Προς το περιεχόμενο

Εναλλακτικοί πάροχοι ενέργειας (αποκλειστικά και μόνο)

korakios

Προτεινόμενες αναρτήσεις

3 λεπτά πριν, REVYTHOUSA είπε

Επίσης αν διαλέξω αύριο να υπογράψω σε οποιοδήποτε εταιρεία ένα 12 μηνό συμβόλαιο εννοείται οτι η λήξη του θα είναι στις 20/10/24 σωστά;

ναι , αλλά στα κυμαινόμενα θα επανέλθει η ρήτρα που είτε ήδη περιγράφεται στη σύμβαση , είτε θα έρθει ατομική ειδοποίηση για ενημέρωση και τυχών αλλαγές λόγω άρσης της νομοθετικής παρέμβασης

νομοθεσία > ειδικών όρων > γενικών όρων ενός συμβολαίου

4 λεπτά πριν, REVYTHOUSA είπε

Το λέω αυτό αφενός γιατί πιστεύω ότι από 1/1/24 τα σταθερά θα είναι πολύ πιο ακριβά και αφετέρου συμφέρει την οποιαδήποτε εταιρεία να κλείνει συμβόλαια με 0,17€/kwh; για ένα χρόνο π.χ από την στιγμή που απο1/1/24 θα πουλάει πολύ πιο ακριβά;

υποτίθεται οτι στο 6μηνο έχει τη δυνατότητα ο πάροχος να αλλάξει όρους και παλιότερα και τιμές (με δυνατότητα αποχώρησης αζημίως)

διαβάζοντας όρους του σταθερού fix με 0,16 , είδα οτι δεν έχει δικαίωμα αλλαγής τιμών (μόνο λοιπών όρων) στη διάρκεια του συμβολαίου , δε γνωρίζω αν έγινε καποια παρέμβαση απο την άχρηστη ΡΑΕ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 33,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• korakios

5722

• ekrepali

2255

• doomnx

1312

• takoulou

683

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Μόλις τώρα, REVYTHOUSA είπε

Τα σταθερά προγράμματα δεν περιέχουν ρήτρα σωστά;

σωστά, έχουν πέναλτι πρόωρης αποχώρησης

προς το παρών όμως τα κυμαινόμενα είναι μισοτιμής σχεδόν

Από Γενάρη όμως που θα χαθεί η μπάλα με την ρήτρα αναπροσαρμογής στα κυμαινόμενα συν αν πέσουμε και σε βαρύ χειμώνα (έχω  μια αντλία θερμότητας που είναι για δύο σπίτια και έχω φτάσει και κοντά στις 3000kwh μηνιαίος) μήπως είναι καλύτερα κατά τον Δεκέμβριο να κλειδώσω ένα 12 μηνό σταθερό πρόγραμμα;

2 λεπτά πριν, REVYTHOUSA είπε

(έχω  μια αντλία θερμότητας που είναι για δύο σπίτια και έχω φτάσει και κοντά στις 3000kwh μηνιαίος

στο άλλο νήμα ρώτα βασικά πράγματα αν και μάλλον πρέπει να πάρεις άνθρωπο για μελέτη απο την αρχή , θα γλυτώσεις πολλά

μήπως είναι καλύτερα κατά τον Δεκέμβριο να κλειδώσω ένα 12 μηνό σταθερό πρόγραμμα;

δες και το guarantee toy Ηρών που θα έχει ταβάνι τα 0,17 (για 6μηνο)

Μάιο του 2020 με Μάιο του 2022 ήμουν με σταθερό πρόγραμμα της ΕΛΙΝ και ήμουν μια χαρα.Δεν προέβει σε καμμία κίνηση αναπροσαρμογής σε τίποτα,δύο χρόνια στα 0,0659€/kwh

Μάιο του 2020 με Μάιο του 2022 ήμουν με σταθερό πρόγραμμα της ΕΛΙΝ και ήμουν μια χαρα.Δεν προέβει σε καμμία κίνηση αναπροσαρμογής σε τίποτα,δύο χρόνια στα 0,0659€/kwh

αυτά έχουν τελειώσει , τώρα εκμεταλλεύσου το δίμηνο τις καλές τιμές που παίζουν και βλέπεις για μετά

Spoiler

και ώρα για ρύθμιση αντλίας και μόνωση

Σε ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σου.Να ξέρεις ότι με την αντλία θερμότητας είμαι πολύ ευχαριστημένος (20 χρόνια την έχω) και τα λεφτά της τα έχει βγάλει και με το παραπάνω.Η τιμή του ρεύματος είναι το πρόβλημα και μόνο αυτο

Σε ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σου.Να ξέρεις ότι με την αντλία θερμότητας είμαι πολύ ευχαριστημένος (20 χρόνια την έχω) και τα λεφτά της τα έχει βγάλει και με το παραπάνω.

σου απάντησα στο άλλο νήμα

https://www.insomnia.gr/forums/topic/745406-αντλία-θερμότητας-επιλογή/?do=findComment&comment=60003872

Η τιμή του ρεύματος είναι το πρόβλημα και μόνο αυτο

περιμένεις 21 του μηνός τις νέες τιμές και βλέπεις

2 hours ago, REVYTHOUSA said:

Επίσης αν διαλέξω αύριο να υπογράψω σε οποιοδήποτε εταιρεία ένα 12 μηνό συμβόλαιο εννοείται οτι η λήξη του θα είναι στις 20/10/24 σωστά;Το λέω αυτό αφενός γιατί πιστεύω ότι από 1/1/24 τα σταθερά θα είναι πολύ πιο ακριβά και αφετέρου συμφέρει την οποιαδήποτε εταιρεία να κλείνει συμβόλαια με 0,17€/kwh; για ένα χρόνο π.χ από την στιγμή που απο1/1/24 θα πουλάει πολύ πιο ακριβά;

Όταν υπογράφεις σταθερό για 12 μήνες... εσύ δεσμεύεσαι για 12 μήνες, ή πληρώνεις ρήτρα για να φύγεις.

Ο πάροχος έχει το δικαίωμα μετά το 6μηνο να αλλάξει την τιμή και να σου δώσει το δικαίωμα να αποχωρήσεις αζημίως.

• Thanks 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, ekrepali είπε

Όταν υπογράφεις σταθερό για 12 μήνες... εσύ δεσμεύεσαι για 12 μήνες, ή πληρώνεις ρήτρα για να φύγεις.

Ο πάροχος έχει το δικαίωμα μετά το 6μηνο να αλλάξει την τιμή και να σου δώσει το δικαίωμα να αποχωρήσεις αζημίως.

το είχαμε ξαναδεί για το Fix του Ηρών:

Ε2.4 Συμφωνείται ρητά ότι ο Προμηθευτής δεν δύναται να τροποποιήσει τη Σταθερή Τιμή και τη Χρέωση Παγίου του εν θέματι Εμπορικού Προγράμματος, όπως αυτές προσδιορίζονται στην Αίτηση Προμήθειας Ηλεκτρικής Ενέργειας, κατά τη διάρκεια ισχύος της Συμβάσεως και οι Γενικοί Όροι 7.3 έως 7.5 δεν εφαρμόζονται. Σε περίπτωση που ο Προμηθευτής τροποποιήσει τους υπόλοιπους όρους της Σύμβασης, σύμφωνα με τις προβλέψεις του Κώδικα Προμήθειας Ηλεκτρική Ενέργεια και τους Γ.Ο. πριν από τη συμπλήρωση των δώδεκα (12) μηνών από την Ημερομηνία Έναρξης Προμήθειας Ηλεκτρικής Ενέργειας στο Εμπορικό Πρόγραμμα «HOME FIX 2», ο Πελάτης δικαιούται να καταγγείλει, σύμφωνα με τον Κώδικα Προμήθειας Ηλεκτρικής Ενέργειας σε Πελάτες, την παρούσα Σύμβαση χωρίς να επιβαρυνθεί με Ρήτρα Πρόωρης Αποχώρησης, όπως αυτή ορίζεται στον ανωτέρω Ειδικό Όρο Ε2.3.

