Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Joshua21 είπε

Αλήθεια, οι τράπεζες γιατί χρειάστηκαν σώσιμο? Όχι επειδή το κράτος τις ανάγκασε να χαρίσουν λεφτά σε κάποιους δανειολήπτες? Αυτό είναι ένα κομμάτι της κοινωνικής πολιτικής που ανέφερα παραπάνω, άλλο αν εσύ είσαι αλλεργικός στον συγκεκριμένο όρο.

Τι εννοείς τις ανάγκασε να χαρίσουν χρήματα σε κάποιους δανειολήπτες;

• Απαντ. 186
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, Joshua21 είπε

Αλήθεια, οι τράπεζες γιατί χρειάστηκαν σώσιμο? Όχι επειδή το κράτος τις ανάγκασε να χαρίσουν λεφτά σε κάποιους δανειολήπτες? Αυτό είναι ένα κομμάτι της κοινωνικής πολιτικής που ανέφερα παραπάνω, άλλο αν εσύ είσαι αλλεργικός στον συγκεκριμένο όρο.

Νομίζω ότι πρέπει εδώ να σταματήσει η συζήτηση γιατί είναι ολοφάνερο ότι δεν ασχολήθηκες με το θέμα κρίση και τράπεζες στην Ελλάδα. Προφανώς δε σε ενδιέφερε επειδή είχες ένα καλό μισθό ή είχες άλλες ασχολίες.

Οι τράπεζες στην Ελλάδα, παρ' όλο που επιτελούν σημαντικό έργο και είναι απαραίτητες, δεν παύουν να είναι ιδιωτικές επιχειρήσεις. Και ως τέτοιες, έπρεπε να έχουν μεγιστοποίηση κερδών. Τις καλές μέρες, από το 2004 ως το 2009 που ήρθε το Καστελλόριζο, οι τραπεζίτες έδιναν αφειδώς δάνεια στον κάθε τυχαίο. Καταναλωτικά, στεγαστικά, διακοποδάνεια, κλπ. Όταν δεν έχεις όμως ελέγξει το παρελθόν και παρόν του καθενός, φυσικό είναι ότι κάποια δάνεια δε θα πληρώνονταν. Τράπεζες έπαιρναν τηλέφωνο και σε παρακαλούσαν να πάρεις μία πιστωτική. Τα golden boys πετύχαιναν στόχους και ανέβαζαν το μισθό τους.

Βέβαια το μεγάλο σφάλμα ήταν της κυβέρνησης που δανειζόταν και αυτό για να πληρώσει τους 1,2 εκ. δημοσίους υπαλλήλους που φυσικά δεν έπαιρναν 500 ευρώ έκαστος, έτσι; Γενικά το κράτος έμπαινε μέσα κάθε χρόνο. Όταν οι Θεσμοί είπαν στοπ στη δανειοδότηση της Ελλάδας και ότι δε μπορεί να ξαναβγάλει ομόλογα, αυτόματα έλειψαν πολλά λεφτά από την αγορά. Ήταν αναμενόμενο ότι θα τιναζόταν το τραπεζικό σύστημα, σχεδόν όλοι είχαν από ένα δάνειο να τρέχει.

Συν τοις άλλοις, οι κυβερνήσεις όλες, τάιζαν πολλούς καναλάρχες, μιντιάρχες, δικούς τους ανθρώπους για να συντηρούνται στην κυβέρνηση. Αυτοί ποτέ δεν επέστρεφαν τα δάνεια, λέγοντας "δεν έχω λεφτά", ή ξαναδανείζονταν για να πληρώσουν παλιά δάνεια κλπ. Μπορείς να μπεις στο yt και να δεις συζητήσεις της προανακριτικής να μιλάνε με Βαρδινογιάννηδες, Μπόμπολες και σία και εκεί μπορείς να δεις το πόσο δούλεμα μας ρίχνουν.

Ερώτηση: Οι τράπεζες δεν έχουν ευθύνη που έμειναν από χρήμα; Δεν έπρεπε οι μέτοχοι απλά να φαληρίσουν; Στην Ισλανδία το έκαναν, στην Ελλάδα όχι.

Το θετικό πλέον είναι ότι δε δίνονται δάνεια ασύστολα.

Τώρα αυτό που λες "χάρισαν λεφτά στους δανειολήπτες", είναι γελοίο. Χάρισαν σε κάθε καναλάρχη να λες που ήταν το μέσο της προπαγάνδας τους. Μη μπερδεύεις το μπάρμπα-Μήτσο που πήρε δάνειο για να βάλει μέσα την οικογένειά του. Δε χαρίστηκε κανένα δάνειο και κάνουν εξώσεις για 1 και 2 χιλιάρικα χρέος που στην πορεία έγιναν 10 και 15 χιλιάρικα σε 10 χρόνια.

Επεξ/σία από Lanike71
  • Like 1
Δημοσ.
7 ώρες πριν, panagiotis1988 είπε

Τι εννοείς τις ανάγκασε να χαρίσουν χρήματα σε κάποιους δανειολήπτες;

Αφού δεν καταλαβαίνεις τι εννοώ θα σου δώσω ένα παράδειγμα. Κάποιος ιδιώτης χρωστούσε συνολικά 58.000€ σε δάνεια και κάρτες σε 5 διαφορετικές τράπεζες, και έκανε αίτηση υπαγωγής στον νόμο υπερχρεωμένων νοικοκυριών. Το δικαστήριο αποφάσισε να δίνει 50€ τον μήνα για ένα έτος, και αν τότε η οικονομική του κατάσταση δεν έχει αλλάξει να συνεχίσει να δίνει 50€ για άλλα 4 χρόνια, με λίγα λόγια ανάγκασε τις τράπεζες να του χαρίσουν τις 55 από τις 58k που χρωστούσε.

Επίσης παρόμοιες παραδείγματα υπάρχουν και για δάνεια πολύ μεγαλύτερων ποσών που έχουν πάρει μεγαλοκαναλάρχες, κόμματα, κτλ κτλ κτλ.

Καταλαβαίνεις τώρα τι εννοώ?

@Lanike71 μου αναφέρεις τα δάνεια που χαρίστηκαν σε "καναλάρχες, μιντιάρχες, δικούς τους ανθρώπους για να συντηρούνται στην κυβέρνηση", και αμέσως μετά λες ότι βρίσκεις γελοίο το "χάρισαν λεφτά στους δανειολήπτες" που έγραψα εγώ.

Καμία ελπίδα συννενόησης.

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
31 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

Αφού δεν καταλαβαίνεις τι εννοώ θα σου δώσω ένα παράδειγμα. Κάποιος ιδιώτης χρωστούσε συνολικά 58.000€ σε δάνεια και κάρτες σε 5 διαφορετικές τράπεζες, και έκανε αίτηση υπαγωγής στον νόμο υπερχρεωμένων νοικοκυριών. Το δικαστήριο αποφάσισε να δίνει 50€ τον μήνα για ένα έτος, και αν τότε η οικονομική του κατάσταση δεν έχει αλλάξει να συνεχίσει να δίνει 50€ για άλλα 4 χρόνια, με λίγα λόγια ανάγκασε τις τράπεζες να του χαρίσουν τις 55 από τις 58k που χρωστούσε.

Επίσης παρόμοιες παραδείγματα υπάρχουν και για δάνεια πολύ μεγαλύτερων ποσών που έχουν πάρει μεγαλοκαναλάρχες, κόμματα, κτλ κτλ κτλ.

Καταλαβαίνεις τώρα τι εννοώ?

@Lanike71 μου αναφέρεις τα δάνεια που χαρίστηκαν σε "καναλάρχες, μιντιάρχες, δικούς τους ανθρώπους για να συντηρούνται στην κυβέρνηση", και αμέσως μετά λες ότι βρίσκεις γελοίο το "χάρισαν λεφτά στους δανειολήπτες" που έγραψα εγώ.

Φιλος με σπιτι παραδοσιακό στην Καστέλλα δίπατο υπερπολυτελιας μπορεί και 1,5εκ αξια, αγορασμενο με δάνειο το οποίο σταμάτησε να πληρώνει, μπηκε σε κάποιο νόμο προστασίας για την πρώτη κατοικια, και μετά το δικαστήριο πληρωνει 250€ στην τράπεζα 😂😁😋 

Υποψιν οτι το μισό το νοικιάζει.

• Like 1
Δημοσ.
43 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

1. Όταν γράφεις ότι χάρισαν δάνεια, υπονοείται ότι χάρισαν δάνεια σε απλό κόσμο και ότι η κυβέρνηση στήριξε κόσμο, κάτι που δεν έγινε.

2.Αν τώρα λες για τους καναλάρχες που ανέφερα, εγώ το αποκαλώ αλισβερίσι μεταξύ απατεώνων. Και ο λαός δεν έφταιγε σε τίποτα να πληρώνει την ανακεφαλαιοποίηση των 200+ δις ευρώ.

3. Η περίπτωση που αναφέρεις, ναι υπήρξαν τέτοιες, αλλά ήταν τόσες λίγες που τις αναρτούσαν και στο διαδίκτυο. Στάχτη στα μάτια του κόσμου ήταν. Οι πλειστηριασμοί είναι εκατοντάδες φορές περισσότεροι.

Δημοσ.
On 29/07/2022 at 18:41, Dr_Pepper said:

Όχι δεν ξέρεις ήταν καταλάθος για το μπλαμπλα πήγαινε :P @poulinos

η τράπεζα στην γερμανία πως μπορεί; :P

Καποιος το ειχε κανει ηδη :D

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Lanike71 είπε

1. Όταν γράφεις ότι χάρισαν δάνεια, υπονοείται ότι χάρισαν δάνεια σε απλό κόσμο και ότι η κυβέρνηση στήριξε κόσμο, κάτι που δεν έγινε.

2.Αν τώρα λες για τους καναλάρχες που ανέφερα, εγώ το αποκαλώ αλισβερίσι μεταξύ απατεώνων. Και ο λαός δεν έφταιγε σε τίποτα να πληρώνει την ανακεφαλαιοποίηση των 200+ δις ευρώ.

3. Η περίπτωση που αναφέρεις, ναι υπήρξαν τέτοιες, αλλά ήταν τόσες λίγες που τις αναρτούσαν και στο διαδίκτυο. Στάχτη στα μάτια του κόσμου ήταν. Οι πλειστηριασμοί είναι εκατοντάδες φορές περισσότεροι.

1. Δεν φταίω εγώ που διαβάζεις "χάρισαν δάνεια" και καταλαβαίνεις "χάρισαν δάνεια σε απλό κόσμο", εγώ έγραψα ακριβώς αυτό που εννοούσα.

2. Όχι δεν λέω για τους καναλάρχες, λέω ΚΑΙ για τους καναλάρχες, λέω γενικότερα για τα δάνεια που χάρισαν οι τράπεζες με εντολή του κράτους. Και όντως ο λαός ήταν αυτός που πλήρωσε τη νύφη παρόλο που δεν έφταιγε.

3. Όχι, δεν ήταν λίγες οι περιπτώσεις που κουρεύτηκαν δάνεια, κάποια στιγμή είχα διαβάσει πως στον επίμαχο νόμο είχαν υπαχθεί 200.000 νοικοκυριά, κάθε άλλο παρά στάχτη στα μάτια το λες. Λίγες ήταν οι περιπτώσεις που το κούρεμα έφτανε σε τόσο μεγάλο ποσοστό όπως το 95% στο παράδειγμα μου

26 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε

Ξεφυγε το θέμα;

Λίγο, ακόμα για τράπεζες μιλάμε :)

Δημοσ.
50 λεπτά πριν, Lanike71 είπε

ο λαός δεν έφταιγε σε τίποτα να πληρώνει την ανακεφαλαιοποίηση των 200+ δις ευρώ.

16 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

όντως ο λαός ήταν αυτός που πλήρωσε τη νύφη παρόλο που δεν έφταιγε.

Παίρνω ανάποδες όταν ακούω αυτή τη φράση για τον καημένο τον λαό που ποτέ δε φταίει. Λες και είναι κανένα 5χρονο και τον κορόιδευαν.

• Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Bitbit είπε

Παίρνω ανάποδες όταν ακούω αυτή τη φράση για τον καημένο τον λαό που ποτέ δε φταίει. Λες και είναι κανένα 5χρονο και τον κορόιδευαν.

Δεν είπα ότι ο λαός ποτέ δεν φταίει, μιλάμε για κάτι πολύ συγκεκριμένο εδώ.

Δημοσ.
14 ώρες πριν, Joshua21 είπε

ο ts πχ ισχυρίστηκε ξεκάθαρα ότι οι τράπεζες δεν θα έπρεπε να χρεώνουν τίποτα και για καμία υπηρεσία μια και κερδίζουν από τις καταθέσεις μας

Εγω δε βλεπω καποιο λαθος εδω παντως.

2 ώρες πριν, NikosKallithea είπε

Φιλος με σπιτι παραδοσιακό στην Καστέλλα δίπατο υπερπολυτελιας μπορεί και 1,5εκ αξια, αγορασμενο με δάνειο το οποίο σταμάτησε να πληρώνει, μπηκε σε κάποιο νόμο προστασίας για την πρώτη κατοικια, και μετά το δικαστήριο πληρωνει 250€ στην τράπεζα 😂😁😋 

Υποψιν οτι το μισό το νοικιάζει.

Σιγουρα υπαρχουν τετοιες περιπτωσεις, υπαρχουν ομως και οι αντιστροφες, οπου τραπεζα κατασχει ακινητο αξιας 100.000 για χρεος 10.000 (τυχαια τα νουμερα). Δεδομενου οτι οι τραπεζες ειναι ανοιχτες και δεν εχουν βαρεσει κανονι, νομιζω μπορουμε να μαντεψουμε ποιες περιπτωσεις ειναι οι περισσοτερες.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Οταν πρωτοεφαρμόστηκε αυτο, και οταν μετέφερα ενα ποσο, ειδα οτι απο την τράπεζα που φευγουν τα χρήματα η χρεωση ηταν ενα ευρω ενω σε αυτην που πανε τέσσερα.

Τους πήραν τηλέφωνο και μου ειπαν ειναι νεα χρεωση.

Οκ λεω αλλα ρε παιδιά δεν έπρεπε να ειναι ανάποδα η χρέωση; δηλαδη σας στελνω τα λεφτα μου και με χρεώνεται παραπάνω από οταν τα αφαιρώ

Γέλασε και η κοπέλα γέλασα και εγω και εκει έληξε το θέμα 

Έκτοτε και όποτε στο παρελθόν είχα αυτη την ανάγκη ΑΤΜ->ΑΤΜ και τέλος 

15 λεπτά πριν, lector είπε

Σιγουρα υπαρχουν τετοιες περιπτωσεις, υπαρχουν ομως και οι αντιστροφες, οπου τραπεζα κατασχει ακινητο αξιας 100.000 για χρεος 10.000 (τυχαια τα νουμερα). Δεδομενου οτι οι τραπεζες ειναι ανοιχτες και δεν εχουν βαρεσει κανονι, νομιζω μπορουμε να μαντεψουμε ποιες περιπτωσεις ειναι οι περισσοτερες.

Θες την γνωμη μου; Δανεια που δεν εξυπηρετούνται τα σπίτια κλπ πρέπει να κατάσχονται πάραυτα, ή θέλετε καπιταλισμό ή να παμε στην Κίνα που ειναι καλυτερα

Και καπιταλισμός και Κίνα οπου μας βολεύει δεν παίζεις με τίποτα και πουθενά στον πλανήτη, στην Αμερική πχ δεν υπάρχει ουτε καν συζήτηση για τέτοια θέματα και οι εξώσεις και οι κατασχέσεις πάνε σύννεφο 

Επεξ/σία από NikosKallithea
Δημοσ.
16 λεπτά πριν, lector είπε

Το ότι δεν βλέπεις εσύ κάτι δεν σημαίνει πως δεν υπάρχει :)

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, NikosKallithea είπε

Θες την γνωμη μου; Δανεια που δεν εξυπηρετούνται τα σπίτια κλπ πρέπει να κατάσχονται πάραυτα, ή θέλετε καπιταλισμό ή να παμε στην Κίνα που ειναι καλυτερα

Και καπιταλισμός και Κίνα οπου μας βολεύει δεν παίζεις με τίποτα και πουθενά στον πλανήτη, στην Αμερική πχ δεν υπάρχει ποτέ καν συζήτηση για τέτοια θέματα και οι εξώσεις και οι κατασχέσεις πάνε σύννεφο 

Πολυ απολυτο σε βρισκω. Βαζεις στο ιδιο τσουβαλι τον γνωστο σου με τη βιλα στην καστελλα, που ειναι στρατηγικος κακοπληρωτης, με καποιον φουκαρα που πηρε δυαρακι με δανειο και σταματησε να πληρωνει επειδη εμεινε ανεργος και πρεπει να ταϊσει και την οικογενεια του πρωτα.

Και περαν τουτου, ειναι φανερα ατιμο και ανηθικο να κατασχεις ολοκληρο ακινητο για χρεος υποπολλαπλασιας αξιας, ασχετο που ειναι νομιμο, παραβιαζεται η αρχη της αναλογικοτητας, αλλα ολοι ξερουμε σε ποιον θα κανουν πλατες τα ελληνικα δικαστηρια, προφανως δε θα κανουν πλατες στον ανεργο με το δυαρακι. 

3 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

Το ότι δεν βλέπεις εσύ κάτι δεν σημαίνει πως δεν υπάρχει :)

Οποτε λοιπον εσυ βλεπεις οτι δεν υπαρχει αισχροκερδεια στο να υπαρχει προμηθεια σε καθε μικροσυναλλαγη ως ανταμοιβη για τις υπηρεσιες της τραπεζας, την ιδια στιγμη που η τραπεζα βγαζει ηδη κερδος απο την υπαρξη των αποταμιευσεων σου μεσω δανειων σε τριτους. 

• Like 1
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, lector είπε

Οποτε λοιπον εσυ βλεπεις οτι δεν υπαρχει αισχροκερδεια στο να υπαρχει προμηθεια σε καθε μικροσυναλλαγη ως ανταμοιβη για τις υπηρεσιες της τραπεζας, την ιδια στιγμη που η τραπεζα βγαζει ηδη κερδος απο την υπαρξη των αποταμιευσεων σου μεσω δανειων σε τριτους. 

Εγώ προσωπικά θεωρώ φυσιολογικό το να χρεώνεται κάθε υπηρεσία που προσφέρεται.

Αλήθεια, εσύ θεωρείς ότι πχ τα βενζινάδικα θα έπρεπε να σου πλένουν το αυτοκίνητο τζάμπα μια και βγάζουν ήδη κέρδος από τη βενζίνη που πουλάνε?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...