Chris2756 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2022 Ενταξει, περισυνα ξυνα σταφυλια θα μου πειτε. Απλα ηθελα να δωσω ζωη στο παλαιο κουτακι της φωτογραφιας και να περασω ευχαριστα την ωρα μου. Συγκεντωσα λοιπον διαφορα εξαρτηματα, μητρικη msi pm9m-v, εχει ενσωματωμενες καρτες γραφικων, ηχου, δικτυου, cpu intel pentium dual core 2,4ghz, ram IBM 1gb 2RX8, Plextor PX-W4824TA, τροφ. LC-B200SFX, ειχε το κουτακι, 3 hdd και βεβαια τα περιφερειακα. (φανακια για ψυξη κουτιου 80x80 mm απο herolchi τρφοδοτικα). Μονταρισμα, δοκιμη, bios OK. δεν δοκιμασα win7, νομιζω οτι και να φορτωσουν, θα σερνονται με 1 γιγα μνημη. Δοκιμασα να εγκαταστησω ΧΡ. Γινεται ελενχος, φορτωνουν τα loading files, κανει επανεκκινηση και στο σημειο " πατηστε enter για να ξεκινησει η εγκατασταση " κολαει και δεν συνεχιζει. Δοκιμασα hhd, εναν 250αρη σατα 300 και δυο 80αρηδες σατα 150, και 2 διαφοιρετικα cd rom. Τα δοκιμασα σε αλλο μηχανημα ειναι ΟΚ. Το bios τα αναγνωριζει ολα. Αν δεν βαριεστε να ασχολιθειτε με το θεμα καθε ιδεα καλοδεχουμενη
micos000 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2022 (επεξεργασμένο) Δεν μπορείς να τσιμπισεις ένα Ddr2 1gb ακόμα και έναν core2duo από τις αγγελίες και να του βάλεις 7αρια home ή κάνα λινουξακι; Η μητρική σου είναι αυτήν. https://www.msi.com/Motherboard/PM9MV/Specification Επεξ/σία 28 Ιουλίου 2022 από micos000
hp8 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2022 (επεξεργασμένο) 6 ώρες πριν, Chris2756 είπε θα σερνονται με 1 γιγα μνημη. Δοκιμασα να εγκαταστησω ΧΡ.. Αν δεν βαριεστε να ασχολιθειτε με το θεμα καθε ιδεα καλοδεχουμενη αν η μητρική είναι αυτή που λέει ο micos000 έχω έναν ε6300 να σου δώσω (χαρίσω) αν δεν έχεις κάποιον καλύτερο να δεις πως θα πάει Τα ΧΡ είναι 32 η 64 bit ? και απ οτι βλέπω παρακάτω οι μνήμες θέλουν προσοχή Εκτός κι αν κάνω λάθος https://storage-asset.msi.com/file/test_report/TR10_1219.pdf Επεξ/σία 28 Ιουλίου 2022 από hp8
Chris2756 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2022 Μέλος Δημοσ. 28 Ιουλίου 2022 Παιδια ευχαριστω για τις απαντησεις και για την προσφορα. Ναι η μηυτικη αυτη ειναι. Στο σαιτ τ5ης msi βρηκα και instalation manual και drivers και bios update. Εχει 2 slot για μνημες το ενα δεχεται ddr/1 gb max/266/333/400 και το αλλο ddr2/2 gb max/400/533/667. Δοκιμασα να εγκαταστησω Windows XP home edition version 2002, οροτζιναλ, εχω και προ, λογικα θα ειναι πιο βαρεια. Δεν υπαρχει λογος να το ζορισω, δεν χρειαζομαι επιδοσεις, και πασεντζα μονο να παιζει ειμαι ευχαριστημενος. ΧΡ εχω εγκαταστησει και σε 50 μηχανηματα παλαιοτερα δεν συναντησα παρομοιο προβλημα. Λετε οτι ddr 1gb ειναι λιγη για ΧΡ? Εχω διαφορες ddr2, αλλα ειναι dual kit 1+1 gb. Εχω κι αλλο μηχανημα με core2duo και το εχω κανει πυραυλο. Εχω και Ubuntu version 14.04 lts 64 bit, θα τα σηκωσει λετε? η να κατεβασω πιο απλη εκδοση? 3 λεπτά πριν, Chris2756 είπε Παιδια ευχαριστω για τις απαντησεις και για την προσφορα. Ναι η μητρικη αυτη ειναι. Στο σαιτ της msi βρηκα και instalation manual και drivers και bios update. Εχει 2 slot για μνημες το ενα δεχεται ddr/1 gb max/266/333/400 και το αλλο ddr2/2 gb max/400/533/667. Δοκιμασα να εγκαταστησω Windows XP home edition version 2002, οριτζιναλ, εχω και προ, λογικα θα ειναι πιο βαρεια. Δεν υπαρχει λογος να το ζορισω, δεν χρειαζομαι επιδοσεις, και πασεντζα μονο να παιζει ειμαι ευχαριστημενος. ΧΡ εχω εγκαταστησει και σε 50 μηχανηματα παλαιοτερα δεν συναντησα παρομοιο προβλημα. Λετε οτι ddr 1gb ειναι λιγη για ΧΡ? Εχω διαφορες ddr2, αλλα ειναι dual kit 1+1 gb. Εχω κι αλλο μηχανημα με core2duo και το εχω κανει πυραυλο. Εχω και Ubuntu version 14.04 lts 64 bit, θα τα σηκωσει λετε? η να κατεβασω πιο απλη εκδοση?
hp8 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2022 7 λεπτά πριν, Chris2756 είπε εχω διαφορες ddr2, αλλα ειναι dual kit 1+1 gb. στο ένα σλοτ πάει η ddr & στο άλλο η ddr II Όμως δεν θα παιζουν μαζί λογικά Άρα θα πρέπει να πας σε ddr II 2gb στο ένα σλοτ 1
Chris2756 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2022 Μέλος Δημοσ. 28 Ιουλίου 2022 43 λεπτά πριν, hp8 είπε Άρα θα πρέπει να πας σε ddr II 2gb στο ένα σλοτ Σωστα! Θα ψαξω να βρω 2 γιγα ντιμακι. Αλλα κι ενα γιγα δεν νομιζω να ειναι λιγο για ΧΡ. εδω να δουλευαμε με 512 μνημη, εκτος αν γερασα και ξεκουτιανα τοσο που δεν θυμαμαι γμτ ειχα και μια 17αρα 4:3 LG flatron, θα του ταιριαζε γαντι, αλλα δοκιμαζοντας την χτες ειδα πολλα καμενα πιξελ στην μια γωνια, ετσι πηγε στον Βαλαντη, τζιπσι κινγκ παλαιοπωλη για παλαιοσηδερα, ακομα και χαλασμενα αυτα τα LG, εχουν εμπορικοτητα
micos000 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2022 Πάρε τον 6300, βρες και ένα 2αρι Ddr2 και βάλτου lubuntu 32bit
Aris_ Δημοσ. 29 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2022 τα xp όταν βγήκαν έπαιζαν με 128-256mb ram σιγά σιγά μετά το sp3 + extensions όμως το 1gb έγινε must και 2+ για άνεση, μπορείς να μείνεις στο sp1 αλλά δεν στο προτείνω
micos000 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2022 Βασικά τα xp είναι σχετικά άχρηστα πλέον. Ούτε ιντενετ δεν μπαίνουν γιατί δεν υποστηρίζουν κανέναν browser. Εγώ πιστευω πως, όπως θα τα βάλεις έτσι θα τα βγάλεις.
Chris2756 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2022 Μέλος Δημοσ. 29 Ιουλίου 2022 Παιδια, πρωτα απο ολα να σας ευχαριστησω για τις συμβουλες και το χρονο σας που ασχολειστε με ενα θεμα σαν αυτο. Δεν εχω απαιτησεις απο αυτο το μηχανακι, ουτε δουλειες θα κανω, ουτε το ιντερνετ με ενδιαφερει, ουτε οι επιδοσεις του, απλα να δουλευει. Και με 98 η και 95 ακομα δεν εχω προβλημα. Λιγη μουσικουλα θα του βαλω, αντε και κανα ΑοΕ 1 ετσι για να υπαρχουν. Απλα να λειτουργει, οπως εφτιαξα και τις παλιες μου κονσολες, Atari 2600, sega mega drive/cd ( παιζω καμια φορα Ecco the Dolphin ), και PSX
Chris2756 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2022 Μέλος Δημοσ. 29 Ιουλίου 2022 Λοιπον δοκιμασα εγκατασταση Ubuntu 14.04. Φορτωσε τα φαιλς και στην οθονη με το λογοτυπο (ubuntu 14.04) επανεκινηση ξαν και ξανα και ξανα. Εβγαλα απο αλλο μηχανακι 1 ντιμακι ddr2/2gb και το τοποθετησα. εγκατασταθηκαν τα ubuntu, σε maxtor diamond plus 9 80gb sata 150. Mουσικουλα παντως που δοκιμασα με κατι αρχαια Logi S3-30 ακουγεται και καθαρα και δυνατα. Τωρα αν παρει και κανα ΑοΕ1-Diablo1 ποιος μας πιανει μετα. Τωρα κανει updates, οταν τελειωσει θα δοκιμασω σε αλλον δισκο τα ΧΡ και θα ενημερωσω. Μαλλον το 1 γιγα δεν επαρκουσε. Απο οτι φαινεται και ουμπουντου θελουν την μεμορυ τους. Ευχαριστω και παλι που ασχολιθηκατε παιδια
PC_Science_Lefkada Δημοσ. 29 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2022 13 λεπτά πριν, Chris2756 είπε Μαλλον το 1 γιγα δεν επαρκουσε. Δεν ήταν αυτό το θέμα σου. Το παλιό dimmάκι του 1GB είναι χαλασμένο. Πέτα το σε ανακύκλωση εξαρτημάτων Η/Υ (κωτσόβολο κλπ). 16 λεπτά πριν, Chris2756 είπε εγκατασταθηκαν τα ubuntu, σε maxtor diamond plus 9 80gb sata 150 Με γεια! Θα μπουν και τα XP κανονικά.
Chris2756 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2022 Μέλος Δημοσ. 29 Ιουλίου 2022 Σηγουρα θα βαλω ενα ddr2/2gb. μακαρι να εφταιγε το ντιμακι, μικρο το κακο. Και με ubuntu να μεινω μια χαρα ειμαι, ευκαιρια να ασχοληθω, κι αν υπαρχει κατι πιο ελαφρυ απο 14.04, ΟΚ δεν υπαρχρει λογος να ζοριζω το μηχανακι. Ενταξει ενα δυο παιχνιδακια θα του βαλω μαζυ με την μουσικη, ετσι για να δικαιολογιθει ολοκληρος τιτλος στην φατσα. Digital multi media compioyter system. Δουλευει και το θερμομετρο, εχει και φωτακια σε μπλε αποχρωση, δεχεται και φλοπακι
micos000 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2022 (επεξεργασμένο) Το Ubuntu έχει κάποιες απαιτήσεις λόγω γραφικού περιβάλλοντος. Σε τέτοια μηχανάκια καλύτερα lubuntu ή xubuntu 32bit. Οσο για το 1gb, κι εγώ πιστεύω ότι μπορεί να είναι προβληματικό γιατί αν δεν του έφτανε η μνήμη θα στο έλεγε ή θα σερνόταν. Αν πάντως το θέλεις για παιχνιδάκια, υπάρχουν έτοιμες διανομές με Linux και emulators (mame, snes, Sega, ps1 κτλ, όλα σε ένα) και roms και θα μπορείς να το κάνεις σούπερ κονσόλα. Μάλιστα δεν χρειάζεται να εγκαταστήσεις τίποτα καθώς τρέχουν από στικακι και διαβάζουν τα roms από όπου του πεις. Επεξ/σία 29 Ιουλίου 2022 από micos000
Chris2756 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2022 Μέλος Δημοσ. 29 Ιουλίου 2022 Και τα ΧΡ εγκατασταθηκαν SP2 ειναι αυτα που εχω, drivers, ρυθμισεις ολα χωρις προβλημα. και βεβαιαως βεβαιως AoE1 και Diablo1 ( οχι δεν επαιξα, μια βολτουλα μονο εκανα στο Τρισταμ ) Ο PC_Science_Lefkada ειχε δικαιο η ΙΒΜ ταφαγε τα ψωμια της. Αφου τελειωσα, δοκιμασα μνημες 1gb/ddr/400 και 1gb/ddr2/800 και οι 2 τα πανε σφαιρα. Μονο activation μενει να κανω, ελπιζω να ισχυουν τα τηλεφωνα και να αποφυγω το ιντερνετ. Αυριο θα ανεβασω και φωτογραφιες. Ευχαριστω και παλι για την παρεα και την συζητιση μας 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα