Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Μόλις τώρα, tzotzo είπε

Φίλε μου οι τράπεζες έχουν πολλούς τρόπους να βγάλουν χρήματα. Για παράδειγμα τα λεφτά μας τα επενδύουν και κερδίζουν από αυτό. Και όταν η επένδυση τους πάει στραφι, τις ξαναπληρωνουμε. Εξ ου και τα μνημόνια.

Βασικά οι πελάτες της τράπεζας είναι το φιλανθρωπικό ίδρυμα. Όχι το αναποδο

Διαφωνώ, τα μνημόνια είναι προγράμματα για τη διάσωση της οικονομίας του κράτους, όχι των τραπεζών.

• Like 2
  • Απαντ. 186
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
15 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

Διαφωνώ, τα μνημόνια είναι προγράμματα για τη διάσωση της οικονομίας του κράτους, όχι των τραπεζών.

Τα μνημόνια είναι για τη διάσωση του κράτους που διέσωσαν τις τράπεζες.

• Like 3
Δημοσ.
16 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

Καλά 13 χρόνια μετά, ακόμα αυτό πιστεύουμε; Το έχουν παραδεχτεί ήδη οι ίδιοι οι Θεσμοί όπως τους λέγαμε, ότι πολλά πράγματα πήγαν στραβά και οι τράπεζες πήραν κάτι παραπάνω απ' ότι έπρεπε. Υπάρχουν ένα σωρό σοβαρά ντοκιμαντέρ και έρευνες στο yt.

Τώρα αν λες ότι τα βλέπεις σφαιρικά, τότε έρχεσαι σε κόντρα με όλους αυτούς που άδικα κατ΄εσέ, γκρινιάζουν. Κανένας δε γκρίνιαξε για τις χρεώσεις, όλοι γκρινιάζουμε για τις υπερχρεώσεις, αν γίνεται πιο εύκολα κατανοητό.

Στο τέλος θα μας πεις ότι και οι εταιρίες κινητής δικαιλογημένα θέλουν 10 ευρώ για 10 Gb, γιατί πριν ήθελαν 10 ευρώ για 3 gb.

• Like 1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, tzotzo είπε

Τα μνημόνια είναι για τη διάσωση του κράτους που διέσωσαν τις τράπεζες.

Δεν τα ξέρεις καλά, το κράτος χρειάστηκε (και χρειάζεται ακόμα) διάσωση κυρίως επειδή κατασπατάλησε τα λεφτά των ταμείων δίνοντας συντάξεις σε άτομα κάτω των 50, επειδή δεν κάνει καλή διαχείρηση, επειδή κάνει κοινωνική πολιτική κτλ κτλ κτλ. Τα λεφτά που δικαιολογημένα πήραν οι τράπεζες είναι σταγόνα στον ωκεανό μπροστά στα υπόλοιπα.

• Like 2
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

επειδή κάνει κοινωνική πολιτική

Φίλε σόρρυ, πόσων ετών είσαι; Και σε ποιές χώρες έχεις ζήσει; 

• Like 2
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Lanike71 είπε

Καλά 13 χρόνια μετά, ακόμα αυτό πιστεύουμε; Το έχουν παραδεχτεί ήδη οι ίδιοι οι Θεσμοί όπως τους λέγαμε, ότι πολλά πράγματα πήγαν στραβά και οι τράπεζες πήραν κάτι παραπάνω απ' ότι έπρεπε. Υπάρχουν ένα σωρό σοβαρά ντοκιμαντέρ και έρευνες στο yt.

Όπως έγραψα και παραπάνω αυτά που πήραν οι τράπεζες είναι σταγόντα στον ωκεανό, και να πήραν κάτι παραπάνω από ότι έπρεπε μηδενική διαφορά κάνει.

5 λεπτά πριν, Lanike71 είπε

Τώρα αν λες ότι τα βλέπεις σφαιρικά, τότε έρχεσαι σε κόντρα με όλους αυτούς που άδικα κατ΄εσέ, γκρινιάζουν. Κανένας δε γκρίνιαξε για τις χρεώσεις, όλοι γκρινιάζουμε για τις υπερχρεώσεις, αν γίνεται πιο εύκολα κατανοητό.

Κάνεις λάθος, ο ts πχ ισχυρίστηκε ξεκάθαρα ότι οι τράπεζες δεν θα έπρεπε να χρεώνουν τίποτα και για καμία υπηρεσία μια και κερδίζουν από τις καταθέσεις μας.

7 λεπτά πριν, Lanike71 είπε

Στο τέλος θα μας πεις ότι και οι εταιρίες κινητής δικαιλογημένα θέλουν 10 ευρώ για 10 Gb, γιατί πριν ήθελαν 10 ευρώ για 3 gb.

Το τι φαντάζεσαι πως θα πω είναι εντελώς αδιάφορο, καλύτερα περιορίσου σε αυτά που έχω ήδη πει :)

Μόλις τώρα, Lanike71 είπε

Φίλε σόρρυ, πόσων ετών είσαι; Και σε ποιές χώρες έχεις ζήσει; 

Τι σημασία έχει το πόσων ετών είμαι? Μάλλον έχεις αδυναμία στο να κρίνεις αυτά που γράφω.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

Τι σημασία έχει το πόσων ετών είμαι? Μάλλον έχεις αδυναμία στο να κρίνεις αυτά που γράφω.

Φοβάσαι να πεις την ηλικία σου; Το να αμολάς μία κοτσάνα και να λες ότι το κράτος κάνει κοινωνική πολιτική, την ώρα που υπάρχουν άνθρωποι με συντάξεις του ελέους, άνθρωποι που θεωρείται ότι 500 ευρώ σύνταξη δε δικαιούνται το παλιό ΕΚΑΣ και κόβονταν επιδόματα θέρμανσης των 30 εκ. ευρώ, που δίνει δήθεν βοήθεια για διακοπές 150 ευρώ που είναι τα έξοδα μίας ημέρας, σημαίνει αυτά τα πράγματα:

Είτε είσαι μικρός σε ηλικία, είτε είσαι βαλτός από παράταξη, είτε έχεις αρκετά λεφτά και δε σε ενόχλησε η κρίση. Εγώ δεν έχω κανένα κόμπλεξ να πω ότι πέρασα τα 50 έτη και έχω ζήσει 15 χρόνια στο εξωτερικό.

Εσύ έχεις κάποιο κόμπλεξ να το πεις; Γιατί δε σε κόβω και πολύ έμπειρο στη ζωή...

Επεξ/σία από Lanike71
  • Like 1
  • Thanks 2
Δημοσ.
Μόλις τώρα, Lanike71 είπε

Φοβάσαι να πεις την ηλικία σου; Το να αμολάς μία κοτσάνα και να λες ότι το κράτος κάνει κοινωνική πολιτική, την ώρα που υπάρχουν άνθρωποι με συντάξεις του ελέους, άνθρωποι που θεωρείται ότι 500 ευρώ σύνταξη δε δικαιούνται το παλιό ΕΚΑΣ και κόβονταν επιδόματα θέρμανσης των 30 εκ. ευρώ, σημαίνει αυτά τα πράγματα:

Είτε είσαι μικρός σε ηλικία, είτε είσαι βαλτός από παράταξη, είτε έχεις αρκετά λεφτά και δε σε ενόχλησε η κρίση. Εγώ δεν έχω κανένα κόμπλεξ να πω ότι πέρασα τα 50 έτη και έχω ζήσει 15 χρόνια στο εξωτερικό.

Εσύ έχεις κάποιο κόμπλεξ να το πεις; Γιατί δε σε κόβω και πολύ έμπειρο στη ζωή...

Εσύ αδυνατείς να κρίνεις αυτά που γράφω, και για αυτό ρωτάς την ηλικία μου ώστε να κρίνεις αυτή?

Αλλά τι λέω, εσύ πιστεύεις ότι όλες οι τραπεζικές συναλλαγές την ίδια χρέωση έχουν είτε από το γκισέ είτε μέσα από το e-banking (αυτό όντως είναι κοτσάνα), σιγά μην καταφέρεις να καταλάβεις οτιδήποτε είναι λιγάκι ή και πολύ πιο πολύπλοκο.

Μάθε να κρίνεις με βάση αυτά που γράφει ο άλλος, και όχι με την ηλικία ή την ιδιότητα που δηλώνει.

• Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Joshua21 είπε

Μάθε να κρίνεις με βάση αυτά που γράφει ο άλλος, και όχι με την ηλικία ή την ιδιότητα που δηλώνει.

Όχι φίλε.

Όταν εσύ δεν έζησες στην κρίση ως ενήλικας να μείνεις άνεργος ή να αντιμετωπίσεις δυσκολίες και ήσουν παιδάκι 15 ετών που σε ένοιαζε μόνο πώς θα παίξεις με το κινητό όπως το δικό μου παιδί ή αν δεν πήγες στη Σουηδία, Νορβηγία, Βέλγιο,Γερμανία να καταλάβεις τι σημαίνει κοινωνική πολιτική, προστασία παιδιών, προστασία εργαζομένων, άδειες εργαζομένων, κουλτούρα εργασίας, προστασία ευπαθών ομάδων από το κράτος δε μπορώ να συζητήσω μαζί σου. Δεν έχεις τις εμπειρίες και το υπόβαθρο, πώς να το κάνουμε; Με το ζόρι;

Το να αμολάς την κοτσάνα "μα κάνει κοινωνική πολιτική", το ακούει και ο Σόιμπλε και γελάει.

Άσε δε θέλω, μείνε σε αυτά που νομίζεις περί δικαίων χρεώσεων στις τράπεζες.

• Like 1
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Lanike71 είπε

Όχι φίλε.

Όταν εσύ δεν έζησες στην κρίση ως ενήλικας να μείνεις άνεργος ή να αντιμετωπίσεις δυσκολίες και ήσουν παιδάκι 15 ετών που σε ένοιαζε μόνο πώς θα παίξεις με το κινητό όπως το δικό μου παιδί ή αν δεν πήγες στη Σουηδία, Νορβηγία, Βέλγιο,Γερμανία να καταλάβεις τι σημαίνει κοινωνική πολιτική, προστασία παιδιών, προστασία εργαζομένων, άδειες εργαζομένων, κουλτούρα εργασίας, προστασία ευπαθών ομάδων από το κράτος δε μπορώ να συζητήσω μαζί σου. Δεν έχεις τις εμπειρίες και το υπόβαθρο, πώς να το κάνουμε; Με το ζόρι;

Το να αμολάς την κοτσάνα "μα κάνει κοινωνική πολιτική", το ακούει και ο Σόιμπλε και γελάει.

Άσε δε θέλω, μείνε σε αυτά που νομίζεις περί δικαίων χρεώσεων στις τράπεζες.

Φίλε οι υποθέσεις σου για το τι νομίζεις ότι έχω ή δεν έχω ζήσει είναι παντελώς αδιάφορες.

Και όχι, δεν είναι κοτσάνα το ότι το κράτος κάνει κοινωνική πολιτική, γεγονός είναι, και την άποψη του Σόιμπλε την έχω γραμμένη εκεί που δεν επιτρέπεται να σχολιάσω.

Και τέλος όχι, δεν θα μείνω εκεί που συμφέρει εσένα, θα συνεχίσω να σχολιάζω κοτσάνες του τύπου "οι χρεώσεις στο γκισέ είναι ίδιες με τις χρεώσεις στο e-banking". Αν δεν σ΄αρέσει, ξυδάκι.

• Like 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

Και όχι, δεν είναι κοτσάνα το ότι το κράτος κάνει κοινωνική πολιτική, γεγονός είναι, και την άποψη του Σόιμπλε την έχω γραμμένη εκεί που δεν επιτρέπεται να σχολιάσω.

Κοινωνική πολιτική την ονομάζουν, δεν είναι στην πραγματικότητα. Μόνο το όνομα έχει.

Έτσι είναι, αν έτσι πιστεύεις.

Τώρα στα υπόλοιπα, ο καθένας βγάζει τα συμπεράσματά του...

• Like 1
Επισκέπτης
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Joshua21 είπε

Ποιος θα του το πει, παιδιά;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 λεπτά πριν, bedazzled είπε

Αποκλείεται, δεν το πιστεύω.

Πρέπει να είναι αποτέλεσμα τεχνητής νοημοσύνης που φτιάχνει βίντεο κατά το δοκούν ή του έκανε μάγια ο Βαρουφάκης.

Να είσαι καλά που έκανες τον κόπο και το βρήκες φίλε.

Εντάξει joshua, πείστηκες τώρα; Ο ίδιος ο αρχιμάστορας το είπε. Α, μάλιστα, δεν ξέρει αυτός τι έγινε. Αυτός το κράτος έσωζε και τους Έλληνες πολίτες.

Το σχέδιο ήταν να σωθούν πρώτα οι γαλλογερμανικές τράπεζες και μετά οι ελληνικές. Σε βάρος του λαού φυσικά.

Είναι σαν και αυτούς που κάνουν κοινωνική πολιτική ο Γερούν...

Επεξ/σία από Lanike71
  • Like 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Lanike71 είπε

Αποκλείεται, δεν το πιστεύω.

Πρέπει να είναι αποτέλεσμα τεχνητής νοημοσύνης που φτιάχνει βίντεο κατά το δοκούν ή του έκανε μάγια ο Βαρουφάκης.

Να είσαι καλά που έκανες τον κόπο και το βρήκες φίλε.

Εντάξει joshua, πείστηκες τώρα; Ο ίδιος ο αρχιμάστορας το είπε. Α, μάλιστα, δεν ξέρει αυτός τι έγινε. Αυτός το κράτος έσωζε και τους Έλληνες πολίτες.

Είναι σαν και αυτούς που κάνουν κοινωνική πολιτική.

Αλήθεια, οι τράπεζες γιατί χρειάστηκαν σώσιμο? Όχι επειδή το κράτος τις ανάγκασε να χαρίσουν λεφτά σε κάποιους δανειολήπτες? Αυτό είναι ένα κομμάτι της κοινωνικής πολιτικής που ανέφερα παραπάνω, άλλο αν εσύ είσαι αλλεργικός στον συγκεκριμένο όρο.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...