Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σας

Μετά από καιρό υπομονής ήρθε τελικά η ώρα να μπω στην διαδικασία έρευνας-αγοράς νέου υπολογιστή.

Να διευκρινίσω ότι η αγορά θα ήθελα να γίνει μέσω Πλαισίου λόγω άτοκων δόσεων μέσω του προγράμματος μήνα μήνα...(ξέρω ότι ίσως στην αγορά ίσως είναι λίγο ποιο οικονομικά αλλά δεν γίνεται στην παρούσα χρονική στιγμή αλλιώς.Η χρήση είναι για όλη την οικογένεια αλλά ποιο πολύ για τον πιτσιρικά μου (14) (Games:Fortnite, GTA, κτλ.)

Μια έτοιμη επιλογή που είπα να πάω είναι αυτό

Turbo-X Nemesis N5650 + Zone Alarm Desktop (AMD Ryzen 5 5600X/16 GB/250 GB/RTX 3060 12 GB) | Plaisio

το οποίο όμως είναι πολύ τσιμπημένο για τα δεδομένα μου γιατί θα χρειαστώ και οθόνη και πληκτρολόγιο Mouse κτλ οπότε είπα να κάνω ένα Build to Order μέσω Πλαισίου με τα παρακάτω υλικά για τα οποία θα ήθελα την άποψη σας και να μου πείτε εάν υπάρχει συμβατότητα μεταξύ τους. (έχω επιλέξει υλικά σε προφορά)

Asus Motherboard B550M TUF GAMING PLUS WIFI II (B550/AM4/DDR4) 179.90

Asus Motherboard B550M TUF GAMING PLUS WIFI II (B550/AM4/DDR4) | Plaisio

AMD CPU Ryzen 5 5600G (AM4/3.9 GHz/19 MB) 169,90

AMD CPU Ryzen 5 5600G (AM4/3.9 GHz/19 MB) | Plaisio

Corsair Desktop RAM VENGEANCE RGB PRO SL 32GB Kit 3600M 149.90

Corsair Desktop RAM VENGEANCE RGB PRO SL 32GB Kit 3600MHz DDR4 | Plaisio

Asus PSU TUF Gaming Bronze 750B 89,90

Asus PSU TUF Gaming Bronze 750B | Plaisio

Corsair SSD MP510 NVMe 480GB 79,90

Corsair SSD MP510 NVMe 480GB | Plaisio

WD Blue Desktop HDD 2TB 64,90

WD Blue Desktop HDD 2TB | Plaisio

Corsair CPU Cooler Hydro H60 High Performance 2018 89,90

Corsair CPU Cooler Hydro H60 High Performance 2018 | Plaisio

Κουτί θα πάρω ένα Case Turbo-X Nemesis Full Tower 135,00

Σύνολο έως εδώ: 959,30

Και τέλος μένει εάν θα βάλω κάρτα γραφικών την οποία ίσως αφήσω στο μέλλον όταν πέσουν οι τιμές  ή θα βάλω κάτι Vfm για την οποία βρήκα σε προσφορά αυτήν:

Sapphire VGA Radeon RX 6600 Pulse 8 GB 379,00

Sapphire VGA Radeon RX 6600 Pulse 8 GB | Plaisio

Σύνολο με την παραπάνω κάρτα γραφικών: 1338,90

Για οθόνη έλεγα αυτή:

Dell Monitor 24.5" Alienware AW2521HFLA 259,00

Dell Monitor 24.5" Alienware AW2521HFLA | Plaisio

Πληκρολόγιο-Mouse:

Corsair Gaming Bundle 4-In-1 89,00

Corsair Gaming Bundle 4-In-1 | Plaisio

Γενικό Συνολο: 1686,30

Windows 11 υπάρχει λύση να βάλω μέσω διαδικτύου;

Θα παρακαλούσα για τις απόψεις και συγνώμη για τυχόν λάθη που έχω κάνει στο Build.

Ευχαριστώ

Δημοσ.

Πάρε ένα καλάθι να δεις

Παρόμοια πρόταση με το παρακάτω

Κομμάτια:

4000d airflow/tx-550gold/12400f/b660 prime ma-d4/ lpx 16gb (3200/cl16)/ sn570 500gb (ή samsung 980)/ Rx 6600

Το λοιπόν...

ΜΗΝ δώσεις 135€ για κουτί turbo x. Στα 130 παίρνεις επώνυμη κουτάρα...

ΜΗΝ δώσεις 90€ για υδρόψυξη μονού ψυγείου... Βάλε μια pure rock slim 2 στα 25 ή κάτι παρεμφαιρεί. Αν πας σε υδρόψυξη τότε ας είναι minimum 240mm

32gb μνήμης δεν έχουν κανένα λόγο ύπαρξης σε σημερινό σύστημα. Πάρε μητρική με 4 διαθέσιμα σλοτ και αν ποτέ χρειαστείς συμπλήρωσε ραμ. Αν νομίζεις οτι σε παίρνει οικονομικά και δε θέλεις να ασχοληθείς στο μέλλον τότε πάσο...

Windows κατεβάζεις επίσημα από τη microsoft, φτιάχνεις bootable μέσω και κάνεις εγκατάσταση. Ενεργοποίηση - κλειδί βρίσκεις σχεδόν παντού, σε πολύ χαμηλές τιμές, ίσως και με 2 ευρώ

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, nickol-us είπε

Πάρε ένα καλάθι να δεις

Παρόμοια πρόταση με το παρακάτω

Κομμάτια:

4000d airflow/tx-550gold/12400f/b660 prime ma-d4/ lpx 16gb (3200/cl16)/ sn570 500gb (ή samsung 980)/ Rx 6600

Το λοιπόν...

ΜΗΝ δώσεις 135€ για κουτί turbo x. Στα 130 παίρνεις επώνυμη κουτάρα...

ΜΗΝ δώσεις 90€ για υδρόψυξη μονού ψυγείου... Βάλε μια pure rock slim 2 στα 25 ή κάτι παρεμφαιρεί. Αν πας σε υδρόψυξη τότε ας είναι minimum 240mm

32gb μνήμης δεν έχουν κανένα λόγο ύπαρξης σε σημερινό σύστημα. Πάρε μητρική με 4 διαθέσιμα σλοτ και αν ποτέ χρειαστείς συμπλήρωσε ραμ. Αν νομίζεις οτι σε παίρνει οικονομικά και δε θέλεις να ασχοληθείς στο μέλλον τότε πάσο...

Windows κατεβάζεις επίσημα από τη microsoft, φτιάχνεις bootable μέσω και κάνεις εγκατάσταση. Ενεργοποίηση - κλειδί βρίσκεις σχεδόν παντού, σε πολύ χαμηλές τιμές, ίσως και με 2 ευρώ

Σε ευχαριστώ για την άμεση απάντηση, να κάνω μερικές ερωτήσεις:

Ο Intel CPU Core i5 12400F (1700/2.5 GHz/18 MB) 179,90 € Ε΄είναι ανώτερος από τον AMD που έβαλα εγώ (AMD CPU Ryzen 5 5600G (AM4/3.9 GHz/19 MB)) 169,90;

Η Motherboard (Asus Motherboard B660 Prime M-A D4 (B660/1700/DDR4) που είναι και σημαντικό για μελλοντικές αναβαθμίσεις έχει wifi BT και γενικά έχει βιωσιμότητα στον χρόνο?

Αυτό το κουτί πως το βλέπεις? https://www.plaisio.gr/anavathmisi-diktia/anavathmisi-pc/koutia-desktop/corsair-case-4000d-midi-tower_3536823

Κάρτα μνήμης 16GB στα 3600 μπορώ να βάλω σε αυτή την μητρική;

Για να βάλω και ένα HD 2TB ποιον προτείνεις;

Για ψύξη λές αυτήν : https://www.plaisio.gr/anavathmisi-diktia/anavathmisi-pc/anemistirakia-psiktres/be-quiet-cpu-cooler-pure-rock-slim-2_3112330?gclid=EAIaIQobChMIrqq8iKWe-QIVxbvVCh3qjQfvEAAYAiAAEgI9PfD_BwE και εάν πάω σε υδρόψυξη ποια προτείνεις; (πάντα από πλάισιο)

Η κάρτα γραφικών είναι μονόδρομος οικονομικά η 6600

Η οθόνη που ανέφερα αξίζει;

Επεξ/σία από axilleaslarisa
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, axilleaslarisa είπε

Ο Intel CPU Core i5 12400F (1700/2.5 GHz/18 MB) 179,90 € Ε΄είναι ανώτερος από τον AMD που έβαλα εγώ (AMD CPU Ryzen 5 5600G (AM4/3.9 GHz/19 MB)) 169,90;

Ειδικά σε σενάρια gaming αρκετά ανώτερος

Για το παρόν σύστημα ναι είναι αρκετό, αν έχεις βλέψεις να βάλεις κάποια πολύ ενεργοβόρα κάρτα στο μέλλον μπορείς να προτιμήσεις το tuf. Το tx είναι πολύ δυνατό και gold που σημαίνει μεγαλύτερη  εξοικονόμηση ενέργειας, πολύ σημαντικό στις μέρες μας

Η Motherboard (Asus Motherboard B660 Prime M-A D4 (B660/1700/DDR4) που είναι και σημαντικό για μελλοντικές αναβαθμίσεις έχει wifi BT και γενικά έχει βιωσιμότητα στον χρόνο?

Βιωσιμότητα στο χρόνο δεν έχει σχεδόν τίποτα αυτές τις μέρες. Το 1700 socket θεωρητικά είναι το μόνο που θα πάρει αναβάθμιση ακόμα μια γενιά μιας και το am4 φαίνεται οτι δε θα δώσει άλλα cpu. Δυστυχώς δεν πρόσεξα οτι θες wifi/bluetooth, σε 1700 στο Πλαίσιο αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κάτι σε λογική τιμή, ίσως είναι λόγος να προτιμήσεις τον 5600g

Corsair είναι, τα χαρακτηριστικά του είναι μια χαρά ωστόσο προτιμούμε κουτιά με σίτα μπρoστά για μέγιστο airflow και χαμηλές θερμοκρασίες. Στα λεφτά του, σύμφωνα με τις επιλογές που δίνει το πλαίδιο αρκετά τίμιο θα έλεγα

Κάρτα μνήμης 16GB στα 3600 μπορώ να βάλω σε αυτή την μητρική;

Ναι μπορείς αλλά το sweet spot είναι τα 3200/c16, τα παραπανήσια λεφτά που πληρώνεις συνήθως, δεν τα παίρνεις πίσω σε επιδόσεις.

Για δίσκο έχω μαύρη νύχτα στα βουνά οπότε δε μιλάω...

Για το cooler, είναι αυτό που σου πρότεινα...Η μόνη υδρόψυξη που ίσως δικαιολογεί τα λεφτά σύμφωνα με τα διαθέσιμα του Πλαίσιο (απο το builder) Be quiet poor loop 280 αλλά δεν χρειάζεται σε αυτά τα cpu

Τα μόνιτορ επίσης δεν είναι το φόρτε μου, σα χαρακτηριστικά φαίνεται καλό μόνιτορ, περίμενε κι άλλες απαντήσεις καθώς νομίζω υπάρχουν insomniacs που το έχουν αγοράσει

Επεξ/σία από nickol-us
Δημοσ.
43 λεπτά πριν, nickol-us είπε

Ειδικά σε σενάρια gaming αρκετά ανώτερος

κατανοητό ...

43 λεπτά πριν, nickol-us είπε

Για το παρόν σύστημα ναι είναι αρκετό, αν έχεις βλέψεις να βάλεις κάποια πολύ ενεργοβόρα κάρτα στο μέλλον μπορείς να προτιμήσεις το tuf. Το tx είναι πολύ δυνατό και gold που σημαίνει μεγαλύτερη  εξοικονόμηση ενέργειας, πολύ σημαντικό στις μέρες μας

ωραία και για το τροφοδοτικό το κατάλαβα

44 λεπτά πριν, nickol-us είπε

Βιωσιμότητα στο χρόνο δεν έχει σχεδόν τίποτα αυτές τις μέρες. Το 1700 socket θεωρητικά είναι το μόνο που θα πάρει αναβάθμιση ακόμα μια γενιά μιας και το am4 φαίνεται οτι δε θα δώσει άλλα cpu. Δυστυχώς δεν πρόσεξα οτι θες wifi/bluetooth, σε 1700 στο Πλαίσιο αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κάτι σε λογική τιμή, ίσως είναι λόγος να προτιμήσεις τον 5600g

εδώ είναι το θέμα που θα με δυσκολέψει...και θέλει ανάλυση....

45 λεπτά πριν, nickol-us είπε

Corsair είναι, τα χαρακτηριστικά του είναι μια χαρά ωστόσο προτιμούμε κουτιά με σίτα μπρoστά για μέγιστο airflow και χαμηλές θερμοκρασίες. Στα λεφτά του, σύμφωνα με τις επιλογές που δίνει το πλαίδιο αρκετά τίμιο θα έλεγα

μάλλον εκει θα καταλήξω

45 λεπτά πριν, nickol-us είπε

Ναι μπορείς αλλά το sweet spot είναι τα 3200/c16, τα παραπανήσια λεφτά που πληρώνεις συνήθως, δεν τα παίρνεις πίσω σε επιδόσεις.

και εδώ θα πάω στην πρότασή σου

46 λεπτά πριν, nickol-us είπε

Για δίσκο έχω μαύρη νύχτα στα βουνά οπότε δε μιλάω...

δίσκο θα πάω σε WD

46 λεπτά πριν, nickol-us είπε

Για το cooler, είναι αυτό που σου πρότεινα...Η μόνη υδρόψυξη που ίσως δικαιολογεί τα λεφτά σύμφωνα με τα διαθέσιμα του Πλαίσιο (απο το builder) Be quiet poor loop 280 αλλά δεν χρειάζεται σε αυτά τα cpu

οπότε δεν χρειάζεται λες;

48 λεπτά πριν, nickol-us είπε

Τα μόνιτορ επίσης δεν είναι το φόρτε μου, σα χαρακτηριστικά φαίνεται καλό μόνιτορ, περίμενε κι άλλες απαντήσεις καθώς νομίζω υπάρχουν insomniacs που το έχουν αγοράσει

θα παρακαλούσα κάποιον έμπειρο σε monitor να μου πει την άποψη του την οθόνη που πρότεινα την οποία βλέπω αρκετά vfm ή αν υπάρχει κάτι άλλο σε ποιο οικονομικό monitor ώστε να ρίξω το κόστος

Δημοσ.

Καλό είναι να μπει μια after market ψύκτρα, σε σχέση με την στοκ θα πας 10-15 βαθμούς κάτω, απλά σε τέτοιου είδους επεξεργαστές που έχουν σχετικά χαμηλές καταναλώσεις, δεν αξίζει να βάλεις τόσο ακριβές και μεγάλες ψύκτρες. Η pure rock στα 25 προτείνεται ανεπιφύλακτα

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, nickol-us είπε

Καλό είναι να μπει μια after market ψύκτρα, σε σχέση με την στοκ θα πας 10-15 βαθμούς κάτω, απλά σε τέτοιου είδους επεξεργαστές που έχουν σχετικά χαμηλές καταναλώσεις, δεν αξίζει να βάλεις τόσο ακριβές και μεγάλες ψύκτρες. Η pure rock στα 25 προτείνεται ανεπιφύλακτα

στοκ εννοείς την Pure rock΄?

Δημοσ.

Restecp για το Desctop 

21 λεπτά πριν, axilleaslarisa είπε

όχι στοκ είναι αυτή που είναι στο κουτί με την APU, δεν είναι κακή και τόσο και γω τον 5600g έχω στο 2ο pc χωρίς extra GPU.
Αφού όμως θα βάλεις μια extra GPU γιατί να μην δεις τον 5600x που θα είναι κατά κάτι της καλύτερος και με pci-e gen 4.0;
mobo + GPU Θα είναι pci-e gen4 αλλά αν δεν είναι και η CPU τότε όλα θα παίζουν ένα σκαλί πιο κάτω, βέβαια ίσως να μην έχει διαφορά με την GPU που θα μπει τώρα, αλλά θα έχει σε GPU που θα μπει στο μέλλον

Δημοσ.
23 λεπτά πριν, axilleaslarisa είπε

Στοκ λέμε την ψύκτρα που συνοδεύει τον επεξεργαστή από την εταιρία όταν αγοραστεί σε συσκευασία box.  Η pure rock ειναι after market

Δημοσ.
14 λεπτά πριν, comfuzio είπε

Restecp για το Desctop 

το λες ειρωνικά ή όχι ...χεχεχε

16 λεπτά πριν, comfuzio είπε

όχι στοκ είναι αυτή που είναι στο κουτί με την APU, δεν είναι κακή και τόσο και γω τον 5600g έχω στο 2ο pc χωρίς extra GPU.
Αφού όμως θα βάλεις μια extra GPU γιατί να μην δεις τον 5600x που θα είναι κατά κάτι της καλύτερος και με pci-e gen 4.0;
mobo + GPU Θα είναι pci-e gen4 αλλά αν δεν είναι και η CPU τότε όλα θα παίζουν ένα σκαλί πιο κάτω, βέβαια ίσως να μην έχει διαφορά με την GPU που θα μπει τώρα, αλλά θα έχει σε GPU που θα μπει στο μέλλον

μήπως να μην πάω σε gpu τώρα και πάω σε καλύτερο επεξεργαστή και μητρική για τυχόν ποιο καλή gpu στο μέλλον όταν πέσουν λίγο;

7 λεπτά πριν, nickol-us είπε

Στοκ λέμε την ψύκτρα που συνοδεύει τον επεξεργαστή από την εταιρία όταν αγοραστεί σε συσκευασία box.  Η pure rock ειναι after market

5600x  έχει stock;

Δημοσ.
Μόλις τώρα, axilleaslarisa είπε

το λες ειρωνικά ή όχι ...χεχεχε

καθόλου! αγαπάω Ali G και την έκφραση restecp! και το Respek που έχει κάνει χαχα
Μια χαρά είναι το build που σου είπε ο nickol-us απλά εγώ στέκομαι λίγο στον 5600g μιας που τον έχω εδώ, δυνατό chip αλλά όπως είπα και πιο πάνω αφού θα πάρεις και extra gpu νομίζω θα πάει λιιιιίγο χαμένο. Για μένα νομίζω ο 5600x είναι πιο καλή επιλογή για τον συνδιασμό που έχεις βάλει, ειδικά αν μπει και κάποιος nvme gen 4.0 

Δημοσ.
13 λεπτά πριν, comfuzio είπε

Μια χαρά είναι το build που σου είπε ο nickol-us

κάτσε το παλικάρι μου είπε για i5 εγώ πρώτα είπα για 5600g

14 λεπτά πριν, comfuzio είπε

αφού θα πάρεις και extra gpu

εδώ

Για μένα νομίζω ο 5600x είναι πιο καλή επιλογή για τον συνδιασμό που έχεις βάλει, ειδικά αν μπει και κάποιος nvme gen 4.0 

είναι το θέμα μήπως δεν πάρω και πάω για ένα cpu καλύτερο με ενσωματωμένα γραφικά και μελλοντική αγορά καλύτερης κάρτας από την 6600;

Για μένα νομίζω ο 5600x είναι πιο καλή επιλογή για τον συνδιασμό που έχεις βάλει, ειδικά αν μπει και κάποιος nvme gen 4.0 

εκεί πρέπει να δω το κόστος ενός nvme gen 4.0

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Προς ενημέρωση της κοινότητας τελικά κατέληξα στο παρακάτω Build στο οποίο μένει αν προσθέσω μόνο μνήμες άμεσα και μελλοντικά gpu σε κάποια τυχόν προσφορά (άλλωστε το σύστημα δεν θα παίζει απαιτητικό gaming για την ώρα)

Corsair Airflow TG iCUE 220T RGB Midi Tower

Corsair PSU TX Series 550 W 80+ Gold Version 2021

AMD CPU Ryzen 7 5700G (AM4/3.8 GHz/20 MB)

Asus Motherboard B550M TUF GAMING PLUS WIFI II (B550/AM4/DDR4)

Samsung SSD 980 NVMe M.2 500GB

WD Blue Desktop HDD 2TB

Corsair Gaming Bundle 4-In-1

Dell Alienware AW2521HFLA IPS Gaming Monitor 24.5" FHD 1920x1080 240Hz με χρόνο απόκρισης 1ms GTG

Γενικό Κόστος: 1.030 €

Επεξ/σία από axilleaslarisa
Δημοσ.

Μιας που πας για τον 5700G που είναι PCI-E Gen 3 και όχι 4 ίσως θα μπορούσες να δεις πιο οικονομικές μητρικές με Β450 εκτός και αν έχεις σκοπό πιο μετά να πας σε CPU/GPU/NVMe Gen 4.0

Όπως και να'χει καλορίζικο! 

Δημοσ.

Αν δεν το έστειλες ακόμη, άλλαξε τον 5700g με τον 5600 και βάλε μία 6600 radeon. Επίσης βάλε 1 tb nvme και βγάλε τελειώς τον κλασσικό σκληρό, παίρνεις έναν external αν χρειαστείς όγκο αργότερα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...