Προς το περιεχόμενο

Αλλαγή στο μέγεθος της φωτογραφιας

noobogadgetakias

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα.δεν ξέρω αν ανοίγω σωστά το θέμα εδώ...έχω περάσει κάποιες φωτογραφίες από το κινητό μου στον υπολογιστή.το θέμα είναι ότι κάποιες όταν τις ανοίγω μου τις δείχνει κανονικά και ωραία και κάποιες άλλες τις εμφανίζει στο κέντρο της οθόνης πολύ μικρές.τι πρόβλημα υπάρχει και το κάνει αυτό;μπορώ να το αλλάξω με κάποιον τρόπο;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• 6 μήνες μετά...
Στις 29/7/2022 στις 9:43 ΜΜ, noobogadgetakias είπε

Καλησπέρα.δεν ξέρω αν ανοίγω σωστά το θέμα εδώ...έχω περάσει κάποιες φωτογραφίες από το κινητό μου στον υπολογιστή.το θέμα είναι ότι κάποιες όταν τις ανοίγω μου τις δείχνει κανονικά και ωραία και κάποιες άλλες τις εμφανίζει στο κέντρο της οθόνης πολύ μικρές.τι πρόβλημα υπάρχει και το κάνει αυτό;μπορώ να το αλλάξω με κάποιον τρόπο;

Δεν μπορείς να κάνεις κάτι γιατί κάθε πρόγραμμα προβολής (και το πρόγραμμα των windows) προσαρμόζει κάθε φωτογραφία έτσι ώστε να φαίνεται ολόκληρη.

Η κάθε φωτό εμφανίζεται με βάση την μεγαλύτερη διάσταση.

Οι landscape εικόνες (οριζόντιες) εμφανίζονται σε πλήρη οθόνη (γεμίζοντας την οριζόντια - μεγαλύτερη διάσταση), ενώ οι portrait (κάθετες) φαίνονται πιο μικρές (γεμίζοντας την κάθετη).

Κάποιες φωτογραφίες όταν τις ανοίγω είτε είναι οριζόντιες είτε κάθετες σε οποιαδήποτε πρόγραμμα προβολής τις δείχνει κανονικά...το θέμα είναι ότι συγκεκριμένα κάποιες τις δείχνει( σαν ένα σπιρτόκουτο σε μέγεθος) να σου δώσω να καταλάβεις στο κέντρο της οθόνης...και παρατηρώ επίσης πως όταν προχωράω και βλέπω και άλλες την φωτογραφία που είχα δει πριν σαν σπιρτόκουτο σε μέγεθος μπορεί να την ξανά έχω μέσα στο ίδιο φάκελο..και την δείχνει κανονικά .και λέω εγώ τώρα.μηοως αυτές οι φωτογραφίες μπορεί να είναι από κανένα mesenger ή viber ?και γι'αυτό τις δείχνει έτσι;;είναι συμπιεσμένες για κάποιο λόγο;;

Τότε πήρες και τις μικρογραφίες. Ίσως το κινητό ή κάποιο πρόγραμμα που χρησιμοποιείς δημιουργεί μικρογραφίες των φωτογραφιών για πιο γρήγορη προβολή ή επεξεργασία.  Ταξινόμησε τον φάκελο με τις φωτογραφίες κατά μέγεθος και σε προβολή λεπτομερειών και δες τα μεγέθη.

• Like 1

• 4 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Υπάρχει δυνατότητα να αυξήσουμε την ανάλυση, για να φαίνεται καθαρότερη μια φωτογραφία με χαμηλή ανάλυση; Δηλαδή στην μεγέθυνση να φαίνονται πιο μικρά τα πίξελ.

192.168.1.1 192.168.100.1

Επεξ/σία από edtsyh

41 λεπτά πριν, edtsyh είπε

Υπάρχει δυνατότητα να αυξήσουμε την ανάλυση,

1. Την ανάλυση μπορείς να την ανεβάσεις πολύ εύκολα με οποιοδήποτε πρόγραμμα επεξεργασίας φωτογραφιών π.χ. irfan view, faststone κτλ, αλλά...

41 λεπτά πριν, edtsyh είπε

για να φαίνεται καθαρότερη μια φωτογραφία με χαμηλή ανάλυση

2. ...δεν θα γίνει καθαρότερη, μόνο μεγαλύτερη σε μέγεθος και χώρο αποθήκευσης, τίποτε παραπάνω.

42 λεπτά πριν, edtsyh είπε

Δηλαδή στην μεγέθυνση να φαίνονται πιο μικρά τα πίξελ.

3. Αυτό είναι το dpi, δηλαδή πόσα σημεία (dots) θα υπάρχουν σε κάθε (per) ίντσα (inch) της φωτογραφίας. Όσο πιο πολλά τόσο και περισσότερη η λεπτομέρεια. Μπορείς και αυτό να το ανεβάσεις, αλλά δεν μπορείς να αναιρέσεις το 2.

Παίζουν κάτι AI resizers στο ίντερνετ αλλά δεν ξέρω τι επιτυχία μπορεί να έχουν.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...