tasanton Δημοσ. 30 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2022 Καλημέρα σε όλους, θέλω να αγοράσω κάτι αξιόλογο για φωτογραφίες σε ταξίδια, που όμως να χρησιμοποιώ. Εξηγούμαι: είχα παλιά φωτογραφικές (compact, DSLR) τις οποίες έδωσα γιατί έφτασα να μην τις χρησιμοποιώ (όγκος, αξεσουάρ, άλλο ένα πράγμα που κουβαλάς, κλπ). Βασιζόμουν στο κινητό αλλά το αποτέλεσμα δεν ήταν πάντα ωραίο. Τώρα έχω ένα RealMe 7 Pro που τα κουτσοβολεύει, αλλά καμία σχέση (π.χ. σε νυχτερινές λήψεις). Έχω αποφασίσει λοιπόν να αγοράσω, είτε ένα πολύ καλό κινητό για φωτό (π.χ. iPhone 13 ή iPhone 13 Pro), είτε μια αξιοπρεπή mirrorless σε καλή τιμή (π.χ. Panasonic GX9 με 12-32 φακό). Οι διαφορές στην τιμή είναι σημαντικές, αλλά διστάζω για φωτογραφική μην καταλήξει όπως οι άλλες και δεν θέλω να ανοιχτώ. Το κινητό έχει γενικότερη χρήση, το κουβαλάς θες δε θες. Τη γνώμη σας παρακαλώ: συγκρίνονται οι φωτογραφίες ενός πολύ καλού κινητού για φωτό με μια mirrorless με τυπικό φακό;
tasanton Δημοσ. 30 Ιουλίου 2022 Μέλος Δημοσ. 30 Ιουλίου 2022 Άρα καταλήγουμε στο αιώνιο ερώτημα: μηχανή για ποιότητα ή κινητό για ευκολία... Damn.
laserjesus Δημοσ. 30 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2022 24 λεπτά πριν, tasanton είπε Εξηγούμαι: είχα παλιά φωτογραφικές (compact, DSLR) τις οποίες έδωσα γιατί έφτασα να μην τις χρησιμοποιώ (όγκος, αξεσουάρ, άλλο ένα πράγμα που κουβαλάς, κλπ) Άποψη μου ακόμα και την ποιο μικρή mirrorless με ενα nifty fifty ή 40mm pancake να παρεις , παλι δεν θα την κουβαλάς μαζί σου. Και το παραπάνω είναι για street photo. Για ταξίδια να πας all around με ενα σωμα ενα φακο θες μια Z5 με 24-70mm f/2.8. Παρε iphone και ας έχεις διαφορά στην ποιότητα , τουλάχιστον θα εχεις τις φωτογραφίες 2
NadaGR Δημοσ. 30 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2022 Aν σε ενδιαφερει να εχεις κατι αξιολογο για φωτογραφιες πας σε mirrorless χωρις δευτερη σκέψη. Η πιο απλή mirrorless τυπου m200 με αισθητήρα crop ειναι κλάσης ανώτερη σε ποιοτητα απ οποιοδήποτε κινητό. Και μόνο απο άποψη vfm να το δεις πάλι κερδισμένος είσαι με mirrorless. 1
sattack Δημοσ. 30 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2022 Άμα δεν την κουβαλάς, τσάμπα θα πάει. Εγώ είχα βιντεοκάμερα, φωτογραφική, βαρέθηκα. Τώρα που έχω ένα καλό κινητό, αποφάσισα δεν ξαναπαίρνω τίποτα άλλο μαζί μου. Κι αν έχει και χαμηλότερη ποιότητα, πλέον δεν με νοιάζει. 2
georgerapp Δημοσ. 5 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2022 Τις εικονες τις επεξεργαζεσε ; Ασχολησαι με αυτο το κομμάτι ή βασιζεσαι στην jpeg ;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα