babisskg Δημοσ. 29 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2022 Το επισυνάπτω όχι για να στηλιτεύσω τις mirrorles και το πλεονέκτημα του μικρού μεγέθους μπλα μπλα μπλα , όσο για να έχουμε όλοι την ευκαιρία να καταθέσουμε τις απόψεις μας περί φορητότητας ενός φωτογραφικού συστήματος . Όταν φτάσει ο κόμπος στο χτένι δλδ .......... τι σημαίνει για τον καθένα η περιβόητη φορητότητα και πόσο μπορεί να πάει περίπατο αν χρειαστεί να κάνουμε κι' άλλα πράγματα ......... 2
highpriest Δημοσ. 29 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2022 Για τις ανάγκες του, και το τι θα χρειαζόταν να κουβαλήσει για επαγγελματική βιντεογράφηση, το σύστημα του είναι φορητό. Η σύγκριση γίνεται με τις εναλλακτικές που έχει ο καθένας για αυτά που θέλει να κάνει. Η εναλλακτική του λύση μπορεί πχ να ζύγιζε τα διπλάσια. Κάτι κερδίζεις, κάτι χάνεις κάθε φορά. 1
babisskg Δημοσ. 29 Ιουλίου 2022 Μέλος Δημοσ. 29 Ιουλίου 2022 (επεξεργασμένο) 39 λεπτά πριν, highpriest είπε Για τις ανάγκες του, και το τι θα χρειαζόταν να κουβαλήσει για επαγγελματική βιντεογράφηση, το σύστημα του είναι φορητό. Η σύγκριση γίνεται με τις εναλλακτικές που έχει ο καθένας για αυτά που θέλει να κάνει. Η εναλλακτική του λύση μπορεί πχ να ζύγιζε τα διπλάσια. Κάτι κερδίζεις, κάτι χάνεις κάθε φορά. Πολύ σωστά , αν καταφέρουμε όπου είναι και ο σκοπός για μένα να καθορίσουμε τι θα μπορούσε να αποτελέσει ένα μίνιμουμ σύστημα που θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει ο καθένας για καθημερινή χρήση , θέλω να καταλήξω δλδ αν μία εξελιγμένη compact η ότι άλλο , προσοχή όχι smartphone , πχ μία Nikon D3300 με έναν 35αρη σειράς G , μία Canon eos 100D με έναν 28αρη STM , μία omd em10 mark κάτι με έναν 25αρη θα μπορούσαν να καλύψουν απλές καθημερινές τυπικές φωτογραφικές ανάγκες . Ακόμη περισσότερο , τι χρειάζεται με γνώμονα την φωτογραφία αυτή καθεαυτή , όχι πουλιά και φωτογράφηση sport καταστάσεων , κάτι απλό χωρίς πολλά πολλά , χωρίς να στενάξει κάποιο πορτοφόλι για να βγάλουμε φωτογραφία . Το παράδειγμα στο βίντεο είναι τραβηγμένο από τα μαλλιά συνειδητά , για να βοηθήσει να απλοποιήσουμε τα πράγματα . Επεξ/σία 29 Ιουλίου 2022 από babisskg 1
highpriest Δημοσ. 29 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2022 Εχει να κάνει με τις απαιτήσεις του καθενός, αλλά θεωρώ πως όσο μικρότερο το σύστημα, τόσο πιο φορητό. Μια καλή compact πχ μπορεί να καλύψει τις καθημερινές ανάγκες ενός μέσου φωτογράφου στο 90% Έτσι κι αλλιώς αν πας σε ICL για να κάνεις το 10% παραπάνω και να πλησιάσεις το 100% , θα χρειαστεί να κουβαλάς άνω του ενός φακού. Και να είναι και ποιοτικός. 1
Dr_73 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2022 Δεν είδα το βίντεο (βλέπω βίντεο μόνο αν έχω δει φωτογραφίες του δημιουργού και μου άρεσαν) , αλλά νομίζω ότι το σύστημα που φαίνεται στην αρχή, είναι για βίντεο , όχι για φωτογραφία. Έχω ξαναγράψει , ότι για φωτογραφία, αν ήταν να έχω ένα σταθερό φακό , θα ήθελα κάτι με εστιακή απόσταση μεταξύ 35mm & 40mm άντε 42mm. Όχι 50mm όμως. 1
babisskg Δημοσ. 29 Ιουλίου 2022 Μέλος Δημοσ. 29 Ιουλίου 2022 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, Dr_73 είπε Δεν είδα το βίντεο (βλέπω βίντεο μόνο αν έχω δει φωτογραφίες του δημιουργού και μου άρεσαν) , αλλά νομίζω ότι το σύστημα που φαίνεται στην αρχή, είναι για βίντεο , όχι για φωτογραφία. Έχω ξαναγράψει , ότι για φωτογραφία, αν ήταν να έχω ένα σταθερό φακό , θα ήθελα κάτι με εστιακή απόσταση μεταξύ 35mm & 40mm άντε 42mm. Όχι 50mm όμως. Είπα πως το βίντεο είναι ενδεικτικό , η ουσία είναι να καθοριστεί ένα μίνιμουμ εξοπλισμού για απλή ενασχόληση με την φωτογραφία , αν γίνεται να είναι και μαζεμένο σε διαστάσεις , βάρος , ακόμη καλύτερα . Πάμε αφαιρετικά , δεν ψάχνουμε τα εξειδικευμένα , δεν θα πούμε φτάνει ένα smartphone . Είναι αρκετή ας πούμε μία eos m50 με έναν 22αρη STM ? Επεξ/σία 29 Ιουλίου 2022 από babisskg 1
highpriest Δημοσ. 29 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2022 2 λεπτά πριν, babisskg είπε Είναι αρκετή ας πούμε μία eos m50 με έναν 22αρη STM ? Αν πάμε για το "όλα σε ένα νοικοκυρεμένα" όχι. Με έναν prime έχεις μεν φορητότητα, δεν έχεις όμως πολυεργαλείο. Αν η Μ50 είχε έναν καλύτερο κιτ, θα έλεγα πως κάνει με τον 15-45 ή τον 18-55. Ακόμη καλύτερα με τον 18-150 που τον θεωρώ ελβετικό σουγιά το σύστημα και αρκούντως οξύ σε όλο το φάσμα. Προσωπικά για φορητή λύση δεν θα επέλεγα τίποτα άλλο απο κάποια Μ4/3 τελευταίας γενιάς, αλλά advanced μαζεμένη σε διαστάσεις όπως την τελευταία E-m5, με ένα φακό 14-42 pancake της olympus. Ή τα αντίστοιχα σε panasonic. 1
Dr_73 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2022 25 λεπτά πριν, babisskg είπε Είναι αρκετή ας πούμε μία eos m50 με έναν 22αρη STM ? Για σύνολο με prime φακό , μια χαρά είναι . Από άποψη κόστους, δεν είναι τόσο οικονομική. Μια crop dslr είναι πολύ πιο οικονομική. Θα έβγαζα έξω τιςnikon από τις crop dslr , γιατί δεν έχουν οικονομικό ισοδύναμο με 35mm ως 40mm . Έχουν οι canon και οι pentax, με το επιπλέον ατού της σταθεροποίησης. Τα ξέρεις πιστεύω αυτά. Σε κόστος μεταχειρισμένης κάπου 500€, θα διάλεγα 70D με τον 24ef-s. 1
pifilos Δημοσ. 29 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2022 25 λεπτά πριν, babisskg είπε Είπα πως το βίντεο είναι ενδεικτικό , η ουσία είναι να καθοριστεί ένα μίνιμουμ εξοπλισμού για απλή ενασχόληση με την φωτογραφία , αν γίνεται να είναι και μαζεμένο σε διαστάσεις , βάρος , ακόμη καλύτερα . Πάμε αφαιρετικά , δεν ψάχνουμε τα εξειδικευμένα , δεν θα πούμε φτάνει ένα smartphone . Είναι αρκετή ας πούμε μία eos m50 με έναν 22αρη STM ? Ναι !!! Αλλά για συνειδητοποιημένη χρήση όπως ειπώθηκε. Αν δεν ήταν τόσο τσιμπημένες οι τιμές μια Ricoh GR ή μια fujifilm X100F-V-T θα ήταν ό,τι πρέπει. 1
DVaderLa Δημοσ. 29 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2022 Νομίζω πως μια Olympus em10 mk i με έναν Olympus 17mm f1.8 δεύτερο χέρι είναι κάτι φορητό και σχετικά οικονομικό, που θα κάλυπτε πολλές από τις ανάγκες μου. 1
babisskg Δημοσ. 29 Ιουλίου 2022 Μέλος Δημοσ. 29 Ιουλίου 2022 8 ώρες πριν, pifilos είπε Ναι !!! Αλλά για συνειδητοποιημένη χρήση όπως ειπώθηκε. Αν δεν ήταν τόσο τσιμπημένες οι τιμές μια Ricoh GR ή μια fujifilm X100F-V-T θα ήταν ό,τι πρέπει. Μόνο τσιμπημένες ......... πολύ επιεικής ο χαρακτηρισμός ......... αυτοκίνητο παίρνουμε μ' αυτά τα λεφτά .......
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα