Προς το περιεχόμενο

Πτυχιο πληροφορικης

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπερα.

θα ηθελε να ρωτησω τι θεωρειται πτυχιο πληροφορικης για εγγραφη ως πε86.

εκτος απο αει και τει, μπορει καποιος να εχει τελειωσει καποιο προπτυχιακο ασχετα με τον κλάδο της πληροφορικης και με ενα μεταπτυχιακο πληροφορικης να ενταχθει σε αυτη την κατηγορια; 
απο ιεκ γινεται; 
ευχαριστω 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, Theoapa είπε

Καλησπερα.

εκτος απο αει και τει, μπορει καποιος να εχει τελειωσει καποιο προπτυχιακο ασχετα με τον κλάδο της πληροφορικης και με ενα μεταπτυχιακο πληροφορικης να ενταχθει σε αυτη την κατηγορια; 
απο ιεκ γινεται; 
ευχαριστω 

Το "ΠΕ" σημαινει Πανεπιστημιακη Εκπαιδευση..πώς θα μπορουσε καποιος απο ΙΕΚ να μπει στην κατηγορια ΠΕ? Το ΙΕΚ επ ουδενι δεν ειναι τριτοβαθμια εκπαιδευση..μεταδευτεροβαθμια ειναι και εντασσεται στην κατηγορια ΔΕ.

ΠΕ86 μπορουν να δωσουν μόνο δημοσιες σχολες ΑΕΙ Πληροφορικης.

Επεξ/σία από Dark_panel
  • Thanks 1

6 ώρες πριν, Theoapa είπε

Όχι. Πρέπει το βασικό σου πτυχίο να είναι ΑΕΙ/ΤΕΙ Πληροφορικής.

Σας ευχαριστω για τις απαντησεις

κι εγω αυτη τη γνωμη εχω, αλλα εχω μπερδευτει με καποια φεκ που «δεχονται» εκτος απο πανεπιστημιακες αχολες (αει, τει) και αλλου ειδους πτυχια η διπλωματα, χωρις να διευκρινιζεται τι ακριβως. 

καλη συνεχεια 

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα επειδή το ψάχνω και εγώ λίγο αυτό.. ήδη δουλεύω στην εκπαίδευση αλλά σε καλλιτεχνικό τομέα. Η πληροφορική όμως μου αρέσει κατά βάθος και σκέφτομαι(;) να ασχοληθώ και να μπω και ως ΠΕ86. Ποια δημόσια σχολή στην Αθήνα να το πω έτσι είναι πιο βατή; Δυστυχώς πάνε χρονια που έχω να ασχοληθώ με τα μαθηματικά και τα έχω ξεχάσει… να το ξεχάσω λέτε το όνειρο;  από ιδιωτικό κολλέγιο δε γίνεται; Κάτι είχα ακούσει πως δέχονται και από ιδιωτικά. 

Επεξ/σία από sp3cial

20 λεπτά πριν, sp3cial είπε

Καλησπέρα επειδή το ψάχνω και εγώ λίγο αυτό.. ήδη δουλεύω στην εκπαίδευση αλλά σε καλλιτεχνικό τομέα. Η πληροφορική όμως μου αρέσει κατά βάθος και σκέφτομαι(;) να ασχοληθώ και να μπω και ως ΠΕ86. Ποια δημόσια σχολή στην Αθήνα να το πω έτσι είναι πιο βατή; Δυστυχώς πάνε χρονια που έχω να ασχοληθώ με τα μαθηματικά και τα έχω ξεχάσει… να το ξεχάσω λέτε το όνειρο;  από ιδιωτικό κολλέγιο δε γίνεται; Κάτι είχα ακούσει πως δέχονται και από ιδιωτικά. 

Δεν υπάρχουν βατές και δύσκολες σχολές γενικά. Όλες έχουν την δυσκολία τους. Σίγουρα θα σου έλεγα να αποφύγεις το ΕΜΠ γιατί έχω ακούσει ότι αυτή είναι όντως "πολύ δύσκολη" συν του ότι είναι 5 χρόνια οι σπουδές. 

Το ότι έχεις ξεχάσει τα μαθηματικά δεν σημαίνει κάτι, με όχι ιδιαίτερο διάβασμα μπορείς να τα καταφέρεις.

Όσο για τα κολλέγια, ξέχασε τα. Δεν γίνεται να διοριστείς ως ΠΕ86 στην εκπαίδευση έχοντας τελειώσει κάποιο κολλέγιο (προς το παρόν). Μόνο αν έχεις τελειώσει κάποιο δημόσιο τμήμα ΑΕΙ ή πρώην ΤΕΙ Πληροφορικής.

Κυνήγησε το, θεωρώ ότι αξίζει!!

• Like 1

Το έχω βαθύ όνειρο και καημό… πραγματικά στο λέω αλλά τρέμω στην ιδέα ότι θα αποτύχω στα μαθηματικά. Πιστεύω ότι θα χρειαστεί και φροντιστήριο πλέον. Είμαι ήδη μόνιμη σε άλλο κλάδο σε ειδικό σχολείο. Για αυτό το σκέφτηκα για μετάταξη εκεί μελλοντικά. Καημό το έχω γιατί παλιά είχα περάσει πληροφορική αλλά σε δυο χρονια τα παράτησα και αλλαξα σχολή. Όποτε καταλαβαίνεις ποσο μου έχει μείνει μέσα μου. Από την άλλη σκέφτομαι ότι είμαι 38 ετών μέχρι να τη τελειώσω θα έχω πάει 43, έχει νόημα; Κάπου βέβαια (χωρίς να μακρηγορώ) διάβασα ένα άρθρο που μιλούσε για αυτό. Δηλαδή πολλοί σκεφτόμαστε ότι η ηλικία μας προχωράει και αποθαρρυνόμαστε. Έλεγε όμως το άρθρο ότι ούτως η άλλως μεγαλώνουμε, γιατί να μην ακολουθήσουμε τα όνειρα μας; Ελπίζω να μη σε ζάλισα! Σε ευχαριστώ. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, sp3cial είπε

Οχι, δεν εχει νοημα να κατσεις να κανεις πτυχιο κατα την γνωμη μου. Θα σου βγει το λαδι, και εισαι τοσα χρονια εκτος εκπαιδευσης, αρα θα σου βγει εις διπλουν, ποσο μαλλον αμα εχεις υποχρωσεις. ΕΚΠΑ, ΑΣΟΕΕ, ΠΑΠΕΙ δεν ειναι σχολες που βγαινουν ευκολα part time (ειδικα οι πρωτες 2), και Χαροκοπειο δεν εχω εικονα. ΠΑΔΑ ειναι 5 χρονια για ψευτομηχανικων χαρτί 

πτυχιο που ακομα να αναγνωριστει επισημα σαν μηχανικου (μπερδεμα, και μετριο προγραμμα σπουδων).

Ειναι κλαδος που τα self-taught ατομα πετυχενουν αναλογα την δουλεια που θα βαλουν μονοι τους. Μπορεις ανετα σε 6 με 18 μηνες να εχεις μαθει αρκετα (αναλογα το μερακι, ορεξη και τις ικανοτητες σου) για να εισαι work ready. Υπαρχει υλικο online, αρκει να ξερεις αγγλικα.

Αυτα τα ΠΕ ΔΕ κλπ προσωπικα δεν ξερω που μετρανε (δημοσιο; educate me καποιος), αλλα σε εταιρειες αμα εχεις portfolio σε παιρνουν.

Επεξ/σία από DionGR

Ναι αυτά τα ΠΕ και ΔΕ είναι για προσλήψεις εκπαιδευτικών στο δημόσιο. Έχω αρκετό χρόνο τα απογευματα, εργάζομαι μόνο πρωινά. Καταλαβαίνω ότι θα μου βγει το λάδι και πρέπει να μάθω ξανά τα μαθηματικά από το μηδέν γιατί έχουν περάσει και χρονια πλέον. Για αυτό αποθαρρύνομαι. Έχω κάνει μεταπτυχιακό και μετά από αυτό που είχε και αρκετό διάβασμα και τρέξιμο, έχω ψιλο παραδώσει τα όπλα! 

• Like 1

21 λεπτά πριν, sp3cial είπε

Το έχω βαθύ όνειρο και καημό… πραγματικά στο λέω αλλά τρέμω στην ιδέα ότι θα αποτύχω στα μαθηματικά. Πιστεύω ότι θα χρειαστεί και φροντιστήριο πλέον. Είμαι ήδη μόνιμη σε άλλο κλάδο σε ειδικό σχολείο. Για αυτό το σκέφτηκα για μετάταξη εκεί μελλοντικά. Καημό το έχω γιατί παλιά είχα περάσει πληροφορική αλλά σε δυο χρονια τα παράτησα και αλλαξα σχολή. Όποτε καταλαβαίνεις ποσο μου έχει μείνει μέσα μου. Από την άλλη σκέφτομαι ότι είμαι 38 ετών μέχρι να τη τελειώσω θα έχω πάει 43, έχει νόημα; Κάπου βέβαια (χωρίς να μακρηγορώ) διάβασα ένα άρθρο που μιλούσε για αυτό. Δηλαδή πολλοί σκεφτόμαστε ότι η ηλικία μας προχωράει και αποθαρρυνόμαστε. Έλεγε όμως το άρθρο ότι ούτως η άλλως μεγαλώνουμε, γιατί να μην ακολουθήσουμε τα όνειρα μας; Ελπίζω να μη σε ζάλισα! Σε ευχαριστώ. 

Δεν παίζει ρόλο η ηλικία, κυνήγα το όνειρο σου!!

6 λεπτά πριν, DionGR είπε

Οχι, δεν εχει νοημα να κατσεις να κανεις πτυχιο κατα την γνωμη μου. Θα σου βγει το λαδι, και εισαι τοσα χρονια εκτος εκπαιδευσης, αρα θα σου βγει εις διπλουν, ποσο μαλλον αμα εχεις υποχρωσεις. ΕΚΠΑ, ΑΣΟΕΕ, ΠΑΠΕΙ δεν ειναι σχολες που βγαινουν ευκολα part time (ειδικα οι πρωτες 2), και Χαροκοπειο δεν εχω εικονα. ΠΑΔΑ ειναι 5 χρονια για ψευτοΑΕΙ πτυχιο που ακομα να αναγνωριστει επισημα σαν μηχανικου (μπερδεμα, και μετριο προγραμμα σπουδων).

Ειναι κλαδος που τα self-taught ατομα πετυχενουν αναλογα την δουλεια που θα βαλουν μονοι τους. Μπορεις ανετα σε 6 με 18 μηνες να εχεις μαθει αρκετα (αναλογα το μερακι, ορεξη και τις ικανοτητες σου) για να εισαι work ready. Υπαρχει υλικο online, αρκει να ξερεις αγγλικα.

Αυτα τα ΠΕ ΔΕ κλπ προσωπικα δεν ξερω που μετρανε (δημοσιο; educate me καποιος), αλλα σε εταιρειες αμα εχεις portfolio σε παιρνουν.

α) Η γυναίκα μιλάει για ΠΕ86, τι self taught της λες;

β) "Το ΠΑΔΑ είναι ψευτο-ΑΕΙ". Ότι να ΄ναι...

γ) Να σε educate εγώ: ΠΕ και ΔΕ σημαίνει Πρωτοβάθμια εκπαίδευση και Δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Αν δεν έχεις πτυχίο ΑΕΙ ή πρώην ΤΕΙ πληροφορικής δεν μπορείς να διοριστείς. Πόσο μάλλον αν έχεις τελειώσει κολλέγιο ή αν είσαι...αυτοδίδακτος.

Η γυναίκα μιλάει για καριέρα στην εκπαίδευση και όχι στον ιδιωτικό τομέα, που και εκεί χρειάζεται να έχεις πτυχίο ΑΕΙ/ΤΕΙ, αν δεν έχεις καθόλου σχετική εμπειρία.

9 λεπτά πριν, sp3cial είπε

Ναι αυτά τα ΠΕ και ΔΕ είναι για προσλήψεις εκπαιδευτικών στο δημόσιο. Έχω αρκετό χρόνο τα απογευματα, εργάζομαι μόνο πρωινά. Καταλαβαίνω ότι θα μου βγει το λάδι και πρέπει να μάθω ξανά τα μαθηματικά από το μηδέν γιατί έχουν περάσει και χρονια πλέον. Για αυτό αποθαρρύνομαι. Έχω κάνει μεταπτυχιακό και μετά από αυτό που είχε και αρκετό διάβασμα και τρέξιμο, έχω ψιλο παραδώσει τα όπλα! 

Μην υπολογίζεις και τόσο τα Μαθηματικά. Τα μαθαίνεις αρκεί να έχεις όρεξη. Πολλοί Πληροφορικοί δεν έχουν ιδέα από Μαθηματικά ή ξέρουν κάτι λίγα.

• Like 1

31 λεπτά πριν, _Theo_ είπε

Δεν παίζει ρόλο η ηλικία, κυνήγα το όνειρο σου!!

α) Η γυναίκα μιλάει για ΠΕ86, τι self taught της λες;

β) "Το ΠΑΔΑ είναι ψευτο-ΑΕΙ". Ότι να ΄ναι...

γ) Να σε educate εγώ: ΠΕ και ΔΕ σημαίνει Πρωτοβάθμια εκπαίδευση και Δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Αν δεν έχεις πτυχίο ΑΕΙ ή πρώην ΤΕΙ πληροφορικής δεν μπορείς να διοριστείς. Πόσο μάλλον αν έχεις τελειώσει κολλέγιο ή αν είσαι...αυτοδίδακτος.

Η γυναίκα μιλάει για καριέρα στην εκπαίδευση και όχι στον ιδιωτικό τομέα, που και εκεί χρειάζεται να έχεις πτυχίο ΑΕΙ/ΤΕΙ, αν δεν έχεις καθόλου σχετική εμπειρία.

Μην υπολογίζεις και τόσο τα Μαθηματικά. Τα μαθαίνεις αρκεί να έχεις όρεξη. Πολλοί Πληροφορικοί δεν έχουν ιδέα από Μαθηματικά ή ξέρουν κάτι λίγα.

Μια χαρα ΑΕΙ ειναι το ΠΑΔΑ, υπαρχουν θεματα με την αναγνωριση, και ειναι και 5ετες χωρις το αναλογο reward.

ΟΚ για διορισμο δεν ξερω, καταλαβα λαθος. νομιζα οτι γενικα ηθελε να στραφει προς τα εκει. Αμα το χρειαζεται, για Αθηνα, το μονο που μπορω να προσφερω ειναι οτι ΕΚΠΑ, ΑΣΟΕΕ δεν αξιζουν απλα για το χαρτι. Πολυ παλουκι. ΠΑΠΕΙ/Χαροκοπειο θα πρεπει να βρειτε ατομο απο εκει για πιο εγκυρη πληροφοριση.

• Like 1

@sp3cial Υπαρχει παντα και η λυση του ΕΑΠ. Ειναι δημοσιο πανεπιστημιο, οι σπουδες ειναι εξ αποστασεως, τα μαθηματα ειναι 1 Σ/Κ καθε 40 μερες περιπου (κι αυτο εξ αποστασεως) και το πτυχιο της Πληροφορικης εντασσεται κανονικα στο ΠΕ86. Δεν εχει εξετασεις εισαγωγης, απλα κανεις αιτηση οταν ανοιγουν οι αιτησεις για τα προπτυχιακα και πληρωνεις το ποσό που αναλογει στις ενοτητες που διαλεξες. Το μόνο "μειον" ειναι οτι θα σου κοστισει συνολικα 7000€. Αλλά μπορεις να το κανεις με το δικο σου ρυθμο και να μη βιαστεις να το τρεξεις για τα 4 χρονια. Στο ΕΑΠ δεν ισχυει το ν+2, μπορεις να το τελειωσεις ακομα και σε 12 χρονια, αν θες.

