Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Άρα να πω στο γιατρό να γράψει ένα 3ημερο μη μπλέκω με εφκα η να μου γράψει 5 και να κάνω την αίτηση μετά για το επίδομα ηλεκτρονικά;

• Απαντ. 31
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Μέχρι πόσες ημέρες αναρρωτική δεν περνάς απο επιτροπή;

Παίζει ρόλο σε αυτό αν είναι απο δημόσιο φορέα η απο ιδιώτη γιατρό;

Δημοσ.

Με τις 3ημερες χανεις χρηματα μπορει να παρεις 10 τριημερες το χρονο και να χασεις απο ολες χρηματα. Αντιθετως αν ειναι πανω απο 3 ημερες θα χασεις μονο απο την πρωτη

Δημοσ.
18 hours ago, moumias said:

Άρα να πω στο γιατρό να γράψει ένα 3ημερο μη μπλέκω με εφκα η να μου γράψει 5 και να κάνω την αίτηση μετά για το επίδομα ηλεκτρονικά;

με 3ημερο θα εμπλεκα εγω παντως.

2 hours ago, elgol said:

Με τις 3ημερες χανεις χρηματα μπορει να παρεις 10 τριημερες το χρονο και να χασεις απο ολες χρηματα. Αντιθετως αν ειναι πανω απο 3 ημερες θα χασεις μονο απο την πρωτη

στην 3ημερη οσο ξερω δεν χανεις χρηματα.

5 hours ago, AntiCambeR said:

Μέχρι πόσες ημέρες αναρρωτική δεν περνάς απο επιτροπή;

Παίζει ρόλο σε αυτό αν είναι απο δημόσιο φορέα η απο ιδιώτη γιατρό;

μεχρι 3 οσο ξερω περναει χαρτι και απο ιδιωτη γιατρο.

• Like 1
Δημοσ.
10 λεπτά πριν, poulinos είπε

μεχρι 3 οσο ξερω περναει χαρτι και απο ιδιωτη γιατρο.

Και 15 παίρνεις από ιδιώτη το ίδιο ισχύει. Απλά μετά τις 15 παίζει να σε καλέσουν επιτροπή. Ο ιδιώτης όσο θέλει γράφει αναλόγως ειδικότητα.

• Like 1
Δημοσ.
3 minutes ago, jimis_vts said:

Και 15 παίρνεις από ιδιώτη το ίδιο ισχύει. Απλά μετά τις 15 παίζει να σε καλέσουν επιτροπή. Ο ιδιώτης όσο θέλει γράφει αναλόγως ειδικότητα.

σωστα.απλα μεχρι 3 ειτε απο ιδιωτη ειτε απο δημοσιο δεν θα χρειαστει να περασει επιτροπη. (επειδη ρωταει απο ποσες μερες και μετα περναει επιτροπη)

• Like 1
Δημοσ.

Δεν περνας επιτροπη με χαρτι ιδιωτη ιατρου που εχει ηλεκτρονικη συνταγογραφηση, ουτε στις 10 ουτε στις 15 αδεια (πηρα 5+10+15+10 ημερες αδεια) απλα το εφκα εγκρινει αν δικαιεισαι την αδεια - χρηματα που πηρες με βαση τον συνολικο χρονο εργασιας (τωρα αν ο εργοδοτης την αμφισβητησει ειναι αλλο θεμα) Για τα τριημερα δες τε το, πληρωνεσαι απο τον εργοδοτη οχι τον εφκα κα εχεις παρακρατηση

• Like 1
Δημοσ.

Παιδιά έλαβα 3 ημέρες αρχικά συνέχισα με κανονική 5ημερων.....και μετά άλλες 5 ημέρες από δημόσιο νοσοκομείο αναρρωτικη . Η προϊσταμένη μου αρνήθηκε να την υπογράψει και την έστειλα ο ίδιος σε πρωτοβάθμια επιτροπή...

Το σκεπτικό της ότι έχω λάβει με υπεύθυνη δήλωση ήδη 6 μέρες τμηματικά μέσα στο έτος.

Έπραξε σωστά που δεν την ενέκρινε η δεν προώθησε στο τμήμα προσωπικού; 

Οι άδειες ήταν ηλεκτρονικα συνταγογράφημενες από δημόσιο νοσοκομείο.

Και επιπλέον θα υποβληθω σύντομα σε σοβαρή επέμβαση θεραπεία σε δημόσιο νοσοκομείο.

Πόσες μέρες αναρωτική μπορεί να μου χορηγήσει ο θεράπων ιατρός; 

Παίζει αυτό που μου είπε η προϊσταμένη μου πρέπει να είναι διευθυντής κλινικής;

Μου επιστήσε την προσοχή λέγοντας μου ότι μπορεί να μου κάνει έλεγχο ο ιατρός ελεγκτής σε περίπτωση που δεν είμαι σπίτι για να με τρομάξει με διαφορά. Επιπλέον μου ζήτησε την τριήμερη την Α δόση να την χρεωθω σαν κανονική πράγμα που αρνήθηκα φυσικά!

Δημοσ.
1 hour ago, PedroG said:

Παιδιά έλαβα 3 ημέρες αρχικά συνέχισα με κανονική 5ημερων.....και μετά άλλες 5 ημέρες από δημόσιο νοσοκομείο αναρρωτικη . Η προϊσταμένη μου αρνήθηκε να την υπογράψει και την έστειλα ο ίδιος σε πρωτοβάθμια επιτροπή...

Το σκεπτικό της ότι έχω λάβει με υπεύθυνη δήλωση ήδη 6 μέρες τμηματικά μέσα στο έτος.

Και επιπλέον θα υποβληθω σύντομα σε σοβαρή επέμβαση θεραπεία σε δημόσιο νοσοκομείο.

Μου επιστήσε την προσοχή λέγοντας μου ότι μπορεί να μου κάνει έλεγχο ο ιατρός ελεγκτής σε περίπτωση που δεν είμαι σπίτι για να με τρομάξει με διαφορά. Επιπλέον μου ζήτησε την τριήμερη την Α δόση να την χρεωθω σαν κανονική πράγμα που αρνήθηκα φυσικά!

α. το να παρεις αναρρωτικη μετα κανονικη και μετα αναρρωτικη σε πολλους βαραει παραξενα.

β.αναρρωτικη δικαιουσαι χ ημερες το χρονο οποτε τι θα πει στο αρνηθηκε?

γ.αναρρωτικη μπορεις να παρεις οσο ξερω οσο χρειαστει ειδικα οταν υπαρχει σοβαρη επεμβαση. απλα απο ενα σημειο και μετα δεν σε πληρωνει η εργασια αλλα σε πληρωνει μονο το ικα ενα μικρο ποσο.ετσι εγινε με ενα συναδελφο που για χ λογους λειπει ενα χρονο τωρα.

δ.οταν εκανα επεμβαση τα χαρτια που πηγα στο Hr ηταν αυτα που μου εδωσε το νοσοκομειο. δεν νομιζω οτι το νοσοκομειο δεν ξερει απο ποιον πρεπει να ειναι ωστε να εισαι καλυμμενος.

ε.δεν μπορει να σε υποχρεωσει να την χρεωθεις ως κανονικη εφοσον εχεις χαρτια.

αυτο για τον ιατρο ελεγκτη ηξερα οτι ισχυει στο στρατο και οχι στον εξω κοσμο.δεν νομιζω οτι εφοσον κανεις μια χ επεμβαση και σου γραφτει χ αναρρωτικη οτι σε υποχρεωνει καποιος να εισαι σπιτι ή οτι θα γινει ελεγχος. δεν ειναι οτι πηρες αδεια αναρρωτικη επειδη ειπες πχ οτι σε επιασε η μεση σου. θα εχεις κανει επεμβαση που δειχνει οτι υπαρχει προβλημα και δεν την εκανες για πλακα.

γενικως τα ρωτας και απο τον γιατρο του νοσοκομειου αυτα γιατι η προισταμενη μου φαινεται οτι προσπαθει να σε τρομαξει,να βγει απο πανω επειδη θα λειπεις αρκετο καιρο.

σε επεμβασεις τα εξιτηρια και ολα αυτα εχουν μεχρι και στρογγυλη σφραγιδα απο το ιδιο το νοσοκομειο

• Thanks 1
Δημοσ.

Πήρα 3 μέρες αναρρωτικής στο καπάκι πέντε κανονική και άλλες πέντε αναρρωτικής δε μου μιλούσαν στη δουλειά... περιττό να πω ότι έφαγα το bullying της ζωής μου. Όλες οι συνάδελφοι γυναίκες... Εντωμεταξύ τρία παιδιά η μία ένα η άλλη ...ο μέσος όρος απουσίας ήταν 18-24 μήνες για κάθε παιδί κάθε μία τους. Πρώτη φορά στη ζωή μου ζήτησα αναρρωτικη και μόνο ξύλο δεν έφαγα....

Νιώθω ντροπή για το ότι υπηρετώ στο δημοσίου για τον λόγο αυτό και μόνο. Τα δικαιώματα των εργαζομένων στο έπακρο στις γυναίκες....

Εγώ που θα μπω σε χειρουργείο σοβαρό....να χρεωθώ και κανονική;;;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
22 hours ago, PedroG said:

Πήρα 3 μέρες αναρρωτικής στο καπάκι πέντε κανονική και άλλες πέντε αναρρωτικής δε μου μιλούσαν στη δουλειά... περιττό να πω ότι έφαγα το bullying της ζωής μου. Όλες οι συνάδελφοι γυναίκες... Εντωμεταξύ τρία παιδιά η μία ένα η άλλη ...ο μέσος όρος απουσίας ήταν 18-24 μήνες για κάθε παιδί κάθε μία τους. Πρώτη φορά στη ζωή μου ζήτησα αναρρωτικη και μόνο ξύλο δεν έφαγα....

Νιώθω ντροπή για το ότι υπηρετώ στο δημοσίου για τον λόγο αυτό και μόνο. Τα δικαιώματα των εργαζομένων στο έπακρο στις γυναίκες....

δυστυχως οταν σε ενα τμημα λειπει ενα ατομο και η δουλεια του πεφτει σε αλλους τοτε ο αλλος θα ξυνισει. το βλεπει σαν να λειπεις επιτηδες και οτι χωνεις τα υπολοιπα ατομα. Οπως σωστα ειπες οταν φευγουν για να γεννησουν ενα παιδι και παιρνουν κατι εξαμηνα 8 μηνα μια που το δημοσιο οσο ξερω δινει παραπανω απο τον ιδιωτικο τομεα τοτε εννοειται δεν λενε τιποτα. και αν τολμησεις εσυ να πεις κατι θα σου ελεγαν μα ειναι να γεννησω.ενω εσυ που πηρες για αλλο λογο και οχι για παιδι το βλεπουν οτι πηρες για πλακα ή το εκανες ψεμματα. 

οποτε για την δικη σου ψυχικη υγεια τους αγνοεις .εγω προσωπικα ειτε δεν θα ελεγα τιποτα και θα τους εγραφα ή επειδη ειμαι λιγο αντιδραστικος θα τους ελεγα με ηρεμο τροπο οτι α.μπαινω για επεμβαση και δεν ειναι αστειο και β.οτι και εσεις αντιστοιχα πηρατε χ ΜΗΝΕΣ οταν ηταν να γεννηθει το παιδι.

μετα απο εκει και περα εχει να κανει τι υποστηριξη εχεις απο τον προισταμενο και το hr. αν ο προισταμενος ειναι δικαιος εννοειται θα τα κοβε μαχαιρι τετοια σχολια και συμπεριφορες bullying.αν ομως το βλεπει οτι λουφαρεις τοτε ναι δεν μπορεις να κανεις πολλα περα απο το να το προωθησεις πιο πανω πχ manager ή στο Hr.

ειναι καθαρο σου δικαιωμα να παρεις αναρρωτικη και υπαρχουν οπως ειπες επιτροπες κτλ που τσεκαρουν κατα ποσο ειναι νομιμα ολα αυτα. η δουλεια του προισταμενου σου ειναι να βρει πως θα καλυφτει η δουλεια και οχι να παει να σε χρεωσει κανονικη αδεια ή να στο παιξει ιστορια κτλ. για το θεμα αδειων υπευθυνο ειναι το Hr. Απο εκει και περα το θεμα συναδελφων ειναι καθαρα θεμα τυχης.μπορει να εχεις ατομα που καταλαβαινουν οπως εκανες εσυ οταν ελειπαν οι αλλοι ή μπορει να εχεις @@ συναδελφους που να θελουν να λουφαρουν οποτε με το να λειπεις τους πεφτει παραπανω δουλεια και γκρινιαζουν.

και θα πω 2 παραδειγματα.

το ενα ειναι οτι καποιος ας το πουμε εκανε bullying σε εναν αλλον και ο δευτερος το πηγε στο Hr και το hr εννοειται πηρε το μερος του 2ου. μεχρι και email σε ολο το προσωπικο ειχαν στειλει.

Και το αλλο case που σου ειπα ειναι οτι στην ομαδα ειμαστε 3 ατομα.ο ενας λογω θεματος υγειας ελειπε για πολλους μηνες. Δεν παραπονεθηκαμε ποτε οτι τρέχουμε ή οτι μας έχωσε ουτε καν ζητησαμε εξτρα ατομο για παρα πολλους μηνες γιατι απλα ειμαστε σαν αδερφια.και δεν μας πειραξε ουτε η εξτρα δουλεια ουτε τιποτα.πανω απο ολα ανθρωπια. αλλα δυστυχως οπως καταλαβες πολλα ατομα κοιτανε τον ευατουλη τους.

εν κατακλειδι απλα αγνοησε τι βλακειες σου λενε και τα αλλα ατομα οπως και τι βλακειες σου λεει ο προισταμενος.για το θεμα αναρρωτικης μπορεις να ρωτησεις απο επιθεωρηση εργασιας μεχρι το Hr ή το νοσοκομειο.

Επεξ/σία από poulinos
  • Like 1
Δημοσ.
46 minutes ago, PedroG said:

Hr τι είναι;

human resources.συνηθως το τμημα που ασχολειται με το προσωπικο.προσληψεις, αυξησεις, αδειες κτλ

το τμημα προσωπικου που λες εσυ αλλιως

Δημοσ.
Στις 16/8/2024 στις 12:29 ΜΜ, PedroG είπε

Προισταμενη εννοεις του τμηματος σου και οχι του νοσοκομειου να φανταστω.

Αυτο με τον ελεγκτη ισχυει.Εμενα με ειχαν καλεσει επι κοβιντ εποχη.

Καλα εκανες και αρνηθηκες να παρεις κανονικη αδεια.Ο γιατρος μπορει και πρεπει να σου γραψει οσες μερες θεωρει οτι χρειαζεσαι ωστε να επανελθεις.Το ποσες δικαιουσαι εξαρταται απο τα χρονια που εισαι στην επιχειρηση κλπ.Καλο να ρωτησεις καποιον υπευθυνο στο τμημα που εργαζεσαι γιατι δεν νομιζω να εχετε τα ιδια δικαιωματα με τους ιδιωτικους υπαλληλους.

23 ώρες πριν, PedroG είπε

τους ταραξες την ηρεμια :) ,λογικο.

• Thanks 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, vasilllis είπε

Προισταμενη εννοεις του τμηματος σου και οχι του νοσοκομειου να φανταστω.

Αυτο με τον ελεγκτη ισχυει.Εμενα με ειχαν καλεσει επι κοβιντ εποχη.

Καλα εκανες και αρνηθηκες να παρεις κανονικη αδεια.Ο γιατρος μπορει και πρεπει να σου γραψει οσες μερες θεωρει οτι χρειαζεσαι ωστε να επανελθεις.Το ποσες δικαιουσαι εξαρταται απο τα χρονια που εισαι στην επιχειρηση κλπ.Καλο να ρωτησεις καποιον υπευθυνο στο τμημα που εργαζεσαι γιατι δεν νομιζω να εχετε τα ιδια δικαιωματα με τους ιδιωτικους υπαλληλους.

τους ταραξες την ηρεμια :) ,λογικο.

Στο δημόσιο τομέα δυστυχώς ισχύει ο νόμος της γυναίκας.

Στην υπηρεσία που εργάζομαι τολμώ να πω το 90% γυναίκες σε τοπικό επίπεδο αλλά και πανελλαδικά το ίδιο πάνω κάτω.

Μόνο στις ΕΔ υπάρχει ισορροπία αλλά όχι για πολύ. Δεν έχω κάτι με τις γυναίκες αλλά βιώνω την αδικία αυτή τη στιγμή χρειάζομαι αναρρωτική άδεια για σοβαρή επέμβαση θεραπεία που θα υποστώ και αντί αυτού που δικαιούμαι λαμβάνω χαστούκια από γυναίκες συναδέλφους και προϊστάμενους.

Απορώ αν συνέβαινε το ίδιο στην περίπτωση των ίδιων τι έκταση θα λάμβανε το γεγονός και που θα έφτανε...σε τι δημοσιότητα και πειθαρχικό για οποιονδήποτε ασκούσε υπερβαλλον ζήλο.Δυστυχως το Δήμοσιο αποτελείται από συντριπτική πλειοψηφία γυναίκες και θεωρω ότι υπάρχει κοινή γραμμή και εφαρμογή κανόνων μόνο σε ίδιου φύλου αιτήματα.

Υπάρχει ρατσισμός και προκαταλήψη αλλά αντιθέτως από αυτό που υποστηρίζουν οι πολλοί 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...