή εκεί οτι οποίο δεν ήταν και νόμιμο αλλά δεν ασχολήθηκε η ΡΑΕ

Τι εννοείς ξεχωριστό πεδίο; Για τη διάρκεια; Αναγράφεται ξεκάθαρα. Αυτή είναι η διάρκεια. Αυτή είναι η τιμή. Το θέλεις; Πάρτο. Δεν το θέλεις; Έχω και σταθερό με λίγο μεγαλύτερη διάρκεια σε λίγο μεγαλύτερη τιμή. Συναινείς σε κάποια προσφορά; Υπόγραψε.

Επεξ/σία από doomnx

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ρε παιδιά ρίξτε λίγο μια μάτια στους λογαριασμούς μου γιατί είτε ο Ηρων δεν μου έχει αφαιρέσει τον έναντι από τον εκκαθαριστικό είτε εγώ χάνω κάτι.

Πηρα τηλέφωνο χθες και η κοπέλα που μιλήσαμε δεν μπορούσε να μου το εξηγήσει και είπε θα με πάρει σήμερα τηλέφωνο αλλα δεν πήρε.

Εναντι: 20/10/2023 - 17/11/2023, Ημέρες 29

Spoiler

IMG_1288.jpeg.b05a6ca351492828627741fca0da5875.jpeg

Εκκαθαριστικός: 18/10/2023 - 17/12/2023, Ημέρες 61

Spoiler

IMG_1287.jpeg.4db8cd285d93d9437d53e206796cd0a5.jpeg

Στον εκκαθαριστικό βλέπω αφαιρεί ενα έναντι ποσο στα 3,04 αλλα η αξία του ρεύματος στον έναντι είναι: 30,30

Τι χάνω; 

Επεξ/σία από hellojim
  • Sad 1

1 λεπτό πριν, doomnx είπε

Τι εννοείς ξεχωριστό πεδίο; Για τη διάρκεια; Αναγράφεται ξεκάθαρα. Αυτή είναι η διάρκεια. Αυτή είναι η τιμή. Το θέλεις; Πάρτο. Δεν το θέλεις; Έχω και σταθερό σε λίγο μεγαλύτερη τιμή. Συναινείς σε κάποια προσφορά; Υπόγραψε.

εμ εκεί είναι το πρόβλημα νομοθετικά , ας βάλουν στο σταθερό με τη μεγαλύτερη τιμή , επιλογή για μικρότερη διάρκεια με μικρότερη τιμή ,αν δε θέλουν να κάνουν το φθηνό 12μηνο

4 λεπτά πριν, hellojim είπε

Ρε παιδιά ρίξτε λίγο μια μάτια στους λογαριασμούς μου γιατί είτε ο Ηρων δεν μου έχει αφαιρέσει τον έναντι από τον εκκαθαριστικό είτε εγώ χάνω κάτι.

Πηρα τηλέφωνο χθες και η κοπέλα που μιλήσαμε δεν μπορούσε να μου το εξηγήσει και είπε θα με πάρει σήμερα τηλέφωνο αλλα δεν πήρε.

Εναντι: 20/10/2023 - 17/11/2023, Ημέρες 29

Απόκρυψη περιεχομένων

IMG_1288.jpeg.b05a6ca351492828627741fca0da5875.jpeg

Εκκαθαριστικός: 18/10/2023 - 17/12/2023, Ημέρες 61

Απόκρυψη περιεχομένων

IMG_1287.jpeg.4db8cd285d93d9437d53e206796cd0a5.jpeg

Στον εκκαθαριστικό βλέπω αφαιρεί ενα έναντι ποσο στα 3,04 αλλα η αξία του ρεύματος στον έναντι είναι: 30,30

Τι χάνω; 

30,3+13,6 (ρυθμιζόμενες)

myrae

επίσης είναι ώρα για αλλαγή σε άλλο δώρο

11 λεπτά πριν, korakios είπε

εμ εκεί είναι το πρόβλημα νομοθετικά , ας βάλουν στο σταθερό με τη μεγαλύτερη τιμή , επιλογή για μικρότερη διάρκεια με μικρότερη τιμή ,αν δε θέλουν να κάνουν το φθηνό 12μηνο

30,3+13,6 (ρυθμιζόμενες)

myrae

επίσης είναι ώρα για αλλαγή σε άλλο δώρο

Που να πάω; 

Μόλις τώρα, hellojim είπε

Που να πάω; 

Προσφορές μηνός για τουρισμό Ιανουαρίου:
1. 60€ δωροκάρτας απο επέδισον (+20€ έξτρα ,πληροφορίες στα φόρουμ)
2. 50€ ηλεκτρονική αίτηση απο Ήρων
3. 500kw για τις πρώτες 30 μέρες απο Volton

• Like 1

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...