Επισκέπτης Δημοσ. 28 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2022 Καλησπέρα στην όμορφη παρέα. Που θεωρείτε πιο ωραίο μέρος να ζήσεις στο εξωτερικό με σκοπό να αποταμιεύσεις κιόλας κάποια χ χρήματα; Έχω κάποιες γνώσεις Γερμανικών και σκεφτόμουν να μείνω στο Βερολίνο. Έχω πτυχίο και μεταπτυχιακό που έχει τεράστια ζήτηση, οπότε θεωρώ δεν θα δυσκολευτώ πολύ να βρω κάποια δουλειά στον τομέα μου. Γνωρίζει κανείς τι ενοίκια παίζουν στο Βερολίνο; Δεν έχω θέμα να συγκατοικήσω με 4-5 ακόμα άτομα.
Dark_panel Δημοσ. 28 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2022 2 ώρες πριν, grk97 είπε Καλησπέρα στην όμορφη παρέα. Που θεωρείτε πιο ωραίο μέρος να ζήσεις στο εξωτερικό με σκοπό να αποταμιεύσεις κιόλας κάποια χ χρήματα; Έχω κάποιες γνώσεις Γερμανικών και σκεφτόμουν να μείνω στο Βερολίνο. Έχω πτυχίο και μεταπτυχιακό που έχει τεράστια ζήτηση, οπότε θεωρώ δεν θα δυσκολευτώ πολύ να βρω κάποια δουλειά στον τομέα μου. Γνωρίζει κανείς τι ενοίκια παίζουν στο Βερολίνο; Δεν έχω θέμα να συγκατοικήσω με 4-5 ακόμα άτομα. Μπες εδω https://www.numbeo.com/cost-of-living/ και βαλε όποια πολη του κοσμου θες, να δεις στο περιπου τιμες ενοικιων, διαφόρων άλλων εξοδων και μισθους.
archer100 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2022 2 ώρες πριν, grk97 είπε Καλησπέρα στην όμορφη παρέα. Που θεωρείτε πιο ωραίο μέρος να ζήσεις στο εξωτερικό με σκοπό να αποταμιεύσεις κιόλας κάποια χ χρήματα; Έχω κάποιες γνώσεις Γερμανικών και σκεφτόμουν να μείνω στο Βερολίνο. Έχω πτυχίο και μεταπτυχιακό που έχει τεράστια ζήτηση, οπότε θεωρώ δεν θα δυσκολευτώ πολύ να βρω κάποια δουλειά στον τομέα μου. Γνωρίζει κανείς τι ενοίκια παίζουν στο Βερολίνο; Δεν έχω θέμα να συγκατοικήσω με 4-5 ακόμα άτομα. Μπορεις να δουλεψεις επανω στην ειδικευση σου με τα λιγα Γερμανικα; Αν ναι καλως, ειδαλλως θα πας ουσιαστικα ως ανειδικευτος
truman2193 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2022 Οντας μισος Καναδος, θα σου προτεινω Καναδα ειτε με πρασινη καρτα ειτε με προσκληση καποιου γνωστου/φιλου/συγγενη αν εχεις. Εχω ερθει -πρωτη φορα- τωρα για καλοκαιρι, μετα το τελος των πανελληνιων μου φετος, και ειλικρινα η πολη ειναι απιστευτη(Κεμπεκ ειμαι) και απο αποψη ομορφιας και κυριως απο αποψη οικονομιας. Η αναλογια μισθος-εξοδα καμια σχεση με την Ελλαδα. Βλεπω κατι ξαδερφια μου αποφοιτους vocational schools(σκεψου κατι σαν τα πρωην ΤΕΙ εδω η ΕΠΑΛ που το χαρτι εχει οντως σημασια, η κατι σαν λιιγο ανωτερα ΙΕΚ) εδω και βγαζουν πολυ καλα χρηματα. Ο ενας σαν οικονομικος αναλυτης σε εταιρεια και ο αλλος κατι αντιστοιχο με τους τεχνικους δικτυου που εχουμε εδω τυπου Κοσμοτε κλπ που ερχονται σπιτι για βλαβες. Το κοστος ζωης -συγκεκριμενα στο Κεμπεκ- ειναι αρκετα χαμηλο σε συγκριση με τους μισθους και ευκολα αποταμιευεις. Βεβαια δεν εχω ζησει εδω αρα δεν μπορω να εχω πληρη εικονα αλλα απ'οτι ακουω ειναι πολυ καλα τα πραγματα.
Aggeluska Δημοσ. 31 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2022 On 28/07/2022 at 13:26, grk97 said: Καλησπέρα στην όμορφη παρέα. Που θεωρείτε πιο ωραίο μέρος να ζήσεις στο εξωτερικό με σκοπό να αποταμιεύσεις κιόλας κάποια χ χρήματα; Έχω κάποιες γνώσεις Γερμανικών και σκεφτόμουν να μείνω στο Βερολίνο. Έχω πτυχίο και μεταπτυχιακό που έχει τεράστια ζήτηση, οπότε θεωρώ δεν θα δυσκολευτώ πολύ να βρω κάποια δουλειά στον τομέα μου. Γνωρίζει κανείς τι ενοίκια παίζουν στο Βερολίνο; Δεν έχω θέμα να συγκατοικήσω με 4-5 ακόμα άτομα. Τι πτυχίο έχεις δηλαδή;
Επισκέπτης Δημοσ. 31 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2022 12 ώρες πριν, Aggeluska είπε Τι πτυχίο έχεις δηλαδή; Έχω πτυχίο στα Big Data Systems
Aggeluska Δημοσ. 31 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2022 (επεξεργασμένο) Γενικά, στο computer science/engineering field μπορείς να βρεις από 2600€ ευρώ για πάνω σαν πρώτη εργασία στην Γερμανία. Έχω σπουδάσει στην Γερμανία και εχω μείνει 4 χρόνια περίπου, ενώ έχω και φίλους που δουλεύουν στον τομέα. Το πιο δύσκολο πράγμα στην βόρεια Ευρώπη είναι να βρεις σπίτι. Είναι υπερβολικά δύσκολο. Το ποσό γρήγορα θα βρεις έχει να κάνει με το πόσο επιλεκτικός/η είσαι, πόσο τυχερος/η είσαι, αν θες συγκατοίκους ή όχι κλπ. Ενδεικτικά εγώ έδινα 400€ τον μήνα με όλα μέσα (ρεύμα, θέρμανση, ίντερνετ) και εμένα μαζί με άλλα 2 άτομα. Άλλα ειμαι σίγουρος ότι τώρα θα είναι ακριβότερα. Όπως και να έχει μπορείς να βρεις γερμανικές σελίδες με ακίνητα προς ενοικίαση να πάρεις μια ιδέα. Επεξ/σία 31 Ιουλίου 2022 από Aggeluska 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα