Gingerbread Δημοσ. 13 Αυγούστου 2022 Μέλος Δημοσ. 13 Αυγούστου 2022 Στις 11/8/2022 στις 11:42 ΠΜ, netagra είπε Η ψυχική υγεία είναι το σημαντικότερο πράγμα από όλα και οφείλεις να φροντίζεις τον εαυτό σου πρώτα εσύ, γιατί κανένας άλλος δεν θα το κάνει. Βρίσκεις δουλειά πρώτα όμως και μετά φεύγεις. Νόμος για δύο λόγους. α. Αν το μάθει ο νέος εργοδότης ότι δεν εργάζεσαι αυτή τη στιγμή πας στην συνέντευξη με γκολ από τα αποδυτήρια. Δεν θα διαπραγματευτείς σωστά και δεν θα είσαι σε θέση να πάρεις από έναν εργοδότη που θα πρέπει να σου αποδείξει ότι παίρνεις την σωστή απόφαση να αφήσεις την δουλειά σου γι αυτόν. β. Αισθάνεσαι εσύ προσωπικά ότι χάνεις την δουλειά που ήδη έχεις αν κάνεις κακή επιλογή. Κακά τα ψέμματα, ακόμα και αν θέλεις να φύγεις δεν πρέπει να πας με ψυχολογία, αν χάσω την θέση που αιτούμαι τι γίνεται; Δεν πρέπει να βλέπουν οι προσωπάρχες στο πρόσωπό σου ότι θέλεις πάρα πολύ την δουλειά. Και αν είσαι άνεργος την θέλεις. Για τις απολαβές της νέας θέσης ζήτα και δεν χάνεις. Αν η εργασία σου είναι μέσα στα νεύρα και σε τοξικό περιβάλλον ΤΟ ΞΕΡΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ ΣΟΥ, όχι μόνο εσύ. Επομένως ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ άλλο turnover, δηλαδή εργαζόμενους να φεύγουν, γιατί διαλύεται η εταιρία τους με αυτό τον τρόπο. Εκτός αν δουλεύεις σε κάνα μαγαζάκι με κάφρους... Έχεις απόλυτο δίκιο σε αυτά που λες. Περιμένω απλά την κατάλληλη στιγμή για να βρω αυτό που ψάχνω σε άλλη δουλειά και μετά να την κάνω. Πραγματικά προσπάθησα πολύ με την παρούσα δουλειά, αλλά οκ ο εργοδότης δεν το καταλαβαίνει και εγώ δεν θα αρχίσω ψυχοφάρμακα. Και είναι κρίμα γιατί είμαι άνθρωπος με φιλότιμο αλλά δεν μπόρεσε να το εκτιμήσει.
Ukforthemoment Δημοσ. 13 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2022 6 λεπτά πριν, Gingerbread είπε Έχεις απόλυτο δίκιο σε αυτά που λες. Περιμένω απλά την κατάλληλη στιγμή για να βρω αυτό που ψάχνω σε άλλη δουλειά και μετά να την κάνω. Πραγματικά προσπάθησα πολύ με την παρούσα δουλειά, αλλά οκ ο εργοδότης δεν το καταλαβαίνει και εγώ δεν θα αρχίσω ψυχοφάρμακα. Και είναι κρίμα γιατί είμαι άνθρωπος με φιλότιμο αλλά δεν μπόρεσε να το εκτιμήσει. Να το περιορίσεις το φιλότιμο.Δεν θα σου ανταποδοθεί. 3 1
Backpacker Δημοσ. 14 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2022 (επεξεργασμένο) Σαν την ψυχολογία δεν έχει. Αν ειναι να σιχτιρίζεις την ώρα που ξεκινάς για δουλειά τότε δεν αξίζει. Μου είχε τύχει παλια πιτσιρικάς να δουλεύω σε επιχείρηση με πάρα πολυ τοξικό κλίμα. 3 μήνες άντεξα με το ζόρι. Μου είχε βγάλει ψυχοσωματικά το άγχος. Ταχυπαλμίες και αυπνίες λόγω στρες. Δεν πληρώνεται αυτό. Το 1/3 της μέρας μας το περνάμε στη δουλειά. Δεν μπορεί τόσο μεγάλο κομμάτι της μέρας μας να είναι τοξικό. Η ανακούφιση που ένιωσα μόλις τα βρόντηξα και έφυγα είναι απ'τις μεγαλύτερες της ζωής μου. Και χωρίς αλλη δουλεια...βουρ στην ανεργία και πάλι ένιωθα ανακούφιση και ευτυχία. Επεξ/σία 14 Αυγούστου 2022 από Backpacker
