Προς το περιεχόμενο

Σύγκριση Fiber προγραμμάτων και έρευνα αγοράς

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Είμαι με την κλασική 24αρα (που δεν είναι ποτέ 24αρα κτλ) και τώρα που έχουν λήξει τα συμβόλαιά μου θέλω να πάω σε Fiber. Έχω κάνει μια αρχική έρευνα αγοράς, αλλά έχω κάποιες απορίες. Μου είπαν ότι καλύτερα να διαλέξω πάροχο που ήδη έχει εγκατάσταση στην περιοχή ώστε να μην αργήσω. Ισχύει; Και αν ναι, πώς βρίσκω ποια εταιρεία έχει αναλάβει;

Μετά, βλέπω υπάρχουν οι κλασικοί πάροχοι Vodafone, Nova κτλ, αλλά και κάποιοι που δεν έχουν όμως κάλυψη στην περιοχή μου που έχουν πολύ καλύτερες προτάσεις (HCN, Inalan). Υπάρχουν άλλες αντίστοιχες με αυτές;

Μία εταιρεία μου έβγαλε στον έλεγχο κάλυψης ότι μπορώ να έχω μέχρι Fiber 100, όχι όμως 200. Το Fiber 100 σημαίνει fttc και το 200 ftth? Άρα όποια εταιρεία και να βάλω θα μπορώ να βάλω max Fiber 100?

Όσο για την 24μηνη δέσμευση τι παίζει; Αν εγώ μετακομίσω..πρέπει να πληρώσω πρόστιμο ή μπορώ να την μεταφέρω;

Οι προσφορές που παίζουν τώρα είναι:

Fiber 100 Nova: 26 το μήνα, 28 vodafone, 29.9 wind, 32.9 cosmote

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Επισκέπτης

Αυτή η μαλακία με το "Fiber" μου δίνει στα νεύρα μέχρι αηδίας! Βρήκαν κάτι πιασάρικο και παραπλανούν τον κόσμο!

Κατ'αρχάς, Nova = Wind πλέον (τις εξαγόρασε η United και τις 2), οπότε παίρνεις την πιο συμφέρουσα. Τα 3 ευρώ επιπλέον της Wind, ας πούμε, αντιστοιχούν σε απεριόριστα κινητά, ενώ της Vodafone σε 360 λεπτά προς κινητά + εξωτερικό

Παρακάτω: Η Nova αναφέρει σαφώς:

Αναφορά σε κείμενο

Τα προγράμματα Fiber 50 και Fiber 100 διατίθενται μέσω τεχνολογικής υποδομής Fiber To The Cabinet (FTTC), όπου είναι τεχνικά εφικτό. Το πρόγραμμα Fiber 200 διατίθεται μέσω τεχνολογικής υποδομής Fiber To The Home (FTTH), όπου είναι τεχνικά εφικτό

Για FTTH διαθεσιμότητα, τσεκάρεις εδώ: https://submit.sfbb.gr/EligibilityCheck.aspx

Εκτός από HCN και Inalan δεν έχω υπόψιν μου άλλους παρόχους με οπτική, υπάρχουν λύσεις με ασύρματη ζεύξη όμως, αν ενδιαφέρεσαι

34 λεπτά πριν, Orestis_G είπε

Αυτος ο κακαλογος εχω την εντυπωση οτι τελευταίο χρόνο ισως και παραπάνω δεν αλλαξε καθολου 

Χμ.

Είχα μπει στο παρελθόν να τσεκάρω αυτή τη λίστα, μάλιστα θυμόταν και ΤΚ η φόρμα και δεν είχε τον ΤΚ μου.

Τώρα τον δείχνει, αλλά όταν βάζω τη διεύθυνσή μου, λέει ότι στην οδό δεν υπάρχουν υποδομές προς το παρόν.

Σε μία ματιά στον πάροχο μου(Wind), μου λέει ότι μπορώ να πάρω 200αρα γραμμή, ενώ πριν ένα χρόνο μου είχε σαν επιλογές μόνο 50αρα και 100αρα.

Από περιέργεια αν γνωρίζει κανείς, όταν το router δείχνει attainable rate (up/down): 37157/62697 kbps, αυτά είναι τα πραγματικά νούμερα;

Επισκέπτης

Attainable είναι το μέγιστο που μπορεί να δώσει η γραμμή σου με βάση τις μετρήσεις που κάνει ο router, κι όχι αυτό που όντως έχεις. Τι router έχεις;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

ZTE ZXHN H268N.

Ναι, δε το έθεσα καλά. Εννοούσα αν αυτή θα είναι η ταχύτητα αν βάλω για παράδειγμα 100αρι ή αν κλειδώνουν/κρύβουν τις πραγματικές τιμές στο attainable.

Όχι τίποτα άλλο, είμαι στα 80 μέτρα από την καμπίνα της Wind. Πόσο πιο κοντά πρέπει να είσαι δηλαδή για να πιάνεις 100;

Επεξ/σία από tsamo2

Επισκέπτης

Σε ευθεία είσαι στα 80 μέτρα. Οι καλωδιώσεις δεν ξέρεις από πού περνάνε. Επίσης υπάρχει το θέμα του σε τι κατάσταση είναι τόσο η γραμμή από την καμπίνα μέχρι το κτίριό σου, αλλά και η εσωτερική καλωδίωση. Εγώ ας πούμε ένα φεγγάρι είχα λόγω οξείδωσης μία απώλεια 30 Mbps για απόσταση 3 μέτρων

Στις 28/7/2022 στις 10:22 ΠΜ, Orestis_G είπε

Αυτή η μαλακία με το "Fiber" μου δίνει στα νεύρα μέχρι αηδίας! Βρήκαν κάτι πιασάρικο και παραπλανούν τον κόσμο!

Κατ'αρχάς, Nova = Wind πλέον (τις εξαγόρασε η United και τις 2), οπότε παίρνεις την πιο συμφέρουσα. Τα 3 ευρώ επιπλέον της Wind, ας πούμε, αντιστοιχούν σε απεριόριστα κινητά, ενώ της Vodafone σε 360 λεπτά προς κινητά + εξωτερικό

Παρακάτω: Η Nova αναφέρει σαφώς:

Για FTTH διαθεσιμότητα, τσεκάρεις εδώ: https://submit.sfbb.gr/EligibilityCheck.aspx

Εκτός από HCN και Inalan δεν έχω υπόψιν μου άλλους παρόχους με οπτική, υπάρχουν λύσεις με ασύρματη ζεύξη όμως, αν ενδιαφέρεσαι

H λίστα δεν με βγάζει την είχα τσεκάρει και παλιότερα. Άρα όπως καταλαβαίνω δεν μπορώ να έχω FTTH.

Όμως μπορώ να έχω FTTC που όπως καταλαβαίνω μπορεί να μου δώσει 100 download/ 10 upload? 

Και πέρα από wind/nova, πώς θα βρω ποια εταιρεία έχει ήδη εγκαταστάσεις στην περιοχή μου; 

Επισκέπτης

FTTC είναι πρακτικά το VDSL (η ίνα φτάνει στην καμπίνα και μετά χαλκός). Δεν χρειάζεται να έχουν δικές τους εγκαταστάσεις.

2 ώρες πριν, Orestis_G είπε

FTTC είναι πρακτικά το VDSL (η ίνα φτάνει στην καμπίνα και μετά χαλκός). Δεν χρειάζεται να έχουν δικές τους εγκαταστάσεις.

oπότε το 100 download/ 10 upload, είναι απλά μια πολύ γρήγορη VDSL. Και μιλάμε πάντα για κλειδωμένες ταχύτητες ε; 

όχι όπως την 24αρα που ουσιαστικά μπορεί να έχω και 8 download και κάτω από 1 upload. σωστά;

Επισκέπτης

Σαφώς και δεν  μιλάμε για κλειδωμένες ταχύτητες. Όταν έχουμε χαλκό (= εξασθενήσεις) έχουμε κι απώλειες. Απλά αυτές είναι στο κομμάτι καμπίνα - σπίτι. Μόνο με FTTH θα έχεις εγγυημένη ταχύτητα.

Οκ, για τι απώλειες όμως μιλάμε; Του τύπου αντί για 100 να έχω 95? ή αντί για 100 να έχω 27?

Να χάνει και λίγο είμαστε οκ, αλλά όχι όπως με την 24αρα που πληρώνεις 24, και έχεις ούτε 10

Επισκέπτης

Αυτό εξαρτάται από τους παράγοντες που σου ανέλυα και πιο πάνω, περί γραμμής κ.λπ. Όταν είχα το θέμα με την καλωδίωση στο σπίτι, είχα 100άρα με συγχρονισμό στα 70, και με άλλα προβλήματα. Τώρα είμαι με τα εξής στατιστικά: image.png.ebfd220d2a3b1a3e89ce952a259e2114.png

Στην 24άρα (όπως και στην 50άρα/100άρα και πάει λέγοντας) πληρώνεις έως την διαφημισμένη ταχύτητα. Πλέον οφείλουν οι πάροχοι να σου δώσουν εκτιμώμενη ταχύτητα, με βάση την περιοχή σου. Ας πούμε σε εμένα πριν μπουν οι καμπίνες και βάλω VDSL, η απόσταση από το αστικό κέντρο σήμαινε ότι δεν θα μπορούσα να ξεπεράσω τα 8Mbps.

Σημείωση, ότι η ταχύτητα στην οποία αναφερόμαστε (Actual Rate στην εικόνα που έχω) αφορά την ταχύτητα συγχρονισμού του router σου. Η πραγματική ταχύτητα σε κατέβασμα κ.λπ έχει να κάνει και με την πιθανή συμφόρηση στο δίκτυο του παρόχου.

Άρα οτιδήποτε δεν είναι FTTH, παίζει..

Πάντως εφόσον μιλάμε για VDSL, σημαίνει ότι δεν θα χρειάζεται να περιμένω για κάποια εγκατάσταση κτλ, αφού η οπτική είναι μέχρι την καμπίνα ήδη.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...