Tlykog Δημοσ. 29 Ιουλίου 2022 Share Δημοσ. 29 Ιουλίου 2022 9 λεπτά πριν, BlurayMoviesGreece είπε Νεα γενια και νεα πλατφορμα σε χαμηλη τιμη ειναι σαν να περιμενεις να μη πληρωσεις ξαπλωστρα στη Μυκονο. Απο κατι φιμες/μετατροπες απο γιεν σε δολαρια που ειχα δει στο παρελθον μη περιμενεις να δεις 7600x κατω απο 400ε και οι μητρικες περιπου σε μεσαια x570. Δεν υποτίθεται ότι η AMD είναι «η καλή εταιρεία, του λαού, που νοιάζεται την τσέπη μας» και η Intel «η κακή, ακριβή εταιρεία, που μας κοροϊδεύει και μας παίρνει τα λεφτά»; Πως κατέληξε, τελικά η Intel να είναι πιο vfm, αυτή την εποχή, και να θεωρούμε και φυσιολογικό ότι θα παίρνουμε 6πυρηνο στα 400€;🤔 4 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
BlurayMoviesGreece Δημοσ. 29 Ιουλίου 2022 Share Δημοσ. 29 Ιουλίου 2022 (επεξεργασμένο) 14 λεπτά πριν, Tlykog είπε Δεν υποτίθεται ότι η AMD είναι «η καλή εταιρεία, του λαού, που νοιάζεται την τσέπη μας» και η Intel «η κακή, ακριβή εταιρεία, που μας κοροϊδεύει και μας παίρνει τα λεφτά»; Πως κατέληξε, τελικά η Intel να είναι πιο vfm, αυτή την εποχή, και να θεωρούμε και φυσιολογικό ότι θα παίρνουμε 6πυρηνο στα 400€;🤔 Ετσι ειναι, οταν η Intel εβγαζε τους i7 στα 400ε μας ελεγαν οτι πρεπει να δωσει 400ε για να παρεις ενα καλο cpu ενω η AMD εχει και οικονομικα μοντελα. Oταν η AMD βγαζει Ryzen 5 5600x 7600x (αντιστοιχους i5) στα 400ε η συζητηση παει στη πλατφορμα,στη καταναλωση, στις φθηνες μητρικες και την πανσεληνο που εχει αποψε και ειναι ωραια. Επισης μας ελεγαν οτι εχει μεγαλη γκαμα προιοντων για ολες τις τσεπες αλλα ξαφνικα ειδαν μονο 5600x 5800x 5900x 5950x(οπως θα γινει και με 7000) και τα οικονομικα μοντελα θυμηθηκαν να τα βγαλουν 2 χρονια μετα μαζι με κατι 4000 που ειχαν μεινει στο καλαθι με τα απλυτα. Κατσε να δεις τι θα γινει μολις ανακοινωθουν τα TDP για τους Ryzen 7000 εκει θα πεσει το μεγαλυτερο γελιο. Θα μπαινουν και θα σβηνουν παλια σχολια που εκαναν για σομπες,ΔΕΗ,γεννητριες,πυρηνικους αντιδραστηρες κτλ για τους 12th gen που τελικα αποδειχτηκαν πιο efficient σχεδον σε ολα εκτος απο το Cinebench. Επεξ/σία 29 Ιουλίου 2022 από BlurayMoviesGreece 5 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
evark Δημοσ. 29 Ιουλίου 2022 Share Δημοσ. 29 Ιουλίου 2022 Κανείς δεν δουλεύει τσάμπα, και οι δυό κοιτάνε να αξιοποιήσουν το προιόν που έχουν στα χέρια τους με σκοπό να μεγιστοποιήσουν τα κέρδη τους. Δεν ξεχνάμε τι σανό όμως μας πούλαγε η Intel η οποία έβγαζε κάθε επόμενη γενιά, από την 4η και μετά (όταν έπαιζε μπάλα μόνη της), βελτιώνοντας το ελάχιστο μόνο και μόνο για να λέει ότι κάτι έγινε.... ούτε όταν πούλαγε επίτηδες λοβοτομημένους επεξεργαστές για να τους τιμολογήσει σε άλλα tiers. Τις πρακτικές της κατηγορήσαμε..... Φυσικά ούτε η AMD είναι "εκκλησία".... κοιτάει να εκμεταλλευτεί την παραγωγική της δυνατότητα, που είναι περιορισμένη, φτιάχνοντας τσιπ που θα έχουν το μέγιστο κέρδος, τουλάχιστον όμως βλέπουμε κάτι να κινείται από γενιά σε γενιά... 