Βέβαια αναφέρει " Fix 2 " , καινούριο είναι ? 😂

Πληρώθηκε και αυτόματα ο λογαριασμός στην ελπέ . Όσοι ζείτε ριψοκίνδυνα ξεκινήστε mining και βάλτε μια τυχαία κάρτα μιας και δε ζητά επιβεβαίωση (pin κτλ) και αν πληρωθεί πληρώθηκε , αλλιώς βάλτε άλλη 😂

Απο τη μία εκτέλεσε την πληρωμή την ημερομηνία λήξης του πρώτου λογαριασμού , απο την άλλη ευτυχώς είδε οτι είχε βγει έκτακτος πιστωτικός (επιστροφή εγγύησης) και τράβηξε το σωστό ποσό

Επεξ/σία από korakios
  • Thanks 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 hours ago, korakios said:

Απο τη μία εκτέλεσε την πληρωμή την ημερομηνία λήξης του πρώτου λογαριασμού , απο την άλλη ευτυχώς είδε οτι είχε βγει έκτακτος πιστωτικός (επιστροφή εγγύησης) και τράβηξε το σωστό ποσό

Τραβάει το υπόλοιπο που υπάρχει σε εκκρεμότητα στο myelpedison

Επεξ/σία από ekrepali

Σημαντική επιβάρυνση στο συμβόλαιο παράδοσης Νοεμβρίου του αερίου, που με τη σειρά του θα ωθήσει ανοδικά τις εγχώριες χονδρεμπορικές τιμές ηλεκτρικής ενέργειας, εκτιμούν παράγοντες της αγοράς ότι θα έχει η πρόσφατη άνοδος στο TTF, λόγω της κρίσης στη Μέση Ανατολή αλλά και της δολιοφθοράς στον αγωγό μεταξύ Φινλανδίας και Εσθονίας. 

Ως συνέπεια, οι ίδιοι παράγοντες προβλέπουν πως το κόστος προμήθειας θα αυξηθεί κατά 15-20% τον επόμενο μήνα. Μία άνοδο που οι εταιρείες θα περάσουν στην τελική κατανάλωση, αυξάνοντας σε ανάλογο ποσοστό τις χρεώσεις τους για τον Νοέμβριο. 

Οι εκτιμήσεις συγκλίνουν στο ότι στα βασικά τους προϊόντα (δηλαδή στα παλιότερα τιμολόγια που έχουν σημαντικό αριθμό πελατών) οι εταιρείες θα ανακοινώσουν χρεώσεις για τον Νοέμβριο που θα ξεκινούν από τα 18 λεπτά του ευρώ ανά κιλοβατώρα. Επίσης, προβλέπουν πως ενδεχομένως θα υπάρξουν εταιρείες οι οποίες θα ανακοινώσουν χρεώσεις που θα ξεπερνούν (έστω και κατ΄ ελάχιστο) το «φράγμα» των 20 λεπτών ανά κιλοβατώρα. 

Καλημέρα,οι υπόλοιποι όροι της σύμβασης που μπορεί να τροποποιήσει ο προμηθευτής ποιες είναι;από την στιγμή που λέει ότι δεν δύναται να τροποποιήσει -αλλαξει την  τιμή και το πάγιο....Ο φίλος Greg29M  ανακοίνωσε ότι τα τιμολόγια του Νοεμβρίου θα ξεκινάνε από 0,18€/kwh.Μηπως δεν είναι καθόλου αργά φίλε κορακιε το κλείδωμα του 0.16€/kw/h;

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...