e1995kati Δημοσ. 30 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2022 Γεια σας σε παλιό σπίτι στο χωριό υφίσταται το έξεις θέμα....πρέπει να αλλαχτούν πριζοδιακοπτες αλε λε τόυρ παλιού τύπου τριπολικοι....εγώ βρήκα στην αγορά αυτούς https://www.skroutz.gr/s/21809877/Μονή-Χωνευτή-Πρίζα-Ρεύματος-με-Διακόπτη-Λευκή-31112001.html προχθές πήγα να τον συνδέσω βλέπω το μπουάτ κατεβαζει 1 φάση 1 επιστροφή και για την μπριζα φάση ουδέτερο και γείωση...το περίεργο τώρα υπάρχει ακόμη ένας ουδέτερος όπου στον παλιό πριζοδιακοπτη ήταν στην μέση βιδομενος....υπάρχει περίπτωση στην παλιά εγκατάσταση να Φερνάν τον ουδέτερο των φωτιστικών παράλληλα με τις πρίζες και να το γεφυρωναν? Εγώ δεν τον χρησιμοποιησα τον ουδέτερο....γιατί τα καλώδια στο μπουάτ είναι πολύ κοντά κομμένα ....και δεν έχω όρεξη για μερεμετια και έκανα προεκτάσεις με Κλέμες μέσα στο κητιο....τον επιπλέον ουδέτερο μήπως πρέπει να τον γεφηρωσω στην θέση της μπριζας??? Επίσης δεν βρίσκω πριζοδιακοπτες αλε λε τόυρ....ξέρει κανείς κάποιο κατάστημα στην Θεσσαλονίκη? Ευχαριστω Να σημειώσω ότι τον πριζοδιακοπτη αυτόν που σας έδειξα και έχω θέλω να τον χρησιμοποιήσω με την απλή λειτουργία δεν με ενδιαφέρει το αλε λε τόυρ.......ευτηχος έχω τα πόδια μου και μπορώ να μετακινουμε απ' το κρεβάτι έως την πορτα Επίσης έχω ακούσει από μαγαζιά ηλ. Υλικών ότι η χρήση πλέον πριζοδιακοπτη είναι επικίνδυνη....ξέρετε ισχύει κάτι τέτοιο.....εν το μετά ξι στην Θεσσαλονίκη τους βρίσκω μόνο σε κάτι χρώματα σιδερικα όπως ( στερεοτικη κτλπ)
NikosKallithea Δημοσ. 30 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2022 Δεν βάζουμε πριζοδιακοπτες, τέλος Πρέπει να ανοίξεις και δεύτερο κουτί εκει που κατεβαίνει η σωλήνωση Οσο αφορά την συνδεσμολογία αφου δούλευε πριν θα δουλέψει και μετά
e1995kati Δημοσ. 30 Ιουλίου 2022 Μέλος Δημοσ. 30 Ιουλίου 2022 Οι παλιοί που υπήρχαν είχαν και έναν ουδέτερο στην μέση δηλ....1 φάση ουδέτερος και φάση......άρα η άποψη σου είναι πεταμα.....τώρα εδώ στο επαρχιακό κατάστημα που ψώνισα βρήκα και κάτι legrand kaptika ποια είναι η άποψη σας για αυτές δεν έχω ξαναδεί το εν λόγο μοντέλο
poulinos Δημοσ. 8 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2022 On 30/07/2022 at 15:25, e1995kati said: Γεια σας σε παλιό σπίτι στο χωριό υφίσταται το έξεις θέμα....πρέπει να αλλαχτούν πριζοδιακοπτες αλε λε τόυρ παλιού τύπου τριπολικοι....εγώ βρήκα στην αγορά αυτούς https://www.skroutz.gr/s/21809877/Μονή-Χωνευτή-Πρίζα-Ρεύματος-με-Διακόπτη-Λευκή-31112001.html προχθές πήγα να τον συνδέσω βλέπω το μπουάτ κατεβαζει 1 φάση 1 επιστροφή και για την μπριζα φάση ουδέτερο και γείωση...το περίεργο τώρα υπάρχει ακόμη ένας ουδέτερος όπου στον παλιό πριζοδιακοπτη ήταν στην μέση βιδομενος....υπάρχει περίπτωση στην παλιά εγκατάσταση να Φερνάν τον ουδέτερο των φωτιστικών παράλληλα με τις πρίζες και να το γεφυρωναν? Εγώ δεν τον χρησιμοποιησα τον ουδέτερο....γιατί τα καλώδια στο μπουάτ είναι πολύ κοντά κομμένα ....και δεν έχω όρεξη για μερεμετια και έκανα προεκτάσεις με Κλέμες μέσα στο κητιο....τον επιπλέον ουδέτερο μήπως πρέπει να τον γεφηρωσω στην θέση της μπριζας??? Επίσης δεν βρίσκω πριζοδιακοπτες αλε λε τόυρ....ξέρει κανείς κάποιο κατάστημα στην Θεσσαλονίκη? Ευχαριστω Να σημειώσω ότι τον πριζοδιακοπτη αυτόν που σας έδειξα και έχω θέλω να τον χρησιμοποιήσω με την απλή λειτουργία δεν με ενδιαφέρει το αλε λε τόυρ.......ευτηχος έχω τα πόδια μου και μπορώ να μετακινουμε απ' το κρεβάτι έως την πορτα Επίσης έχω ακούσει από μαγαζιά ηλ. Υλικών ότι η χρήση πλέον πριζοδιακοπτη είναι επικίνδυνη....ξέρετε ισχύει κάτι τέτοιο.....εν το μετά ξι στην Θεσσαλονίκη τους βρίσκω μόνο σε κάτι χρώματα σιδερικα όπως ( στερεοτικη κτλπ) πριζοδιακοπτη στα δικτυα.οκ... μεταφερεται στην σωστη ενοτητα
Dr_Pepper Δημοσ. 8 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2022 Στις 30/7/2022 στις 3:25 ΜΜ, e1995kati είπε Γεια σας σε παλιό σπίτι στο χωριό υφίσταται το έξεις θέμα....πρέπει να αλλαχτούν πριζοδιακοπτες αλε λε τόυρ παλιού τύπου τριπολικοι....εγώ βρήκα στην αγορά αυτούς https://www.skroutz.gr/s/21809877/Μονή-Χωνευτή-Πρίζα-Ρεύματος-με-Διακόπτη-Λευκή-31112001.html προχθές πήγα να τον συνδέσω βλέπω το μπουάτ κατεβαζει 1 φάση 1 επιστροφή και για την μπριζα φάση ουδέτερο και γείωση...το περίεργο τώρα υπάρχει ακόμη ένας ουδέτερος όπου στον παλιό πριζοδιακοπτη ήταν στην μέση βιδομενος....υπάρχει περίπτωση στην παλιά εγκατάσταση να Φερνάν τον ουδέτερο των φωτιστικών παράλληλα με τις πρίζες και να το γεφυρωναν? Εγώ δεν τον χρησιμοποιησα τον ουδέτερο....γιατί τα καλώδια στο μπουάτ είναι πολύ κοντά κομμένα ....και δεν έχω όρεξη για μερεμετια και έκανα προεκτάσεις με Κλέμες μέσα στο κητιο....τον επιπλέον ουδέτερο μήπως πρέπει να τον γεφηρωσω στην θέση της μπριζας??? Επίσης δεν βρίσκω πριζοδιακοπτες αλε λε τόυρ....ξέρει κανείς κάποιο κατάστημα στην Θεσσαλονίκη? Ευχαριστω Να σημειώσω ότι τον πριζοδιακοπτη αυτόν που σας έδειξα και έχω θέλω να τον χρησιμοποιήσω με την απλή λειτουργία δεν με ενδιαφέρει το αλε λε τόυρ.......ευτηχος έχω τα πόδια μου και μπορώ να μετακινουμε απ' το κρεβάτι έως την πορτα Επίσης έχω ακούσει από μαγαζιά ηλ. Υλικών ότι η χρήση πλέον πριζοδιακοπτη είναι επικίνδυνη....ξέρετε ισχύει κάτι τέτοιο.....εν το μετά ξι στην Θεσσαλονίκη τους βρίσκω μόνο σε κάτι χρώματα σιδερικα όπως ( στερεοτικη κτλπ) τις προάλλες σε άλλο θέμα κάποιο πρότεινε αυτά (για έλεγχο κατανάλωσης αλλα πιστεύω θα βολέψει και εσένα) https://shelly.cloud/shelly-plus-1pm/ WIFI έλεγχος κατανάλωσης και διακοπή παροχής απο το κινητό. Ούτε διακόπτες ούτε τίποτα ή για να μην έχεις ένα σε κάθε μπρίζα βάζεις αυτό στον πίνακα και ξεμπερδεύεις. https://shop.shelly.cloud/shelly-pro-4pm-wifi-smart-home-automation?search=pro 34 λεπτά πριν, poulinos είπε πριζοδιακοπτη στα δικτυα.οκ... μεταφερεται στην σωστη ενοτητα καλώδια το ένα καλώδια το άλλο
poulinos Δημοσ. 8 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2022 29 minutes ago, Dr_Pepper said: καλώδια το ένα καλώδια το άλλο απλα το ενα εχει 220v 😛
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα