Προς το περιεχόμενο

Εναλλακτικοί πάροχοι ενέργειας (αποκλειστικά και μόνο)

korakios

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
40 λεπτά πριν, Greg29M είπε

@korakios έβγαλαν επιτέλους υπουργική για το πράσινο τουλάχιστον… 

https://diavgeia.gov.gr/doc/6ΕΘΤ4653Π8-34Σ?inline=true

Κατανοητός για τον μέσο πολίτη, ηρέμησα τώρα.

Επεξ/σία από newlynx
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 33,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• korakios

5722

• ekrepali

2255

• doomnx

1312

• takoulou

683

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Καλημέρα σε όλους,

Είμαι αυτή την στιγμή στην Elpedison και θέλω να παω Ήρωνα. Κάνω τη διαδικασία μέσω econtract και μόλις πάω να ολοκληρώσω την αίτηση μου γράφει "Η εγγραφή δεν ολοκληρώθηκε καθώς η παροχή βρίσκεται ήδη σε διαδικασία εκπροσώπησης". Τι  εννοεί; Δεν έχω κάνει αίτηση στον Ήρωνα και στην Ελπέ είμαι εδώ και 1.5 μήνα.

15 λεπτά πριν, newlynx είπε

Κατανοητός για τον μέσο πολίτη, ηρέμησα τώρα.

Δεν κατάλαβα τίποτα 😜 προφανως δεν ανήκω στον μεσο πολιτη😄😄😄

20 λεπτά πριν, NightKing είπε

Καλημέρα σε όλους,

Είμαι αυτή την στιγμή στην Elpedison και θέλω να παω Ήρωνα. Κάνω τη διαδικασία μέσω econtract και μόλις πάω να ολοκληρώσω την αίτηση μου γράφει "Η εγγραφή δεν ολοκληρώθηκε καθώς η παροχή βρίσκεται ήδη σε διαδικασία εκπροσώπησης". Τι  εννοεί; Δεν έχω κάνει αίτηση στον Ήρωνα και στην Ελπέ είμαι εδώ και 1.5 μήνα.

Καλημέρα,

Και σε μένα το ίδιο έβγαζε χθες που έκανα την προσπάθεια με το e-contract.

Σήμερα με πήραν τηλέφωνο και στη συνέχεια email για να τους στείλω με email τα δικαιολογητικά (ταυτότητα, τελευταίο λογαριασμό και φωτογραφία του μετρητή) ώστε να προχωρήσει η διαδικασία γιατί έχουν κάποιο τεχνικό πρόβλημα

• Like 2

24 λεπτά πριν, papanfot είπε

Καλημέρα,

Σήμερα με πήραν τηλέφωνο και στη συνέχεια email για να τους στείλω με email τα δικαιολογητικά (ταυτότητα, τελευταίο λογαριασμό και φωτογραφία του μετρητή) ώστε να προχωρήσει η διαδικασία γιατί έχουν κάποιο τεχνικό πρόβλημα

Και γω τα ίδια

1 ώρα πριν, power_ran είπε

Συγνωμη ρε φιλε τι κατραπακια ήταν αυτή? Εφυγα απο ΔΕΗ με 0.17 σταθερο χωρις ρητρες και ειδα αυτο το μηνα 0.17 το φυσικο αεριο. Πανε καλα τα ατομα?

Μπορείς να κάνεις αλλαγη τηλεφωνικά άμεσα να σε βάλουν στο νέο πρόγραμμα που έχει 0.065 και χωρίς συνέπεια το maxi free save. Και μάλιστα με την κρατική επιδότηση θα πάει κοντά στα 0.04 για Δεκεμβρίο. 

• Like 2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
24 λεπτά πριν, 7tasos7 είπε

Μπορείς να κάνεις αλλαγη τηλεφωνικά άμεσα να σε βάλουν στο νέο πρόγραμμα που έχει 0.065 και χωρίς συνέπεια το maxi free save. Και μάλιστα με την κρατική επιδότηση θα πάει κοντά στα 0.04 για Δεκεμβρίο. 

Σε τηλεφωνική επικοινωνία πριν λίγο μου είπαν ότι άμεσα μπορεi να μεταφερθεί το πρόγραμμα free basic  σε free+ για το υπόλοιπο του Νοεμβρίου και από 1/12 να ενεργοποιηθεί το νέο free save

Σε ερώτηση μου για το "χρώμα'' του νέου free save μου απάντησε οτι ακόμα δεν έχουν ενημέρωση...

Επεξ/σία από katcos
  • Like 1

Έτοιμος να κάνω αίτηση αύριο μεθαύριο για ηρωνα. Τώρα είμαι volton με δωρεάν το πρώτο πάγιο και τις πρώτες 500kw. Λογικά επειδή η αλλαγή θα γίνει πριν κλείσει ο μήνας δεν θα πληρώσω τίποτα ;

5 λεπτά πριν, katcos είπε

Σε τηλεφωνική επικοινωνία πριν λίγο μου είπαν ότι άμεσα μπορεi να μεταφερθεί το πρόγραμμα free basic  σε free+ για το υπόλοιπο του Νοεμβρίου και από 1/12 να ενεργοποιηθεί το νέο free save

Σε ερώτηση μου για το "χρώμα'' του νέου free save μου απάντησε οτι ακόμα δεν έχουν ενημέρωση...

Σωστά σου τα παν. Από Ιανουαρίο θα δούμε τα προγράμματα τον τιμολογίων με τα χρώματα κλπ. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

ανακοινώθηκαν λεπτομέρειες σχετικά με τα προγράμματα ρεύματος...

https://www.newsbeast.gr/financial/arthro/10247289/xekinaei-to-prasino-timologio-revmatos-osa-prepei-na-xerete

Πιο συγκεκριμένα:

• Η τελική τιμή προμήθειας θα ανακοινώνεται έως την πρώτη ημέρα κάθε μήνα κατανάλωσης.
  • Το ειδικό τιμολόγιο θα μπορεί να εμπεριέχει και πάγια χρέωση προμήθειας, ύψους έως 5 ευρώ ανά μήνα, καθώς και εκπτώσεις.
  • Από τις βασικότερες καινοτομίες του είναι πως στο λογαριασμό κατανάλωσης, ο πάροχος θα αποτυπώνει ενιαία -μετά τον υπολογισμό τυχόν εκπτώσεων- την τελική τιμή προμήθειας σε Euro/MWh ανά μήνα τιμολόγησης.
  • Η βασική τιμή προμήθειας θα παραμένει σταθερή, κατ’ ελάχιστον για έξι μήνες, ενώ η πάγια χρέωση προμήθειας και οι εκπτώσεις θα μπορούν να τροποποιούνται κάθε μήνα, κατόπιν ανακοίνωσης στην ιστοσελίδα των παρόχων και ενημέρωσης με τον πρώτο λογαριασμό κατανάλωσης που θα ακολουθεί την τροποποίηση.
  • Οι πάροχοι υποχρεούνται να δημοσιεύσουν στην ιστοσελίδα τους -σε ευδιάκριτο σημείο- και να κοινοποιήσουν στη Ρυθμιστική Αρχή Αποβλήτων, Ενέργειας και Υδάτων (Ρ.Α.Α.Ε.Υ.), μέχρι την 1η Δεκεμβρίου 2023, όλες τις τιμολογιακές παραμέτρους του ειδικού τιμολογίου, που θα ισχύει για κάθε κατηγορία πελατών.
  • Από την 1η Ιανουαρίου 2024 εισάγεται στους λογαριασμούς κατανάλωσης και σε κάθε ενημερωτικό μήνυμα των παρόχων στους πελάτες τους (ηλεκτρονικό ή έντυπο), κωδικός QR και το link του εργαλείου σύγκρισης τιμών της Ρ.Α.Α.Ε.Υ. (www.energycost.gr). Κατά αυτό τον τρόπο, ο καταναλωτής θα μπορεί εύκολα να συγκρίνει το κοινό τιμολόγιο μεταξύ των παρόχων και να επιλέγει αυτό που επιθυμεί ανάλογα με τις ανάγκες του.
  • Οι καταναλωτές που δεν θα επιλέξουν κάποιο από τα διαθέσιμα τιμολόγια (σταθερό: μπλε, κυμαινόμενο: κίτρινο, δυναμικό: πορτοκαλί, ειδικό: πράσινο), θα μεταπέσουν, αυτομάτως, στο πράσινο τιμολόγιο. Παρόλα αυτά, θα υπάρχει η δυνατότητα να επιστρέψουν στην προηγούμενη σύμβαση με τον πάροχό τους με μία απλή διαδικασία έως την 31η.1.2024 και να επιλέγουν οποιοδήποτε είδους τιμολογίου ή πάροχο, με κατάρτιση σχετικής σύμβασης οποιαδήποτε στιγμή.
  • Το ειδικό τιμολόγιο προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας θα προσφέρεται από τους παρόχους και μπορεί να επιλέγεται από τους καταναλωτές και μετά την 31η Δεκεμβρίου του 2024.
Επεξ/σία από kokos23
  • Like 6

15 minutes ago, katcos said:

αααα εσυ τα πληρωνες χοντρα.. ησουν στο basic απο τον ιουνιο κ πηγες για τις υπολοιπες 8 μερες στο free+

1 hour ago, papanfot said:

Καλημέρα,

το ιδιο προβλημα ειχαν και πριν ενα μηνα, οταν πηγα κι εγω στο ιδιο προγραμμα.

• Thanks 1

Μόλις με κάλεσε ο Ήρωνας και έλεγε ότι η τιμή μετά την έκπτωση που είναι ίδια για όλες τις εταιρείες η τιμή πέφτει στις 0.05 και κάτι ψιλά..

Του είπα για τα 100€ της ελπεΓδισον και μου είπε ότι αυτά τα βάζουν 20x5 μήνες. Το οποίο λογικά δεν ισχύει..

Ας επιβεβαιώσει κάποιος που πήρε τα 50€ ΕΛΠΕ και 50€ από εθνική (αν τα πήρε κάνεις...)

Καλησπέρα! Θα μπορούσε κάποιος να με ενημερώσει για τις τρέχουσες συνθήκες στο ρεύμα και αν υπάρχουν εταιρείες που να πουλούν φθηνά την κιλοβατώρα; Για δύο χρόνια είχα ΔΕΗ my home online και έχω χάσει επαφή με τις εξελίξεις!

11 λεπτά πριν, Mariannapost είπε

Καλησπέρα! Θα μπορούσε κάποιος να με ενημερώσει για τις τρέχουσες συνθήκες στο ρεύμα και αν υπάρχουν εταιρείες που να πουλούν φθηνά την κιλοβατώρα; Για δύο χρόνια είχα ΔΕΗ my home online και έχω χάσει επαφή με τις εξελίξεις!

Προς το παρόν πας και βλέπεις το τρέχον Excel του @korakios και επιλέγεις την φθηνότερη εταιρεία + δώρο. Και δεν το αφήνεις έτσι, στον μήνα επάνω το βλέπεις εκ νέου για αλλαγή παρόχου. Τι θα γίνει από 1/1, δεν ξέρει κανένας, θα δούμε... Αυτό που πρέπει να κάνουμε σαν καταναλωτές, προς το παρόν, είναι να μην επαναπαυόμαστε αλλά κάθε μήνα να είμαστε έτοιμοι για αλλαγή παρόχου.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...