4 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Stefanos683 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2022 Share Δημοσ. 29 Ιουλίου 2022 μολις μπρελοκοποιηθουν γερα ενημερωστε μ να παω να παρω πεντε εξι θελω να εχουν κ ενσωμστωμενα γραφικα ισα με μια 6500 χτ, αντε 6400 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
dalain Δημοσ. 29 Ιουλίου 2022 Share Δημοσ. 29 Ιουλίου 2022 Κατα λάθος εχυσα το πρωί τον καφέ ρε μάστορα.....και τον ειχα πετυχει .... Αντε σοβαρευτείτε οι εταιρείες πχια..... 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
LucanValerius Δημοσ. 29 Ιουλίου 2022 Share Δημοσ. 29 Ιουλίου 2022 (επεξεργασμένο) ΚΑΤΑΛΑΘΟΣ! Χιχιχιχι, oopsie daisies! Επεξ/σία 29 Ιουλίου 2022 από LucanValerius Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kinitos Δημοσ. 29 Ιουλίου 2022 Share Δημοσ. 29 Ιουλίου 2022 Γιατι δεν το διαρρέουν επισημα και λενε παντα κατα λαθος (γενικά οχι η amd)? 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Hiroshima79 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2022 Share Δημοσ. 29 Ιουλίου 2022 (επεξεργασμένο) Κατά λάθος 😂 Επεξ/σία 29 Ιουλίου 2022 από Hiroshima79 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Plebas86 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2022 Share Δημοσ. 30 Ιουλίου 2022 10 ώρες πριν, john_dr είπε Καλά αυτές οι διαρροές δεν βγαίνουν κατά λάθος. Πάντως η αναφορά σε 7700Κ αντί για 7800Κ ίσως να σημαίνει φτηνότερο 8πύρηνο. Μπορεί πάλι ο 7800Κ να είναι με 3D cache και να ακολουθήσει αργότερα, να μην βγει δηλαδή μοντέλο 7800Κ χωρίς εξτρά cache. Εσυ intel ονειρευεσαι και λες για κ? 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Tlykog Δημοσ. 30 Ιουλίου 2022 Share Δημοσ. 30 Ιουλίου 2022 (επεξεργασμένο) 15 ώρες πριν, BlurayMoviesGreece είπε Ετσι ειναι, οταν η Intel εβγαζε τους i7 στα 400ε μας ελεγαν οτι πρεπει να δωσει 400ε για να παρεις ενα καλο cpu ενω η AMD εχει και οικονομικα μοντελα. Oταν η AMD βγαζει Ryzen 5 5600x 7600x (αντιστοιχους i5) στα 400ε η συζητηση παει στη πλατφορμα,στη καταναλωση, στις φθηνες μητρικες και την πανσεληνο που εχει αποψε και ειναι ωραια. Επισης μας ελεγαν οτι εχει μεγαλη γκαμα προιοντων για ολες τις τσεπες αλλα ξαφνικα ειδαν μονο 5600x 5800x 5900x 5950x(οπως θα γινει και με 7000) και τα οικονομικα μοντελα θυμηθηκαν να τα βγαλουν 2 χρονια μετα μαζι με κατι 4000 που ειχαν μεινει στο καλαθι με τα απλυτα. Κατσε να δεις τι θα γινει μολις ανακοινωθουν τα TDP για τους Ryzen 7000 εκει θα πεσει το μεγαλυτερο γελιο. Θα μπαινουν και θα σβηνουν παλια σχολια που εκαναν για σομπες,ΔΕΗ,γεννητριες,πυρηνικους αντιδραστηρες κτλ για τους 12th gen που τελικα αποδειχτηκαν πιο efficient σχεδον σε ολα εκτος απο το Cinebench. Δεν είναι θέμα εταιρείας. Είναι θέμα θέσης. Είτε AMD, είτε Intel, οποία είναι πρώτη, καβαλάει καλάμι και ανεβάζει τιμές. Απλα η AMD ήταν περισσότερα χρόνια δεύτερη και στα μάτια πολλών φάνηκε ως «η καλή εταιρεία», γιατί ως δεύτερη, είχε χαμηλότερες τιμές και προσπαθούσε να κρατήσει τους πελάτες της κρατώντας το ίδιο socket. Οι επιλογές της ήταν καθαρά για να επιβιώσει η ίδια και όχι για το καλό των καταναλωτών. Από την άλλη η Intel το εκμεταλλεύονταν και αλώνιζε κανονικότατα… Το τραγικό είναι ότι σχεδόν όλοι, η συντριπτική πλειοψηφία των επεξεργαστών PCs, ανήκει σε 2 μόνο εταιρείες και αντί να ανησυχούμε, βλέπουμε ανθρώπους να τις υπερασπίζονται λες και είναι του πατέρα τους. Επεξ/σία 30 Ιουλίου 2022 από Tlykog 4 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
elpenor Δημοσ. 30 Ιουλίου 2022 Share Δημοσ. 30 Ιουλίου 2022 7 ώρες πριν, Tlykog είπε Δεν υποτίθεται ότι η AMD είναι «η καλή εταιρεία, του λαού, που νοιάζεται την τσέπη μας» και η Intel «η κακή, ακριβή εταιρεία, που μας κοροϊδεύει και μας παίρνει τα λεφτά»; Πως κατέληξε, τελικά η Intel να είναι πιο vfm, αυτή την εποχή, και να θεωρούμε και φυσιολογικό ότι θα παίρνουμε 6πυρηνο στα 400€;🤔 Εμένα ποτέ δεν μου δόθηκε τέτοια εντύπωση... απλά η AMD όταν τύπωνε μόνη της τα CPU είχε περισσότερες αποτυχίες από επιτυχίες οπότε όταν αποφάσισε να μπει δυναμικά στην αγορά πουλώντας chip που μεν σχεδίαζε η ίδια αλλά κατασκεύαζε η TSMC είχε αρχικά χαμηλές τιμές μέχρι να ανακτήσει την αξιοπιστία της. Πως είναι δυνατόν ένα chip της TSMC που προμηθεύει την Apple/Qualcomm/NVidia να είναι φτηνό... ακόμα και αν η AMD δεν ήταν εταιρεία στο χρηματιστήριο που έχει μοναδικό στόχο το κέρδος αλλά φιλανθρωπικό ίδρυμα πάλι δεν θα μπορούσε να τα δώσει φτηνά. Εγώ πάντως είμαι πολύ χαρούμενος, ότι έχω αγοράσει τελευταία από AMD/Intel/Apple πραγματικά σκοτώνει, κάνω τη δουλειά μου πολύ γρήγορα χωρίς ζέστη/θόρυβο/κατανάλωση/προβλήματα. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Tlykog Δημοσ. 30 Ιουλίου 2022 Share Δημοσ. 30 Ιουλίου 2022 2 λεπτά πριν, elpenor είπε Εμένα ποτέ δεν μου δόθηκε τέτοια εντύπωση... απλά η AMD όταν τύπωνε μόνη της τα CPU είχε περισσότερες αποτυχίες από επιτυχίες οπότε όταν αποφάσισε να μπει δυναμικά στην αγορά πουλώντας chip που μεν σχεδίαζε η ίδια αλλά κατασκεύαζε η TSMC είχε αρχικά χαμηλές τιμές μέχρι να ανακτήσει την αξιοπιστία της. Πως είναι δυνατόν ένα chip της TSMC που προμηθεύει την Apple/Qualcomm/NVidia να είναι φτηνό... ακόμα και αν η AMD δεν ήταν εταιρεία στο χρηματιστήριο που έχει μοναδικό στόχο το κέρδος αλλά φιλανθρωπικό ίδρυμα πάλι δεν θα μπορούσε να τα δώσει φτηνά. Εγώ πάντως είμαι πολύ χαρούμενος, ότι έχω αγοράσει τελευταία από AMD/Intel/Apple πραγματικά σκοτώνει, κάνω τη δουλειά μου πολύ γρήγορα χωρίς ζέστη/θόρυβο/κατανάλωση/προβλήματα. Έχω προσθέσει και αλλά στο σχόλιο μου, που εξηγούν καλύτερα τι εννοούσα. Στα περισσότερα που γράφεις συμφωνώ, αλλά το μεγαλύτερο μέρος του κόστους των chips δεν είναι η κατασκευή και τα υλικά, αλλά η σχεδίαση, προώθηση, έξοδα διοίκησης, κέρδη ενδιάμεσων κτλ. Τουλάχιστον στην τιμή που φτάνει στο τελικό καταναλωτή. Η AMD έκανε πολύ δυνατό comeback με τους Ryzen και το εκμεταλλεύεται. Λογική κίνηση και δεν τους κατηγορώ, αλλά δεν το δέχομαι κιόλας σαν καταναλωτής. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
BlurayMoviesGreece Δημοσ. 30 Ιουλίου 2022 Share Δημοσ. 30 Ιουλίου 2022 (επεξεργασμένο) 18 λεπτά πριν, Tlykog είπε Δεν είναι θέμα εταιρείας. Είναι θέμα θέσης. Είτε AMD, είτε Intel, οποία είναι πρώτη, καβαλάει καλάμι και ανεβάζει τιμές. Απλα η AMD ήταν περισσότερα χρόνια δεύτερη και στα μάτια πολλών φάνηκε ως «η καλή εταιρεία», γιατί ως δεύτερη, είχε χαμηλότερες τιμές και προσπαθούσε να κρατήσει τους πελάτες της κρατώντας το ίδιο socket. Οι επιλογές της ήταν καθαρά για να επιβιώσει η ίδια και όχι για το καλό των καταναλωτών. Από την άλλη η Intel το εκμεταλλεύονταν και αλώνιζε κανονικότατα… Το τραγικό είναι ότι σχεδόν όλοι η συντριπτική πλειοψηφία των επεξεργαστών PCs ανήκει σε 2 μόνο εταιρείες και αντί να ανησυχούμε βλέπουμε ανθρώπους να τις υπερασπίζονται λες και είναι του πατέρα τους. Πολυ σωστα τα λες, απλα καποιοι δεν μπορουν να το καταλαβουν και νομιζουν οτι πισω απο την AMD ειναι ο Ρομπεν των δασων και πισω απο την Intel o Δρακουμελ. Επεξ/σία 30 Ιουλίου 2022 από BlurayMoviesGreece 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Stefanos683 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2022 Share Δημοσ. 30 Ιουλίου 2022 οχι ιντελ,μακρια... σχεδον ολο ιντελ αγοραζω αλλα οταν φτηνηνουν η ιντελ δινει με το σταγονομετρο τις τεχνολογιες, εκτος αν κανει επιθεση η αμδ θυμαμαι αξεχαστες εποχες που ενας ι5 3470 ή χ3440 ηταν σουπερ δυνατοι κ ακριβοι κ τους εβαζες μεχρι κ σε gtx 1060 κ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
john_dr Δημοσ. 30 Ιουλίου 2022 Share Δημοσ. 30 Ιουλίου 2022 10 ώρες πριν, Sakis05011986 είπε Εσυ intel ονειρευεσαι και λες για κ? Πω πω..... ντροπή μου!!! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα