Προς το περιεχόμενο

Εναλλακτικοί πάροχοι ενέργειας (αποκλειστικά και μόνο)

korakios

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, ekrepali είπε

@korakios Όταν υπέγραψες elpedison, με ποιο τρόπο γράφτηκαν και η ημερήσια και η νυχτερινή ένδειξη στο κουτάκι;

Πχ Κ43000 Μ12000 ;

Ή μήπως δε γράφτηκε νυχτερινή ένδειξη και γι'αυτό σου έχει κολλήσει η αλλαγή;

δεν γράψανε όπως και την προηγούμενη φορά , αλλά πλέον δεν υπογράφω αν δεν έχουν την ένδειξη

τελικά φταίει το υποκατάστημα του Βόλου που σήμερα μου πέταξαν παπάντζα οτι μετά απο 10 μέρες τους ήρθε η αίτηση , φταίει και η ελπέδισον (όπως ισχυρίζονται) οτι έχουν δώσει εντολή επιτόπιας

Βαριέμαι να ανοίγω αίτημα στη ΡΑΕ

1 ώρα πριν, mpavlos είπε

Καλησπέρα , μετά απο επικοινωνία με ΗΡΩΝ με ενημέρωσαν οτι το προγραμμα που θα εχω 01/01/2024 δεν θα μπορω να το αλλαξω μεχρι το τελος του χρονου , δεν γνωριζω εαν κατι τετοιο ισχυει και για τους αλλους παροχους. Να σημειωσω οτι δεν βρισκομαι σε σταθερο προγραμμα.

μπαρούφες σου είπαν

Επεξ/σία από korakios
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 33,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• korakios

5722

• ekrepali

2255

• doomnx

1312

• takoulou

683

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

11 λεπτά πριν, energy52 είπε

Για μεταβαση στην elpedison αρκει η φωτο απ το μετρητη και προχωραει να υποθεσω;...ρωταω γιατι σε μια τηλ.προσφορα πριν κανα μηνα επεμενε πως πρεπει να περασει ο ΔΕΔΔΗΕ....

Αρκεί! Ο ΔΕΔΔΗΕ δειγματοληπτικά μπορεί να περάσει, αλλά αυτό είναι άσχετο με την διαδικασία.

Spoiler

2023-11-2814-52-10.png.c350e7af7136bfe15cb4ea1cad24f3a7.png

Επεξ/σία από mechpanos
  • Thanks 1

12 minutes ago, korakios said:

δεν γράψανε όπως και την προηγούμενη φορά , αλλά πλέον δεν υπογράφω αν δεν έχουν την ένδειξη

Tις είχες γράψει δηλαδή εσύ χειρόγραφα;

1 λεπτό πριν, ekrepali είπε

Tις είχες γράψει δηλαδή εσύ χειρόγραφα;

όχι , απλά είχα σείλει φωτό , την προηγούμενη φορά δεν είχα θέμα

99,99% παπάντζες λένε απο το υποκατάστημα , μάλιστα λένε τους ήρθε 26 του μηνός (Κυριακή) ή εντολή 😁

2 minutes ago, korakios said:

όχι , απλά είχα σείλει φωτό , την προηγούμενη φορά δεν είχα θέμα

99,99% παπάντζες λένε απο το υποκατάστημα , μάλιστα λένε τους ήρθε 26 του μηνός (Κυριακή) ή εντολή 😁

Προφανώς ο εκπρόσωπος της Elpe / Befon αγνόησε τη φώτο κι έκανε ανάρτηση στον Θαλή χωρίς ενδείξεις...γι'αυτό και η εντολή για επιτόπια. Σίγουρα το κωλοβάρεσαν και στον ΔΕΔΔΗΕ αλλά μάλλον απ'την Elpedison ξεκίνησε το κακό.

• Like 1

1 λεπτό πριν, ekrepali είπε

Προφανώς ο εκπρόσωπος της Elpe / Befon αγνόησε τη φώτο κι έκανε ανάρτηση στον Θαλή χωρίς ενδείξεις...γι'αυτό και η εντολή για επιτόπια. Σίγουρα το κωλοβάρεσαν και στον ΔΕΔΔΗΕ αλλά μάλλον απ'την Elpedison ξεκίνησε το κακό.

απο τα κεντρικά του ΔΕΔΔΗΕ είδαν οτι είχε καιρό η αίτηση , γιυατό λέω για το υποκατάστημα

θα φανεί κιόλας αν αύριο δεν περάσουν και πάρουν απλά την ένδειξη απο φωτό ....

τεσπα , είχε φθηνότερη κιλοβατώρα ο Ηρών , δλδ και να σπρώξουν τις κιλοβατώρες εκεί είναι και το 50ρικο , απλά μου φαίνεται δε θα προλάβω να κάνω τράμπα ξανά για να πάρω το 100ρικο

Μάλλον θα παίρνω τηλ να με περάσουν στην ελπέ με το επιπλέον 100ρικο στο smart

1 ώρα πριν, Kirmike είπε

Καλημέρα στην παρέα. Τι κάνουμε τελικά? Να μείνω στο ίδιο ? Δεν έχω καταλάβει. Αν μπορεί κάποιος να με βοηθήσει θα το εκτιμούσα.

Screenshot_2023-11-28-13-23-27-397_com.google.android.gm.jpg

επιλέγεις ή ακριβότερο αλλά θα ξερεις την τιμή του μήνα 1η του μηνός ή φθηνότερο με άγνωστη τιμή ή τσιμπημένο σταθερό , για να σε βοηθήσει κάποιος θέλει να ξέρει το μέλλον και τις τιμές χοντρικής

Επίσης είναι νωρίς ακόμα , άρα περιμένετε απο 1/12 και μετά να βγουν τα άλλα πράσινα

Για διαφορές πράσινων/κίτρινων κτλ κάντε αναζήτηση στο ίντερνετ ....

2 ώρες πριν, hellojim είπε

Ρε παιδιά γιατί από 2024 είναι τόσο παραπάνω οι χρεώσεις;; Τώρα στο site διαφημίζει χρέωση 0.1395 μετά από εκπτώσεις simply generous home bonus. Πως πήγαμε στα 0.19 που μου λενε αυτοί;;;

και

2 ώρες πριν, giorgosvet είπε

Δηλαδή από 0,0693 θα πάει στο 0,18!? από ποια <<διεθνή συγκυρία>> προκύπτει αυτή η αύξηση του 160%?

https://www.insomnia.gr/forums/topic/796374-εναλλακτικοί-πάροχοι-ενέργειας-αποκλειστικά-και-μόνο/?do=findComment&comment=60064274

7 ώρες πριν, kokos23 είπε

Πράσινα: ειδικό τιμολόγιο κοινό για όλους τους παρόχους. Οι καταναλωτές που δεν θα έχουν επιλέξει διαφορετικό τιμολόγιο θα μεταπέσουν στο ειδικό του εκάστοτε προμηθευτή, το οποίο είναι ομοιόμορφο για όλους τους παρόχους και διευκολύνει έτσι τη σύγκριση των τιμών μεταξύ προμηθευτών και τη διαφανή και απλοποιημένη πληροφορία των καταναλωτών για τις τιμές των προμηθευτών. Την 1η κάθε μήνα, η τιμή χρέωσης θα ανακοινώνεται στην ιστοσελίδα του εκάστοτε προμηθευτή και θα κοινοποιείται στην ΡΑΑΕΥ.

αλλά δεν ισχύει φυσικά :

Αναφορά σε κείμενο

Τα όρια της περιοχής ασφαλείας, εντός της οποίας δεν ενεργοποιείται ο μηχανισμός διακύμανσης και άρα η Χρέωση Προμήθειας διαμορφώνεται βάσει της Βασικής Τιμής Προμήθειας.

