Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
2 ώρες πριν, velociraptoras είπε

δεν το εχω ψάξει απο γνωστους ακουω γενικά οτι στο ΟΠΑ επιλέγουν περισσότερο δικους τους αποφοιτους. Εσυ μετά το αξιοποίησες ευκολα επαγγελματικά? 

Δε γνωριζω μονο ο,τι εχω ακούσει. Εμένα μου αρέσει η στατιστική αλλά δεν είμαι Αθήνα και πλέον εχω μια ηλικία και πολλές αλλες υποχρεωσεις, ισως σε 5-6 χρονια αν εχω καταφέρει να μπω επαγγελματικά στον κλάδο να κάνω κάτι σχετικό. Τωρα ειμαι σε προπτυχιακό πληροφορικής

1 ώρα πριν, velociraptoras είπε

σιγουρα, απλά αν ειναι ισοδυναμοι δυο υποψηφιοι, συμφωνα με τα κριτηρια επιλογης,  τοτε θα επιλέξουν τον δικό τους και οχι αυτόν που ειναι απο άλλο πανεπιστημιο. 

Σε ΟΛΑ τα πανεπιστημια εαν ενας μαθητης εχει πολυ δυνατη ακαδημαικη πορεια και εχει κανει συνδεσεις προπτυχιακα με καθηγητες, εχει advantage στο μεταπτυχιακο λογω συστατικων επιστολων και γνωριμιων, πραγμα που ειναι απολυτα λογικο, καθως οι συτατικες απο καθηγητες που οι ιδιοι διδασκουν στο μεταπτυχιακο εχουν μεγαλο βαρος.

Αρα δεν ειναι οτι ΟΠΑ διαλεγουν τους δικους τους, σε ολα τα πανεπιστημια αμα σε ξερουν εχεις advantage. Τωρα αμα εισαι του ΟΠΑ και δεν εχεις καμια συστατικη και μετριο ΜΟ, σε τετοια MSc (Data Science, BA) θελουν στατιστικους/μαθηματικους πολυ, με γνωσεις προγραμματισμου να ειναι advantage.

Επισης στο ΟΠΑ δινουν μεγαλη εμφαση σε τι % βγηκες στην ταξη σου απ' οτι μου εχουν πει καθηγητες. Σε εμας (ΠΛΗΡ) το γραφει και το πτυχιο. 

Επισης info:

Business Analytics αναλαμβανεται απο το τμημα ΔΕΤ του ΟΠΑ. Εχω ατομο εκει απο Μαθηματικο. Ειναι πιο light προγραμματιστικα, και δεν τους πειραζει τοσο στην εισαγωγη σου να μην ξερεις η να εχεις λιγη επαφη.

Data Science αναλαμβανεται απο το τμημα ΠΛΗΡ του ΟΠΑ. Εχει απαιτητικους (και με την καλη και με την κακη εννοια) καθηγητες ομως ειναι διεθνως αναγνωρισμενο και αρκετα υψηλα σε καταταξεις. Επισης ριχνουν πορτα αμα δεν εχεις επαφη με πληροφορικη.

Απ' οτι ειδα ασχοληθηκες λιγο και πιστευω οτι με μια καλη συνεντευξη ακομα και στο DS μπαινεις (που ειναι αρκετα δυσκολο γενικα, ριχνουν πορτες και σε μαθηματικους).

Εγω πιστευω πιο πολυ στα DS/BA απ' οτι στο Applied Statistics (ειμαι undergrad πληροφορικος ουτως η αλλως) ομως επειδη εχω ψαχτει αρκετα σε δουλειες, αμα αξιοποιησεις το χαρτι θα βγεις εξω και θα βγαλεις πολλα χρηματα σε αγορα που ζηταει ατομα με masters/phds. 

• Απαντ. 32
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
13 λεπτά πριν, DionGR είπε

εχει πολυ δυνατη ακαδημαικη πορεια

οταν λες αυτό τι εννοείς? γιατί πχ αν εννοείς δημοσιευσείς κλπ δεν ξέρω κάποιον προπτυχιακό φοιτητή που να έχει δημοσίευση,εγώ προσωπικά τουλάχιστον 

13 λεπτά πριν, DionGR είπε

καθως οι συτατικες απο καθηγητες που οι ιδιοι διδασκουν στο μεταπτυχιακο εχουν μεγαλο βαρος.

