Gingerbread Δημοσ. 30 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2022 Όλο ακούω κόσμο να γκρινιάζει για την δουλειά του και να ψάχνει δουλειά. Έχω υπάρξει σε συνεντέυξεις (εκεί που δουλεύω δηλαδή όταν ψάχναμε άτομα) και πάνω από τους μισούς είχαν ήδη δουλειά. Είναι κάπως στενάχωρο αυτό γιατί οι μισθοί κατά βάση δεν είναι καλοί (βασικά δεν φτάνουν για να ζήσεις) οπότε οι εργαζόμενοι αλλάζουν θέσεις μπας και βρουν κάποια θέησ που να την παλεύει περισσότερο. Ίσως υπάρχει και ένα αίσθημα ότι δεν υπάρχει προοπτική εξέλιξης σε πολλές δουλειές. Έχω αρχίσει να βρίσκομαι σε ε΄να σκεπτικό να θέλω να αλλάξω δουλειά. Δεν μου φταίει ο μισθός αλλά νιώθω ότι 1) κάπως χάνω τον χρόνο μου (θα μου πεις δουλεύεις και πληρώνεσαι τι άλλο θες; Δεν ξέρω θέλω να νιώθω πως κάνω κάτι που αξίζει 2) δεύτερο και βασικότερο το κλίμα είναι υπερτοξικο νιώθω πως ψυχολογικά μου χει κάνει πολύ κακό. Οπότε το ερώτημα είναι, αν το εργασιακό περιβάλλον δεν ήταν καλό (για την ακρίβεια είναι πολύ κακό) αλλά ο μισθός είναι οκ (για Ελλάδα πάντα μιλάμε) θα δηλώνατε παραίτηση; 1 1
thanasis00 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2022 Αν έχεις ανάγκη τα χρήματα για διαβίωση (δηλαδή δεν έχεις άλλα εισοδήματα κλπ), πρώτα βρίσκεις νέα δουλειά και μετά δηλώνεις παραίτηση. Τώρα, η ψυχική μας υγεία θα έπρεπε να είναι πάνω απ' όλα, ακόμα και από τις απολαβές. Δηλαδή, αν είσαι σε μια δουλειά αυτή τη στιγμή που βγάζεις αρκετά λεφτά για να καλύψεις τα έξοδα ου + αποταμίευση, αλλά νιώθεις καταπίεση και κούραση, και δέχεσαι αρνητικές συμπεριφορές, είναι 1000 φορές προτιμότερο να φύγεις και να πας σε δουλειά που πχ δε μπορείς να αποταμιεύσεις αλλά καλύπτεις τα έξοδά σου, με το κλίμα να είναι χαλαρό και ήρεμο, και να μπορείς να κλείνεις το 8ωρο σου χωρίς πολλά πολλά. Έχω ήδη αλλάξει 1 φορά δουλειά για λιγότερα χρήματα, λόγω κακού κλίματος, και θα το ξανάκανα χαλαρά αν προέκυπτε πάλι παρόμοιο ζήτημα. 3 3
pi314 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2022 Gingerbread η ψυχική υγεία είναι πάνω από όλα. Καλύτερα λιγότερα χρήματα και να κοιμάσαι ήρεμος το βράδυ...ταπεινή μου άποψη πάντα... 4 3
Gingerbread Δημοσ. 31 Ιουλίου 2022 Μέλος Δημοσ. 31 Ιουλίου 2022 Χαίρομαι που βάζετε τον ψυχολογικό παράγοντα. Είμαι σε βαθμό που δεν αντέχω άλλο, με πιάνει ταχυπαλμία ορισμένες φορές. Θεωρώ πως στην συγκεκριμένη θέση έχουν ξεφύγει τα πράγματα. Έχω δουλέψει και άλλου οπότε δεν ισχύει το παντού έτσι είναι. Εκεί "έχουμε" εκτροχιαστεί. Μου την βάρεσε κάπως απότομα. Όσο χειροτέρευαν τα πράγματα έλεγα οκ είναι μια κακή φάση, θα το παλέψουμε όλοι μαζί κτλ. Αλλά πλέον απλά δεν αξίζει όλο αυτό. 3
OxiGiannisGiannakis Δημοσ. 1 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2022 Στις 30/7/2022 στις 1:57 ΜΜ, Gingerbread είπε Δεν μου φταίει ο μισθός αλλά νιώθω ότι 1) κάπως χάνω τον χρόνο μου (θα μου πεις δουλεύεις και πληρώνεσαι τι άλλο θες; Δεν ξέρω θέλω να νιώθω πως κάνω κάτι που αξίζει 2) δεύτερο και βασικότερο το κλίμα είναι υπερτοξικο νιώθω πως ψυχολογικά μου χει κάνει πολύ κακό. Υπερτοξικο κλιμα που σου κανει πολυ κακο ειναι λογος να φυγεις εχθες! Να ξερεις οτι καποιος που εχει ηδη δουλεια βρισκει πιο ευκολα την επομενη αρα το βελτιστο θα ηταν να ψαξεις για δουλεια και να παραιτηθεις αφου υπογραψεις στην νεα σου εργασια. Αν ειναι ομως να αρρωστησεις, μπορεις να παραιτηθεις και να ψαχνεις. Ευτυχως η αγορα εργασιας ειναι αρκετα ζεστη και στην Ελλαδα. Να δουλευεις και να πληρωνεσαι ειναι κατι δεδομενο, δεν ειναι θετικο. Μη μπαινεις σε αυτο το τρυπακι. 1
tzitzikas2 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2022 Στις 30/7/2022 στις 3:57 ΜΜ, Gingerbread είπε Όλο ακούω κόσμο να γκρινιάζει για την δουλειά του και να ψάχνει δουλειά. Έχω υπάρξει σε συνεντέυξεις (εκεί που δουλεύω δηλαδή όταν ψάχναμε άτομα) και πάνω από τους μισούς είχαν ήδη δουλειά. Είναι κάπως στενάχωρο αυτό γιατί οι μισθοί κατά βάση δεν είναι καλοί (βασικά δεν φτάνουν για να ζήσεις) οπότε οι εργαζόμενοι αλλάζουν θέσεις μπας και βρουν κάποια θέησ που να την παλεύει περισσότερο. Ίσως υπάρχει και ένα αίσθημα ότι δεν υπάρχει προοπτική εξέλιξης σε πολλές δουλειές. Έχω αρχίσει να βρίσκομαι σε ε΄να σκεπτικό να θέλω να αλλάξω δουλειά. Δεν μου φταίει ο μισθός αλλά νιώθω ότι 1) κάπως χάνω τον χρόνο μου (θα μου πεις δουλεύεις και πληρώνεσαι τι άλλο θες; Δεν ξέρω θέλω να νιώθω πως κάνω κάτι που αξίζει 2) δεύτερο και βασικότερο το κλίμα είναι υπερτοξικο νιώθω πως ψυχολογικά μου χει κάνει πολύ κακό. Οπότε το ερώτημα είναι, αν το εργασιακό περιβάλλον δεν ήταν καλό (για την ακρίβεια είναι πολύ κακό) αλλά ο μισθός είναι οκ (για Ελλάδα πάντα μιλάμε) θα δηλώνατε παραίτηση; Ναι, αλλά προηγουμένως θα έβρισκα άλλου δουλειά και μόνο τότε θα έφευγα.
vamvakoolas Δημοσ. 1 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2022 (επεξεργασμένο) καπου διαβασα ενα αρθρο οτι στην Ελλαδα οι εργαζομενοι αλλαζουν εταιρια/εργοδοτη για το οικονομικο (μισθο). Μαλιστα κατεληγε οτι αν οι εργοδοτες εδιναν αυξηση δε θα υπηρχε αυτη η κινητικοτητα μιας και οι εργαζομενοι δηλωναν ικανοποιημενοι με το αντικειμενο. Επισης διαφοροι του χωρου (εργοδοτες, ΓΣΕΕ κτλ) επιβεβαιωσαν οτι δε παιζουν ετησιες αυξησεις εδω και χρονια (κατα κανονα) στον ιδιωτικο τομεα πιστευω καπου εκει ειναι η αληθεια Επεξ/σία 1 Αυγούστου 2022 από vamvakoolas