• Like 5

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 30/7/2022 στις 1:12 ΜΜ, Theoapa είπε

Καλησπερα.

απο ιεκ γινεται; 
ευχαριστω 

(Για όποιον ενδιαφέρεται στο παρόν νήμα)

Τα απαραίτητα:

α) Θες πτυχίο Πληροφορικής απο ΑΕΙ-Πολυτεχνείο (4-5) χρόνια.

β) Θες Παιδαγωγική Κατάρτηση (πχ ΑΣΠΑΙΤΕ) 1 Χρόνος ή Μεταπτυχιακό Επιστήμες Αγωγής (1,5-2 χρόνια) -> 3000-5000 Euro.

γ) Λόγω αλλαγής του νόμου (2019) ->  τουλάχιστον 1 μεταπτυχιακό (εκτός αμα πάρεις δίπλωμα απο πολυτεχνείο) για να έχεις κάποιες ελπίδες.

δ) Αγγλικά θες το C2 αλλιώς θα έχεις μεγάλο θέμα απο άλλους που το έχουν (πχ στο 1 μόριο στον πίνακα κατάταξης μπορεί να υπάρχουν 100 άτομα μηδενικής προϋπηρεσίας.

Παρατηρήσεις:

Α) Ακόμα και αν αποκτήσεις τα παραπάνω, ΙΣΩΣ πας απλά συμβασιούχος (αναπληρωτής) όπου κάθε χρονιά αλλάζεις σπίτι - περιοχή - σχολείο (την μια χρονιά Κέρκυρα , την άλλη Ρόδο κτλ.) λόγω μηδενικής προϋπηρεσίας. 

Β) Σχεδόν όλοι αυτή τη στιγμή (όποιοι έχουν κάποιες ελπίδες διορισμού) έχουν ένα Μεταπτυχιακό + Προυπηρεσία. Απο το 2023 για να έχεις κάποιες ελπίδες θες 2 Μεταπτυχιακά. 

Γ) Υπάρχουν αρκετά άτομα με διδακτορικά, τάση η οποία κατα πάσα πιθανότητα θα ενταθεί απο το 2023.

Δ) Υπάρχουν καθηγητές ΠΕ86 με 13-15 χρόνια προυπηρεσία ή 10-11 χρόνια προυπηρεσία και Μεταπτυχιακό που είναι ακόμα συμβασιούχοι. Συνεπώς θα περιμένεις να απορροφηθούν αυτοί (εφόσον θα είναι σε καλύτερη θέση στον πίνακα απο εσένα).

Ε) Το σύστημα διορισμού των εκπαιδευτικών αλλάζει ανα 6-8 χρόνια. Μπορεί να πάρεις Πτυχία, Μεταπτυχιακά, Προϋπηρεσία και να σου κάτσει ένα καινούριος νόμος όπου στην χειρότερη να βρεθείς εκτός εκπαίδευσης

ΣΤ) Μετά τις σπουδες (6-7 Χρόνια) , θα πρέπει να εργάζεσαι καμιά δεκαετία (10) σαν αναπληρωτής  για να έχεις ελπίδα. Σύνολο 16-17 χρόνια.

Ζ) Ύστερα, το πιθανότερο να διοριστείς σε κανα νησί, οπότε θα φας 4-5 χρόνια και ίσως γυρίσεις στον τόπο συμφερόντων σου. 

Κόστος

Α) Λόγω ότι θα εργάζεσαι μακριά απο το σπίτι σου, θα πρέπει να έχεις "κομπόδεμα" για να αντιμετωπίσεις διάφορα έξοδα.

Β) Τα ενοίκια είναι στο θεό στις περιοχές που θα σε στήλουν (νησιά κτλ) ή τα σχολεία στην ηπειρωτική χώρα τα σχολείο-α μπορεί να απέχουν ακόμα και 50-100 χιλιόμετρα μεταξύ τους απο εκεί που θα μένεις.

Γ) Θα δυσκολεύεσαι κάθε χρονιά να βρεις κατοικία γιατί οι ιδιοικτήτες δύσκολα νοικιάζουν κατοικία για 5-10 μήνες.

Δ) Ο αρχικός μισθός σε περίπτωση που διοριστείς είναι την Α χρονιά γύρω στα 740 Euro. Την δεύτερη πας 820 Euro. Επειδή θα έχεις σίγουρα μεταπτυχικό για να διοριστείς , τότε την 2η χρονιά πας 890 Euro. Ανα διετία ύστερα πέρνεις αύξηση 30 euro περίπου (15 το χρόνο)

Συνεπώς δεν νομίζω ότι είναι και η καλύτερη επιλογή αυτή που σκέφτεσαι. 

Επεξ/σία από Red_Phantom
  • Like 1

2 ώρες πριν, Red_Phantom είπε

(Για όποιον ενδιαφέρεται στο παρόν νήμα)

Τα απαραίτητα:

α) Θες πτυχίο Πληροφορικής απο ΑΕΙ-Πολυτεχνείο (4-5) χρόνια.

β) Θες Παιδαγωγική Κατάρτηση (πχ ΑΣΠΑΙΤΕ) 1 Χρόνος ή Μεταπτυχιακό Επιστήμες Αγωγής (1,5-2 χρόνια) -> 3000-5000 Euro.

γ) Λόγω αλλαγής του νόμου (2019) ->  τουλάχιστον 1 μεταπτυχιακό (εκτός αμα πάρεις δίπλωμα απο πολυτεχνείο) για να έχεις κάποιες ελπίδες.

δ) Αγγλικά θες το C2 αλλιώς θα έχεις μεγάλο θέμα απο άλλους που το έχουν (πχ στο 1 μόριο στον πίνακα κατάταξης μπορεί να υπάρχουν 100 άτομα μηδενικής προϋπηρεσίας.

Παρατηρήσεις:

Α) Ακόμα και αν αποκτήσεις τα παραπάνω, ΙΣΩΣ πας απλά συμβασιούχος (αναπληρωτής) όπου κάθε χρονιά αλλάζεις σπίτι - περιοχή - σχολείο (την μια χρονιά Κέρκυρα , την άλλη Ρόδο κτλ.) λόγω μηδενικής προϋπηρεσίας. 

Β) Σχεδόν όλοι αυτή τη στιγμή (όποιοι έχουν κάποιες ελπίδες διορισμού) έχουν ένα Μεταπτυχιακό + Προυπηρεσία. Απο το 2023 για να έχεις κάποιες ελπίδες θες 2 Μεταπτυχιακά. 

Γ) Υπάρχουν αρκετά άτομα με διδακτορικά, τάση η οποία κατα πάσα πιθανότητα θα ενταθεί απο το 2023.

Δ) Υπάρχουν καθηγητές ΠΕ86 με 13-15 χρόνια προυπηρεσία ή 10-11 χρόνια προυπηρεσία και Μεταπτυχιακό που είναι ακόμα συμβασιούχοι. Συνεπώς θα περιμένεις να απορροφηθούν αυτοί (εφόσον θα είναι σε καλύτερη θέση στον πίνακα απο εσένα).

Ε) Το σύστημα διορισμού των εκπαιδευτικών αλλάζει ανα 6-8 χρόνια. Μπορεί να πάρεις Πτυχία, Μεταπτυχιακά, Προϋπηρεσία και να σου κάτσει ένα καινούριος νόμος όπου στην χειρότερη να βρεθείς εκτός εκπαίδευσης

ΣΤ) Μετά τις σπουδες (6-7 Χρόνια) , θα πρέπει να εργάζεσαι καμιά δεκαετία (10) σαν αναπληρωτής  για να έχεις ελπίδα. Σύνολο 16-17 χρόνια.

Ζ) Ύστερα, το πιθανότερο να διοριστείς σε κανα νησί, οπότε θα φας 4-5 χρόνια και ίσως γυρίσεις στον τόπο συμφερόντων σου. 

Κόστος

Α) Λόγω ότι θα εργάζεσαι μακριά απο το σπίτι σου, θα πρέπει να έχεις "κομπόδεμα" για να αντιμετωπίσεις διάφορα έξοδα.

Β) Τα ενοίκια είναι στο θεό στις περιοχές που θα σε στήλουν (νησιά κτλ) ή τα σχολεία στην ηπειρωτική χώρα τα σχολείο-α μπορεί να απέχουν ακόμα και 50-100 χιλιόμετρα μεταξύ τους απο εκεί που θα μένεις.

Γ) Θα δυσκολεύεσαι κάθε χρονιά να βρεις κατοικία γιατί οι ιδιοικτήτες δύσκολα νοικιάζουν κατοικία για 5-10 μήνες.

Δ) Ο αρχικός μισθός σε περίπτωση που διοριστείς είναι την Α χρονιά γύρω στα 740 Euro. Την δεύτερη πας 820 Euro. Επειδή θα έχεις σίγουρα μεταπτυχικό για να διοριστείς , τότε την 2η χρονιά πας 890 Euro. Ανα διετία ύστερα πέρνεις αύξηση 30 euro περίπου (15 το χρόνο)

Συνεπώς δεν νομίζω ότι είναι και η καλύτερη επιλογή αυτή που σκέφτεσαι. 

Δεν το έχω ψάξει τόσο διεξοδικά, αλλά η μόνη ένσταση μου είναι το μεταπτυχιακό το οποίο δεν νομίζω ότι είναι τόσο απαραίτητο. Αντίθετα, η Παιδαγωγική Κατάρτιση είναι απαραίτητη, καθώς αν την έχεις αυτόματα τοποθετείσαι παραπάνω στον πίνακα ακόμα και αν κάποιος έχει μεταπτυχιακό/διδακτορικό αλλά ΔΕΝ έχει παιδαγωγική κατάρτιση.

Έχω τελειώσει την ΑΣΠΑΙΤΕ και ξέρω άτομα (συμφοιτητές) που είχαν κάνει αίτηση για διορισμό με την προκήρυξη 2ΓΕ/2019 και κατάφεραν και διορίστηκαν ως αναπληρωτές. Δεν είχαν διδακτορικά , ούτε καν μεταπτυχιακά και δεν είχε μετρήσει η πιστοποίηση της ΑΣΠΑΙΤΕ καθώς όταν είχαν κάνει αίτηση, δεν την είχαν πάρει ακόμα. Αυτά τα είδα τα μετά τα μάτια μου στον ειδικό πίνακα διοριστέων. 

Αυτό όμως που είχαν ήταν: ένα παιδί η μία και μια προϋπηρεσία η άλλη (νομίζω κάτι χρόνια, 2-3 ίσως) στην ιδιωτική εκπαίδευση. 

Γενικά νομίζω πως τα έχεις δραματοποιήσει κάπως τα πράγματα. 

12 ώρες πριν, _Theo_ είπε

Δεν το έχω ψάξει τόσο διεξοδικά, αλλά η μόνη ένσταση μου είναι το μεταπτυχιακό το οποίο δεν νομίζω ότι είναι τόσο απαραίτητο. Αντίθετα, η Παιδαγωγική Κατάρτιση είναι απαραίτητη, καθώς αν την έχεις αυτόματα τοποθετείσαι παραπάνω στον πίνακα ακόμα και αν κάποιος έχει μεταπτυχιακό/διδακτορικό αλλά ΔΕΝ έχει παιδαγωγική κατάρτιση.

Έχω τελειώσει την ΑΣΠΑΙΤΕ και ξέρω άτομα (συμφοιτητές) που είχαν κάνει αίτηση για διορισμό με την προκήρυξη 2ΓΕ/2019 και κατάφεραν και διορίστηκαν ως αναπληρωτές. Δεν είχαν διδακτορικά , ούτε καν μεταπτυχιακά και δεν είχε μετρήσει η πιστοποίηση της ΑΣΠΑΙΤΕ καθώς όταν είχαν κάνει αίτηση, δεν την είχαν πάρει ακόμα. Αυτά τα είδα τα μετά τα μάτια μου στον ειδικό πίνακα διοριστέων. 

Αυτό όμως που είχαν ήταν: ένα παιδί η μία και μια προϋπηρεσία η άλλη (νομίζω κάτι χρόνια, 2-3 ίσως) στην ιδιωτική εκπαίδευση. 

Γενικά νομίζω πως τα έχεις δραματοποιήσει κάπως τα πράγματα. 

Ναι σωστά υπήρχαν άτομα(λίγα) χωρίς μεταπτυχιακό στην θέση πχ. 3800 του πίνακα οι οποίοι προσλήφθηκαν ως αναπληρωτές και δεν πήγαν.

'Ομως:

1) Η αλλαγή του νόμου διορισμού των εκπαιδευτικών έγινε αιφνιδιαστικά απο την προηγούμενη κυβέρνηση και δεν δόθηκε μεταβατικό στάδιο σε όσους ενδιαφέρονταν να κάνουν μεταπτυχιακό. 

2) Αν μετράω καλά οι μόνιμοι διορισμοί για ΠΕ86 και για τις 2 χρονιές (2021-2022) ήταν μαζί με ειδική αγωγή 350 άτομα.

3) Οι τελευταίοι διορισμοί ΠΕ86 είχαν γίνει το 2009 (ΑΣΕΠ 2008) . Άρα μετά απο 13 χρόνια διορίστηκαν 350 άτομα.

4) Αυτή τη στιγμή όσοι δεν έχαν μεταπτυχιακό , έχουν κάνει ή κάνουν, με σκοπό να το καταθέσουν τον Μάρτιο του 2023.

5) Όσοι είχαν μεταπτυχιακό κάνουν και δεύτερο. Αυτό ειδικά ισχύει για εκπαιδευτικούς που έχουν κάποιες πιθανότητες διορισμού (Πχ στις πρώτες 1000 θέσεις)

6) Σε μια full χρονια που εργάζεσαι απο Σεπτεμβρη (σε μη δυσπρόσιτο σχολείο) παίρνεις 10 μόρια. Ένα μεταπτυχιακό σου δίνει 20 μόρια, διδακτορικό 40 μόρια, 2ο μεταπτυχιακό 8 Μόρια. Γλώσσα C2 πέρνεις 7 μόρια.

7) Στους πίνακες που έχει το link παρακάτω τα δεις ότι στους μηδενικής προϋπηρεσίας σε 1 μόριο μπορεί να έχει ακόμα και 100 άτομα

😎 Πολλοί που είναι χαμηλά στον πίνακα , κάνουν αίτηση, τους προσλαμβάνουν δεκέμβρη - γενάρη - φλεβάρη και είτε δεν αναλαμβάνουν καθόλου υπηρεσία ή παραιτούνται.

9) Ο πίνακας ΠΕ86 είχε 5000 άτομα. Με απλό πτυχίο και χωρίς ακαδημαϊκά - προϋπηρεσία πας στον πάτο του πίνακα. Και λέω είχε γιατί κάποιοι έχουν διοριστεί

10) Στον επόμενο πίνακα του 2023 , θα μετράνε και τα πτυχία των κολλεγίων αν δεν κάνω λάθος για διορισμό στην εκπαίδευση. 

11) Ρεαλιστικά, απο τα ακαδημαικά (αν εργάζεσαι ταυτόχρονα ) μπορείς να πάρεις 2 Μεταπτυχιακά (εξ αποστάσεως), 1 ετήσιο σεμινάριο  (εξ αποστάσεως) και 1-2 ξένες γλώσσες σε επίπεδο C2. Αν δεν είναι αυτό το minimum στους πίνακες του 2023 (για τα άτομα που έχουν ελπίδες μόνιμου διορισμού  και πραγματικά ενδιαφέρονται να διοριστούν - 1000 Πρώτες θέσεις) τότε 100% θα είναι στους πίνακες του 2025-2026. Εκτός αν αλλάξει ο νόμος και μαζί με όλα τα προηγούμενα μπει και γραπτός ΑΣΕΠ.

Κυκλοφορούν και εκκαθαρισμένοι πίνακες αλλά ο πίνακας πριν τους διορισμούς δείχνει καλύτερα (imho) την κατάσταση στον κλάδο.

Πίνακες ΠΕ86

• Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...