πως γίνεται εγώ που είμαι πχ Πάντειο να πάρω συστατισκή απο καθηγητή στο ΟΠΑ...γιατί τώρα μπερδεύτηκα!

Εγώ (λογικά) συστατικές θα πάρω από κάποιους καθηγητές μου στο πανεπιστήμιο που φοιτώ!

16 λεπτά πριν, DionGR είπε

Επισης ριχνουν πορτα αμα δεν εχεις επαφη με πληροφορικη.

εξαρτάται πως εννοείς την επαφή-εγώ που είμαι οικονομικό ξέρω πράγματα στη R-(Καλό επίπεδο) και ελάχιστα-λίγα στη Python.Θεωρητικά τώρα αυτή θεωρείται επαφή όπως την εννοείς ή όχι;(δεν ενδιαφέρομαι τόσο για το συγκεκριμένο μεταπτυχιακό..αλλά ρωτάω για να καταλάβω τι παίζει)

Δημοσ.
Μόλις τώρα, George_pzg21 είπε

1) οταν λες αυτό τι εννοείς? γιατί πχ αν εννοείς δημοσιευσείς κλπ δεν ξέρω κάποιον προπτυχιακό φοιτητή που να έχει δημοσίευση,εγώ προσωπικά τουλάχιστον 

2) πως γίνεται εγώ που είμαι πχ Πάντειο να πάρω συστατισκή απο καθηγητή στο ΟΠΑ...γιατί τώρα μπερδεύτηκα!

3) Εγώ (λογικά) συστατικές θα πάρω από κάποιους καθηγητές μου στο πανεπιστήμιο που φοιτώ!

4) εξαρτάται πως εννοείς την επαφή-εγώ που είμαι οικονομικό ξέρω πράγματα στη R-(Καλό επίπεδο) και ελάχιστα-λίγα στη Python.Θεωρητικά τώρα αυτή θεωρείται επαφή όπως την εννοείς ή όχι;(δεν ενδιαφέρομαι τόσο για το συγκεκριμένο μεταπτυχιακό..αλλά ρωτάω για να καταλάβω τι παίζει)

1) Καλους βαθμους, συστατικες, ενδιαφερον για εργαστηρια, πτυχιακη πανω σε αντικειμενο που αφορα το MSc εμμεσα η αμεσα. Δημοσιευσεις σε προπτυχιακο επιπεδο ισως το 0.01% εχουν (απτον κωλο μου το εβγαλα).

2) Δεν μπορεις. Απαντουσα στον velociraptora που ειπε οτι διαλεγουν τους δικους τους στο ΟΠΑ. Και λεω οτι ειναι λογικο καθε πανεπιστημιο να διαλεγει δικα του ατομα απο in-house συστατικες.

3) Οκ, δεν εχει σχεση με αυτο που ειπα, ολες βοηθανε, απλα οι εσωτερικες εχουν υψηλοτερη αξια.

4) Το να ξερεις python και R ειναι αρκετο ναι. Και η SQL μετραει σε αυτα.

• Like 1
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.
Στις 14/8/2022 στις 2:15 ΜΜ, velociraptoras είπε

δεν το εχω ψάξει απο γνωστους ακουω γενικά οτι στο ΟΠΑ επιλέγουν περισσότερο δικους τους αποφοιτους. Εσυ μετά το αξιοποίησες ευκολα επαγγελματικά? 

Δε γνωριζω μονο ο,τι εχω ακούσει. Εμένα μου αρέσει η στατιστική αλλά δεν είμαι Αθήνα και πλέον εχω μια ηλικία και πολλές αλλες υποχρεωσεις, ισως σε 5-6 χρονια αν εχω καταφέρει να μπω επαγγελματικά στον κλάδο να κάνω κάτι σχετικό. Τωρα ειμαι σε προπτυχιακό πληροφορικής

Παιδιά για όσους είναι εκτός Αθηνών μπορούν να δουν και την επιλογή για remote προγράμματα.

• 11 μήνες μετά...
Δημοσ.

Είμαι απόφοιτος του τμήματος Στατιστικής ΟΠΑ και με το που τελείωσα μπήκα στο MSc Statistics του ΟΠΑ πάλι, το οποίο και άφησα μετά από 3 μήνες, παρόλο που τα πήγαινα τέλεια, καθώς είδα ότι δεν άξιζε, αφού πλήρωνες 4000 ευρώ για να πάρεις 5% γνώση παραπάνω το πολύ από το προπτυχιακό(που κανείς μπορεί και να πάρει μόνος του και σε 1 μήνα και όχι σε 1.5 χρόνο και χωρίς να δώσει χρήματα αν ξέρει τι κάνει και έχει σοβαρό προπτυχιακό), οπότε το συστήνω κυρίως για άτομα με σοβαρό μαθηματικό υπόβαθρο, χωρίς να ξέρουν όμως στατιστική. Προσωπικά πάντα μου φαίνεται πιο ενδιαφέρον του ΠΑΠΕΙ(αν εξαιρέσεις το SPSS σε ένα μάθημα) και επειδή έχω μιλήσει με πολλά άτομα που είναι και στο χώρο, το MSc Applied Statistics του ΠΑΠΕΙ έχει σοβαρό κύρος και είναι πολύ δύσκολο μεταπτυχιακό(πιο δύσκολο απτο MSc Statistics του ΟΠΑ). Το Applied Statistics του ΟΠΑ είναι για άτομα που θέλουν να πάρουν μια γεύση, χωρίς σοβαρό υπόβαθρο στα μαθηματικά προηγουμένως. Εγώ επειδή δουλεύω αυτήν τη στιγμή ως προγραμματιστής σε βάσεις δεδομένων, με βλέπω για του ΠΑΠΕΙ το part time, αλλά και το full time πάλι απογεύματα είναι, απλά επιλέγεις λιγότερα μαθήματα. Τώρα στο δίλημμά σου για Applied Statistics(ή Statistics, τα ίδια είναι, απλά αλλάζει ο τίτλος, εκτός από μερικά Statistics του εξωτερικού που έχουν μαθήματα φουλ θεωρητικής στατιστικής και μόνο και δεν ασχολούνται καθόλου με υπολογιστές, αλλά με θεωρήματα, αλλά και το σοβαρά μοντέρνα Statistics-Applied Statistics, Πρέπει να χουν κάποια μαθήματα βαριάς θεωρίας) και Business Analytics, θα σου πρότεινα προφανώς το Στατιστικής, καθώς μεταπτυχιακά τύπου Data Analytics, Business Analytics, Data Science εστιάζουν κυρίως στα εργαλεία, τα οποία σίγουρα σε 2 χρόνια θα είναι outdated. Αλλά το να ξέρεις την γραμμική άλγεβρα και το λογισμό πίσω από τα CNN ή την Μπεϋζιανή Στατιστική που χρειάζεται για Variational Autoencoders, θα παραμείνει η ίδια(βλέπε KL Divergence, όπου αυτή η ιδέα έχει δανειστεί σε πάρα πολλούς τομείς της Θεωρίας Πληροφορίας και των Neural Networks, Που είναι απλά απόσταση κατανομών, πράγμα που ένας με βαθιά αντίληψη το καταλαβαίνει σε χρόνο ντε τε). Τόσο εδώ, αλλά κυρίως στο εξωτερικό τα STEM degrees είναι τα πιο prestigous και προτιμούνται πάντα σε σχέση με ένα data science-business analytics, αφού με ένα bootcamp ή αν πλακωθείς στο Udemy τα βγάζεις εις πέρας.

• Like 2
Δημοσ.

Eίμαι ανάμεσα σε 3 μεταπτυχιακά

-Ποσοτικη Επενδυτικη στο ΕΚΠΑ

-ΔΕΤ ΟΠΑ (το μαστερ)

-Εφαρμοσμενη Στατιστικη ΠΑΠΕΙ

Απλά δεν ξέρω ποιο από τα 3 να επιλέξω γιατί μου αρέσουν εξίσου αλλά φοβάμαι οτι από το 1ο και το 2ο με εξειδικευει πολυ απο την μια και από την άλλη δεν ξέρω αν υπάρχουν ανάλογες θέσεις εργασιας στην Ελλάδα σε αντίθεση με το ΔΕΤ το οποίο είναι πολύπλευρο (καλύπτει από εφαρμοσμένη πληροφορικη μέχρι μάρκετινγκ και Data Analytics) + ότι το ΔΕΤ έχει πρακτική άσκηση και τρελή απορρόφηση στην αγορά εργασιας!

Δημοσ.
3 hours ago, George_pzg21 said:

-ΔΕΤ ΟΠΑ (το μαστερ)

Απλά δεν ξέρω ποιο από τα 3 να επιλέξω γιατί μου αρέσουν εξίσου αλλά φοβάμαι οτι από το 1ο και το 2ο με εξειδικευει πολυ απο την μια και από την άλλη δεν ξέρω αν υπάρχουν ανάλογες θέσεις εργασιας στην Ελλάδα σε αντίθεση με το ΔΕΤ το οποίο είναι πολύπλευρο (καλύπτει από εφαρμοσμένη πληροφορικη μέχρι μάρκετινγκ και Data Analytics) + ότι το ΔΕΤ έχει πρακτική άσκηση και τρελή απορρόφηση στην αγορά εργασιας!

Απο αυτα τα 3, μακραν καλύτερο ειναι το ΔΕΤ του ΟΠΑ. Συνδυαζει μαθηματα απο τους δυο πιο hot τομεις (Διοικηση-Πληροφορικη), προσφέρει δυνατότητες για διάφορες πιστοποιησεις κι εχει φοβερα ποσοστα απορροφησης στην αγορα εργασίας.

• Like 1
  • 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.
Στις 25/8/2023 στις 2:52 ΜΜ, George_pzg21 είπε

-ΔΕΤ ΟΠΑ (το μαστερ)

Αν έχεις δυνατό υποβαθρο σε μαθηματικά/στατιστική (ή αλλιώς STEM degree), θα σου έλεγα να επιλέξεις του ΠΑΠΕΙ. Γενικά τα STEM πτυχία πάντα θα ξεχωρίζουν τον υποψήφιο από τα πτυχία που περιτριγυρίζουν στα hypes. Μεταπτυχιακά σε data science- business analytics, δεν αξίζει να τα κάνει κανείς που έχει δυνατό μαθηματικό υπόβαθρο. 

• Like 1
Δημοσ.
Στις 11/9/2023 στις 4:57 ΜΜ, Sot Wes είπε

έχεις δυνατό υποβαθρο σε μαθηματικά/στατιστική

Σε έναν χρόνο όπως υπολογίζω θα είμαι απόφοιτος του τμήματος οικονομικής και περιφερειακής ανάπτυξης του Παντείου Πανεπιστημίου. Έχοντας διδαχθεί Μαθηματικά 1,Μαθηματικά 2,Στατιστική 1,Στατιστική 2, Εφαρμοσμένη Στατιστική, Οικονομετρία 1, Οικονομετρία 2 , Εφαρμοσμένη Οικονομετρία και έχοντας μια βασική γνώση της R από το μάθημα πληροφορικής της σχολής κ έχοντας βαθμούς 8+ σε αυτά τα μαθήματα πιστεύεις πως θα έχω πιθανότητες να μπω στο ΠΑΠΕΙ? 

Βέβαια καθηγητής από το τμήμα μου,μού πρότεινε να μπω στο MSc in Economics στην ΑΣΟΕΕ ! Το φοβάμαι σαν μάστερ η αλήθεια είναι γιατί τα μαθήματα είναι ενδιαφέροντα και μ αρέσουν αλλά δεν ξέρω αν θα βρω δουλειά με ένα τέτοιο μάστερ...

Δημοσ.
Στις 12/9/2023 στις 8:26 ΜΜ, George_pzg21 είπε

Σε έναν χρόνο όπως υπολογίζω θα είμαι απόφοιτος του τμήματος οικονομικής και περιφερειακής ανάπτυξης του Παντείου Πανεπιστημίου. Έχοντας διδαχθεί Μαθηματικά 1,Μαθηματικά 2,Στατιστική 1,Στατιστική 2, Εφαρμοσμένη Στατιστική, Οικονομετρία 1, Οικονομετρία 2 , Εφαρμοσμένη Οικονομετρία και έχοντας μια βασική γνώση της R από το μάθημα πληροφορικής της σχολής κ έχοντας βαθμούς 8+ σε αυτά τα μαθήματα πιστεύεις πως θα έχω πιθανότητες να μπω στο ΠΑΠΕΙ? 

Βέβαια καθηγητής από το τμήμα μου,μού πρότεινε να μπω στο MSc in Economics στην ΑΣΟΕΕ ! Το φοβάμαι σαν μάστερ η αλήθεια είναι γιατί τα μαθήματα είναι ενδιαφέροντα και μ αρέσουν αλλά δεν ξέρω αν θα βρω δουλειά με ένα τέτοιο μάστερ...

Δουλειά θα βρεις και με τα δύο μεταπτυχιακά και έχεις πολλές πιθανότητες και στο Στατιστικής του ΠΑΠΕΙ να σε πάρουν. Γενικά πάντως πιο "καθαρόαιμα" STEM degrees, θεωρούνται πολύ πιο δυνατά στην αγορά και αν θες να ασχοληθείς με Data Analytics-Data Science- ML, μεταπτυχιακό σε Στατιστική είναι πολύ πιο δυνατό και πολλές φορές είναι και πιο πάνω και από CS, εφόσον υπάρχει πολύ καλό υπόβαθρο στον προγραμματισμό εξίσου.

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Sot Wes είπε

Δουλειά θα βρεις και με τα δύο μεταπτυχιακά και έχεις πολλές πιθανότητες και στο Στατιστικής του ΠΑΠΕΙ να σε πάρουν. Γενικά πάντως πιο "καθαρόαιμα" STEM degrees, θεωρούνται πολύ πιο δυνατά στην αγορά και αν θες να ασχοληθείς με Data Analytics-Data Science- ML, μεταπτυχιακό σε Στατιστική είναι πολύ πιο δυνατό και πολλές φορές είναι και πιο πάνω και από CS, εφόσον υπάρχει πολύ καλό υπόβαθρο στον προγραμματισμό εξίσου.

Ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες και για το μάστερ στην ΑΣΟΕΕ ( MSc in Economics)  το σκέφτομαι πολύ γιατί είναι κ σχετικά λίγα τα χρήματα και είναι και πιο κοντά στις δικές μου σπουδές απλά όπως είπα με απασχολεί το γεγονός ότι είναι γενικό μάστερ και δεν ξέρω τι παίζει με την αποκατάσταση... Δεν αποκλείω προφανώς το στατιστικής στο ΠΑΠΕΙ! 

Δημοσ.

Και το Στατιστικής του ΠΑΠΕΙ είναι γενικό μάστερ.. και της ΑΣΟΕΕ(ήμουν εκεί και το άφησα στο δίμηνο γιατί είδα ότι λόγω του προπτυχιακού δεν κερδίζω τίποτα..). Τα μεταπτυχιακά που έχουμε στην Ελλάδα σε Statistics(ΟΠΑ, ΠΑΠΕΙ, ΣΑΜΟ) είναι πολύ γενικά και δεν είναι όπως του εξωτερικού που θα σου κάνουν και βαρβάτη θεωρία(στοχαστικές διαδικασίες, υπολογιστική στατιστική-προσομοίωση, mathematical statistics και statistical modelling,...), αλλά και πιο μοντέρνα πράγματα(Deep Learning, NLP, Bayesian networks,...) ταυτόχρονα. Υπάρχει άλλο ένα που δεν ανέφερα, του ΕΚΠΑ, το οποίο είναι 99% χαρτί, οπότε από τη μία κάνεις φουλ θεωρία και δύσκολη(απευθύνεται κυρίως σε βαρβάτους μαθηματικούς, αφού πρέπει να έχουν καλή κατανόηση θεωρίας μέτρου και πιθανοτήτων, λογισμών,...), αλλά και από την άλλη θα παίξεις στη θεωρία μόνο, οπότε οι απόψεις διίστανται. Το MSc Economics έχει σχεδόν την ίδια "αξία" με της Στατιστικής και λέω σχεδόν γιατί σε ελάχιστες περιπτώσεις(Quantitative Researcher, Quantitative Developer, Machine Learning Researcher), θα προτιμηθούν λίγο περισσότερο άτομα με πιο STEM degrees(Math/Stats/CS/Physics), αλλά και το Economics, είναι ανάλογα το τμήμα-πανεπιστήμιο(πόσο quantitative είναι, γιατί άμα σε σκίζουν σε οικονομετρία, time series, ML, stats, θα προτιμηθεί, αλλά αν σε σκίζουν σε μικρο και συμπεριφορά καταναλωτή, τότε αλλάζει το πράγμα), παίζει τέλος όμως και ο ανθρώπινος παράγοντας(του ποιος είσαι ανεξαρτήτως πτυχίων και ταμπελών) και τι χαρακτήρα-skills έχεις. Γενικά τα μεταπτυχιακά πρέπει να έχουν χαρακτήρα εξειδίκευσης και παρόλο που αν κάνεις μια αναζήτηση(LinkedIn πχ), θα διαπιστώσεις ότι οι πιο "δυνατοί" έχουν "γενικά" μεταπτυχιακά(πχ MSc Math, Stats, CS, Eng,...), καθώς έξω είναι διαφορετικά τα πράγμα. Δηλαδή, το κάθε πανεπιστήμιο φημίζεται ότι εξειδικεύεται σε κάποιους τομείς, τα μαθήματα διαφέρουν λίγο και επικεντρώνονται πολύ στο dissertation τους, ενώ εδώ δεν συμβαίνει το ίδιο με παρόμοιους τίτλους. Ελπίζω να σε βοήθησα κάπως!

• Thanks 1
Δημοσ.
17 λεπτά πριν, Sot Wes είπε

Υπάρχει άλλο ένα που δεν ανέφερα, του ΕΚΠΑ, το οποίο είναι 99% χαρτί, οπότε από τη μία κάνεις φουλ θεωρία και δύσκολη(απευθύνεται κυρίως σε βαρβάτους μαθηματικούς, αφού πρέπει να έχουν καλή κατανόηση θεωρίας μέτρου και πιθανοτήτων, λογισμών,...), αλλά και από την άλλη θα παίξεις στη θεωρία μόνο, οπότε οι απόψεις διίστανται.

Το "Ποσοτική επενδυτική" λες ; 

18 λεπτά πριν, Sot Wes είπε

Economics, είναι ανάλογα το τμήμα-πανεπιστήμιο(πόσο quantitative είναι, γιατί άμα σε σκίζουν σε οικονομετρία, time series, ML, stats, θα προτιμηθεί,

Αν κάνω το MSc in economics στο ΟΠΑ εκεί θα στραφώ σε οικονομετρία κλπ

Δημοσ.
4 ώρες πριν, George_pzg21 είπε

Το "Ποσοτική επενδυτική" λες ; 

Αν κάνω το MSc in economics στο ΟΠΑ εκεί θα στραφώ σε οικονομετρία κλπ

Όχι αναφέρομαι στο Στατιστικής του ΕΚΠΑ(Στατιστική και Επιχειρησιακή Έρευνα). Η οικονομετρία έχει μέλλον να ξέρεις.

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Sot Wes είπε

Η οικονομετρία έχει μέλλον να ξέρεις.

Δύσκολο αντικείμενο και γενικά μ φαίνεται ενδιαφέρον...απλά δεν ξέρω αυτό το "κατα πόσο" μέλλον έχει...

Δλδ σαν οικονομέτρης που μπορώ να εργαστώ; Τι μπορώ να κάνω; 

4 λεπτά πριν, Sot Wes είπε

Στατιστικής του ΕΚΠΑ(Στατιστική και Επιχειρησιακή Έρευνα).

δυνατό φαίνεται! Απλά νομίζω λίγο δύσκολο να δεκτούν κάποιον από το οικονομικό στο συγκεκριμένο μάστερ...δεν ξέρω κ ολας

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...