filarhos Δημοσ. 1 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2022 κι εγώ το '16 άλλαξα δουλειά για να είμαι εγώ καλά... Έχασα το 20-25% του ετήσιου μισθού μου αλλά δεν μετανοιώνω καθόλου αυτή την επιλογή μου. Βέβαια μου βγήκε σε καλό γιατί στις επόμενες θέσεις έφτιαξα καλό βιογραφικό. 4 λεπτά πριν, vamvakoolas είπε καπου διαβασα ενα αρθρο οτι στην Ελλαδα οι εργαζομενοι αλλαζουν εταιρια/εργοδοτη για το οικονομικο (μισθο). Μαλιστα κατεληγε οτι αν οι εργοδοτες εδιναν αυξηση δε θα υπηρχε αυτη η κινητικοτητα μιας και οι εργαζομενοι δηλωναν ικανοποιημενοι με το αντικειμενο πιστευω καπου εκει ειναι η αληθεια Στην τελευτάια θέση που είμαι ζητάω αύξηση από το '19 και ακόμα και φέτος μου είπαν όχι. Σε σχέση με τα προσόντα μου παίρνω τα μισά αλλά και σε σχέση με τους συναδέλφους μου 30% λιγότερα... Και επιπλέον χρόνο με τον χρόνο παίρνω όλο και περισσότερες ευθύνες και "υπογράφω" περισσότερα και πιο επικίνδυνα έγγραφα, αλλά αλλαγή στον μισθό δεν έχει. Αλλά μαθαίνω ότι παίρνουν νέους χωρίς εμπειρία με ανταγωνιστικό μισθό. Μαντέψτε ψάχνω δουλειά. Είχα ήδη προτάσεις. Επειδή έχω προτεραιότητες τις εξής: μισθός, αντικείμενο και ωράριο (θα ήθελα να μπορώ να ξέρω και για την εξέλιξη μισθολογίκή και στις γνώσεις αλλά την μαθαίνεις όταν ξεκινήσεις σιγά σιγά..) ακόμα δεν έχω βρει κάτι το οποίο θα με κάνει να φύγω από την βολή μου... 1
OxiGiannisGiannakis Δημοσ. 1 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2022 45 λεπτά πριν, filarhos είπε Σε σχέση με τα προσόντα μου παίρνω τα μισά αλλά και σε σχέση με τους συναδέλφους μου 30% λιγότερα... Και επιπλέον χρόνο με τον χρόνο παίρνω όλο και περισσότερες ευθύνες και "υπογράφω" περισσότερα και πιο επικίνδυνα έγγραφα, αλλά αλλαγή στον μισθό δεν έχει. Αλλά μαθαίνω ότι παίρνουν νέους χωρίς εμπειρία με ανταγωνιστικό μισθό. Μαντέψτε ψάχνω δουλειά. Είχα ήδη προτάσεις. Επειδή έχω προτεραιότητες τις εξής: μισθός, αντικείμενο και ωράριο (θα ήθελα να μπορώ να ξέρω και για την εξέλιξη μισθολογίκή και στις γνώσεις αλλά την μαθαίνεις όταν ξεκινήσεις σιγά σιγά..) ακόμα δεν έχω βρει κάτι το οποίο θα με κάνει να φύγω από την βολή μου... Job hopping μεχρι να σβησει ο ηλιος! Κακα τα ψεματα την καλυτερη δυνατοτητα για αυξηση την εχεις οταν διαπραγματευεσαι νεα δουλεια. Εκει μπορεις να παρεις ευκολα ενα 20% πανω απο εκει που ησουν. Στον ιδιο εργοδοτη δυσκολο να δεις τετοιες αυξησεις. Γι`αυτο και πολλοι αλλαζουν δουλεια ανα 1-2 χρονια, μονο ετσι μπορεις να αυξησεις πολυ τον μισθο σου. Τρια χρονια να ζητας αυξηση φιλε ειναι παρα πολλα! Αν ζητησεις αυξηση και δεν παρεις αμεσως στελνεις αιτησεις. Μπορει να σου παει καποιους μηνες αλλα αν αξιζεις και το πουλησεις καλα θα παρεις τα χρηματα που θελεις.
filarhos Δημοσ. 1 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2022 3 λεπτά πριν, OxiGiannisGiannakis είπε Job hopping μεχρι να σβησει ο ηλιος! Κακα τα ψεματα την καλυτερη δυνατοτητα για αυξηση την εχεις οταν διαπραγματευεσαι νεα δουλεια. Εκει μπορεις να παρεις ευκολα ενα 20% πανω απο εκει που ησουν. Στον ιδιο εργοδοτη δυσκολο να δεις τετοιες αυξησεις. Γι`αυτο και πολλοι αλλαζουν δουλεια ανα 1-2 χρονια, μονο ετσι μπορεις να αυξησεις πολυ τον μισθο σου. Τρια χρονια να ζητας αυξηση φιλε ειναι παρα πολλα! Αν ζητησεις αυξηση και δεν παρεις αμεσως στελνεις αιτησεις. Μπορει να σου παει καποιους μηνες αλλα αν αξιζεις και το πουλησεις καλα θα παρεις τα χρηματα που θελεις. Η αλήθεια είναι ότι με την τηλεργασία μειώθηκαν τα έξοδα μετακίνησης και ήταν σαν να έχω πάρει αύξηση... Αλλά από την αρχή του έτους έχουμε επιστρέψει οπότε άρχισαν να λείπουν πάλι... Δίνουμε 10-15% του μισθού μας και 2 με 3 ώρες ημερησίως μόνο για την μετακίνηση... Οπότε πλέον από την κατάσταση που είμαι θέλω περισσότερα χρήματα και τηλεργασία 4 στις 5 μέρες... Και από ότι μαθαίνω στον κλάδο μου παίζει και όλο τηλεργασία... Οπότε... Άστους να πάρουν κανέναν από έξω να κάνει τη δουλειά... 1
Zakzam Δημοσ. 7 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2022 (επεξεργασμένο) Παιδιά σήμερα αν διαβάσετε τις αγγελίες εργασίας θα γελάσετε. Παρουσιάζουν την μισθοδοσία και την ασφάλιση σαν μπόνους ΧΑΧΑΧΑ, δηλαδή που φτάσαμε...τα αυτονόητα να θεωρούνται έξτρα. Και φυσικά η κλασική ηλιθιότητα που λένε όλοι "με προοπτικές εξέλιξης" η "μισθός αναλόγως προσόντων" δηλαδή κάτσε, εσύ σαν εργοδότη ξέρεις τι ζητάς?? Μιλάμε με πιάνει νευρικό γέλιο έτσι? Αργότερα θα σου λένε να πληρώσεις για την πρόσληψη και την ασφάλιση με μπόνους το διάλειμμα ΧΑΧΑΧΑ. Πέραν αυτών, όντως το πρώτο πράγμα που πρέπει να κοιτάμε σε μια δουλειά είναι το περιβάλλον εργασίας, και τι εννοώ, να μην φεύγεις με άγχος και ψυχολογικά όταν σχολάς, να έχεις καλές σχέσεις και συνεννοησιμους συναδέλφους τρομερά βασικό αυτό!!, να έχεις ένα οκ αφεντικό η προϊστάμενο όχι τρελαρα-ψυχοπαθή, και νά σε ευχαριστεί έστω και λίγο η δουλειά σου δηλαδή να σου αρέσει η να την βρίσκεις ενδιαφέρουσα. Ο μισθός έρχεται σε δεύτερη μοίρα για μένα, και είναι ο λόγος που δεν αλλάζω δουλειά, αν θες έξτρα λεφτά κάνε δεύτερη δουλειά part time. Αν σε νοιάζει μόνο το οικονομικό τότε πάω πάσο. Επεξ/σία 7 Αυγούστου 2022 από Zakzam 1
BlueBlade Δημοσ. 7 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2022 Στις 30/7/2022 στις 3:57 ΜΜ, Gingerbread είπε αν το εργασιακό περιβάλλον δεν ήταν καλό (για την ακρίβεια είναι πολύ κακό) αλλά ο μισθός είναι οκ (για Ελλάδα πάντα μιλάμε) θα δηλώνατε παραίτηση; Και με λιγότερα λεφτά θα έφευγα και έχω υπάρξει σε τέτοια περίπτωση. Όταν φτάνεις σε σημείο να ξυπνάς μέσα στα νεύρα, να μην περνάει η ώρα με τίποτα στην δουλειά ή να φεύγεις με κεφάλι καζάνι/άγχος κτλ. Η παραίτηση είναι η μόνη σου επιλογή. Να πούμε για άλλη μια φορά. Δουλεύουμε για να ζούμε, δεν ζούμε για να δουλεύουμε.
Dark_panel Δημοσ. 7 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2022 Στις 30/7/2022 στις 3:57 ΜΜ, Gingerbread είπε Όλο ακούω κόσμο να γκρινιάζει για την δουλειά του και να ψάχνει δουλειά. Έχω υπάρξει σε συνεντέυξεις (εκεί που δουλεύω δηλαδή όταν ψάχναμε άτομα) και πάνω από τους μισούς είχαν ήδη δουλειά. Είναι κάπως στενάχωρο αυτό γιατί οι μισθοί κατά βάση δεν είναι καλοί (βασικά δεν φτάνουν για να ζήσεις) οπότε οι εργαζόμενοι αλλάζουν θέσεις μπας και βρουν κάποια θέησ που να την παλεύει περισσότερο. Ίσως υπάρχει και ένα αίσθημα ότι δεν υπάρχει προοπτική εξέλιξης σε πολλές δουλειές. Έχω αρχίσει να βρίσκομαι σε ε΄να σκεπτικό να θέλω να αλλάξω δουλειά. Δεν μου φταίει ο μισθός αλλά νιώθω ότι 1) κάπως χάνω τον χρόνο μου (θα μου πεις δουλεύεις και πληρώνεσαι τι άλλο θες; Δεν ξέρω θέλω να νιώθω πως κάνω κάτι που αξίζει 2) δεύτερο και βασικότερο το κλίμα είναι υπερτοξικο νιώθω πως ψυχολογικά μου χει κάνει πολύ κακό. Οπότε το ερώτημα είναι, αν το εργασιακό περιβάλλον δεν ήταν καλό (για την ακρίβεια είναι πολύ κακό) αλλά ο μισθός είναι οκ (για Ελλάδα πάντα μιλάμε) θα δηλώνατε παραίτηση; Καμια δουλεια δε μπορει να ειναι πανω απ τη σωματικη και ψυχικη μας υγεια..οπότε, ναι! Αν το προβλημα στη δουλεια σου ειναι το περιβαλλον, και ειναι και υπερτοξικο κιολας, στη θεση σου θα ειχα ηδη φυγει!
Gingerbread Δημοσ. 7 Αυγούστου 2022 Μέλος Δημοσ. 7 Αυγούστου 2022 5 ώρες πριν, BlueBlade είπε Και με λιγότερα λεφτά θα έφευγα και έχω υπάρξει σε τέτοια περίπτωση. Όταν φτάνεις σε σημείο να ξυπνάς μέσα στα νεύρα, να μην περνάει η ώρα με τίποτα στην δουλειά ή να φεύγεις με κεφάλι καζάνι/άγχος κτλ. Η παραίτηση είναι η μόνη σου επιλογή. Να πούμε για άλλη μια φορά. Δουλεύουμε για να ζούμε, δεν ζούμε για να δουλεύουμε. Συμφωνώ με όλα αυτά, απλά χρειάζεται λίγος χρόνος μέχρι να βρεις άλλη δουλειά, οπότε πρέπει να σιγουρευτεί η "μετάβαση". 1
netagra Δημοσ. 11 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2022 (επεξεργασμένο) Η ψυχική υγεία είναι το σημαντικότερο πράγμα από όλα και οφείλεις να φροντίζεις τον εαυτό σου πρώτα εσύ, γιατί κανένας άλλος δεν θα το κάνει. Βρίσκεις δουλειά πρώτα όμως και μετά φεύγεις. Νόμος για δύο λόγους. α. Αν το μάθει ο νέος εργοδότης ότι δεν εργάζεσαι αυτή τη στιγμή πας στην συνέντευξη με γκολ από τα αποδυτήρια. Δεν θα διαπραγματευτείς σωστά και δεν θα είσαι σε θέση να πάρεις από έναν εργοδότη που θα πρέπει να σου αποδείξει ότι παίρνεις την σωστή απόφαση να αφήσεις την δουλειά σου γι αυτόν. β. Αισθάνεσαι εσύ προσωπικά ότι χάνεις την δουλειά που ήδη έχεις αν κάνεις κακή επιλογή. Κακά τα ψέμματα, ακόμα και αν θέλεις να φύγεις δεν πρέπει να πας με ψυχολογία, αν χάσω την θέση που αιτούμαι τι γίνεται; Δεν πρέπει να βλέπουν οι προσωπάρχες στο πρόσωπό σου ότι θέλεις πάρα πολύ την δουλειά. Και αν είσαι άνεργος την θέλεις. Για τις απολαβές της νέας θέσης ζήτα και δεν χάνεις. Αν η εργασία σου είναι μέσα στα νεύρα και σε τοξικό περιβάλλον ΤΟ ΞΕΡΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ ΣΟΥ, όχι μόνο εσύ. Επομένως ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ άλλο turnover, δηλαδή εργαζόμενους να φεύγουν, γιατί διαλύεται η εταιρία τους με αυτό τον τρόπο. Εκτός αν δουλεύεις σε κάνα μαγαζάκι με κάφρους... Επεξ/σία 11 Αυγούστου 2022 από netagra 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα