Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σας,

Θα ήθελα να ρωτήσω σχετικά με τα διαδικαστικά για την ανακαίνιση της κουζίνας στην οποία θα γίνει αλλαγή θέσης. Συγκεκριμένα επειδή θα χρειαστεί να διανοιχθεί τρύπα για τον απορροφητήρα σε νέο σημείο στο μπαλκόνι του ίδιου διαμερίσματος, θα ήθελα να μάθω αν απαιτείται συναίνεση απ' τους υπόλοιπους ιδιοκτήτες του κτιρίου και αν ναι σε τι ποσοστό;

Σας ευχαριστώ,

Δημοσ.

Αν η τρύπα είναι σχετικά κοντά στο προηγούμενο σημείο δεν υπάρχει ζήτημα. Αν είναι να αλλάξει πλευρά τοίχου και πάει από τη πλευρά που είναι οι κουζίνες σε πλευρά που είναι υπνοδωμάτια σκέψου τον απο πάνω σου τι προβλήματα θα του δημιουργήσεις με οσμές π.χ.

Συναίνεση σε δικό σου τοίχο και όχι κοινόχρηστη επιφάνεια δεν υπάρχει ζήτημα πάντως νομικό αν αυτό ρωτάς.

Αν παρόλαυτά θες να αποκλείσεις και το ενδεχόμενο γκρίνιας των υπολοίπων κάνε νέα τρύπα και φέρε την έξοδο ξανά στο προηγούμενο σημείο με προέκταση.

• Like 1
Δημοσ.

Και εγώ απλά να αναφέρω, έτσι για να υπάρχει, πως υπάρχουν απορρόφητηρες που δεν θέλουν τρύπα. Καθαρίζουν με φίλτρα άνθρακα 

Δημοσ.

Οι εξωτερικές όψεις μιας οικοδομής είναι κοινόχρηστες. Με το γράμμα του νόμου, κανονικά πρέπει να πάρεις συναίνεση, όπως ανάλογα (με το γράμμα του νόμου) για να αλλάξεις χρώμα στους εξωτερικούς τοίχους του διαμερίσματός σου ή για να τοποθετήσεις μια τέντα χρειάζεται άδεια (και συναίνεση συνιδιοκτητών, 50%+ απ'ότι γνωρίζω). 

Τώρα πόσοι παίρνουν συναίνεση στην πράξη, άλλη ιστορία....

Δημοσ.

Εξωτερική όψη είναι τα μπαλκόνια και οι μετώπες, όχι ο εξωτερικός τοίχος του διαμερίσματος αν υπάρχει μπαλκόνι. Εκεί μπορείς να βάψεις οτι θες και να καρφώσεις ότι θες. Π.χ. κλιματιστικό.

Για τέντα πτυσόμμενη χωρίς σταθερές δοκούς επίσης δε θες τίποτα.

Δημοσ.
42 λεπτά πριν, sphinxgr είπε

Και εγώ απλά να αναφέρω, έτσι για να υπάρχει, πως υπάρχουν απορρόφητηρες που δεν θέλουν τρύπα. Καθαρίζουν με φίλτρα άνθρακα 

εχεις?

ειχα ρωτησει εναν που πουλαγε και μου ειπε οτι ειναι για μοντερνε κουζινες που βασικα δεν μαγειρευεις. αμα ειναι για καθημερινη χρηση μου ειπε μακρια.

Δημοσ.
38 λεπτά πριν, jp77s είπε

Οι εξωτερικές όψεις μιας οικοδομής είναι κοινόχρηστες. Με το γράμμα του νόμου, κανονικά πρέπει να πάρεις συναίνεση, όπως ανάλογα (με το γράμμα του νόμου) για να αλλάξεις χρώμα στους εξωτερικούς τοίχους του διαμερίσματός σου ή για να τοποθετήσεις μια τέντα χρειάζεται άδεια (και συναίνεση συνιδιοκτητών, 50%+ απ'ότι γνωρίζω). 

Τώρα πόσοι παίρνουν συναίνεση στην πράξη, άλλη ιστορία....

Σιγα μην παρει αδεια και απο τον πάπα, για να ανοίξει μια τρυπα στον τοίχο του

Δημοσ.
9 ώρες πριν, basilis_k6 είπε

εχεις?

ειχα ρωτησει εναν που πουλαγε και μου ειπε οτι ειναι για μοντερνε κουζινες που βασικα δεν μαγειρευεις. αμα ειναι για καθημερινη χρηση μου ειπε μακρια.

Απλα έχει εξτρα κοστος για φιλτρα + οτι η υγρασια μενει στο χωρο. 

Δημοσ.
13 ώρες πριν, sphinxgr είπε

Επειδή τυγχάνει αυτό το καιρό να μένω προσωρινά σε σπίτι που έχει τέτοιο "πράμα", ΟΧΙ δεν "κάνει δουλειά".

Αν είναι να βράζεις κανα μακαρόνι μια στις 15 όπως εγώ ΟΚ, αλλά σε καμία περίπτωση δε μπορώ να το συστήσω πχ για μία οικογένεια.

Δημοσ.
16 ώρες πριν, sphinxgr είπε

Σα να λέμε, όταν πάμε στην τουαλέτα, μετά το... χέσ**ο, να τα ξανασπρώξουμε μέσα! Χαχα :D 

Οι απορροφητήρες που λες, ναι, υπάρχουν, αλλά είναι αν μαγειρεύεις μία φορά το 10-ήμερο. Εάν μαγειρεύεις καθημερινά, δεν αντέχονται. Σκέψου μόνο ότι ναι μεν καθαρίζει μέρος των οσμών απ' το φίλτρο, αλλά το ντουμάνι ( υγρασία ) μένει μέσ' το χώρο.

• Like 1
Δημοσ.
23 ώρες πριν, sphinxgr είπε

Απλά να αναφέρω κι εγώ πως αυτή η λύση είναι ΠΑΝΑΚΡΙΒΗ στη συντήρηση/λειτουργία της. 

Καλό είναι να έχουμε ένα μέτρο σε αυτά που προτείνουμε.

Σαν να θέλει ο άλλος να πάρει λίγο ταραμα να φάει και να του λέμε...απλά να αναφέρω πως υπάρχει και χαβιάρι μπελουγκα 👌🏻  

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.
Στις 29/7/2022 στις 12:13 ΠΜ, sphinxgr είπε

καλή ιδέα αλλά δε θα είναι επιπλέον έξοδα για αλλαγή από μια χρονική περίοδο και μετά;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...