Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Επισκέπτης
Δημοσ.

Καλησπέρα σας! Είμαι μαθητρια και μόλις τελείωσα την γ λυκείου και έχω εισαχθεί στη σμυ όπλα στα Τρίκαλα. Ήθελα να ρωτήσω...

1. Τα όπλα έχουν μεγάλη διαφορά με τα σώματα; 

2. για μια κοπέλα οι συνθήκες είναι κάπως ευνοϊκές στα όπλα; (εννοείτε θεωρώ αυτονόητο ότι θα είναι αρκετά ζόρικα σε όποια στρατιωτική σχολή κ αν περάσεις). 

3. Μπορώ να μπω με κάποιον τρόπο στην αεροπορία από όπλα ή μόνο σώματα; 

4. Θεωρείτε πως είναι καλή ευκαιρία ή είναι προτιμότερο να ξαναδωσω για κάτι καλύτερο; (αεροπορία, πυροσβεστική) 

5. Σχετικά με τις μεταθέσεις τι συμβαίνει στο στρατό ξηράς; 

Αν κάποιος/α πραγματικά γνωρίζει να μου απαντήσει γιατί είμαι πραγματικά σε δίλημμα. Είναι κοντινοί μου με ωθούν να πάω και μου λένε πως θα βρω άκρη και μέσα στη σχολή. Αλλά αν πάω κ τελικά δεν τα καταφέρω και φύγω θα χάσω μια χρονιά. Έχετε κάποια άποψη; ευχαριστώ 

• Απαντ. 34
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

1. Τεράστια , όπως και στις βάσεις , στα σώματα οι συνθήκες είναι καλύτερες, στα όπλα είναι το πεζικό τα τεθωρακισμένα , το πυροβολικό.

2. Τα σώματα προφανώς.

3. Αν εννοείς στην αεροπορία στρατού μπορείς να μπεις μόνο από τα όπλα.

4. Να ξαναδώσεις γιατί οι μεταθέσεις στο στρατό ξηράς είναι πολλές και σε μέρη που δεν θα ήθελες λογικά να πας στα 23 σου πχ σε κανένα χωριό στον Έβρο και μετά από 4-5 χρόνια να βρεθείς στην Σάμο.

Οι κοντινοί σου μάλλον δεν σε αγαπούν και ζούνε εκτός πραγματικότητας.

• Confused 2
  • Sad 1
Επισκέπτης
Δημοσ.

Υπάρχει κάποιος τρόπος να πάω από όπλα σε σώματα; 

Δημοσ.

3 χρόνια σχολή. Παλαιότερα 2 χρονια. Ακαδημαϊκή εκπαίδευση δυσκολίας γυμνασίου τύπου "σήμερα θα μιλήσουμε για την ανακύκλωση".. Τεχνική εκπαίδευση δυσκολίας εργαστηρίου ηλεκτρολόγων ΕΠΑΛ. Αθλητική εκπαίδευση φαντάρου. Mentality στρατού και α και ου, γκαρίδες και καφρίλες. Ιδρυματισμός και ημερήσιο πρόγραμμα στρατού (εγερτήριο- σιωπητήριο). 

Disclaimer: Δεν έχω φοιτήσει εκεί. Όποια συμπεράσματα βγαίνουν με μια ματια στο πρόγραμμα σπουδών. 

Ειναι ΣΤΡΑΤΟΣ. Αν ήσουν άντρας και είχες περάσει σώματα και είχες μέσον να περάσεις ανώδυνα θα σου έλεγα οκ. Στη περίπτωση σου θα ζοριστείς πολύ. Ζύγισε τα συγκριτικά με τις αντοχές σου, τα θέλω σου και αποφάσισε. Οι γονείς μπορεί να θέλουν να "ξεφορτωθούν" και να βολέψουν τα παιδιά τους, αλλά κάποια πράγματα δεν είναι για όλους! 

• Confused 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας! Οι γονείς μου πότε δεν με πίεσαν να εισαχθω σε καμία σχολή είτε αυτή είναι στρατιωτικές είτε σε οποιοδήποτε πανεπιστήμιο. Ήταν καθαρά δική μου απόφαση και επιθυμία από το γυμνάσιο. Όλο το μηχανογραφικο μου ήταν γεμάτο με στρατιωτικές και σώματα ασφαλείας ότι υπάρχει στη θετική κατεύθυνση. Απλά εγώ ήθελα να πάω σμυα τεχνολογικής και το είχα ψάξει πάρα πολύ και ήξερα τι με περιμένει σε αντίθεση με τη σμυ που δεν ήξερα (δεν ξέρω) τόσα πράγματα και γιαυτό αποφάσισα να ρωτήσω εδώ. Σκέφτηκα μήπως υπάρχει κάποιος που να ξέρει κάτι παραπάνω οι μισοί λένε να πάω ή άλλοι μισοί λένε να ξαναδωσω και τελικά δεν έχω ιδεα τι να κάνω. 

Επεξ/σία από ElenaGreece
Δημοσ.

αν κρινω απο την κατασταση οσων ειχα στο στρατο μονιμους υπαξιωματικους δεν λες οτι ειναι και γολγοθας η εκπαιδευση, αν αναλογιστω μαλιστα οτι σημερα πολλοι τρεχουν για να πανε σε προκυρηξεις εποπ κλπ τοτε θα ελεγα οτι δεν ειναι ασχημη επιλογη εαν ειναι συνειδητη. Γενικως μην ψαχνεις απαντησεις απο φορουμ και να περιμενεις σοβαρες απαντησεις διοτι θα λαβεις αποψεις οπως  οι γονεις σου θελουν να σε ξεφορτωθουν και οι γονεις σου δεν σε αγαπουν πραγμα για μενα που δειχνει μαι τοξικοτητα στις αποψεις.

• Like 4
Δημοσ.

Ο στρατός ξηράς έχει περισσότερες μεταθέσεις σε σύγκριση με την πολεμική αεροπορία και σίγουρα οι συνθήκες εργασίας δεν συγκρίνονται.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 ώρες πριν, ElenaGreece είπε

Ήταν καθαρά δική μου απόφαση και επιθυμία από το γυμνάσιο. Όλο το μηχανογραφικο μου ήταν γεμάτο με στρατιωτικές και σώματα ασφαλείας ότι υπάρχει στη θετική κατεύθυνση. 

Σορρυ για το θάρρος αλλά μου κάνει εντύπωση τι ακριβώς ξέρει ένα 14χρονο για το τι εστί Στρατός ή Αστυνομία και παίρνει την απόφαση να τα ακολούθησει;

Μόνο αν υπάρχει στρατιωτικός στην στενή οικογένεια να το καταλάβω. Εν πάση περιπτώσει αφού βγήκαν τα αποτελέσματα πας και βλέπεις. Αν το μετανιώσεις υπάρχει και το 10%.

Επεξ/σία από Dimitrid089
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ευχαριστώ καλή συνέχεια! 

Επεξ/σία από ElenaGreece
Δημοσ.

@ElenaGreece Καλή μου κοπέλα συμμερίζομαι τις ανησυχίες και τις απορίες σου. Αυτό που έχω να σου πω είναι ότι αν δεν δοκιμάσεις μόνη σου να δεις αν σου ταιριάζει η σχολή ή όχι, κανείς δεν πρόκειται να σε καθοδηγήσει σωστά.

Το λέω αυτό επειδή ή θα σου απαντήσουν άνθρωποι που δεν ξέρουν και απλώς φαντάζονται πώς είναι τα πράγματα ή θα σου απαντήσουν άνθρωποι που όντως έχουν ιδία γνώση του θέματος αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι τα "θέλω" τους και τα "μπορώ" τους είναι τα ίδια με τα δικά σου.

Πήγαινε λοιπόν για να κρίνεις μόνη σου.΄Ετσι κι αλλιώς δεν χάνεις τίποτα. Αν σου αρέσει, μένεις, αν δεν σου αρέσει, παραιτείσαι. Εξάλλου όσοι αποχωρούν κατά την διάρκεια του πρώτου έτους σπουδών, δεν έχουν καμία υποχρέωση έναντι της σχολής ούτε οικονομική ούτε καμιάς άλλης μορφής. Το μόνο που δεν θα έχεις δικαίωμα να κάνεις (αν παραιτηθείς) είναι να μην μπορείς να ξαναεισαχθείς στο μέλλον σ΄αυτήν την συγκεκριμένη σχολή  από την οποία διαγράφηκες.   

Αυτό που θα ήθελα να προσέξεις είναι ότι αν τελικά αποφασίσεις να μην μείνεις, την επόμενη χρονιά να προσανατολιστείς να ξαναδώσεις πανελλαδικές επειδή, όπως μπορείς να δεις από τις ανάλογες προκηρύξεις, ο αριθμός των εισαγομένων με το 10% ανά κατηγορία, στις στρατιωτικές σχολές είναι από ελάχιστος έως μηδενικός διαμορφώνοντας έτσι και τις πιθανότητες επιτυχίας από ελάχιστες έως μηδενικές.

Τέλος όλα αυτά τα επιεικώς απαράδεκτα ότι οι κοντινοί σου άνθρωποι μάλλον δεν σε αγαπούν ή ότι οι γονείς σου θέλουν να σε ξεφορτωθούν, γράψτα στα παλιά σου τα παπούτσια και μην τους δίνεις καμία σημασία! Μάλλον κάποιοι καθρεφτίζουν στα λεγόμενά τους, αυτά που οι ίδιοι πιστεύουν ή αρέσκονται σαδιστικά να παίζουν με τον πόνο του άλλου (στην συγκεκριμένη περίπτωση με το δίλημμά σου). Οι άνθρωποί σου, σου τα λένε αυτά επειδή πιστεύουν ότι είναι η καλύτερη επιλογή για σένα, τώρα αν πράγματι είναι ή δεν είναι μόνο εσύ θα το αποφασίσεις και είμαι σίγουρη ότι θα δεχτούν την απόφασή σου.

Καλή επιτυχία σε ο,τι κι αν κάνεις!

• Like 2
  • Thanks 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Όταν μετά τα 3 χρόνια που θα αποφοιτήσει από τη ΣΜΥ και της έρθει τοποθετήσει πχ στο Κουφόβουνο στον Έβρο να έρθει να μας γράψει τι ωραία που θα περνάει..νομίζω οι περισσότεροι που γράφετε δεν έχετε ιδέα από στρατιωτική ζωή ίσως να μην έχετε υπηρετήσει καν σε μονάδες που νιώθεις στο πετσί σου τι έτσι στρατός, η κοπέλα στα 3 χρόνια μπορεί να προσαρμοστεί και να της αρέσει, όταν πάει στην πινέζα ελάτε να της πείτε τα γλυκολογα σας. Κοπέλα μου ψάξε στο ίντερνετ και δες τι κάνει ένας υπαξιωματικός πεζικού, τεθωρακισμένων κτλπ Υ.Γ Το φόρουμ δεν είναι για να μοιράζουμε λάικ και καρδούλες και ούτε να το παίζουμε καλοί. 

Επεξ/σία από dionisis1925
  • Like 3
  • Thanks 1
  • Confused 1
  • Sad 3
Δημοσ.

Δεν το παίζει κανένας καλός ο καθένας λέει τι γνωρίζει και την άποψη του και είναι δεκτές όλες είτε "θετικές" είτε "αρνητικές". 

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...