Ο Προμηθευτής ορίζει περιοχή μη ενεργοποίησης του μηχανισμού διακύμανσης επιλέγοντας άνω όριο (Lu) και κάτω όριο (Ll). Ο μηχανισμός διακύμανσης ενεργοποιείται όταν η ΤΕΑΜ-1 είναι μικρότερη του κάτω ορίου ή μεγαλύτερη του άνω ορίου. Τα άνω (Lu) και κάτω (Ll) όρια επιλέγονται ελεύθερα από τον Προμηθευτή.

απο τη στιγμή που ο κάθε προηθευτής βάζει δικά του όρια για την εφαρμογή ρήτρας τότε δε γίνεται σύγκριση μεταξύ τιμών προγραμμάτων στα πράσινα , δλδ δεν αρκεί να ξέρει ο καταναλωτής τη βασική τιμή χρέωσης των πράσινων προγραμμάτων . Για άλλη μια φορά τα "καταφέρανε" 😛

• Sad 1

1 ώρα πριν, hellojim είπε

Ρώτησα αν μπορώ να αλλάξω και μου λένε ότι σε αυτά τα προγράμματα δεν υπάρχει δέσμευση και μπορείς να το κάνεις όποτε θέλεις.

Εγω προς το παρόν πάτησα ότι αρνούμαι να μετά φερθώ στο basic home και ότι θέλω να παραμείνω στο πρόγραμμα μου.

Σε δεύτερο χρόνο θα δω αν πρέπει να αλλάξω το πρόγραμμα μου σε κάποιο άλλο ή όχι.

Ιδια φαση ειμαι και εγω μαλιστα στο μειλ ελεγε οτι σε συγκριση που εκαναν για ΙΑΝ2023-ΟΚΤ2023 το generous home που εχω θα ηταν 13,3% πιο οικονομικο απο το Basic Home

Μόλις τώρα, james9tito είπε

Ιδια φαση ειμαι και εγω μαλιστα στο μειλ ελεγε οτι σε συγκριση που εκαναν για ΙΑΝ2023-ΟΚΤ2023 το generous home που εχω θα ηταν 13,3% πιο οικονομικο απο το Basic Home

Τελικά τι κανουμε; Το αγνοούμε μέχρι να δούμε τα νέα προγράμματα (αν τα βγάλουν μέχρι τέλος 23) ή επιλέγουμε παραμονή στο δικό μας; 

1 λεπτό πριν, 1comment είπε

Τελικά τι κανουμε; Το αγνοούμε μέχρι να δούμε τα νέα προγράμματα (αν τα βγάλουν μέχρι τέλος 23) ή επιλέγουμε παραμονή στο δικό μας; 

Δεν βλεπω καποιο deadline στην αιτηση . Εγω χωρις να το εχω ψαξει λεω να παραμεινω στο ιδιο και να το κοιταξω αργοτερα αν με συμφερει αλλαγη προγραμματος ή παροχου. Θα παρακολουθω και το νημα γιατι υπαρχουν παιδια που ασχολονυται με το θεμα εγω ειμαι ασχετος 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, hellojim είπε

Πήρα τηλέφωνο στον Ηρων, λέει είναι υπουργική απόφαση οι εταιρείες να βγάλουν αυτό το basic πρόγραμμα. Μετά τον ρώτησα γιατί το simply generous home πάει από 0.1395 σε 0.19 και δεν ήξερε τι να πει. Αυτές είναι οι τιμές λέει.

Ε τί περίμενες να σου πει; "Ό,τι φάμε, ό,τι πιούμε κι ό,τι αρπάξει ο κώλος μας";;;😄

Επεξ/σία από Basketikos_

2 λεπτά πριν, iliata2410 είπε

Και σε μένα το ίδιο ήρθε,εγώ λέω να κάτσω στα αυγα μου.

Screenshot_2023-11-28-15-58-38-521.jpeg.1c603f636c45359b2f5f769a5d08cfc1.jpeg

άσχετο , πως και ξέμεινες στο πανάκριβο Generous Home ???????

Για όσους είναι στο guarantee και σας ήρθε το email , πάρτε γραπτή απάντηση αν αλλάξαν οι όροι του συμβολαίου και ειδικότερα αν το όριο απο 0,17 πήγε 0,22

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...