Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σας

Θέλω να ρωτήσω κάποια πράγματα για τους κοινόχρηστους χώρους σε πολυκατοικία.

Εχω ρωτήσει ήδη δικηγόρο, ιδιοκτήτες σπιτιών και μου έχουν ήδη πει την γνώμη τους. Παρόλα αυτά, θέλω να μάθω και την δική σας.

Ζω σε μία οικογενειακή πολυκατοικία (και εγώ μέλος κάποιας οικογένειας είμαι) όπου η κάθε οικογένεια στο κλιμακοστάσιο το έχει κάνει αποθήκη, δηλαδή ο ένας έχει βάλει μεταλλική ντουλάπα, ο άλλος παπουτσοθηκη, ο άλλος ποδήλατα και δυστυχώς υπάρχει μέχρι και πρόβλημα διέλευσης, με αποτέλεσμα να ανεβαίνεις την σκάλα με δυσκολία.

Όμως το μεγαλύτερο μου πρόβλημα είναι πως ο ένας θέλει να χτίσει αποθήκη στον κήπο/ακάλυπτο χώρο με το έτσι θέλω.

Μου είπαν ότι μπορώ να φωνάξω την πολεοδομία και να κάνω και εξώδικα, όμως η πολεοδομία και τα δικαστήρια τώρα τον Αύγουστο δεν λειτουργούν.

Επίσης, σε περίπτωση που ο συγκεκριμένος πάει και φτιάξει την αποθήκη, την ώρα που το κάνει μπορώ να φωνάξω την αστυνομία, να πάμε αυτόφωρο και να του κάνω μήνυση για κατάχρηση κοινόχρηστου χώρου.

Ισχύουν τα παραπάνω;

Τι άλλο μπορώ να κάνω για να μπει τάξη;

Η πολυκατοικία μας, δεν έχει κανονισμούς για τους κοινόχρηστους χώρους αλλά παρόλα αυτά η λογική λέει πως δεν γίνεται ο καθένας να κάνει του κεφαλιού του.

Δημοσ.

Σταμάτησα το σοβαρό διάβασμα όταν διάβασα την λέξη οικογενειακή. Από εκεί και πέρα δεν έχει νόημα. 

Αυτά που σου είπαν με αστυνομία και πολεοδομία είναι σωστά, η πολεοδομία θα αργήσει να περάσει, η αστυνομία θα έρθει άμεσα και θα καταγράψει τι γίνεται και θα στείλει αναφορά στην πολεοδομία η και το αντίστροφο αν καλέσεις πολεοδομία θα ενημερώσουν το ΑΤ, αυτό γίνεται επειδή σε πλείστες περιπτώσεις δεν υπάρχει πρόσβαση στην πολεοδομία και οι παραβάτες δεν ανοίγουν την πόρτα, οπότε ενημερώνεται πρώτα η αστυνομία. 

Επίσης η καταγγελία στην πολεοδομία πρέπει να είναι επώνυμη. Τα ανώνυμα τα ξεχνάς, ώστε όταν επιβάλλουν πρόστιμο να γνωρίζουν τα στοιχεία όσων είναι παραβάτες.

Μην περιμένεις να βγάλεις άκρη, θα σου πούνε πουλα το διαμέρισμα και φύγε άμα δεν σου αρέσει. Ο καθένας κάνει ότι θέλει σε τέτοιες καταστάσεις. 

Δημοσ.
9 ώρες πριν, Basilhs23___ είπε

Επίσης η καταγγελία στην πολεοδομία πρέπει να είναι επώνυμη. Τα ανώνυμα τα ξεχνάς, ώστε όταν επιβάλλουν πρόστιμο να γνωρίζουν τα στοιχεία όσων είναι παραβάτες.

Μην περιμένεις να βγάλεις άκρη, θα σου πούνε πουλα το διαμέρισμα και φύγε άμα δεν σου αρέσει. Ο καθένας κάνει ότι θέλει σε τέτοιες καταστάσεις. 

Εννοείται επώνυμα, δεν έχω πρόβλημα να ξέρουν ποιος το έκανε.

Γιατί να μην βγάλω άκρη;

Δεν πέφτουν πρόστιμα; 

Δεν γίνονται δικαστήρια και εξώδικα;

Δηλαδή με το έτσι θέλω γινόμαστε ζούγκλα;

Δημοσ.

Καλα αυτο με τις σκαλες...μερικοι τοχουν κανει τσιφλικι τους δε ξερω,κ αραδιαζουν γλαστρες κ παπουτσια λες κ οι υπολοιποι που τα βαζουμε μεσα ειμαστε βρωμιαρηδες.Πας να κατεβεις τη σκαλα κ ειναι σα τζαμι σε προσευχη  με 27 ζευγαρια παπουτσια.

Ο αλλος παει κ χτιζει το μπαλκονι του ρετιρε του κ το κανει δωματιο κ ξαφνικα εχεις 2 τονους πραγματα κ δομικα υλικα ξερω γω σε χωρο που υοτιθεται επρεπε ναναι αδειος.Αραγε σαυτο μπορει καποιος να κανει κατι?

Δημοσ.

Η μεταλλική ντουλάπα, τα παπούτσια, τα καροτσάκια κτλ. είναι ένα θέμα που δεν αφορά την πολεοδομία και πρέπει να τα βρείτε μεταξύ σας. Περισσότερο την πυροσβεστική θα έλεγα λόγω κλεισίματος της διόδου διαφυγείς.
Η χτιστή όμως αποθήκη σε Κ/Χ χώρο είναι σοβαρό παράπτωμα, και επειδή είναι σε κ/χ η ευθύνη και το πρόστιμο πάει σε όλους σας αναλόγως τα ποσοστά σας γιατί η πολεοδομία δεν μπορεί να ξέρει ποιος την έχτισε. Επίσης αν έρθει η πολεοδομία πολύ πιθανόν να ελέγξει και το υπόλοιπο κτίριο οπότε να φάτε όλοι το προστιμάκι για τις υπόλοιπες αυθαιρεσίες του κτιρίου.
Οπότε αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να φωνάξεις την αστυνομία ενώ εκτελούνται εργασίες χωρίς οικοδομική άδεια και να τους πιάσει επιτόπου. Έτσι θα μπορέσει να αποδειχτεί ποιος τις εκτελεί και να καταλογιστούν οι ευθύνες, συνήθως πάνε και αυτόφωρο οι υπεύθυνοι. Αλλά να κάνεις καταγγελία στην πολεοδομία ενώ έχει γίνει η αποθήκη είναι μπλέξιμο.

• Like 1
Δημοσ.
42 λεπτά πριν, ekrepali είπε

Εξ ανάγκης βρίσκεται εκεί, δεν υπάρχει χώρος να τη βάλω στο σπίτι... 

Αν κάποιος μου έφερνε αστυνομία, πολεοδομία κλπ... θα του το ανταπεδιδα με τέτοιο πόλεμο νεύρων που η ντουλάπα θα ήταν το μικρότερο του πρόβλημα.

Αυτό για να ξέρεις τι σε περιμένει από άτομα που έχουν την ίδια νοοτροπία.

Κοιτα εντελως φιλικα κ χωρις να ξερω τη διαρυθμιση,κ τα παπουτσια/σκουπιδια κλπ εξ αναγκης ταφηνουν στις σκαλες,εξ αναγκης κ γω κ ο καθενας θα μπορουσα να βγαλω απεξω οτι σκονταφτω πανω,αλλα δε το κανω για χψ λογους.Μην καταχρωμαστε την σιωπηρη ανοχη των αλλων.Αν ειναι σε εντελως ουδετερο σημειο κ δεν εμποδιζει τπτ κ κανεναν αστην εννοειται.Τα υπολοιπα τσιρκουλα στις σκαλες κ περιξ δε μπορω γιατι σε εναν σεισμο φωτια η ενα βαρυ αντικειμενο που θα κατεβασει καποιος θα βρει μπροστα του ολη την "εξαναγκη" η αδιαφορια του αλλου.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, leo2002 είπε

Γιατί να μην βγάλω άκρη;

Δεν πέφτουν πρόστιμα; 

Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι άλλο.

Ότι η αποθήκη αυτή, άσχετα προς την έφτιαξε και είναι ιδιοκτήτης, η πολεοδομική παράβαση σας αφορά όλους και την χρεωνεστε όλοι, αφού είναι σε κοινόχρηστο χώρο.

Ανεβάζει ΕΝΦΙΑ για όλους κτλ.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, magicnumbers είπε

Ο αλλος παει κ χτιζει το μπαλκονι του ρετιρε του κ το κανει δωματιο κ ξαφνικα εχεις 2 τονους πραγματα κ δομικα υλικα ξερω γω σε χωρο που υοτιθεται επρεπε ναναι αδειος.Αραγε σαυτο μπορει καποιος να κανει κατι?

Είμαι σε 5όροφη πολυκατοικία στον 5ο όροφο. Ο απο κάτω μου έκανε ακριβώς αυτό που λες.

Εμένα δεν με ενοχλεί τους ξέρω και πολλά χρόνια και τα έχουμε πολύ καλά, κάποιον τον ενόχλησε και του έκανε καταγγελία πριν ..... 10 χρόνια.

Ακόμη το έχει κλειστό και νομίζω πληρώνει απλά ένα πρόστιμο της τάξης των 1000-1500ε κάθε χρόνο

Δημοσ.

Εννοείται οτι και αστυνομία φωναζεις επιτοπου για βεβαιωση παραβασης και σε πολεοδομια  καταγγελεις. Και να εκκενωθει και το λεβητοστάσιο. Δεν προβλεπεται να γινεται η παραγκα του καθενός. 

Δημοσ.
33 λεπτά πριν, tsofras είπε

Είμαι σε 5όροφη πολυκατοικία στον 5ο όροφο. Ο απο κάτω μου έκανε ακριβώς αυτό που λες.

Εμένα δεν με ενοχλεί τους ξέρω και πολλά χρόνια και τα έχουμε πολύ καλά, κάποιον τον ενόχλησε και του έκανε καταγγελία πριν ..... 10 χρόνια.

Ακόμη το έχει κλειστό και νομίζω πληρώνει απλά ένα πρόστιμο της τάξης των 1000-1500ε κάθε χρόνο

Μα ενοοειται τι να σε ενοχλει κ μενα κ τον καθενα.Δεν εχει να κανει με τις διαπροσωπικες σχεσεις,το θεμα ειναι η επιδραση στη στατικοτητα του κτηριου ξερω γω γιατι η βεραντα η το ρετιρε για καποιο λογο εχουν τις συγκεκριμενες διαστασεις κ μορφη.Ειδικα σε παλιοτερες προ του 85 πολυκατοικιες αν δε κανω λαθος φορτιζονται με συγκεκριμενα κιλα σταθερο φορτιο κ ειναι λιγα ειδικα στις βεραντες.Δε θυμαμαι νουμερο σε φαση 200 κιλα νομιζω? αλλα ειναι λιγα.Οπως επισης επικυνδυνες ειναι οι παιδικες φουσκωτες πισινες που μπορει να παιρνουν κ 350 λιτρα νερο κ εχεις τοσο βαρος ξαφνικα σε ενα σημειο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, ekrepali είπε

Έχω μεταλλική ντουλάπα-παπουτσοθηκη σε κοινόχρηστο χώρο (τη μεγάλη 2φυλλη απ'το praktiker). Είναι σε όροφο όπου υπάρχουν μόνο 2 διαμερίσματα. Δεν εμποδίζει ούτε σκάλα ουτε ασανσέρ, το ξέρω πάντως ότι παραβιάζω τους κανονισμούς της πολυκατοικίας.

Εξ ανάγκης βρίσκεται εκεί, δεν υπάρχει χώρος να τη βάλω στο σπίτι... 

Αν κάποιος μου έφερνε αστυνομία, πολεοδομία κλπ... θα του το ανταπεδιδα με τέτοιο πόλεμο νεύρων που η ντουλάπα θα ήταν το μικρότερο του πρόβλημα.

Αυτό για να ξέρεις τι σε περιμένει από άτομα που έχουν την ίδια νοοτροπία.

Λιγο πολυ σε καποιες οικοδομες (κυριως επαρχια μιας και μεγαλεις πολεις πεφτει κλεψιμο), εχουμε ντουλαπια παπουτσιων κτλ εξω, αρκει να ειναι και αρκετα φαρδυ ο διαδρομος (σε εμας ειναι). Ωστοσο, καταλαβαμε γενικα την παιδεια και την νοοτροπια σου απο αυτο το ποστ.

2 ώρες πριν, magicnumbers είπε

Ελπιζω τουλαχιστον να εφερε κανα μηχανικο. Μην βρεθει κανα μπαλκονι κατω μετα απο καποια χρονια.

Επεξ/σία από SabotazNic
  • Like 1
Δημοσ.
30 λεπτά πριν, magicnumbers είπε

Μα ενοοειται τι να σε ενοχλει κ μενα κ τον καθενα.Δεν εχει να κανει με τις διαπροσωπικες σχεσεις,το θεμα ειναι η επιδραση στη στατικοτητα του κτηριου ξερω γω γιατι η βεραντα η το ρετιρε για καποιο λογο εχουν τις συγκεκριμενες διαστασεις κ μορφη.Ειδικα σε παλιοτερες προ του 85 πολυκατοικιες αν δε κανω λαθος φορτιζονται με συγκεκριμενα κιλα σταθερο φορτιο κ ειναι λιγα ειδικα στις βεραντες.Δε θυμαμαι νουμερο σε φαση 200 κιλα νομιζω? αλλα ειναι λιγα.Οπως επισης επικυνδυνες ειναι οι παιδικες φουσκωτες πισινες που μπορει να παιρνουν κ 350 λιτρα νερο κ εχεις τοσο βαρος ξαφνικα σε ενα σημειο.

Ναι δεν διαφώνησα κάπου , απλά επειδή ρώτησες απάντησα ότι του έκαναν καταγγελία και μετά απο 10 χρόνια απλά πληρώνει ένα πρόστιμο κάθε χρόνο

• Like 1
Δημοσ.
28 λεπτά πριν, magicnumbers είπε

Ειδικα σε παλιοτερες προ του 85 πολυκατοικιες αν δε κανω λαθος φορτιζονται με συγκεκριμενα κιλα σταθερο φορτιο κ ειναι λιγα ειδικα στις βεραντες.Δε θυμαμαι νουμερο σε φαση 200 κιλα νομιζω? αλλα ειναι λιγα.

200 κιλά ζυγίζουν 2-3 άτομα... σίγουρα μιλάμε για τόνους αλλά καλαβαίνω τι εννοείς. Πολλές πολυκατοικίες για παράδειγμα είχαν το βόθρο στον ακάλυπτο... τώρα πλέον έχουν συνδεθεί με την κεντρική αποχέτευση και οι βόθροι έχουν μπαζωθεί. Εκεί αν πέσει πολύ βάρος σίγουρα θα υπάρξει πρόβλημα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
38 λεπτά πριν, ekrepali είπε

200 κιλά ζυγίζουν 2-3 άτομα... σίγουρα μιλάμε για τόνους αλλά καλαβαίνω τι εννοείς. Πολλές πολυκατοικίες για παράδειγμα είχαν το βόθρο στον ακάλυπτο... τώρα πλέον έχουν συνδεθεί με την κεντρική αποχέτευση και οι βόθροι έχουν μπαζωθεί. Εκεί αν πέσει πολύ βάρος σίγουρα θα υπάρξει πρόβλημα.

Σωστος..

Καπου ειχα πετυχει τον οικοδομικο κανονισμο αλλα μου διαφευγει εντελως.Το νουμερο ηταν πραγματικα μικρο κ "ευθραυστο".Στις μετα του "85 νομιζω αυτο εχει διορθωθει σε αρκετα μεγαλυτερο πλεον.Ξεχωριζουν κ απτην τεχνοτροπια,οι μεν παλιες εχουν 50-60 ποντους πλατος μπαλκονι ξερω γω,οι δε 2-3 μετρα.

1 ώρα πριν, SabotazNic είπε

Ελπιζω τουλαχιστον να εφερε κανα μηχανικο. Μην βρεθει κανα μπαλκονι κατω μετα απο καποια χρονια.

Ουυυ σιγουρα.Ηρθε ο μαστορο "ξερω εγω δεν εχει αναγκη" κ κουβαλαγαν σιδερα κ πλακακια μια μερα.Μετα αμα φερεις τπτ αστυνομιες εισαι κακος κ ρουφιανος.

Επεξ/σία από magicnumbers
Δημοσ.
14 ώρες πριν, leo2002 είπε

Γιατί να μην βγάλω άκρη;

Δεν πέφτουν πρόστιμα; 

Υπάρχουν όλα αυτά που λες, αλλά παίρνουν καιρό και με αμφίβολα αποτελέσματα ως προς το αν και πόσο εύκολα θα σταματήσεις τον παραβάτη.

Στα έργα που γίνονται παράνομα, έχω προσωπικά εγώ δύο διακριτές περιπτώσεις. 

Εργα που γίνονται σε χώρο κλειστό χωρίς οπτική επαφή από έξω, δηλαδή κάποιος πρέπει να σου ανοιξει πόρτα για να εισέλθεις και έργα χωρίς το παραπάνω κριτήριο. 

Εσύ κάνεις καταγγελία στην πολεοδομία κανονικά. Η πολεοδομία από ότι μου έχει πει υπάλληλος επειδή δεν μπορεί να τρέχει παντού και άμεσα όπως επίσης δεν είναι σίγουροι αν έχουν πρόσβαση, στέλνει την αστυνομία, η αστυνομία καταγραφει το συμβάν και στέλνει αναφορά στην πολεοδομία, η πολεοδομία αφού διαβάσει την αναφορά στέλνει κλιμάκιο, το κλιμάκιο διαπιστώνει την παρανομία. Ακολουθεί διαδικασία ταυτοποίησης ιδιοκτήτη, μετά υπολογίζεται το πρόστιμο και στο στέλνουν. 

Σε όλες τις παραπάνω περιπτώσεις αν δεν έχει ολοκληρωθεί το έργο δίνουν εντολή διακοπής, υπάρχουν πολλών ειδών πρόστιμα ανάλογα με το στάδιο που έφτασε το παράνομο έργο, εργάτες και συνεργεία μπορεί να συλληφθούν. 

Όλα αυτά, μπορεί να γίνουν μπορεί και όχι, μπορεί να κρατήσουν από μήνες έως χρόνια. Να ξερεις ότι ο άλλος μετά θα σου προκαλέσει σίγουρα αντίποινα και θα έχετε μόνιμα κακές σχέσεις. 

Το ότι μπορείς να τον εμποδίζεις με διάφορους τρόπους, μπορείς. Το εξώδικο το στέλνεις εσύ με δικηγόρο. 

13 ώρες πριν, tsofras είπε

Πρόστιμο νομιμοποίησης είναι. Όσοι έχουν τέτοιες παρανομίες εδώ και χρόνια δεν μπορούν να πουλήσουν το ακίνητο αν δεν τακτοποιηθουν αυτές οι παρανομίες, οπότε θα το βρουν μπροστά τους όταν ζητηθεί βεβαίωση μηχανικού η δήλωση ηλεκτρονικής ταυτότητας. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...