Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Λοιπόν στέλνω κάτι χρήματα απο τον κυρίως (γερμανικό) λογαριασμό μου σε έναν Β γερμανικό (άλλης τράπεζας ) όπου απο εκει πληρώνονται κάτι δόσεις που έχω για μια αγορά που έχω κάνει. 

Στέλνω και στην ελλάδα σε έναν λογαριασμό που έχω (eurobank). 

Ποτέ δεν έχω χρεωθεί χρήματα ούτε απο την τράπεζα που στέλνω ούτε στην τράπεζα παραλήπτη στην γερμανία... 

Όταν στέλνω στην eurobank τρώω 3.5 ευρώ καπέλο... δεν ειναι τίποτα οκ αλλά μερικές φορές ξεχνάω και στέλνω ακριβώς το ποσο που χρειάζομαι να πάει στην eurobank (πχ για να πληρώσω ΔΕΗ τηλεφωνεία κτλ) και μετά τρώω ξενέρα -3.5 ευρώ και πρέπει να ξαναστείλω και να φάω άλλα -3.5 ευρώ! 

Και αναρωτιέμαι αφού όλα γίνονται αυτόματα με υπολογιστές τι δουλειά έχει να χρεώνει 3.5 ευρώ η eurobank ;  Ότι μου κάνει την χάρη να κρατάει τα λεφτά μου; 

Το έχουν και άλλες τράπεζες στο ελλαδιστάν αυτό;  

• Like 10
  • Απαντ. 186
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 λεπτά πριν, Dr_Pepper είπε

Όλες... και μάλιστα, άλλες έχουν και πιο μεγάλη χρέωση (π.χ. Alpha = 4,5€). Να σου πω και το άλλο; Πληρωμή πιστωτικής ΕΝΤΟΣ της τράπεζας (δηλαδή, κάρτα Χ τράπεζας, από το ebanking της ΊΔΙΑΣ)... εκκαθάριση μετά από 2-3 εργάσιμες. 

:D 

Επεξ/σία από Haldol
  • Like 1
  • Sad 1
Δημοσ.

Βασικά δεν καταλαβαίνω γιατί αυτό το θέμα βρίσκεται στο hardware...ή μάλλον ξέρω!

Η τράπεζα προφανώς έχει πληρώσει και συντηρεί ένα σύστημα απο hardware(υπολογιστές), για να μπορείς εσύ να κάνεις την δουλειά σου μέσω αυτών, προφανώς όλα αυτά δε μπορεί να είναι τσάμπα...

Τώρα μην αρχίσουμε να μιλάμε για ηθικό και για νόμιμο γιατί υπάρχει άπειρη λίστα πραγμάτων προς αμφισβήτηση...

• Like 5
  • Confused 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 λεπτά πριν, nickol-us είπε

Βασικά δεν καταλαβαίνω γιατί αυτό το θέμα βρίσκεται στο hardware...ή μάλλον ξέρω!

Η τράπεζα προφανώς έχει πληρώσει και συντηρεί ένα σύστημα απο hardware(υπολογιστές), για να μπορείς εσύ να κάνεις την δουλειά σου μέσω αυτών, προφανώς όλα αυτά δε μπορεί να είναι τσάμπα...

Τώρα μην αρχίσουμε να μιλάμε για ηθικό και για νόμιμο γιατί υπάρχει άπειρη λίστα πραγμάτων προς αμφισβήτηση...

Όχι δεν ξέρεις ήταν καταλάθος για το μπλαμπλα πήγαινε :P @poulinos

8 λεπτά πριν, nickol-us είπε

δε μπορεί να είναι τσάμπα

η τράπεζα στην γερμανία πως μπορεί; :P

Επεξ/σία από Dr_Pepper
  • Like 3
Δημοσ.
40 λεπτά πριν, Dr_Pepper είπε

Λοιπόν στέλνω κάτι χρήματα απο τον κυρίως (γερμανικό) λογαριασμό μου σε έναν Β γερμανικό (άλλης τράπεζας ) όπου απο εκει πληρώνονται κάτι δόσεις που έχω για μια αγορά που έχω κάνει. 

Ποτέ δεν έχω χρεωθεί χρήματα ούτε απο την τράπεζα που στέλνω ούτε στην τράπεζα παραλήπτη στην γερμανία... 

Όταν στέλνω στην eurobank τρώω 3.5 ευρώ καπέλο... δεν ειναι τίποτα οκ αλλά μερικές φορές ξεχνάω και στέλνω ακριβώς το ποσο που χρειάζομαι να πάει στην eurobank (πχ για να πληρώσω ΔΕΗ τηλεφωνεία κτλ) και μετά τρώω ξενέρα -3.5 ευρώ και πρέπει να ξαναστείλω και να φάω άλλα -3.5 ευρώ! 

Και αναρωτιέμαι αφού όλα γίνονται αυτόματα με υπολογιστές τι δουλειά έχει να χρεώνει 3.5 ευρώ η eurobank ;  Ότι μου κάνει την χάρη να κρατάει τα λεφτά μου; 

πολλες τραπεζες στο εξωτερικο δεν παιρνουν εξοδα αλλα βαζουν valeur 1 h 2 ημερες....αλλου παιρνουν εξοδα

αν ειχες το χαρτι καταθεσης και το  χαρτι εξωφλησης των δοσεων θα σου ελεγα ακριβως , εσυ βλεπεις οτι δε παιρνει εξοδα αλλα η δοση μπορει να εξωφλειτε την αλλη μερα η τη παραπανω

Δημοσ.
43 λεπτά πριν, Dr_Pepper είπε

Δεν χρειάζεται να στελνεις χρηματα για να πληρώσεις δεη κλπ, πας στο στο αντίστοιχο σιτε καθε οργανισμού και πληρώνεις με την καρτα σου

• Like 1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, NikosKallithea είπε

Δεν χρειάζεται να στελνεις χρηματα για να πληρώσεις δεη κλπ, πας στο στο αντίστοιχο σιτε καθε οργανισμού και πληρώνεις με την καρτα σου

Η δεη δεν δέχεται κάρτες απο τράπεζες εξωτερικού + η γερμανική τράπεζα δεν έχει πεδίο για "ηλεκτρονικό κωδικό πληρωμής" για να κάνω κατάθεση απευθείας στην ΔΕΗ

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Dr_Pepper είπε

Η δεη δεν δέχεται κάρτες απο τράπεζες εξωτερικού + η γερμανική τράπεζα δεν έχει πεδίο για "ηλεκτρονικό κωδικό πληρωμής" για να κάνω κατάθεση απευθείας στην ΔΕΗ

οχι με e banking αλλα στι σιτε της ΔΕΗ  μπες στο ebill,gr και κανε λογαριασμο αν δεν εχεις για να εχεις και αρχειο ηλεκτρονικο των λογαριασμων

• Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Dr_Pepper είπε

Δεν μιλαω για γερμανικες καρτες αλλα για την χρεωστική σου που εχεις στον αντίστοιχο λογαριασμό σου απο την ελληνική τράπεζα, την eurobank, στην περίπτωσή σου 

Δημοσ.
50 λεπτά πριν, Dr_Pepper είπε

κανε τριγωνικη αποστολη, πχ μεσω revolut

• Like 1
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Dr_Pepper είπε

μια χαρά δέχεται. το έχω κάνει. 2 τελευταίοι λογαριασμοί πληρώθηκαν με γερμανική κάρτα.

Επισης και η vodafone έχει παρόμοιο θέμα με ανανέωση χρόνου αν χρησιμοποιείς ξένη κάρτα. Μίλησα με εξυπηρέτηση και πλεον μου τη δέχεται. Δοκιμάζω με μια Ισπανική και δε περνάει. Απορώ τι κάνανε. Μου ενεργοποιήσανε μόνο για Γερμανικές

• Like 1
Δημοσ.
15 λεπτά πριν, Bitbit είπε

μια χαρά δέχεται. το έχω κάνει. 2 τελευταίοι λογαριασμοί πληρώθηκαν με γερμανική κάρτα.

Μήπως όχι με την ΔΕΗ; γιατί εγώ το προσπάθησα αρκετές φορές με διαφορετικές τράπεζες μάλιστα και πρόσφατα αλλά οκ όχι μήνα μπορεί να το αλλάξανε τώρα τους τελευταίους 3,4 μήνες τι να πω. 

Δημοσ.
26 λεπτά πριν, Dr_Pepper είπε

η τράπεζα στην γερμανία πως μπορεί; :P

Από όσο ξέρω οι τράπεζες στη Γερμανία χρεώνουν έξοδα τήρησης και παρακολούθησης σε λογαριασμούς καταθέσεων, οι τράπεζες στην Ελλάδα πως μπορούν να μην έχουν τέτοιες χρεώσεις; :P

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

στην Ιταλία επίσης σου χρεώνουν  χρηματα για τηρηση λογαριασμου.

στην Ελλάδα υπάρχει επιλογή σε ορισμένες τράπεζες να πληρώνεις ένα ετήσιο πάγιο και να γλιτώνεις κάποια έξοδα συναλλαγής.

Επεξ/σία από The_Judas
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
20 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

Από όσο ξέρω οι τράπεζες στη Γερμανία χρεώνουν έξοδα τήρησης και παρακολούθησης σε λογαριασμούς καταθέσεων, οι τράπεζες στην Ελλάδα πως μπορούν να μην έχουν τέτοιες χρεώσεις; :P

Δεν έχουν όλες οι τράπεζες/τύποι λογαριασμών και μιλάμε για αστεία ποσά νομίζω ο λογαριασμός μου στην Santander έχει αλλά ειναι κάτι cent μια στο τόσο μονοψήφιος αριθμός cent όχι 3.5 ευρώ ΑΝΑ transaction.

Αυτός στην N26 δεν έχει τίποτα και μάλιστα "Τραβάω" τζάμπα απο όλες τις τράπεζες σε όλο τον πλανήτη και ετκός ΕΕ δοκιμασμένα στην Ελλάδα όμως μου ζητάει το ATM προμήθεια! 

Επεξ/σία από Dr_Pepper

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...