Gingerbread Δημοσ. 14 Αυγούστου 2022 Μέλος Δημοσ. 14 Αυγούστου 2022 20 ώρες πριν, Backpacker είπε Σαν την ψυχολογία δεν έχει. Αν ειναι να σιχτιρίζεις την ώρα που ξεκινάς για δουλειά τότε δεν αξίζει. Μου είχε τύχει παλια πιτσιρικάς να δουλεύω σε επιχείρηση με πάρα πολυ τοξικό κλίμα. 3 μήνες άντεξα με το ζόρι. Μου είχε βγάλει ψυχοσωματικά το άγχος. Ταχυπαλμίες και αυπνίες λόγω στρες. Δεν πληρώνεται αυτό. Το 1/3 της μέρας μας το περνάμε στη δουλειά. Δεν μπορεί τόσο μεγάλο κομμάτι της μέρας μας να είναι τοξικό. Η ανακούφιση που ένιωσα μόλις τα βρόντηξα και έφυγα είναι απ'τις μεγαλύτερες της ζωής μου. Και χωρίς αλλη δουλεια...βουρ στην ανεργία και πάλι ένιωθα ανακούφιση και ευτυχία. Ταχυπαλμίες με πιάνουν και μενα. Έχω ταυτόχρονα και μια απάθεια του στυλ καλά ας με διώξει στα @@ μου. Έχω ξενερώσει όσο δεν πάει άλλο. Οπότε ετοιμάζομαι να την κάνω.
unforgiven Δημοσ. 19 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2022 Στις 31/7/2022 στις 10:07 ΠΜ, pi314 είπε Gingerbread η ψυχική υγεία είναι πάνω από όλα. Καλύτερα λιγότερα χρήματα και να κοιμάσαι ήρεμος το βράδυ...ταπεινή μου άποψη πάντα... Σαφώς! Αλλά πότε κοιμάσαι πιο ήρεμος το βράδυ; Όταν περνάς άσχημα στη δουλειά ή όταν κινδυνεύεις να σου κόψουν το ρεύμα, τα παιδιά θέλουν παπούτσια και έχεις νοίκια απλήρωτα; 1
Gingerbread Δημοσ. 20 Αυγούστου 2022 Μέλος Δημοσ. 20 Αυγούστου 2022 15 ώρες πριν, unforgiven είπε Σαφώς! Αλλά πότε κοιμάσαι πιο ήρεμος το βράδυ; Όταν περνάς άσχημα στη δουλειά ή όταν κινδυνεύεις να σου κόψουν το ρεύμα, τα παιδιά θέλουν παπούτσια και έχεις νοίκια απλήρωτα; Όχι βέβαια για αυτό βρίσκεις δουλειά πριν παραιτηθείς. Αλλιώς μακάρι να ήμουν τόσο υπεράνω, ό,τι με άγχωνε να το έκανα πέρα και να έπινα το βιολογικό μου τσάι. 1
katalinaki23 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2022 Άνοιξες μεγάλο θέμα συζήτησης παραιτήθηκα από την δουλειά που ήμουν λόγω ότι κόλλησα covid & επειδή λόγω κάποιων σοβαρών θεμάτων υγείας που με ταλαιπωρούν έπαιρνα αναρρωτική & είχα ακούσει τα εξαμαξης από συναδέρφους , προϊστάμενο ,επιστασία & προϊσταμένη νοσηλεύτρια ... Δούλευα στο Τζάνειο ως προσωπικό ασφαλείας δύσκολη & αρκετά επικίνδυνη δουλειά με όλους όσους είχα να αντιμετωπίσω αλλά ειδικά με το κοινό που ερχόμουν σε επαφή , γιατρούς & άλλοι νοσηλευτές δεν είχαν παράπονα από μένα για την δουλειά μου έλα όμως που η επιστασία & κάποιοι συνάδελφοι μου έκαναν τη ζωή δύσκολη οπότε αποφάσισα 2 μήνες πριν κλείσω χρόνο να τα παρατήσω για να μην πάθω χειρότερα με την υγεία μου.
ProponitisTouKanape Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2022 Στις 19/8/2022 στις 9:25 ΠΜ, unforgiven είπε Σαφώς! Αλλά πότε κοιμάσαι πιο ήρεμος το βράδυ; Όταν περνάς άσχημα στη δουλειά ή όταν κινδυνεύεις να σου κόψουν το ρεύμα, τα παιδιά θέλουν παπούτσια και έχεις νοίκια απλήρωτα; Ρε παιδιά υπάρχουν ενδιάμεσα στάδια. Αν έχεις τόση ανάγκη θα μεινεις μέχρι να βρεις αλλού. Αν μετράς και το 10αρικο γιατι δε βγαινουν τα έξοδα, δε θα πας σε δουλειά με λιγότερα χρήματα και καλύτερο περιβάλλον. Κοινή λογική. Αν πάλι έχεις οικονομίες και δεν έχεις πολλές υποχρεώσεις να τρέχουν, μπορεις να τα βροντήξεις και 2-3 μήνες να κοιτάς για δουλειά ή να κάνεις κάτι που περνάς καλύτερα αλλά αμείβεσαι λιγότερο. Δεν ειναι όλα τόσο άσπρο μαυρο. 1
johnythedirector Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2022 Στον ελεύθερο χρόνο σου, ασχολήσου ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ με την εξεύρεση άλλης εργασίας. Αν καθημερινώς το κάνεις αυτό, μέσα σε 1-2 μήνες θα έχεις λύσει το πρόβλημα σου. Ρώτα, στείλε βιογραφικά, προετοιμάσου για συνέντευξη. Όμως θέλει πολύ προσωπικό χρόνο και χρόνο. Οπότε ξέχνα ότι άλλο κάνεις, ασχολήσου με την προετοιμασία σου, και μετά όταν βρεις το καλύτερο, έχεις όλο τον χρόνο του κόσμου για να γιορτάσεις.
teachgle Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2022 Στις 30/7/2022 στις 3:57 ΜΜ, Gingerbread είπε Όλο ακούω κόσμο να γκρινιάζει για την δουλειά του και να ψάχνει δουλειά. Έχω υπάρξει σε συνεντέυξεις (εκεί που δουλεύω δηλαδή όταν ψάχναμε άτομα) και πάνω από τους μισούς είχαν ήδη δουλειά. Είναι κάπως στενάχωρο αυτό γιατί οι μισθοί κατά βάση δεν είναι καλοί (βασικά δεν φτάνουν για να ζήσεις) οπότε οι εργαζόμενοι αλλάζουν θέσεις μπας και βρουν κάποια θέησ που να την παλεύει περισσότερο. Ίσως υπάρχει και ένα αίσθημα ότι δεν υπάρχει προοπτική εξέλιξης σε πολλές δουλειές. Έχω αρχίσει να βρίσκομαι σε ε΄να σκεπτικό να θέλω να αλλάξω δουλειά. Δεν μου φταίει ο μισθός αλλά νιώθω ότι 1) κάπως χάνω τον χρόνο μου (θα μου πεις δουλεύεις και πληρώνεσαι τι άλλο θες; Δεν ξέρω θέλω να νιώθω πως κάνω κάτι που αξίζει 2) δεύτερο και βασικότερο το κλίμα είναι υπερτοξικο νιώθω πως ψυχολογικά μου χει κάνει πολύ κακό. Οπότε το ερώτημα είναι, αν το εργασιακό περιβάλλον δεν ήταν καλό (για την ακρίβεια είναι πολύ κακό) αλλά ο μισθός είναι οκ (για Ελλάδα πάντα μιλάμε) θα δηλώνατε παραίτηση; Αν το επιτρέπει το αντικείμενο σου κάνε μια έρευνας για remote στο εξωτερικό. οι επιλογές πλέον είναι πολλές!
SciManiac Δημοσ. 12 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2023 Χρειάζομαι μερικές διευκρινήσεις όσο αφορά την παραίτηση (οικειοθελή αποχώρηση). Αν κάποιος εργάζεται πάνω από 1 χρόνο σε μια επιχείρηση του ιδιωτικού τομέα και θέλει να παραιτηθεί χωρίς να μεσολαβήσει το χρονικό διάστημα που επιβάλλεται από τον νόμο, πρέπει να πληρώσει αποζημίωση στον εργοδότη, σωστά; Διάβασα το εξής: "Ο αποχωρών εργαζόμενος οφείλει ως αποζημίωση τις αποδοχές του χρόνου προειδοποιήσεως που δεν μπορούν να υπερβούν το ποσό που αντιστοιχεί σε αποδοχές τριών μηνών. Για τον υπολογισμό της αποζημιώσεως αυτής θα ληφθούν υπόψη οι αποδοχές του τελευταίου εργασιακού μηνός υπό καθεστώς πλήρους απασχολήσεως." Πρακτικά αυτό τι σημαίνει; Ότι μπορεί να με βάλει να πληρώσω για το χρονικό διάστημα που δεν μεσολάβησε; Αν γίνει συζήτηση για τους λόγους αποχώρησης, υπάρχει περίπτωση να μην επιβληθεί η αποζημίωση από τον εργοδότη;
Ihavetheanswers Δημοσ. 12 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2023 9 λεπτά πριν, SciManiac είπε Χρειάζομαι μερικές διευκρινήσεις όσο αφορά την παραίτηση (οικειοθελή αποχώρηση). Αν κάποιος εργάζεται πάνω από 1 χρόνο σε μια επιχείρηση του ιδιωτικού τομέα και θέλει να παραιτηθεί χωρίς να μεσολαβήσει το χρονικό διάστημα που επιβάλλεται από τον νόμο, πρέπει να πληρώσει αποζημίωση στον εργοδότη, σωστά; Διάβασα το εξής: "Ο αποχωρών εργαζόμενος οφείλει ως αποζημίωση τις αποδοχές του χρόνου προειδοποιήσεως που δεν μπορούν να υπερβούν το ποσό που αντιστοιχεί σε αποδοχές τριών μηνών. Για τον υπολογισμό της αποζημιώσεως αυτής θα ληφθούν υπόψη οι αποδοχές του τελευταίου εργασιακού μηνός υπό καθεστώς πλήρους απασχολήσεως." Πρακτικά αυτό τι σημαίνει; Ότι μπορεί να με βάλει να πληρώσω για το χρονικό διάστημα που δεν μεσολάβησε; Αν γίνει συζήτηση για τους λόγους αποχώρησης, υπάρχει περίπτωση να μην επιβληθεί η αποζημίωση από τον εργοδότη; Θεωρητικά ναι με βάση το νόμο, αλλά η αλήθεια είναι ότι δεν το έχω ακούσει ποτέ στην Ελλάδα ούτε έχω κάποιο γνωστό μου που να του έχει τύχει. Ούτε καν οι περισσότεροι εργοδότες δεν το γνωρίζουν. Και, εν πάση περιπτώσει οι περισσότεροι εργοδότες δεν θα ασχοληθούν. Τι θα κάνουν θα σε πάνε δικαστικά; Στο εξωτερικό αντίθετα είναι αρκετά συχνό πχ αν το συμβόλαιο σου περιέχει 1, 2, 3 μήνες περιθώριο προειδοποίηση προς τον εργοδότη, να πληρώσει αυτό το ποσό ο επόμενος εργοδότης σου ώστε να σε "πάρει" νωρίτερα. Έχω αρκετά τέτοια παραδείγματα. 1
atrwtos Δημοσ. 12 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2023 Δουλεια στην Ελλάδα με γάλο θέμα ...προσφατα με πηραν τηλ από κοτσοβολο για δουλεια... πωλητης ...και λέει 800 ευρω μικτα! ...ο χριστος και όλοι οι αγιοι....620 καθαρα...νοικι 300...μεταφορικα κανα 100ρικο...200 ολοκληρα ευρω...survivor...δεν υπάρχει προοπτική εξέλιξης σε τέτοιες δουλειες ούτε θα ανέβεις ιεραρχικά ουτε τίποτα μόνο αν παντρευτεις και κάνεις παιδια θα δεις αυξηση...οι περισσότερες δουλειες που βρίσκω είανι σε αυτό το μοτιβο αντε να παει 730-750 καθαρα...δεν παλευετε παιδια και όταν ανεβαίνουν οι μισθοι ναεβα΄νουν κιαι όλα τα άλλα στα ίδια επιπεδα ειμαστε πάλι...τίποτα εξω
OxiGiannisGiannakis Δημοσ. 13 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2023 5 ώρες πριν, atrwtos είπε τίποτα εξω Εξω εδω. Οι μισθοι οκ ειναι καλυτεροι αλλα απο κακες συμπεριφορες πολλα παραδειγματα δυστυχως. 7 ώρες πριν, Ihavetheanswers είπε Στο εξωτερικό αντίθετα είναι αρκετά συχνό πχ αν το συμβόλαιο σου περιέχει 1, 2, 3 μήνες περιθώριο προειδοποίηση προς τον εργοδότη, να πληρώσει αυτό το ποσό ο επόμενος εργοδότης σου ώστε να σε "πάρει" νωρίτερα. Έχω αρκετά τέτοια παραδείγματα. Αγγλια δεν το εχω ακουσει ποτε αυτο παντως. Πολλοι λενε ψεματα για το notice για να στριμωξουν τιποτα διακοπες αναμεσα.
PewPewPew Δημοσ. 14 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2023 Πέραν του θέματος του notice, έχετε υπόψιν ότι υπάρχουν και νομικές προεκτάσεις τόσο για το notice το ίδιο (μετά από κάποια χρόνια είσαι υποχρεωμένος να δώσεις ένα minimum συγκεκριμένο διάστημα) όσο και την περίπτωση που θέλει να κυνηγήσει ο άλλος non-compete ρήτρες κ.ο.κ. Είναι κι αυτά παράγοντες για να θέλει κάποιος ένα διάστημα ανάμεσα σε δουλειές ή να μη μπορεί να ξεκινήσει αμέσως. Αυτά τα χρονικά περιθώρια είναι διαφορετικά για τον νόμο από αυτά που μπορεί να αναγράφει μια σύμβαση, για παράδειγμα μπορεί η σύμβασή σου να λέει 2 μήνες notice, αλλά να είσαι 1 χρόνο στη δουλειά, οπότε το notice που σε υποχρεώνει ο νόμος να δώσεις είναι μια βδομάδα αν δεν κάνω λάθος. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα ασχοληθεί κανείς, στο 99% τον περιπτώσεων δεν τα κυνηγάει κανείς αυτά αλλά καλό είναι να έχει κανείς μια ιδέα του τι υπογράφει και πως καλύπτεται νομικά.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα