Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

εγώ πάντως δεν έχω ακούσει κάποιος να "τρώει ποινή" επειδή την κοπάνησε. Ίσως σε μεγάλες σοβαρές επιχειρήσεις, σε συγκεκριμένες θέσεις.

Το τι λέει ο νόμος δε παίζει και τόσο ρόλο στην Ελλάδα. Σκεφτείτε ότι οι περισσότερες επιχειρήσεις εδώ είναι βουτηγμένες, ξέρετε που.

Συγγενής μου δουλεύει σε μια τέτοια επιχείρηση εδώ και αρκετά χρόνια και έχει σημαντικό πόστο. Όμως τα χρήματα είναι ψίχουλα μέχρι αηδίας για τη θέση που έχει. Τώρα βρήκε μια άλλη δουλειά και ετοιμάζεται να φύγει. Θα τους το πει τελευταία στιγμή σε φάση... εγώ από Δευτέρα δεν έρχομαι. Προβλέπω να γίνεται χαμός αλλά δε θα τον κυνηγήσουν. Διότι αν το κάνουν και ανοίξει το στοματάκι του.....την επόμενη μέρα η επιχείρηση έκλεισε.  πόσες επιχειρήσεις είναι έτσι;

Στις 12/3/2023 στις 7:33 ΜΜ, atrwtos είπε

Δουλεια στην Ελλάδα με γάλο θέμα ...προσφατα με πηραν τηλ από κοτσοβολο για δουλεια... πωλητης ...και λέει 800 ευρω μικτα! ...ο χριστος και όλοι οι αγιοι....620 καθαρα...νοικι 300...μεταφορικα κανα 100ρικο...200 ολοκληρα ευρω...survivor...δεν υπάρχει προοπτική εξέλιξης σε τέτοιες δουλειες ούτε θα ανέβεις ιεραρχικά ουτε τίποτα μόνο αν παντρευτεις και κάνεις παιδια θα δεις αυξηση...οι περισσότερες δουλειες που βρίσκω είανι σε αυτό το μοτιβο αντε να παει 730-750 καθαρα...δεν παλευετε παιδια και όταν ανεβαίνουν οι μισθοι ναεβα΄νουν κιαι όλα τα άλλα στα ίδια επιπεδα ειμαστε πάλι...τίποτα εξω

Γιατί έχω ακούσει ότι είναι παραπάνω τα χρήματα; Πάνω από 700 καθαρά. 

Ίσως κάνω και λάθος, δεν έχω προσωπική εμπειρία.

Επεξ/σία από Bitbit
Δημοσ.
44 λεπτά πριν, Bitbit είπε

εγώ πάντως δεν έχω ακούσει κάποιος να "τρώει ποινή" επειδή την κοπάνησε. Ίσως σε μεγάλες σοβαρές επιχειρήσεις, σε συγκεκριμένες θέσεις.

Το τι λέει ο νόμος δε παίζει και τόσο ρόλο στην Ελλάδα. Σκεφτείτε ότι οι περισσότερες επιχειρήσεις εδώ είναι βουτηγμένες, ξέρετε που.

Συγγενής μου δουλεύει σε μια τέτοια επιχείρηση εδώ και αρκετά χρόνια και έχει σημαντικό πόστο. Όμως τα χρήματα είναι ψίχουλα μέχρι αηδίας για τη θέση που έχει. Τώρα βρήκε μια άλλη δουλειά και ετοιμάζεται να φύγει. Θα τους το πει τελευταία στιγμή σε φάση... εγώ από Δευτέρα δεν έρχομαι. Προβλέπω να γίνεται χαμός αλλά δε θα τον κυνηγήσουν. Διότι αν το κάνουν και ανοίξει το στοματάκι του.....την επόμενη μέρα η επιχείρηση έκλεισε.  πόσες επιχειρήσεις είναι έτσι;

Δυστυχώς έχω βρεθεί σε κατάσταση που μπήκαν στη διαδικασία να ενεργοποιήσουν ρήτρες και δεν άνοιξε ρουθούνι επειδή είχαμε την ενημέρωση που χρειαζόταν νομικά οπότε κινηθήκαμε πολύ προσεκτικά. Ναι, στο 99% των περιπτώσεων δε θα γίνει τίποτα, αλλά είναι μη σου τύχει. Προσωπική γνώμη, καλύτερα να προσέχεις για να είσαι καλυμμένος παρά να μην ξέρεις από που σου'ρθε. 

Δημοσ.
7 ώρες πριν, PewPewPew είπε

Πέραν του θέματος του notice, έχετε υπόψιν ότι υπάρχουν και νομικές προεκτάσεις τόσο για το notice το ίδιο (μετά από κάποια χρόνια είσαι υποχρεωμένος να δώσεις ένα minimum συγκεκριμένο διάστημα) όσο και την περίπτωση που θέλει να κυνηγήσει ο άλλος non-compete ρήτρες κ.ο.κ.

Μπα ξερω απο πολλους γνωστους οτι μια χαρα εκαναν μεταβαση σε ανταγωνιστρια εταιρεια ενω υπηρχε ορος στο συμβολαιο να μην πανε για ενα εξαμηνο. Απλα ηταν διακριτικοι στο linkedin.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 ώρες πριν, Bitbit είπε

Γιατί έχω ακούσει ότι είναι παραπάνω τα χρήματα; Πάνω από 700 καθαρά. 

Ίσως κάνω και λάθος, δεν έχω προσωπική εμπειρία.

Στο τηλ. που μιλησα έτσι μου είπαν τώρα από κει και πέρα δεν ξέρω. Και γω να σου πω εκεί περιμενα να μου πει 700-800 αλλά όχι ρε φίλε 620..εδω και 800 να πάρεις πάλι μετα βιας επιβιώνεις για να πηγαινεις στη δουλεια ζεις... ακους και μερικους "το έσυμο να μπαινει..." ε ναι τι να τα κάνεις τα λεφτα.

Επεξ/σία από atrwtos
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δυστυχως το κοστος ατομικης επιβιωσης,δηλαδη να μπορεις να πληρωσεις ενα νοικι μονος σου με ολα τα εξοδα που περιλαμβανει αυτο,η μετακινηση απο και προς την εργασια,τα ατομικα βασικα εξοδα σε σουπερ μαρκετ,ρουχισμο κλπ,δλδ τι να φτασει ενα 700ευρω,γιαυτο οσοι ειναι τυχεροι και εχουν γονεις με οικονομικες καβαντζες,απλως τσονταρουν 150-200 ευρω το μηνα για να βγουν.

Ημουν σε δουλεια που επαιρνα 500 ευρω,6ημερο,χωρις επιδομα αδειας,χωρις προσαυξηση για σαββατο 6ημερο,χωρις κυριακες 75%,ενω η συμβαση εγραφε τα νομιμα και στο εργανη επισης οτι οι αδειες μου ηταν πληρωμενες,προφανως υπαρχουν ακρες,λαδωματα,λογιστικα τρικ ωστε αυτες οι εταιριες να φαινονται νομιμες ενω δεν ειναι.

Αν δε αποφασισεις να κανεις καταγγελιες,το πιο πιθανον ειναι να σε τραμπουκισουν,εκφοβισουν,να σε οδηγησουν σε παραιτηση,για να μην αξιωνεις αποζημιωση.

Επεξ/σία από Slither
Δημοσ.
Στις 13/3/2023 στις 1:11 ΠΜ, OxiGiannisGiannakis είπε

Εξω εδω. Οι μισθοι οκ ειναι καλυτεροι αλλα απο κακες συμπεριφορες πολλα παραδειγματα δυστυχως.

Αγγλια δεν το εχω ακουσει ποτε αυτο παντως. Πολλοι λενε ψεματα για το notice για να στριμωξουν τιποτα διακοπες αναμεσα.

Περίεργο, μπορεί να είναι και θέμα κλάδου (finance) ή πολιτισμικό (ανατολική Ευρώπη).

Δημοσ.
18 ώρες πριν, Ihavetheanswers είπε

Περίεργο, μπορεί να είναι και θέμα κλάδου (finance) ή πολιτισμικό (ανατολική Ευρώπη).

Αγγλια. Εχω περιστατικα απο manufacturing, finance, startups. Ειναι και θεμα τυχης.

• 2 μήνες μετά...
Δημοσ.

Εγώ ξέρω πως αν δεν σου κάνει η δουλειά, φεύγεις.

Και απορώ με τους υποτιθέμενους εργοδότες που λένε ψάχνουν άτομα και δεν βρίσκουν. Που ακριβώς ψάχνουν; Γιατί στην επαρχία υπάρχει μεγάλο πρόβλημα ανεργίας. Δεν είναι ότι οι νέοι δεν θέλουν να δουλέψουν αλλά δεν έχουν που να δουλέψουν. Που ψάχνουν όλοι αυτοί οι εργοδότες και δε βρίσκουν, διότι αγγελίες μόνο για Bussiness Advisor στην Vodafone βλέπουμε. Ή μήπως ψάχνουν να χώνουν άτομα μόνο βύσματα και γνωστοί γνωστών;

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, Deannn είπε

Και απορώ με τους υποτιθέμενους εργοδότες που λένε ψάχνουν άτομα και δεν βρίσκουν. Που ακριβώς ψάχνουν; Γιατί στην επαρχία υπάρχει μεγάλο πρόβλημα ανεργίας. Δεν είναι ότι οι νέοι δεν θέλουν να δουλέψουν αλλά δεν έχουν που να δουλέψουν. Που ψάχνουν όλοι αυτοί οι εργοδότες και δε βρίσκουν, διότι αγγελίες μόνο για Bussiness Advisor στην Vodafone βλέπουμε. Ή μήπως ψάχνουν να χώνουν άτομα μόνο βύσματα και γνωστοί γνωστών;

Ανεργοι υπαρχουν, οπως και θεσεις, το θεμα ειναι να ταιριαζουν και να συμφερει

γιατι αν ειναι να φευγω απο πειραια για κηφισια για να παιρνω 900 ευρω, ασ το.

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.
Στις 30/5/2023 στις 4:04 ΜΜ, Deannn είπε

Υπάρχουν άνεργοι και ανοιχτές θέσεις εργασίες. Δεν σημαίνει πως αν υπάρχουν 1,000,000 ανεργοι και 1,000,000 ανοικτές θέσεις εργασίες, μπορούν όλοι να βρουν δουλειά. Παίζουν πάρα πολλά ρόλο. Οι εργοδότες δυσκολεύονται να βρουν άτομα είτε σε δουλειές υψηλής ειδίκευσης είτε σε χαμαλοδουλειές τύπου σεζόν σε ξενοδοχεία. Το οτι η Λίτσα απο τα Τρίκαλα που έβγαλε φιλολογία είναι άνεργη ή κανει ιδιαίτερα για 10 ευρώ την ώρα, πώς επηρεάζει την αναζήτηση εργαζομένων μιας εταιρίας ΙΤ στην Αθήνα; 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...