RadTech Δημοσ. 28 Ιουλίου 2022 Share Δημοσ. 28 Ιουλίου 2022 Εχοντας το υπαρχον PC - Ε7500, 4 GB RAM & Nvidia GT 440 - για πολλα χρονια, αποφασισα να προχωρησω σε αγορα νεου μιας και η αναβαθμιση του υπαρχοντος δεν εχει κανενα νοημα. Οι προδιαγραφες ειναι το νεο PC να μπορει να παιζει το DCS World σε high/ultra settings στα 1080p/60Ηz ιδανικα χωρις απωλειες σε FPS. Επειδη σκεφτομαι το ενδεχομενο καποια στιγμη να παω σε 1440p θα ηθελα η καρτα να μπορει να παιζει ικανοποιητικα και σε αυτην την αναλυση σε high settings αν και σε αυτην την περιπτωση μια μικρη μειωση των FPS ειναι αποδεκτη. Ελαχιστες απαιτησεις VRAM ειναι τα 8 GB. To νεο συστημα θα εχει σαν βαση τον i5-12400, G. Skill 16 GB RAM και μητρικη την Gigabyte B660 DS3H DDR4 ATX. Συνεπως θα ηθελα μια καρτα η οποια να υποστηριζει casual προς advanced απαιτησεις gaming, να ειναι σχετικα καινουρια ετσι ωστε σε βαθος 5-6 χρονων να μην χρειαζεται αναβαθμιση και να ειναι οσο πιο vfm γινεται δεδομενου των τιμων που υπαρχουν αυτη τη στιγμη στην αγορα. Το budget αρχικα ειχε οριο τα 300 ευρω αλλα στην πορεια καταλαβα οτι θα πρεπει να ανεβει. Υστερα απο ενδελεχη ερευνα κατεληξα στα εξης. - H 2060 ειναι μια σχετικα καλη επιλογη στα 300 ευρω μιας και θα μπορει να παζει πολυ καλα στα 1080p. Λογικα δεν θα ζοριστει πολυ στα 1440p και σαν αποδοση ειναι ανωτερη της 3050. Στα αρνητικα οτι ειναι καρτα του 2019. Η συγκεκριμενη καρτα εχει 6 GB VRAM. Δεν ξερω κατα ποσο αυτο θα επηρεασει την αποδοση της σε ενα παιχνιδι που εχει σαν recommended VRAM για high settings τα 8 GB. Πιστευετε οτι σαν καρτα η 2060 θα μπορει να υποστηριζει ικανοποιητικα ενα συστημα τετοιων απαιτησεων σε 5 χρονια απο σημερα; - Η 3050 ειναι μια μαλλον αξιολογη καρτα σχετικα καινουρια στα 350 ευρω η οποια λογικα θα μπορει να υποστηριξει το DCS στα 1080p αν και κατωτερη της 2060 σε αποδοση. Η συγκεκριμενη ισως τα καταφερει στα 1080p αν και πιστευω πως στα 1440p θα εχει θεμα. Η συγκεκριμενη λαμβανοντας υποψη αποδοση, τιμη και οτι ειναι σχετικα καινουρια δεν την θεωρω vfm αν και ειναι εντος budget. - Παρομοια σε αποδοσεις με την 2060 (τουλαχιστον συμφωνα με το user benchmark) αλλα πιο καινουρια ειναι η RX 6600 στα 330 ευρω. Λογικα θα ανταποκριθει πολυ καλα στα 1080p με αποδοση στα 1440p υποθετω αναλογη της 2060. Ειναι και αυτη εντος budget αλλα δεν ακουω καλα λογια για Radeon καρτες + εχω δει καποια reviews σχετικα με σχετικα πιο υψηλες θερμοκρασιες και παραπανω θορυβο απο fans προκειμενου το συστημα να εχει καλυτερη ψυξη. Φαινεται οτι η 3060 αν και πιο ακριβη ειναι η πιο vfm επιλογη που να ικανοποιει ολα τα κριτηρια (αποδοση/τιμη/λειτουργικοτητα σε βαθος χρονου). Αναμενω τις γνωμες σας. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Crus Δημοσ. 28 Ιουλίου 2022 Share Δημοσ. 28 Ιουλίου 2022 (επεξεργασμένο) H RX 6600 παιζει χωρις αντιπαλο στην κατηγορια τιμης που ψαχνεις. Ειναι 20% πανω απο RTX 3050 και τουλαχιστον 10% πανω απο RTX 2060. Οσον αφορα για αυτα που ακους, δεν ξερω απο που τα ακους αλλα σε καρτα 130-150w (Nvidia η AMD) δεν υπαρχει κανενα θεμα θερμοκρασιας ή/και θορυβου. Ακομα και την χειροτερη υλοποιηση που υπαρχει εκει εξω να παρεις το πολυ πολυ να ακους τους ανεμιστηρες λιγο παραπανω. Η συγκεκριμενη για παραδειγμα που ειναι και φτηνοτερη υλοποιηση που υπαρχει στο Skroutz ειναι μια χαρα. Επεξ/σία 28 Ιουλίου 2022 από Crus 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
triplex1 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2022 Share Δημοσ. 28 Ιουλίου 2022 https://www.skroutz.gr/s/31749296/Sapphire-Radeon-RX-6600-8GB-GDDR6-Pulse-Κάρτα-Γραφικών-PCI-E-x16-4-0-με-HDMI-και-3-DisplayPort-11310-01-20G.html Αν μπορεις να ανεβεις λιγο ακομη πας στην XT που ειναι πολυ ανωτερη https://www.skroutz.gr/s/31441434/Asrock-Radeon-RX-6600-XT-8GB-GDDR6-Challenger-D-OC-Κάρτα-Γραφικών-PCI-E-x8-4-0-με-HDMI-και-3-DisplayPort-90-GA2TZZ-00UANF.html Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
dsi44 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2022 Share Δημοσ. 29 Ιουλίου 2022 αυτο το "βαθος 6 χρονων στα 1440" με τετοιες καρτες δεν. πηγαινε τωρα σε 6600 που σηκωνει η τσεπη και ασε το μελλον. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
dpolal Δημοσ. 29 Ιουλίου 2022 Share Δημοσ. 29 Ιουλίου 2022 22 ώρες πριν, RadTech είπε Συνεπως θα ηθελα μια καρτα η οποια να υποστηριζει casual προς advanced απαιτησεις gaming, να ειναι σχετικα καινουρια ετσι ωστε σε βαθος 5-6 χρονων να μην χρειαζεται αναβαθμιση και να ειναι οσο πιο vfm γινεται δεδομενου των τιμων που υπαρχουν αυτη τη στιγμη στην αγορα. Το budget αρχικα ειχε οριο τα 300 ευρω αλλα στην πορεια καταλαβα οτι θα πρεπει να ανεβει. Με 300 ευρώ μην ελπίζεις να βρείς κάρτα που να κρατάει καλά μετά από 5-6 χρόνια. Ή θα τα σκάσεις πολύ χοντρά για να πάρεις κάποια top κάρτα η οποία θα έχει την προοπτική των ετών αυτών ή θα πάρεις μία vfm των 300 και αργότερα την αλλάζεις. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
RadTech Δημοσ. 29 Ιουλίου 2022 Μέλος Share Δημοσ. 29 Ιουλίου 2022 (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, dsi44 είπε αυτο το "βαθος 6 χρονων στα 1440" με τετοιες καρτες δεν. Υπενθυμιζω πως στα 1440p αν μπορει να παιξει με high settings με καποια αποδεκτη πτωση σε FPS ειναι ΟΚ. Απλως θελω να εχω την δυνατοτητα αν παω σε τετοιο monitor η καρτα να μπορει μεχρι ενος ικανοποιητικου σημειου να υποστηριξει. Στη χειροτερη να παιζει medium settings χωρις προβλημα και αν η αποδοση δεν ειναι ικανοποιητικη μπορω τοτε να αναβαθμισω θεωρωντας πως οι τιμες τοτε θα ειναι καλυτερες. Για να ειμαι λιγο πιο συγκεκριμενος περαν του DCS World και αλλων 2 τιτλων τους οποιους δεν χρειαζεται να αναφερω μιας και εχουν σημαντικα κατωτερες απαιτησεις δεν με ενδιαφερει να ασχοληθω με αλλους τιτλους. Οποτε το στησιμο του νεου συστηματος γινεται με βαση τον συγκεκεριμενο τιτλο. Βεβαιως καθως τα χρονια περνουν με τα διαφορα updates/patches τα παιχνιδια γινονται πιο απαιτητικα. Οποτε αυτα που ο developer αναφερει σημερα ως recommended σε 4 χρονια μπορει να ειναι διαφορετικα. Το προβλημα ειναι οτι το συγκεκριμενο παιχνιδι ουσιαστικα θα το εγκαταστησω και θα το δοκιμασω για πρωτη φορα καθοτι στο υπαρχον συστημα σερνεται ακομα και σε ultra low settings. Συνεπως δεν εχω καποια προσωπικη εμπειρια ετσι ωστε να εκτιμησω τι επιπεδο hardware θα ειναι ικανοποιητικο σε 4-5 χρονια. Επισης ειναι η πρωτη μου custom PC build αποπειρα και με δεδομενο οτι δεν ειμαι καποιος που γενικως ασχολειται με τις εξελιξεις στο hardware προσπαθω να λαβω υποψη μου ολες τις παραμετρους που εχω αναφερει ετσι ωστε να ικανοποιουνται τα κριτηρια και να μην καταληξω να δωσω 1000 ευρω για ενα συστημα που θα ειναι overkill για τις απαιτησεις μου. Με βαση ολα αυτα εχω την αισθηση οτι μαλλον 6600 XT ή 3060 με ελαφρως μεγαλυτερο budget ειναι οι πλεον καταλληλες. Θεωρειται πως βαση τιμης/αποδοσης η 3060 ειναι vfm; Κατι αλλο που δεν εχω καταλαβει... Υπαρχει συσχετισμος μεταξυ ρυθμου ανανεωσης οθονης και FPS στα παιχνιδια; Η δικη μου οθονη ειναι στα 60Hz. Αν ενα παιχνιδι το παιζω με 100 FPS αυτο σημαινει οτι πρακτικα η οθονη "χανει" 40 FPS και αρα εχω λιγοτερο smooth κινηση; updated: η 6600/6600 XT εχει 8 GB VRAM ενω η 3060 εχει 12 GB. Με βαση τις δικες μου απαιτησεις ποια η διαφορα; Πρακτικα τι θα κερδισω αν επιλεξω την 3060 με 12αρι VRAM; Επεξ/σία 29 Ιουλίου 2022 από RadTech Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
dsi44 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2022 Share Δημοσ. 29 Ιουλίου 2022 τιποτα,ειναι κοντα οι καρτες και τοσο αδυναμες ωστε να μην παιζει ρολο αν ειναι 12 ή 8 σε vram Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
newlynx Δημοσ. 30 Ιουλίου 2022 Share Δημοσ. 30 Ιουλίου 2022 Στις 28/7/2022 στις 11:53 ΠΜ, RadTech είπε Οι προδιαγραφες ειναι το νεο PC να μπορει να παιζει το DCS World σε high/ultra settings στα 1080p/60Ηz ιδανικα χωρις απωλειες σε FPS. Επειδη σκεφτομαι το ενδεχομενο καποια στιγμη να παω σε 1440p θα ηθελα η καρτα να μπορει να παιζει ικανοποιητικα και σε αυτην την αναλυση σε high settings αν και σε αυτην την περιπτωση μια μικρη μειωση των FPS ειναι αποδεκτη. Καθώς παίζω DCS σου υπενθυμίζω ότι είναι ένα βαρύ παιχνίδι και όσα περισσότερα δώσεις τόσο καλύτερα θα το χαρείς. Σου παραθέτω ένα βίντεο από χρήστη με 3060 ti που σε high settings πιάνει περίπου 75 FPS σε 1080p. Σαφώς καλύτερα τα πράγματα σε medium που αγγίζει τα 140. Καταλαβαίνεις πως σε 1440p τα FPS θα πέσουν ανάλογα. Προσωπικά με 1070 είμαι με το ζόρι σε 60 FPS με μείξη ρυθμίσεων στα 1440p. Αν ήθελα να το απολαύσω θα πήγαινα σε 3070 ή θα περίμενα 4070, αν και νομίζω πως θα καλύπτουν με 4060 ή 4060ti. Ξέρω πως αναφέρω κάρτες πολύ μεγαλύτερου budget αλλά νομίζω θα ζοριστεις με 3060 αν πας σε πάνω από 1080p και high settings. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
RadTech Δημοσ. 31 Ιουλίου 2022 Μέλος Share Δημοσ. 31 Ιουλίου 2022 17 ώρες πριν, newlynx είπε Καθώς παίζω DCS σου υπενθυμίζω ότι είναι ένα βαρύ παιχνίδι και όσα περισσότερα δώσεις τόσο καλύτερα θα το χαρείς. Σου παραθέτω ένα βίντεο από χρήστη με 3060 ti που σε high settings πιάνει περίπου 75 FPS σε 1080p. Σαφώς καλύτερα τα πράγματα σε medium που αγγίζει τα 140. Καταλαβαίνεις πως σε 1440p τα FPS θα πέσουν ανάλογα. Προσωπικά με 1070 είμαι με το ζόρι σε 60 FPS με μείξη ρυθμίσεων στα 1440p. Αν ήθελα να το απολαύσω θα πήγαινα σε 3070 ή θα περίμενα 4070, αν και νομίζω πως θα καλύπτουν με 4060 ή 4060ti. Ξέρω πως αναφέρω κάρτες πολύ μεγαλύτερου budget αλλά νομίζω θα ζοριστεις με 3060 αν πας σε πάνω από 1080p και high settings. Μου κανει εντυπωση που ακομα και σε low settings οι απαιτησεις σε RAM ειναι 23 GB... Αυτο βεβαια επηρεαζεται και απο το setαρισμα της αποστολης. Αναλογα με το terrain, τα objects, το αν παιζεις multiplayer κλπ οι απαιτησεις διαφοροποιουνται. Αυτο δε με απασχολει σε αυτη τη φαση καθως αν δω οτι εχω προβλημα μπορω απλως να επεκτεινω την ηδη υπαρχουσα. Εσυ να υποθεσω εχεις 32αρα RAM; Επισης μου προκαλει εντυπωση οτι σε low settings η VRAM φτανει τα 7 GB. Αρα σε high settings σε βαριες αποστολες και σε terrains πιο απαιτητικα, λογικα τα 8 GB VRAM τα ξεπερναει για πλακα. Θεωρεις πως για το συγκεκριμενο παιχνιδι 10 GB VRAM ειναι το minimum; Αν εχεις mix settings αυτο σημαινει οτι καποιες παραμετροι ειναι πιο χαμηλα, αλλες πιο ψηλα συνεπως θα μπορουσαμε να πουμε πως κατα μεσο ορο το εχεις setαρει περιπου στα medium settings σε 1440p. Αν η 1070 μπορει και ανταποκρινεται και δινει εστω και οριακα 60 FPS υπο αυτες τις συνθηκες τοτε λογικα μια RX 6600 δεν θα μπορει να ανταποκριθει καλυτερα και να διατηρησει τουλαχιστον 60 FPS σε medium προς high settings; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
newlynx Δημοσ. 1 Αυγούστου 2022 Share Δημοσ. 1 Αυγούστου 2022 Στις 31/7/2022 στις 2:49 ΜΜ, RadTech είπε Εσυ να υποθεσω εχεις 32αρα RAM; Ναι 32gb έχω, το παιχνίδι διψά για RAM. Στις 31/7/2022 στις 2:49 ΜΜ, RadTech είπε Θεωρεις πως για το συγκεκριμενο παιχνιδι 10 GB VRAM ειναι το minimum Δεν μπορώ να σου απαντήσω με σιγουριά για αυτό, σε 1080p τα 8gb νομίζω θα είναι οκ Στις 31/7/2022 στις 2:49 ΜΜ, RadTech είπε Αν η 1070 μπορει και ανταποκρινεται και δινει εστω και οριακα 60 FPS υπο αυτες τις συνθηκες τοτε λογικα μια RX 6600 δεν θα μπορει να ανταποκριθει καλυτερα και να διατηρησει τουλαχιστον 60 FPS σε medium προς high settings; Έγραψα φτάνει με το ζόρι στα 60 FPS, σε χαμηλές πτήσεις ή μέσα από πόλεις με δράση πέφτουν κάτω από 50, γεγονός που χαλά την αίσθηση. Επίσης δεν έχω το χάρτη της Συρίας που είναι πολύ βαρύς ενώ ετοιμάζεται και η βόρεια Σκανδιναβία με μεγάλη έκταση. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα