Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ποσό που διαθέτουμε: 500-550 ευρώ 

Χρήση υπολογιστή: remote work outside working hours, youtube, social media etc.

Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε οθόνη? Όχι, υπάρχει οθόνη. 

Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε και πληκτρολόγιο,ηχεία,ποντίκι? Όχι.

Αν τα κομμάτια που θέλουμε να αγοράσουμε θέλουμε να είναι απο ένα κατάστημα ή επιθυμούμε την αγορά απο διαφορετικά καταστήματα? Αγορά από Skroutz βάσει χαμηλότερης τιμής.

Αν επιθυμούμε να συναρμολογηθεί το σύστημα στο κατάστημα(στην περίπτωση που δεν γνωρίζουμε πως να το συναρμολογήσουμε) ή το σύστημα θα στηθεί απο τον ενδιαφερόμενο? Θα στηθεί από εμένα.

Αν επιθυμούμε λειτουργικό σύστημα και πιο. Windows 10 Pro, αγορά 5-10 ευρώ από κλειδάδικο.

Θα στήσω ένα μηχάνημα για φίλο μου που θέλει ένα PC για casual χρήση (social media, facebook κτλ), καθώς και να μπαίνει remotely στο PC του γραφείου για να βλέπει emails κτλ τα βράδια και το Σαββατοκύριακο.

Οθόνη και λοιπά περιφερειακά έχει ήδη και η συναρμολόγηση θα γίνει από εμένα.

Τα κομμάτια θα αγοραστούν από Skroutz με βάση διαθεσιμότητα και τιμή.

Αυτά που έχω επιλέξει με μία γρήγορη μελέτη είναι τα παρακάτω:

CPU: AMD 5600G (163 ευρώ)

MB: MSI B450-A Pro Max (68 ευρώ)

RAM: Gskill 16GB (2x8), F4-3200C16D-16GVKB (60 ευρώ)

PSU: Bequiet Powe 9 500W Bronze (42 ευρώ)

Case: Aerocool Aero One Frost (68 ευρώ)

M2: Samsung 980 500 GB (52 ευρώ)

HDD: Seagate Barracuda 2TB (46 ευρώ)

Σύνολο: 499 ευρώ θεωρώντας την χαμηλότερη τιμή Skroutz 

Το σετ CPU-MB το έχω ξαναχρησιμοποιήσει σε άλλο build και δεν έχω πρόβλημα, ωστόσο, άμα υπάρχει κάτι καλύτερο σε Intel, είμαι ανοικτός.

Την RAM δεν την έχω χρησιμοποιήσει ξανά, αλλά φαίνεται αξιόπιστη με βάση τα reviews, ενώ τα specs είναι αρκετά για τη χρήση (3200ΜΗz, CL16).

Κουτί επέλεξα ένα όμορφο mesh κουτί με ανεμιστήρες. Είναι ανοικτός σε πιο vfm ή πιο δουλεμένες προτάσεις.

PSU επίσης επέλεξα ένα επώνυμο Bronze 500άρι χωρίς να ξέρω αν υπάρχουν καλύτερα σ'αυτή τη τιμή.

Υπάρχει κάτι που πρέπει να αλλάξω και να ξανασκεφτώ ή να προχωρήσουμε στις παραγγελίες;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Γενικά έχεις κάνει καλές επιλογές,  είναι αρκετά παραπάνω από αρκετό για την χρήση που θες.

Για τροφοδοτικά θα κοιτούσα ένα από τα παρακάτω,  λογικά είναι σε προσφορά οπότε ίσως χρειαστεί να κινηθείς άμεσα. Το cx νομίζω είναι κορυφαίο στη τιμή του, τα watt αρκετά να σηκώσουν και μια μικρή κάρτα αν χρειαστεί

https://www.skroutz.gr/comparelists/30?compare=19745850%2C30841768

Το κουτί επίσης δε μου αρέσει, καθαρά θέμα γούστου. Ρίξε μια ματιά στα παρακάτω,  το ένα το έχει ο @Τέρης Α.

οπότε μπορείς να ρωτήσεις για πληροφορίες. Γενικά θα σου πω ότι χωρίς κάρτα γραφικών, δεν παίζει τόσο μεγάλο ρόλο το airflow, είναι από τις περιπτώσεις που ένα stronghold κάθεται μια χαρά στο 50αρι
https://www.skroutz.gr/comparelists/28?compare=25191435%2C35342223

https://www.skroutz.gr/s/27473478/SilentiumPC-Ventum-VT4V-TG-Midi-Tower-Κουτί-Υπολογιστή-με-Πλαϊνό-Παράθυρο-Μαύρο.html

https://www.skroutz.gr/s/21751887/Kolink-Stronghold-Midi-Tower-Κουτί-Υπολογιστή-με-Πλαϊνό-Παράθυρο-Μαύρο.html?from=catspan

Επεξ/σία από nickol-us
  • Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.

Το τροφοδοτικό το άλλαξα ήδη.

Για τα κουτιά, θα του τα δείξω και θα παραγγείλουμε όποιο του αρέσει.

Για το σετ CPU/MB/RAM, υπάρχει κάτι άλλο σ'αυτό το εύρος ή το κλείνω μ'αυτά που έχω επιλέξει;

Δημοσ.

Οχι είσαι αρκετά καλά και vfm.

Μνήμες για λίγα ευρώ μπορείς να δεις και τις aegis(πάλι στα 3200/c16).

Μητρική είναι η πιο σοβαρή και φτηνή atx που έχει flash button, μιας και θα χρειαστείς bios update, μην κοιτάξεις κάτι άλλο

O 5600g σε αυτά τα λεφτά είναι κλεψιά σχεδόν, μπορεί να παίξει και κάμποσα παιχνίδια με τα ενσωματωμένα του.

Η μοναδική εναλλακτική, δεν ξέρω όμως αν έχει νόημα, να δεις τον i3-12100 μαζί με μια οικονομική b660m, θα χάσεις αριθμό πυρήνων αλλά με μεγαλύτερη δύναμη ανα πυρήνα,θα έχεις λίγο πιο αδύναμα γραφικά που δε σε αφορούν άμεσα στη χρήση που θα κάνεις και θα κερδίσεις το pcie 4 που και αυτό μάλλον αδιάφορο σου είναι.

Καλύτερα μείνε σε αυτά που έχεις διαλέξει

• Like 3

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...