Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδιά καλημέρα, λογικά γράφω όπου να ναι αλλά δεν έχω χρησιμοποιήσει και πολύ το φόρουμ παρόλο που είμαι χρήστης καιρό.

Έχω μια ερώτηση και παρακαλώ όποιος γνωρίζει να μου γράψει κάτι.

Έχω έναν ξάδερφο που είναι Αμερική και θα μου στείλει κάποια πράγματα με αιτιολογία gift (διάβασα ότι δεν ισχύει πλέον) και μέσα στο δέμα μου έχει βάλει και έναν φάκελο με χρήματα.

Τι παίζει σε αυτή τη φάση με το τελωνείο?

Συγκεκριμένα μου έχει βάλει ένα iPhone που ήταν δικό του, κάποια άλλα πράγματα που δεν τα ήθελε και έναν φάκελο με χρήματα.

Τώρα αν ρωτάτε πόσα χρήματα είναι αρκετά.

Ευχαριστώ πολύ 

Δημοσ.

Μην τα στείλει με δέμα ,ανοίγονται στο τελωνείο τα δέματα και θα τα κατάσχουν .Ας ανοιξει ρεβολουτ και αυτός και εσύ να στα βάλει εκεί.Η σε western union.

Δημοσ.

Εντάξει δεν νομίζω ότι είναι δίκαιο αυτό βέβαια.. να κατασχέσουν ξένα λεφτά είναι μεγάλη απαταιωνια.

Τα λεφτά δεν είναι κλεμμένα, λογικά αυτό μπορούν να το τσεκαρουν.

Τέλος πάντων θα μου πεις, ότι γουστάρουν αυτοί κάνουν και στα παλιά τους τα παπούτσια τι λέμε εμείς.

Ευχαριστώ πάντως για την απάντηση 

Δημοσ.
Μόλις τώρα, gpanagiotis1986 είπε

Εντάξει δεν νομίζω ότι είναι δίκαιο αυτό βέβαια.. να κατασχέσουν ξένα λεφτά είναι μεγάλη απαταιωνια.

Τέλος πάντων θα μου πεις, ότι γουστάρουν αυτοί κάνουν και στα παλιά τους τα παπούτσια τι λέμε εμείς.

Υπάρχει και το ξέπλυμα χρημάτων που είναι αδίκημα.Δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα.

• Like 1
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, gpanagiotis1986 είπε

Πάντως να στείλεις λεφτά με ταχυδρομείο γενικά είναι ύποπτη διαδικασία, με την έννοια ότι πας να μεταφέρεις χρήματα από χώρα σε χώρα χωρίς κάποια παρακολούθηση. Σήμερα έχεις πολλούς τρόπους να στείλεις λεφτά, όπως αναφέρθηκε και πιο πάνω, τράπεζα, western union, ιντερνετικές τράπεζες κλπ. Άσε που ενέχει και ρίσκο να χαθεί το πακέτο, ή να φορολογηθείς παραπάνω για το περιεχόμενο, ή ακόμα και κατάσχεση όπως αναφέρθηκε. Τώρα αν τα χει στείλει ο ξάδερφος, καλή τύχη και μακάρι να παραλάβεις κάτι. Πάντως το τελωνείο όπως και να χει δε το γλιτώνεις, και θα ναι και τσουχτερό λογικά, γιατί θα κοστολογήσουν το iphone σε τιμή Ελλάδας, και αν είναι και παλιό κιόλας παίζει να το τιμολογήσουν με όσο έκανε όταν βγήκε εδώ, οπότε ενδέχεται να πληρώσεις γερό ποσό.

• Like 1
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, gpanagiotis1986 είπε

Η αλήθεια είναι πως τέτοιο τρόπο μεταφοράς χρημάτων μου θυμίζει εποχές του 70-80.

Αφού υπάρχουν τόσοι ηλεκτρονικοί τρόποι μεταφοράς για ποιο λόγο δεν επιλέγεται έναν από αυτούς να τελειώνει το κομμάτι αυτό?

Τέλος μέσα απ'όλο αυτό το νήμα το μόνο που είδα να σχολιασες/ενόχλησε ήταν μόνο για τα χρήματα και όχι τα υπόλοιπα αντικείμενα 🙂

Μφχ

Δημοσ.

Τα χρήματα τα έβαλε μαζί γιατί θα έστελνε ούτως ή άλλως δέμα με πράγματα. Τι να σου πω και γω, δικά μου είναι;

Μου είπε θα σου στείλω αυτό αυτό και αυτό και μέσα σε έναν φάκελο θα σου βάλω και κάποια χρήματα να είσαι λίγο πιο άνετος.

Δεν έκατσα να τον ρωτήσω πόσα είναι και να μου τα στείλεις καλύτερα με western union πχ κλπ..

Τον ευχαρίστησα απλά. Που να ξερά και γω ότι παίζει σενάριο να τα κρατήσουν και τέτοια.

6 λεπτά πριν, kormos είπε

Η αλήθεια είναι πως τέτοιο τρόπο μεταφοράς χρημάτων μου θυμίζει εποχές του 70-80.

Αφού υπάρχουν τόσοι ηλεκτρονικοί τρόποι μεταφοράς για ποιο λόγο δεν επιλέγεται έναν από αυτούς να τελειώνει το κομμάτι αυτό?

Τέλος μέσα απ'όλο αυτό το νήμα το μόνο που είδα να σχολιασες/ενόχλησε ήταν μόνο για τα χρήματα και όχι τα υπόλοιπα αντικείμενα 🙂

Μφχ

Σχολίασα κυρίως για τα χρήματα διότι είμαι σε μια δύσκολη φάση και ο ξάδερφος μου το ξέρει και γενικά οικονομικά είναι άνετος.

Όταν μου λέει θα σου στείλω κάποια χρήματα να είσαι πιο άνετος λογικό είναι να δίνω βάση εκεί.

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, gpanagiotis1986 είπε

Τα χρήματα τα έβαλε μαζί γιατί θα έστελνε ούτως ή άλλως δέμα με πράγματα. Τι να σου πω και γω, δικά μου είναι;

Μου είπε θα σου στείλω αυτό αυτό και αυτό και μέσα σε έναν φάκελο θα σου βάλω και κάποια χρήματα να είσαι λίγο πιο άνετος.

Δεν έκατσα να τον ρωτήσω πόσα είναι και να μου τα στείλεις καλύτερα με western union πχ κλπ..

Τον ευχαρίστησα απλά. Που να ξερά και γω ότι παίζει σενάριο να τα κρατήσουν και τέτοια.

Σχολίασα κυρίως για τα χρήματα διότι είμαι σε μια δύσκολη φάση και ο ξάδερφος μου το ξέρει και γενικά οικονομικά είναι άνετος.

Όταν μου λέει θα σου στείλω κάποια χρήματα να είσαι πιο άνετος λογικό είναι να δίνω βάση εκεί.

Αν τα έχει στείλει ήδη τότε ελπίζουμε να πάνε όλα καλά.Αν θες ενημέρώνεις πως πήγε.

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, gpanagiotis1986 είπε

Μα στην αρχή λες είναι αρκετά και τώρα ότι δεν ξέρεις....

Τι να πω....

Σε όποια περίπτωση εν έτη 2022 υπάρχουν για μεταφορά χρημάτων οποίες λύσεις και κάποιες έχουν ήδη αναφερθεί.

Τώρα όμως δε σε νοιάζει ενώ έχεις και θέμα....

Βρε συ λίγο μπερδεμένα τα λες και μάλλον βιαστηκατε μας κάνετε την κίνηση.

Δεν είναι τις εποχές τα πράγματα που μετέφερες με το ταγαρι αυγά

Μφχ

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, kormos είπε

Μα στην αρχή λες είναι αρκετά και τώρα ότι δεν ξέρεις....

Τι να πω....

Σε όποια περίπτωση εν έτη 2022 υπάρχουν για μεταφορά χρημάτων οποίες λύσεις και κάποιες έχουν ήδη αναφερθεί.

Τώρα όμως δε σε νοιάζει ενώ έχεις και θέμα....

Βρε συ λίγο μπερδεμένα τα λες και μάλλον βιαστηκατε μας κάνετε την κίνηση.

Δεν είναι τις εποχές τα πράγματα που μετέφερες με το ταγαρι αυγά

Μφχ

Υποθέτω ότι είναι αρκετά αδερφέ. Είπα αρκετά γιατί υποθέτω ότι είναι αρκετά.

Δεν νομίζω να έστειλε 50$ πχ.

Όπως είπα είναι αρκετά άνετος οικονομικά και ξέρει πως εγώ απ' την άλλη είμαι σε δύσκολη κατάσταση.

Τώρα για τα υπόλοιπα δεν ξέρω τι να σου πω.

Μου είπε θα στείλει ένα δέμα με το προηγούμενο κινητό του, κάτι αλλά πραγματακια για pc και θα μου βάλει και έναν φάκελο με κάποια χρήματα για να είμαι λίγο πιο άνετος.

Τι μπερδεμένα τα λέω?

Εννοείται ότι με νοιάζει και για τα χρήματα και για τα πράγματα.

Τώρα αν δεν είχε ιδέα και αυτός περί τελωνείων κλπ και έκανε τέτοια βλακεία τι να πω.

Εγώ ξέρω ότι υπάρχουν τόσοι πολλοί τρόποι μεταφοράς χρημάτων αλλά αυτός μου είπε θα σου βάλω και έναν φάκελο με κάποια χρήματα μέσα.

Τέλος πάντων θα δούμε τι θα γίνει, τα έστειλε από χτες.

Θα ενημερώσω για το τι έγινε και εύχομαι να πάνε όλα καλά 

Δημοσ.

Νομίζω ότι επίσημα απαγορεύεται να στείλεις χρήματα με το ταχυδρομείο. Σε αυτή την περίπτωση φαντάζομαι ότι αν ανοίξουν το πακέτο στο τελωνείο όντως θα κατασχεθούν.

Το έχει ήδη το στείλει το πακέτο ή προλαβαίνεις ακόμα να χρησιμοποιήσεις κάποια άλλη υπηρεσία για τη μεταφορά των χρημάτων; π.χ. Paypal αποστολή σε Friends and Family.

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, gpanagiotis1986 είπε

Υποθέτω ότι είναι αρκετά αδερφέ. Είπα αρκετά γιατί υποθέτω ότι είναι αρκετά.

Δεν νομίζω να έστειλε 50$ πχ.

Όπως είπα είναι αρκετά άνετος οικονομικά και ξέρει πως εγώ απ' την άλλη είμαι σε δύσκολη κατάσταση.

Τώρα για τα υπόλοιπα δεν ξέρω τι να σου πω.

Μου είπε θα στείλει ένα δέμα με το προηγούμενο κινητό του, κάτι αλλά πραγματακια για pc και θα μου βάλει και έναν φάκελο με κάποια χρήματα για να είμαι λίγο πιο άνετος.

Τι μπερδεμένα τα λέω?

Εννοείται ότι με νοιάζει και για τα χρήματα και για τα πράγματα.

Τώρα αν δεν είχε ιδέα και αυτός περί τελωνείων κλπ και έκανε τέτοια βλακεία τι να πω.

Εγώ ξέρω ότι υπάρχουν τόσοι πολλοί τρόποι μεταφοράς χρημάτων αλλά αυτός μου είπε θα σου βάλω και έναν φάκελο με κάποια χρήματα μέσα.

Τέλος πάντων θα δούμε τι θα γίνει, τα έστειλε από χτες.

Θα ενημερώσω για το τι έγινε και εύχομαι να πάνε όλα καλά 

Ευελπιστώ να το παραλάβεις ακέραιο 🙂

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, Giama είπε

Νομίζω ότι επίσημα απαγορεύεται να στείλεις χρήματα με το ταχυδρομείο. Σε αυτή την περίπτωση φαντάζομαι ότι αν ανοίξουν το πακέτο στο τελωνείο όντως θα κατασχεθούν.

Το έχει ήδη το στείλει το πακέτο ή προλαβαίνεις ακόμα να χρησιμοποιήσεις κάποια άλλη υπηρεσία για τη μεταφορά των χρημάτων; π.χ. Paypal αποστολή σε Friends and Family.

Δυστυχώς το έστειλε χτες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...