Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, magnam είπε

Αντίστοιχα που θα μειώνεται με την ίδια ευκολία. Όλοι οι στρατιωτικοί θυμόμαστε τη μέρα που πήγαμε στο ΑΤΜ και είδαμε τον μισθό μας μειωμένο κατά 60%. Και δεν φουσκώνω τα νούμερα, ήταν όντως 60%. Στελέχη με 23 έτη υπηρεσίας κατέληξαν να βλέπουν στο λογαριασμό τους 500€ όταν ο βασικός ανειδίκευτου εργάτη στον ιδιωτικό τομέα ήταν στα 750€. Μέσα σε μία νύχτα καταλήξαμε να μην έχουμε ούτε για το ενοίκιο.

Μην τα βλέπετε μονοδιάστατα.

H μόνη περίπτωση να είδε ε.ε στρατιωτικός με 23 έτη υπηρεσία, 500 ευρώ να μπαινουν την μέρα της μισθοδοσίας, ήταν να είχε πάρει δάνειο με κανά 600 άρι το μήνα για δόση. Και αυτό μισθός είναι, βέβαια δεν σας αρέσει να το μετράτε για να γίνει δραματική η αφήγηση.

Την ίδια ώρα στον ιδιωτικό τομέα η ανεργία πήγε 25%, και μια ωραία μέρα σε φώναζαν να υπογράψεις απόλυση (ή μείωση μισθού αν ήσουν τυχερός). Αν δε ήσουν με τον βασικό, ερχόταν αυτόματα η μείωση μισθού, χωρίς να υπογράψεις τίποτα.

Τώρα για τα υπόλοιπα πως δεν προλάβαινες ούτε για μπάνιο να πας, πραγματικά απορώ
30 ημέρες κανονική, 10 ΑΜΔ και έξτρα οι εορταστικές άδειες + φυσικά τα ρεπό δραματοποιείς καταστάσεις απλά

Επεξ/σία από hln3
  • Like 1
  • Απαντ. 34
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, hln3 είπε

H μόνη περίπτωση να είδε ε.ε στρατιωτικός με 23 έτη υπηρεσία, 500 ευρώ να μπαινουν την μέρα της μισθοδοσίας, ήταν να είχε πάρει δάνειο με κανά 600 άρι το μήνα για δόση. Και αυτό μισθός είναι, βέβαια δεν σας αρέσει να το μετράτε για να γίνει δραματική η αφήγηση.

Την ίδια ώρα στον ιδιωτικό τομέα η ανεργία πήγε 25%, και μια ωραία μέρα σε φώναζαν να υπογράψεις απόλυση (ή μείωση μισθού αν ήσουν τυχερός). Αν δε ήσουν με τον βασικό, ερχόταν αυτόματα η μείωση μισθού, χωρίς να υπογράψεις τίποτα.

Τώρα για τα υπόλοιπα πως δεν προλάβαινες ούτε για μπάνιο να πας, πραγματικά απορώ
30 ημέρες κανονική, 10 ΑΜΔ και έξτρα οι εορταστικές άδειες + φυσικά τα ρεπό δραματοποιείς καταστάσεις απλά

Επειδή όντως είδαν 500€ στελέχη με 23 έτη υπηρεσίας και σήμερα (6 Αυγούστου 2022) πολλοί έχουμε ακόμα υπόλοιπο αδειών του 2021 να μας περιμένει, θα πρότεινα να συμβουλεύουν τη νηματοθετρια άτομα τα οποία είναι στρατιωτικοί και όχι όσοι άνοιξαν απλά έναν ΣΚ 20-1 για να δουν πόσες άδειες προβλέπονται.

Δεν ισχυρίστηκα κάπου ότι ο ιδιωτικός τομέας είναι επίγειος παράδεισος. Αλλά γνωρίζω, έχοντας εργαστεί και στους δύο τομείς, ότι ο στρατιωτικός βίος δεν έχει καμία σχέση με αυτό που παρουσιάζεις. Θα χαρώ να σου εξηγήσω και το γιατί την τελευταία 5ετία έχουν αλλάξει τόσο πολύ τα δεδομένα, αλλά μέσω π.μ., όχι δημόσια.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση, μίλησες για την αύξηση των μισθών, αλλά ξέχασες να αναφέρεις την εξίσου εύκολη μείωσή τους. Δεν ισχυρίστηκε κάνεις πως δεν υφίσταται ανεργία έξω ή ότι εκείνη την περίοδο δεν ήταν τεράστιο το ποσοστό της. Το ζήτημα, όμως, είναι ότι κάποιοι (είτε σκοπίμως, είτε λόγω άγνοιας) παρουσιάζετε την μία μόνο όψη του νομίσματος και όταν πάμε οι ίδιοι οι στρατιωτικοί που τα βιώνουμε να ενημερώσουμε την κοπέλα και για την άλλη όψη, κάτι θίγεται μέσα σας και αρχίζετε το αφήγημα του διαβολικού ιδιωτικού τομέα.

Αν είναι τόσο ρόδινα τα πράγματα στο Στρατό όσο τα παρουσιάζετε κάποιοι, περιμένω να σας δω όλους εσάς να μπαίνετε ως ΕΠΟΠ. Άλλωστε έχουμε ανάγκη από άτομα, χαρά μας θα είναι.

Δεν θα συνεχίσω άλλο την κουβέντα εδώ. Ήδη είπαμε περισσότερα από όσα θα έπρεπε.

Επεξ/σία από magnam
  • Like 3
Δημοσ.
Στις 30/7/2022 στις 5:53 ΠΜ, ElenaGreece είπε

Καλησπέρα σας! Είμαι μαθητρια και μόλις τελείωσα την γ λυκείου και έχω εισαχθεί στη σμυ όπλα στα Τρίκαλα. Ήθελα να ρωτήσω...

1. Τα όπλα έχουν μεγάλη διαφορά με τα σώματα; 

2. για μια κοπέλα οι συνθήκες είναι κάπως ευνοϊκές στα όπλα; (εννοείτε θεωρώ αυτονόητο ότι θα είναι αρκετά ζόρικα σε όποια στρατιωτική σχολή κ αν περάσεις). 

3. Μπορώ να μπω με κάποιον τρόπο στην αεροπορία από όπλα ή μόνο σώματα; 

4. Θεωρείτε πως είναι καλή ευκαιρία ή είναι προτιμότερο να ξαναδωσω για κάτι καλύτερο; (αεροπορία, πυροσβεστική) 

5. Σχετικά με τις μεταθέσεις τι συμβαίνει στο στρατό ξηράς; 

Αν κάποιος/α πραγματικά γνωρίζει να μου απαντήσει γιατί είμαι πραγματικά σε δίλημμα. Είναι κοντινοί μου με ωθούν να πάω και μου λένε πως θα βρω άκρη και μέσα στη σχολή. Αλλά αν πάω κ τελικά δεν τα καταφέρω και φύγω θα χάσω μια χρονιά. Έχετε κάποια άποψη; ευχαριστώ 

Καλησπέρα, θα σου πω και εγώ την άποψη μου σχετικά με την σμυ και δη τα όπλα. Η σχολή να ξέρεις είναι απαιτητική όσο αναφορά την εκπαίδευση και θα είσαι τρία χρόνια εσώκλειστη. Μόλις τελειώσεις τη σχολή ξεκινάνε οι μεταθέσεις. Ο μισθός σου δεν θα είναι ικανοποιητικός στην αρχή καθώς θα πρέπει να νοικιάζεις όπου και αν βρίσκεσαι. Εκτός αν υπηρετείς στον τόπο σου, πράγμα δύσκολο αν δεν είσαι απ' τα σύνορα. Αν σε ανησυχούν τόσο πολύ οι μεταθέσεις καλύτερα μην μπεις στην ΣΜΥ και ξανά δοκίμασε κάποια άλλη σχολή που θα σου προσφέρει λιγότερες μεταθέσεις. Ο εργασιακός χώρος δεν είναι αυτό που πρέπει να σε ανησυχεί περισσότερο αλλά πώς θα ανταπεξέλθεις σε ένα ξένο μέρος με έναν πενιχρό στην αρχή μισθό και με τα ενοίκια στο θεό. Ίσως και να προτιμάς την παραμεθόριο η οποία δεν είναι και τόσο χάλια όσο την παρουσιάζουν αυτοί που δεν την έζησαν ποτέ. Όταν εντάσσεται στον στρατό ξηράς ξέχνα το μέρος απ' όπου είσαι. Θα το έχεις μόνο για διακοπές. Επίσης αν μπεις στην σχολή ίσως είναι αργά να ξανά δοκιμάσεις για άλλη σχολή και επειδή ο χρόνος δεν γυρίζει πίσω πάρε μία γρήγορη απόφαση. Αυτό στο οποίο θέλω να σταθώ είναι ότι αν δεν θέλεις μεταθέσεις καλύτερα να μην πας στον σξ

Δημοσ.

Όλοι ξέρουμε ότι οι στρατιωτικοί έχουν ευεργετηθεί σε σχέση με τους άλλους πολίτες. Βγηκε απόφαση από το ΣτΕ να πάρουν αναδρομικά για τις περικοπές αυτοί μόνο και οι δικαστικοί γιατί λέει είναι στο "σκληρό πυρήνα" του κράτους. Λες και ένας γιατρός που βαράει φουλ εφημερίες νοσοκομείων στα επείγοντα δεν είναι. Αυτός (ο γιατρός) και πολλοί άλλοι κλάδοι είναι πραγματικά στον σκληρό πυρήνα. Συγγενής μου όπως και πολλοί άλλοι βγήκαν σύνταξη στα 45 ως στρατιωτικοί, όταν εργάτες με βαραία και ανθυγιεινά βγαίνουν στα 65. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ο στρατός είναι η χαρά του ρουσφετιου και της μίζας όπως και οι παπάδες που διορίζονται και δεν διορίζουν γιατρούς πχ. Μεγάλα θέματα για συζητήσεις.

Επεξ/σία από dionisis1925
  • Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...