Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Στις 30/7/2022 στις 9:58 ΠΜ, Free Bird είπε

Η Sparkasse πάντως χρεώνει από 3,95 € το μήνα για έξοδα τήρησης λογαριασμού και μπορεί να φθάσουν μέχρι και 8-9 € το μήνα.
Και μιλάμε για απλούς ιδιωτικούς λογαριασμούς.

Και να πούμε και κάτι άλλο γιατί για μένα η ουσία είναι , με τί περιθώριο κέρδους δουλεύει ο καθένας ?
Ένα μαγαζί έχει αγοράσει μια μπλούζα από μια βιοτεχνία για 5€ και την πουλάει στο ράφι του 50 €.
Ποια θα είναι μια ... τίμια τιμή για να πουληθεί αυτή η μπλούζα στο ράφι ?
Και σε ποιο ράφι ? Στην Αθηνάς, στην Ερμού, στο Περιστέρι, στο Attica, στη Ν. Ερυθραία ??

Sparkasse σου χρεώνει το δίκτυο ΑΤΜ της, το οτι μπορείς ακόμα να κάνεις αρκετά πράγματα απο το κατάστημα κ.ο.κ. Επίσης έχει το πολύ έξυπνο σύστημα που δίνει δωρεάν λογαριασμούς σε φοιτητές, νέους μέχρι 28χρ κλπ (π.χ. η Stadtsparkasse Düsseldorf) οπότε μέχρι να έρθει η ώρα να χρεωθείς έξοδα, έχεις ήδη δουλειά και τα 3-5-10 ευρώ σου φαίνονται λίγα. Παρ' όλα αυτα, η δημοφιλία των Direktbanken που είτε δε χρεώνουν ποτέ είτε δε χρεώνουν αν έχεις τη μισθοδοσία σου εκεί, αυξάνεται διαρκώς. 

• Like 1
  • Απαντ. 186
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Joshua21 είπε

Εγώ προσωπικά θεωρώ φυσιολογικό το να χρεώνεται κάθε υπηρεσία που προσφέρεται.

Αλήθεια, εσύ θεωρείς ότι πχ τα βενζινάδικα θα έπρεπε να σου πλένουν το αυτοκίνητο τζάμπα μια και βγάζουν ήδη κέρδος από τη βενζίνη που πουλάνε?

Αυτό είναι το αντίστοιχο παράδειγμα; Θα μας τρελλάνεις;

Το αντίστοιχο παράδειγμα θα ήταν να πάρεις μόνος τη μάνικα να βάλεις (να πας στο ΑΤΜ) ή να σε βοηθήσουν αυτοί (να χρησιμοποιήσεις το ebanking).

Πώς τη βλέπεις τη χρέωση 2 ευρώ να σου βάλουν βενζίνη 50 ευρώ; Αισχρή;

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, Lanike71 είπε

Το αντίστοιχο παράδειγμα θα ήταν να πάρεις μόνος τη μάνικα να βάλεις (να πας στο ΑΤΜ) ή να σε βοηθήσουν αυτοί (να χρησιμοποιήσεις το ebanking).

Ναι, αυτό ακριβώς είναι το αντίστοιχο παράδειγμα. Όπως ακριβώς το πλύσιμο του αυτοκινήτου σου στο βενζινάδικο είναι ξεχωριστή υπηρεσία και πρέπει να πληρωθεί επειδή δεν έχει καμία απολύτως σχέση με τα κέρδη του από την βενζίνη, έτσι ακριβώς και το έμβασμα που ζητάς να σου κάνει η τράπεζα είναι ξεχωριστή υπηρεσία και πρέπει να πληρωθεί επειδή δεν έχει καμία απολύτως σχέση με τα κέρδη της από τα δάνεια που δίνει.

Δημοσ.
27 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

Εγώ προσωπικά θεωρώ φυσιολογικό το να χρεώνεται κάθε υπηρεσία που προσφέρεται.

Αλήθεια, εσύ θεωρείς ότι πχ τα βενζινάδικα θα έπρεπε να σου πλένουν το αυτοκίνητο τζάμπα μια και βγάζουν ήδη κέρδος από τη βενζίνη που πουλάνε?

Μα κι εγω παρεχω υπηρεσια στην τραπεζα τοποθετωντας τα χρηματα μου στην τραπεζα και αρα προσφεροντας ρευστο για δανεισμο, αλλα δε χρεωνω κατι, δε μου επιτρεπεται με καποιο τροπο. Μη μου πεις για τους τοκους, γιατι μιλαμε για κατι λιγοτερο απο ψιχουλα. Και επισης μη μου πεις "ε τοτε μη βαλεις τα χρηματα σου στην τραπεζα", μιας που εξαναγκαζομαι να το κανω αυτο χαρη στο κρατος και την εφορια. 

Επισκέπτης
Δημοσ.
59 λεπτά πριν, lector είπε

Πολυ απολυτο σε βρισκω. Βαζεις στο ιδιο τσουβαλι τον γνωστο σου με τη βιλα στην καστελλα, που ειναι στρατηγικος κακοπληρωτης, με καποιον φουκαρα που πηρε δυαρακι με δανειο και σταματησε να πληρωνει επειδη εμεινε ανεργος και πρεπει να ταϊσει και την οικογενεια του πρωτα.

Και περαν τουτου, ειναι φανερα ατιμο και ανηθικο να κατασχεις ολοκληρο ακινητο για χρεος υποπολλαπλασιας αξιας, ασχετο που ειναι νομιμο, παραβιαζεται η αρχη της αναλογικοτητας, αλλα ολοι ξερουμε σε ποιον θα κανουν πλατες τα ελληνικα δικαστηρια, προφανως δε θα κανουν πλατες στον ανεργο με το δυαρακι. 

Οποτε λοιπον εσυ βλεπεις οτι δεν υπαρχει αισχροκερδεια στο να υπαρχει προμηθεια σε καθε μικροσυναλλαγη ως ανταμοιβη για τις υπηρεσιες της τραπεζας, την ιδια στιγμη που η τραπεζα βγαζει ηδη κερδος απο την υπαρξη των αποταμιευσεων σου μεσω δανειων σε τριτους. 

Όταν για να αγοράσεις "δυαράκι" όπως λες χρειάζεσαι δάνειο τότε εσύ φταις. Καλύτερα να μην μπεις καν στον κόπο

Δημοσ.
29 λεπτά πριν, Lanike71 είπε

Καλο❤️

...απορώ πως δεν το εχουν εφαρμόσει ακόμα 

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, lector είπε

Μα κι εγω παρεχω υπηρεσια στην τραπεζα τοποθετωντας τα χρηματα μου στην τραπεζα και αρα προσφεροντας ρευστο για δανεισμο, αλλα δε χρεωνω κατι, δε μου επιτρεπεται με καποιο τροπο. Μη μου πεις για τους τοκους, γιατι μιλαμε για κατι λιγοτερο απο ψιχουλα. Και επισης μη μου πεις "ε τοτε μη βαλεις τα χρηματα σου στην τραπεζα", μιας που εξαναγκαζομαι να το κανω αυτο χαρη στο κρατος και την εφορια. 

Μην προσπαθείς να το ξεχειλώσεις όσο δεν πάει άλλο, από κανέναν δεν θεωρείται ότι ο καταθέτης παρέχει υπηρεσία στην τράπεζα. Και αν είναι να το πάμε έτσι τότε και η τράπεζα παρέχει υπηρεσία στον καταθέτη μια και του κρατάει τα χρήματα του ασφαλή (σε σχέση με το να τα είχε στο στρώμα του), και μάλιστα εντελώς δωρεάν.

Δημοσ.
28 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

Μην προσπαθείς να το ξεχειλώσεις όσο δεν πάει άλλο, από κανέναν δεν θεωρείται ότι ο καταθέτης παρέχει υπηρεσία στην τράπεζα. Και αν είναι να το πάμε έτσι τότε και η τράπεζα παρέχει υπηρεσία στον καταθέτη μια και του κρατάει τα χρήματα του ασφαλή (σε σχέση με το να τα είχε στο στρώμα του), και μάλιστα εντελώς δωρεάν.

Με βαση τα λεγομενα σου λοιπον συμπεραινουμε οτι το φαινομενο του bank run δε θα επρεπε να ειναι κατι επικινδυνο για μια τραπεζα ουτε για την οικονομια γενικοτερα, δε θα επρεπε να υπαρχει καν σαν ορος. Ο καθενας θα μπορουσε ανα πασα ωρα και στιγμη να αποσυρει ολα τα χρηματα του

Δημοσ.

Δεν θα υπάρχουν συζητήσεις για bank run σε 4 χρόνια.

Τέλος το μετρητό και να δείτε πόσοι υποστηρικτές/χειροκροτητές θα βρεθούν (και εδώ μέσα)...

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, bedazzled είπε

Δεν θα υπάρχουν συζητήσεις για bank run σε 4 χρόνια.

Τέλος το μετρητό και να δείτε πόσοι υποστηρικτές/χειροκροτητές θα βρεθούν (και εδώ μέσα)...

Σε 4 όμως... Όχι 5....

Δημοσ.
14 λεπτά πριν, lector είπε

Με βαση τα λεγομενα σου λοιπον συμπεραινουμε οτι το φαινομενο του bank run δε θα επρεπε να ειναι κατι επικινδυνο για μια τραπεζα ουτε για την οικονομια γενικοτερα, δε θα επρεπε να υπαρχει καν σαν ορος. Ο καθενας θα μπορουσε ανα πασα ωρα και στιγμη να αποσυρει ολα τα χρηματα του

Τα εντελώς αυθαίρετα συμπεράσματα σου δεν πρόκειται να τα σχολιάσω, sorry.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Joshua21 είπε

Τα εντελώς αυθαίρετα συμπεράσματα σου δεν πρόκειται να τα σχολιάσω, sorry.

Ολα αυτα που λεμε εδω μεσα αυθαιρετα ειναι, το θεμα ειναι να μπορουμε να τα υποστηριξουμε κιολας 😉

Δημοσ.
1 ώρα πριν, bedazzled είπε

Ειρωνεύεσαι;

Ναι, σε 4 (το πολύ), όχι 5. Αυτό λέει το χρονοδιάγραμμα.

Το έχουμε κάπου πρόχειρο να το δούμε;Το χρονοδιάγραμμα.

Δημοσ.
3 ώρες πριν, Ukforthemoment είπε

Το έχουμε κάπου πρόχειρο να το δούμε;Το χρονοδιάγραμμα.

Ήταν στα ένθετα με την "Ελεύθερη Ώρα" της Κυριακής, αν δε το πήρες, δικό σου φταίξιμο 😂

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...