Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Νορβηγικές τράπεζες επίσης δεν έχω δει χρεώσεις σε εμβάσματα. Αυτό που κάνουν οι ελληνικές τράπεζες, πέρα από κλοπή, εμένα μου κάνει για καρτελ. 

• Απαντ. 186
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
29 λεπτά πριν, fmarulezkd είπε

Νορβηγικές τράπεζες επίσης δεν έχω δει χρεώσεις σε εμβάσματα. Αυτό που κάνουν οι ελληνικές τράπεζες, πέρα από κλοπή, εμένα μου κάνει για καρτελ. 

Όπως όλα στη χώρα.

Τους έχει επιβάλλει η ΕΕ χρέωση για εξερχόμενο έμβασμα SEPA ένα ευρώ αλλιώς θα το είχαν ανεβάσει και αυτό. Στα εισερχόμενα δεν τους έχει επιβάλλει τίποτα και βαράνε. Γενικά όπου δεν υπάρχει πλαφόν βαράνε και μάλιστα συνεννοημενοι όλοι μαζί.

Αυτό που θα έπρεπε να κάνει κάποιος είναι να πάει το ελληνικό δημόσιο στο ευρωπαϊκό δικαστήριο για την αλητεία της υποχρεωτικής κατανάλωσης 30% του εισοδήματος με κάρτες και μάλιστα ελληνικές μόνο κάρτες. Οι προμήθειες από τις υποχρεωτικες ηλεκτρονικές συναλλαγές είναι τεράστιες. Στην ουσία πρόκειται για φόρο υπέρ τραπεζών.

Επεξ/σία από gpapadakis
Δημοσ.

Δυστυχώς δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι. Είναι όντως κλεψιά και ίσως θα έβγαινε φθηνότερα σε κάποιους να πληρωνουμε ένα στάνταρ πόσο κάθε έτος για να έχουμε τις καταθέσεις μας κάπου αλλά να μην πληρώνουμε τίποτα τις έμβασμα. Εγώ πχ κάθε έτος χάνω 40-50 ευρώ κατά μέσο όρο για χρέωση εμβάσματος να στείλω και να μου στείλουν πληρωμές. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 ώρες πριν, gpapadakis είπε

@Dr_Pepper

Η Ν26 εχει συνεργασια με τα σουπερμαρκετ Bazaar, πας εκει και κανεις αναληψεις μεχρι 200€ οσες θες δωρεαν. Η εφαρμογη της στο κινητο σου βγαζει ενα barcode για την αναληψη που το λες στην υπαλληλο.

Εγώ μιλάω απο ATM αυτό που λες ειναι άλλο και δεν ειναι μόνο με τα Bazaar ειναι πολλές επιχειρήσεις. 

7 ώρες πριν, Joshua21 είπε

Άσε που για να διαλέξει κάποιος μία από τις παραπάνω μεθόδους πληρωμής πρέπει να είναι τέρμα καθυστερημένος μια και μπορεί να πληρώσει με την κάρτα του απευθείας στο site της ΔΕΗ εντελώς δωρεάν.

11 ώρες πριν, Lanike71 είπε

Αυτό το γράψανε 100 άτομα τώρα και το δοκίμασα δεν δέχεται κάρτες που δεν ειναι στο ελληνικό σύστημα ΔΙΑΣ τώρα όσοι λένε δέχεται λένε ή ψέματα ή μιλάνε για ιντερνετικές κάρτες που ενδεχομένως να συνεργάζονται με κάποια ελληνική τράπεζα για POS συναλλαγές και γιαυτό να "περνάνε" ή με τράπεζες που υπάρχουν και στην ελλάδα πχ HSBC 

Εχω δοκιμάσει με Santander, Commerzbank, Postbank, N26 και την visa της binance. 
Τέλος κάποιος μπορει να πληρώνει διακανονισμό όχι τον λογαριασμό του. 

Επεξ/σία από Dr_Pepper
  • Like 1
Δημοσ.
6 ώρες πριν, fmarulezkd είπε

πέρα από κλοπή, εμένα μου κάνει για καρτελ. 

Φσγωθηκατε όλοι με τα καρτέλ. Σε λίγο θα μας πείτε ότι και οι εταιρείες κινητής έχουν σχηματίσει κι αυτές καρτέλ 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Dr_Pepper είπε

Εχω δοκιμάσει με Santander, Commerzbank, Postbank, N26 και την visa της binance. 

Και δεν είναι μόνο η ΔΕΗ που απαιτεί ελληνική κάρτα για πληρωμή. Το ίδιο ισχύει και για εφορία, ενφια , εφκα, κλπ. 

Δημοσ.
58 λεπτά πριν, Dr_Pepper είπε

Αυτό το γράψανε 100 άτομα τώρα και το δοκίμασα δεν δέχεται κάρτες που δεν ειναι στο ελληνικό σύστημα ΔΙΑΣ τώρα όσοι λένε δέχεται λένε ή ψέματα ή μιλάνε για ιντερνετικές κάρτες που ενδεχομένως να συνεργάζονται με κάποια ελληνική τράπεζα για POS συναλλαγές και γιαυτό να "περνάνε" ή με τράπεζες που υπάρχουν και στην ελλάδα πχ HSBC 

Τι να σου πω, δεν έχω δοκιμάσει ποτέ να πληρώσω ποτέ ΔΕΗ με κάρτα από ξένη τράπεζα, και ούτως ή άλλως αυτό δεν ενδιαφέρει τη συντριπτική πλειοψηφία των πελατών της ΔΕΗ η οποία ζει στην Ελλάδα, έχει τα λεφτά της σε ελληνικές τράπεζες και χρησιμοποιεί κάρτες ελληνικών τραπεζών. Σε αυτούς αναφερόμουν όταν έγραψα ότι πρέπει να είναι πολύ καθυστερημένος κάποιος για να πληρώνει τη ΔΕΗ με άλλο τρόπο εκτός από κάρτα.

Πάντως μια χαρά μπορείς να έχεις λογαριασμό και κάρτα σε ελληνική τράπεζα, έτσι κάνουν κάποιοι που γνωρίζω οι οποίοι ζουν στο εξωτερικό αλλά πληρώνουν λογαριασμούς εφορία κτλ στην Ελλάδα, υπάρχουν τρόποι για να μεταφέρουν χρήματα από ξένο σε ελληνικό λογαριασμό με πολύ μικρές χρεώσεις.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Dr_Pepper είπε

Εγώ μιλάω απο ATM αυτό που λες ειναι άλλο και δεν ειναι μόνο με τα Bazaar ειναι πολλές επιχειρήσεις. 

Screenshot_20220730-074708.png.6cf51869f7a87e8f42c58d4cf0f33b0e.png

Δεν παίζει ρόλο αν είναι διακανονισμός ή λογαριασμός.Αλλωστε πληρώνεις οτι θέλεις.

Τι πρόβλημα σου βγάζει εσένα δηλαδή και δεν γίνεται πληρωμή;

Δημοσ.

Η Sparkasse πάντως χρεώνει από 3,95 € το μήνα για έξοδα τήρησης λογαριασμού και μπορεί να φθάσουν μέχρι και 8-9 € το μήνα.
Και μιλάμε για απλούς ιδιωτικούς λογαριασμούς.

Και να πούμε και κάτι άλλο γιατί για μένα η ουσία είναι , με τί περιθώριο κέρδους δουλεύει ο καθένας ?
Ένα μαγαζί έχει αγοράσει μια μπλούζα από μια βιοτεχνία για 5€ και την πουλάει στο ράφι του 50 €.
Ποια θα είναι μια ... τίμια τιμή για να πουληθεί αυτή η μπλούζα στο ράφι ?
Και σε ποιο ράφι ? Στην Αθηνάς, στην Ερμού, στο Περιστέρι, στο Attica, στη Ν. Ερυθραία ??

Δημοσ.
17 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε

Screenshot_20220730-074708.png.6cf51869f7a87e8f42c58d4cf0f33b0e.png

Δεν παίζει ρόλο αν είναι διακανονισμός ή λογαριασμός.Αλλωστε πληρώνεις οτι θέλεις.

Τι πρόβλημα σου βγάζει εσένα δηλαδή και δεν γίνεται πληρωμή;

image.png.d5baf75eb9e28454df18d1f23eaa5094.png

Βγάζει 

image.png.f559054fc539d706accb33bae70505a8.png

• Like 1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, Dr_Pepper είπε

image.png.d5baf75eb9e28454df18d1f23eaa5094.png

Βγάζει 

image.png.f559054fc539d706accb33bae70505a8.png

Powered by ΔΙΑΣ αλλά αυτό δεν σημαίνει μόνο ελληνικές κάρτες.Αλλιως θα το έλεγε δίπλα απο το σήμα με τις κάρτες ότι είναι μονο για ελληνική έκδοσης κάρτες.Οπως ΔΙΑΣ είναι και τα ΑΤΜ.Εκεί γιατί μπορείς να βγάζεις λεφτά με αλλοδαπή κάρτα;

Οπως και να έχει εγώ πληρώνω όπως βλέπεις,η συγκεκριμένη είναι monese.Aρα ψέμματα δεν λέω,ουτε και νομίζω να υπάρχει κάποια ειδική συμφωνία.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 λεπτό πριν, Ukforthemoment είπε

Aρα ψέμματα δεν λέω,ουτε και νομίζω να υπάρχει κάποια ειδική συμφωνία.

Monese δεν ειναι τράπεζα καταρχήν αρα ΣΙΓΟΥΡΑ υπάρχει κάποια συμφωνία με κάποια ελληνική τράπεζα που θα εξυπηρετεί τις χρεώσεις που γίνονται στην ελλάδα. 

Όσο για τα ATM ναι είναι powered by ΔΙΑΣ αλλά επίσης συμβατά με άλλα συστήματα όχι μόνο το ΔΙΑΣ σε αυτά που ειναι μόνο στο ΔΙΑΣ (νομίζω πέτυχα ένα τέτοιο σε μια κρητική τράπεζα στο ηράκλειο) δεν μπορείς να τραβήξεις με ξένη κάρτα. 

Επεξ/σία από Dr_Pepper
Δημοσ.
Μόλις τώρα, Dr_Pepper είπε

Monese δεν ειναι τράπεζα καταρχήν αρα ΣΙΓΟΥΡΑ υπάρχει κάποια συμφωνία με κάποια ελληνική τράπεζα που θα εξυπηρετεί τις χρεώσεις που γίνονται στην ελλάδα. 

Επιμένεις,οκ.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
28 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε

Επιμένεις,οκ.

Εσύ είσαι αυτός που επιμένει εγώ σου λέω το δοκίμασα με 4 διαφορετικές γερμανικές τράπεζες και εσύ μου λες επειδή πέρασε με monese εντάξει (που εκτός απο το ότι ΔΕΝ ειναι τράπεζα δεν ξέρω και πως δουλεύει μπορεί δηλαδή πχ να χρεώσει την ελληνική κάρτα σου )

Το έψαξα λίγο παραπάνω η ΔΙΑΣ έχει ειδικό τομέα για παρόχους πληρωμών (που ειναι η monese)https://www.dias.com.gr/el/gia-parohous-upiresion-pliromon/pliromes-me-kartes/diasatm/

και συνεργάζεται και με την china union pay https://www.dias.com.gr/el/gia-parohous-upiresion-pliromon/pliromes-me-kartes/china-unionpay/

Επεξ/σία από Dr_Pepper
  • Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Dr_Pepper είπε

Εσύ είσαι αυτός που επιμένει εγώ σου λέω το δοκίμασε με 4 διαφορετικές γερμανικές τράπεζες και εσύ μου λες επειδή πέρασε με monese εντάξει (που εκτός απο το ότι ΔΕΝ ειναι τράπεζα δεν ξέρω και πως δουλεύει μπορεί δηλαδή πχ να χρέωση την ελληνική κάρτα σου )

Το έψαξα λίγο παραπάνω η ΔΙΑΣ έχει ειδικό τομέα για παρόχους πληρωμών (που ειναι η monese)https://www.dias.com.gr/el/gia-parohous-upiresion-pliromon/pliromes-me-kartes/diasatm/

και συνεργάζεται και με την china union pay https://www.dias.com.gr/el/gia-parohous-upiresion-pliromon/pliromes-me-kartes/china-unionpay/

Αυτο που έβαλες είναι για ΑΤΜ .

Οπως και να έχει σου έδειξα ότι δεν λεω ψέμματα.Εχω και απο   revolut αλλά ειναι απο 12-2020.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...