naftakiTh Δημοσ. 30 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2022 Καλησπέρα ηρθε ο καιρός για αγορά ανάξιου μεταχειρισμένο το αμάξι είναι 1000 κυβικά του 15’ αξίας περίπου 12000€ . Εργάζομαι 3.5 χρόνια μισθός καθαρός 1300€ Τα 8.200€ θα τα δόσω εγώ τα υπόλοιπα οι γονείς . το αυτοκίνητο θα είναι στο όνομα μου Με την εφορία θα έχω κάποιο θέμα ; Απο Δευτέρα θα ρωτήσω λογιστή απλός θα ήθελα να έχω μια ιδέα να απογοητευτώ ή όχι ευχαριστω
1comment Δημοσ. 30 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2022 Ο πατέρας μου έχει φίλο ιδιοκτήτη μάντρας μεταχειρισμένων και μας έλεγε από εκεί που κάποτε παρακαλούσε τους πελάτες να τους κόψει μικρότερο τιμολόγιο για να γλιτώσει εκείνος εφορία, πλέον συμβαίνει το αντίθετο. Έρχονται και του λένε "θέλω να σου δώσω cash το 80% και ως τιμή αγοράς να φανεί το 20% μέσω τραπέζης". Ρε πώς αλλάξαν οι καιροί... Μιλάμε για ολική στροφή! 14 λεπτά πριν, naftakiTh είπε Καλησπέρα Θα σου πρότεινα να κόψετε όσο μικρότερο τιμολόγιο γίνεται για να μην έχεις θέμα με εφορία. Τα υπόλοιπα τα δίνετε μετρητά.
Sakiz105 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2022 1 ώρα πριν, naftakiTh είπε Καλησπέρα ηρθε ο καιρός για αγορά ανάξιου μεταχειρισμένο το αμάξι είναι 1000 κυβικά του 15’ αξίας περίπου 12000€ . Εργάζομαι 3.5 χρόνια μισθός καθαρός 1300€ Τα 8.200€ θα τα δόσω εγώ τα υπόλοιπα οι γονείς . το αυτοκίνητο θα είναι στο όνομα μου Με την εφορία θα έχω κάποιο θέμα ; Απο Δευτέρα θα ρωτήσω λογιστή απλός θα ήθελα να έχω μια ιδέα να απογοητευτώ ή όχι ευχαριστω με 18κ τον χρονο τι θεμα να εχεις. Και 30κ να εδινες, δεν θα ειχες θεμα εφοσον δουλευεις 3μιση χρονια και μπορεις να αποδειξεις το εισοδημα. Το πρόβλημα θα το είχες αν έδινες 12κ και είχες εισόδημα 6κ τον χρόνο Στην μεταβίβαση τον χρημάτων από τους γονείς σε σένα και μετά στον πωλητή ρώτα πως έχει το θέμα.
Γιάννης Platano Δημοσ. 30 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2022 Δεν θα εχει κανενα προβλημα για να καλυψεις το ποσο της αγορας μονος σου .
Joshua21 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2022 1 ώρα πριν, naftakiTh είπε ηρθε ο καιρός για αγορά ανάξιου μεταχειρισμένο το αμάξι είναι 1000 κυβικά του 15’ αξίας περίπου 12000€ Μην το πάρεις, ψάξε καλύτερα μήπως και βρεις κάποιο άξιο.
Dimi00 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2022 Δε θα εχεις καποιο θεμα, αφου τα βγαζεις τα λεφτα. Το ποσο που θα δωσουν οι γονεις σου όμως , πρεπει να καταγραφει σαν δωρεά
Γιάννης Platano Δημοσ. 30 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2022 41 λεπτά πριν, Dimi00 είπε Δε θα εχεις καποιο θεμα, αφου τα βγαζεις τα λεφτα. Το ποσο που θα δωσουν οι γονεις σου όμως , πρεπει να καταγραφει σαν δωρεά Δεν υπαρχει κανενας λογος για δωρεα με τετοια ποσα. Το καλυπτει μονος του . 2 ώρες πριν, Joshua21 είπε Μην το πάρεις, ψάξε καλύτερα μήπως και βρεις κάποιο άξιο. Αν και εκτος θεματος ενα μεταχειρισμενο που ξερουμε το ιστορικο του δεν ειναι παντα κακη επιλογη . Παραδειγμα : Εχω honda CRV του 2008 με 110.000 χλμ σε αριστη κατασταση που πουλιεται 10-12χ σε αγγελιες .Το αμαξι με προσοχη μπορει να κανει ανετα εκατονταδες χιλιαδες χλμ ακομα Με τοσα λεφτα καινουργιο μονο κουβα μπορει καποιος να παρει καινουργιο .
Dimi00 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2022 14 λεπτά πριν, Γιάννης Platano είπε Δεν υπαρχει κανενας λογος για δωρεα με τετοια ποσα. Το καλυπτει μονος του . Δεν πρεπει να δικαιολογηθουν αυτα τα 4 παραπανω χιλιαρικα που θα κατατεθουν στο λογαριασμο του?
Γιάννης Platano Δημοσ. 30 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2022 (επεξεργασμένο) 6 λεπτά πριν, Dimi00 είπε Δεν πρεπει να δικαιολογηθουν αυτα τα 4 παραπανω χιλιαρικα που θα κατατεθουν στο λογαριασμο του? Υπαρχει κωδικος που λεει για αναλωση κεφαλαιου που ηδη φορολογηθηκε .Εκει βαζουμε ποσα απο προηγουμενα χρονια που εχουμε εργαστει για να δικαιολογησουμε καποια αγορα .Ο TS μια χαρα εχει τετοια ποσα. Μπορουν οι γονεις του να του κανουν μια μεταφορα στο λογαριασμο του αν δεν εχει διαθεσιμα τη δεδομενη στιγμη. Επεξ/σία 30 Ιουλίου 2022 από Γιάννης Platano
lasithi12 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2022 22 λεπτά πριν, Γιάννης Platano είπε Δεν υπαρχει κανενας λογος για δωρεα με τετοια ποσα. Το καλυπτει μονος του . Αν και εκτος θεματος ενα μεταχειρισμενο που ξερουμε το ιστορικο του δεν ειναι παντα κακη επιλογη . Παραδειγμα : Εχω honda CRV του 2008 με 110.000 χλμ σε αριστη κατασταση που πουλιεται 10-12χ σε αγγελιες .Το αμαξι με προσοχη μπορει να κανει ανετα εκατονταδες χιλιαδες χλμ ακομα Με τοσα λεφτα καινουργιο μονο κουβα μπορει καποιος να παρει καινουργιο . σιγα μην κανει και μαραθωνιο
Γιάννης Platano Δημοσ. 30 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2022 1 λεπτό πριν, lasithi12 είπε σιγα μην κανει και μαραθωνιο Πολυ πιο ευκολα απο κουβαδες με 10000 ευρω
Joshua21 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2022 45 λεπτά πριν, Γιάννης Platano είπε Αν και εκτος θεματος ενα μεταχειρισμενο που ξερουμε το ιστορικο του δεν ειναι παντα κακη επιλογη . Παραδειγμα : Εχω honda CRV του 2008 με 110.000 χλμ σε αριστη κατασταση που πουλιεται 10-12χ σε αγγελιες .Το αμαξι με προσοχη μπορει να κανει ανετα εκατονταδες χιλιαδες χλμ ακομα Με τοσα λεφτα καινουργιο μονο κουβα μπορει καποιος να παρει καινουργιο . Σαφώς και το συγκεκριμένο που περιγράφεις μπορεί να αντέξει πολλές εκατοντάδες χιλιόμετρα ακόμα, το κατά πόσο σε συμφέρει όμως να κάνεις εκατοντάδες χιλιάδες χλμ με αυτό είναι άλλο θέμα, τα έξοδα του είναι τεράστια από κάθε άποψη (καύσιμο, τέλη, ασφάλεια, συντήρηση κτλ). Επίσης είναι εντελώς ανούσιο να συγκρίνεις ένα δίλιτρο 15ετίας με οποιοδήποτε καινούργιο μόνο και μόνο επειδή έχουν ίδιο κόστος απόκτησης.
Black Demis Δημοσ. 30 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2022 και με παραπανω δεν εχεις θεμα στην χειρότερη λιγο παραπάνω θα πληρώσεις την εφορία την φορολογική χρονια που το αγωρασες και τέλος
DjTony Δημοσ. 30 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2022 Να ρωτήσω και εγώ κάτι. Πήρα με δοσεις ένα αμάξι 12Κ, κάθε χρόνο μετράνε οι δόσεις όμως και όχι η συνολική αγορά σωστά; δηλαδή δίνω 200 το μήνα, κάθε χρόνο φορολογούμε για 2400 έτσι δεν είναι; οπότε δεν έχω θέμα που τα βρήκα... Αφού με δοσεις είναι
Joshua21 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2022 1 λεπτό πριν, DjTony είπε Να ρωτήσω και εγώ κάτι. Πήρα με δοσεις ένα αμάξι 12Κ, κάθε χρόνο μετράνε οι δόσεις όμως και όχι η συνολική αγορά σωστά; δηλαδή δίνω 200 το μήνα, κάθε χρόνο φορολογούμε για 2400 έτσι δεν είναι; οπότε δεν έχω θέμα που τα βρήκα... Αφού με δοσεις είναι Ε ναι, εφόσον το αγόρασες επισήμως με δόσεις τότε κάθε χρόνο μετράνε οι δόσεις που έδωσες συν την προκαταβολή (μόνο για το έτος αγοράς), συν το τεκμήριο διαβίωσης που αναλογεί (για όλα τα έτη). Εφόσον το εισόδημα σου καλύπτει το σύνολο των τεκμηρίων σου είσαι οκ, σε αντίθεση περίπτωση φορολογείσαι βάση τεκμηρίων. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα