Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 40
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Το δοκίμασα σε παλαιές φωτο απο κάμερα της πλάκας με φιλμ που στη συνέχεια είχα βγάλει φωτο με το κινητό για να τις κάνω ψηφιακές. Κατι κανει, αλλά οχι τίποτα εντυπωσιακό. Σα να εφαρμόζει ενα sharpness και φαίνονται λιγο καλύτερα τα πρόσωπα. 

Δημοσ.
27 λεπτά πριν, oldnew είπε

Το δοκίμασα σε παλαιές φωτο απο κάμερα της πλάκας με φιλμ που στη συνέχεια είχα βγάλει φωτο με το κινητό για να τις κάνω ψηφιακές. Κατι κανει, αλλά οχι τίποτα εντυπωσιακό. Σα να εφαρμόζει ενα sharpness και φαίνονται λιγο καλύτερα τα πρόσωπα. 

Νομίζω ότι αυτό οφείλεται στο ότι δεν ειναι στο "full" το demo θέλω να πω βγάζει τα αποτελέσματα πολύ γρήγορα άρα μάλλον θα το έχουν κατεβάσει λίγο για να μην τρώει ισχύ και να μπορούν πολλοί ταυτόχρονα να παίξουν με αυτό 

Πχ αυτή την φωτό  

Την έκανε έτσι μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα.... ένα κανονικό renter πιστεύω να θέλει αρκετά λεπτά αν όχι ώρες 

image.jpeg.398b6b21026fa36b16bee0c35fe9a413.jpeg

και αν εξαιρέσεις την δαιμονοποίηση ενός παιδιού που φαινόταν τέρμα θολό στην αρχική και ότι τα έκανε μαντάρα με τα ρούχα και τα αντικατέστησε μια ένα layer όλα ειναι αρκετά εντυποσιακά τα αποτελέσματα νομίζω αν δούλευε παραπάνω ώρα θα την είχε κάνει καινούργια . 

6dc4d88b-ba5d-4817-b399-f68d391fc4e1.png

Και μάλλον αυτό συμβαίνει γιατί πήγα να βάλω το ίδιο πορτρέτο που δείχνει στο paper 

original_image

και το αποτέλεσμα ήταν αυτό 

restored_image

3 ώρες πριν, cabdik είπε

σε οποιον server και αν ανεβαινουν..... ΔΕΝ ξανακατεβαινουν....!!   απειρες επιπλεον πληροφοριες.......... στο συννεφο. 

γιατι δεν εκανα απλα μια εφαρμογη να την εγκαταστησεις στο δικο σου πισι, και να κανεις την δουλεια σου? και ας πληρωνα και 10€....!! 

Μπορείς να το κατεβάσεις https://github.com/TencentARC/GFPGAN

• Thanks 2
Δημοσ.
3 hours ago, belkin said:

Δεν ξερω για εσας αλλα εγω μια που ανεβασα δεν ειδα καμια διαφορα

Άλλη μια εφαρμογή που υπόσχεται θαύματα. 

Ποτέ μην δίνετε σημασία στα before - after που δίνουν, όλα είναι cherry-picked. Πάντα δοκιμάζεται με  δικά σας αρχεία ότι τύπου software και αν αφορά (restoration, upscale, noise reduction, enhancers, masking etc)

Όσοι γνωρίζουν από image processing θα καταλάβουν ότι δεν κάνει τίποτα παραπάνω από τα συνηθισμένα:  ένα κλασσικό enhance στο contrast, sharpen και όλα τα συναφή και πάνω από όλα noise reduction ουσιαστικά.

Έτσι κάνει την εικόνα πιο έντονη, και κόβει την σκόνη.

Όμως δεν μπορεί να βρει λεκέδες και φυσικά το χειρότερο γρατσουνιές, πόσο μάλλον να αποκαταστήσει ολόκληρα κομμάτια.

Για την ακρίβεια συστήματα τύπου ICE, μπορεί και να κάναν καλύτερη δουλειά σε scratches παρότι μια 15ετια παλιοτερα.

Δοκιμάζοντας με δικές σου εικόνες το βλέπεις αυτό, όχι με αυτά που δείχνουν στο demo.

Όλες οι αυτοματοποιημένες λύσεις, είτε είναι για βασικά πράγματα, είτε χρειάζονται τόσο tweaking που καλύτερα να το κάνεις manual.

Σε αυτό το αντικείμενο το clickbait πάει σύννεφο.

Πρόσφατο σχετικά παράδειγμα:

https://youtu.be/4Vw49wbP3bM

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Στη φωτογραφία πάντως που ανέβασα δεν έκανε καμιά αλλαγή ούτε διόρθωση. Σε 3 δοκιμές σε διαφορετικές φωτογραφίες με γρατζουνιές αν εξαιρέσουμε ότι καθαρίζει τους κόκκους τίποτα παραπάνω από διόρθωση της ζημιάς στις φωτογραφίες. Μάπα το κατρπούζι.

Επεξ/σία από gramacar
Δημοσ.
6 ώρες πριν, Dr_Pepper είπε

Δεν τις κάνει πιο όμορφες... Συμπληρώνει τα κενά που δεν διακρίνονται βάσει των χαρακτηριστικών που διακρίνονται. 

Πάνω κάτω το ίδιο λέτε...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
29 λεπτά πριν, blacckvodka είπε

Πάνω κάτω το ίδιο λέτε...

Το να κάνεις πιο όμορφο κάτι (και μάλιστα λέγοντας ότι περιμένει να κάνει κάτι αντίστοιχο στα dating apps) εμένα μου κάνει ότι πιστεύει ότι κάνει beautify δηλαδή να αλλοιώσει χαρακτηριστικά προσώπου με τέτοιο τρόπο ώστε όσο αφορά την κοινή αισθητική να φαίνεται κάποιος πιο όμορφος, πχ κάποιος με μεγάλη και στραβή μύτη να έχει ίσια και κανονικού μεγέθους μύτη κτλ. 

Ενω το συγκεκριμένο εργαλείο δεν κάνει κάτι τέτοιο απλά συμπληρώνει pixel για να κάνει μια εικόνα πιο καθαρή πχ αν έλειπε κομμάτι της μεγάλης και στραβής μύτης απο την φωτογραφία να συμπλήρωνε Pixel ώστε να διορθώσει το κενό + να συμπληρώσει με λογικό τρόπο pixel που λείπουν απο θολούρα κτλ 

Με άλλα λόγια πάλι μεγάλη και στραβή θα αφήσει την μύτη απλά πιο HD και χωρίς κενά. 

Επεξ/σία από Dr_Pepper
Δημοσ.

Στο αρχικό παράδειγμα μου φαίνεται ότι πήραν τη δεξιά φώτο, μετά δημιούργησαν τη τσαλακωμένη, και μετά επανέφεραν την αρχική.

Σαν το πριν και το μετά στο telemarketing. 😄

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

υπάρχουν εφαρμογές εδω και δεκαετίες που κάνουν και με τα φιλτρα τους τρελά πράγματα στην επεξεργασια εκονας χωρις να χρειάζεται  καμια τεντητη

, τρελη η  διεστραμενη νοημοσυνη. Δεν αναφερομαι στο photoshop βεβαια,.

Οι εφαρμογές με  τεχνητή νοημοσύνη δεν απευθύνονται σε εμάς τους απλούς χρήστες αυτης της βαλκανικής χώρας

Επεξ/σία από panagiotou
Δημοσ.

Δοκίμασα 5 παλιές φωτογραφίες. Τις 4 τις έβγαλε σχεδόν το ίδιο χάλια με τις αρχικές. Την 5η που ήταν ήδη σε καλή κατάσταση την έβγαλε πιο smooth αλλά με πολύ λεπτομέρεια στα βλέφαρα! Και τις φωτογραφίες που είχαν σχισίματα όπως η φωτογραφία του άρθρου εδώ, όχι μόνο δεν τις έφτιαξε αλλά ξεχώρισε και τόνισε τις γραμμές του σχισίματος. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
18 ώρες πριν, SocratesTee είπε

Χρησιμοποίησα πέρυσι το REMINI στο android κινητό μου και τα αποτελέσματα ήταν απίστευτα καλά. Αν θυμάμαι καλά η ετήσια συνδρομή είναι 30 ευρώ τον χρόνο, αλλά τα αξίζει τα χρήματά του.

Το δοκιμάσα τωρα.. Ελαχιστη βελτίωση και αυτό. Στην αρχή ειπα γουαου μόνο για τα πρόσωπα. Το πριν και το μετά ειχε τεράστια διαφορά στη λεπτομέρεια. Μετά κατάλαβα οτι κοροϊδεύει το πρόγραμμα. Μαλλον εκεί την πάτησες και εσυ και νομίσες οτι εχει "απίστευτα καλά" αποτελέσματα. 

Τι κόλπο κανει:  Έχει μια μπάρα που τραβας αριστερά δεξιά και δείχνει κοματι της φωτο πριν και μετά. Ε η διαφορά είναι τεράστια. Είναι τεράστια όμως επειδή δείχνει το πριν θολό και το μετά νορμάλ. Αμα μεγενθυνεις την original φωτο, βλέπεις οτι ΔΕΝ ειναι θολή όπως στο δείχνει στο "πριν" αλλά είναι σχεδόν ολόιδια με το "μετα". Με το απλο αυτό κολπο κοροϊδεύει τον κόσμο. Ουσιαστικά χαλάει την φώτο στο πριν, ωστε στο μετά που στη δείχνει όπως είναι (+λίγη επεξεργασία sharpening ουσιαστικά) να φανει τεράστια βελτιωμένη.  Αυτό που γράφω είναι 100% βέβαιο. Έβαλα δίπλα δίπλα 2 ταμπλέτες να δείχνουν την ίδια φωτο πριν μετά. Μάλλον την έχει πατήσει πολυ κόσμος.. Έτσι βγάζουν λεφτά.. 

Επεξ/σία από oldnew
  • Like 1
Δημοσ.
16 ώρες πριν, Dr_Pepper είπε

Νομίζω ότι αυτό οφείλεται στο ότι δεν ειναι στο "full" το demo θέλω να πω βγάζει τα αποτελέσματα πολύ γρήγορα άρα μάλλον θα το έχουν κατεβάσει λίγο για να μην τρώει ισχύ και να μπορούν πολλοί ταυτόχρονα να παίξουν με αυτό 

Πχ αυτή την φωτό  

Την έκανε έτσι μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα.... ένα κανονικό renter πιστεύω να θέλει αρκετά λεπτά αν όχι ώρες 

image.jpeg.398b6b21026fa36b16bee0c35fe9a413.jpeg

και αν εξαιρέσεις την δαιμονοποίηση ενός παιδιού που φαινόταν τέρμα θολό στην αρχική και ότι τα έκανε μαντάρα με τα ρούχα και τα αντικατέστησε μια ένα layer όλα ειναι αρκετά εντυποσιακά τα αποτελέσματα νομίζω αν δούλευε παραπάνω ώρα θα την είχε κάνει καινούργια . 

6dc4d88b-ba5d-4817-b399-f68d391fc4e1.png

Και μάλλον αυτό συμβαίνει γιατί πήγα να βάλω το ίδιο πορτρέτο που δείχνει στο paper 

original_image

και το αποτέλεσμα ήταν αυτό 

restored_image

Μπορείς να το κατεβάσεις https://github.com/TencentARC/GFPGAN

Δεν μπορώ να σταματήσω να γελάω με το αποτέλεσμα σε αυτά τα θολά πορτρέτα. Βγαλμένα από ταινία τρόμου:

Screenshot_2022-07-31-10-10-39-48_40deb401b9ffe8e1df2f1cc5ba480b12.jpg.c0ab58b0249ae0492af7d11ec2175dfa.jpg

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...