Προς το περιεχόμενο

Πρόβλημα με unmanaged 1000αρι switch και deco m4;

kallair
Μετάβαση στην απάντηση Απαντήθηκε από kallair,

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Λύση
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα σας,

Η συνδεσμολογία μου είναι η εξής:

Στον 2ο όροφο έχω το Modem router h300s (Vodafone).

Έχω συνδεδεμένο πάνω του, το deco mesh m4 με καλώδιο και στέλνω ίντερνετ στους υπόλοιπους ορόφους ασύρματα.

Μέσω wifi πιάνω το μέγιστο της γραμμής σε όλους τους ορόφους.

Στον πρώτο όροφο πήρα σμρ το tp-link TL-SG105. Ο λόγος είναι ότι θέλω τοπικό 1000αρι δίκτυο για Plex επειδή είχα θέματα buffering σε high bitrate 4k streaming.

Τώρα ξεκινάνε τα προβλήματα.

Συνδεσα με καλώδιο στο tl-sg105: τηλεόραση, Android tv box και windows mini PC (Plex server). Και μετά συνδεσα με καλώδιο το switch στις gigabit θύρες του deco m4. 

Τρέχω speed tests και όσες συσκευές είναι στο switch, πιάνουν μέγιστο στο download 40mbps.

Από wifi στο deco, πιάνω κανονικά το μέγιστο της γραμμής μου (200αρα).

Τι μπορεί να φταίει και έχω τόσο χαμηλή ταχύτητα;;; Δεν μπορώ να βρω κάποια ρύθμιση που να φταίει. Όλα τα καλώδια είναι καινούργια. Plex που το δοκίμασα λίγο, έπαιζε κανονικά τις 4k high bitrate ταινίες..

UPDATE:

Δοκίμασα το εξής: συνδεσα απευθείας το mini PC στο deco m4. Αναγνώρισε κανονικά το 1000αρι Ethernet. Ταχύτητες στο download 32Mbps. Άρα δεν φταίει το switch αλλά το deco m4.... Τι μπορεί να φταίει και από Ethernet μου δίνει τόσο χαμηλές ταχύτητες ενώ μέσω wifi δεν έχω θέμα;

UPDATE 2:

Τελικά το πρόβλημα ήταν σε επιλογη που έχει στο QoS υπομενού. Έπρεπε να το βγάλω από λειτουργία access point, για να εμφανιστεί το QoS μενού, να διορθώσω τις τιμές και να το βάλω πάλι access point.

Επεξ/σία από kallair
  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Στις 8/8/2022 στις 10:15 ΜΜ, poulinos είπε

τυπικα κανε και firmware update

τερμα noob ερωτηση αλλά πώς κάνω firmware update σε unmanaged switch; 

δεν ειχα ποτέ και έτσι δεν εχω ιδέα πώς γινεται..

2 hours ago, kallair said:

τερμα noob ερωτηση αλλά πώς κάνω firmware update σε unmanaged switch; 

δεν ειχα ποτέ και έτσι δεν εχω ιδέα πώς γινεται..

για unmanaged switch δεν θα βρεις update 99.9 τις 109.για τα deco θα βρεις. δεν εχω δει ποτε update για unmanaged switch. αν καπως καπου ειχε βγει θα υπηρχε στην σελιδα του κατασκευαστη

2 ώρες πριν, poulinos είπε

για unmanaged switch δεν θα βρεις update 99.9 τις 109.για τα deco θα βρεις. δεν εχω δει ποτε update για unmanaged switch. αν καπως καπου ειχε βγει θα υπηρχε στην σελιδα του κατασκευαστη

Ααααα! Είχα εντύπωση ότι έλεγες για το unmanaged switch. Τα deco είναι σε latest firmware.

On 17/08/2022 at 13:41, kallair said:

Ααααα! Είχα εντύπωση ότι έλεγες για το unmanaged switch. Τα deco είναι σε latest firmware.

οχι για το switch δεν παιζει να βρεις 99,99999

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...