Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά. Συγγνώμη για τον περίεργο τίτλο αλλά δεν μπορούσανα το εξηγήσω καλύτερα.😄

Ας πούμε ότι τη Δευτέρα κάποιος βγαίνει σε κανονική άδεια. Και Πέμπτη (πριν βγει σε αδεια) κάνει rapid και βγαίνει θετικός. Άρα λόγω του 5ημερου που πρέπει να λείψει από τη δουλειά, έρχεται η αναρρωτική και πέφτει πάνω στην κανονική. 

Τι γίνεται σε αυτήν την περίπτωση;  Ακυρώνεται η κανονική τελείως ή συνεχίζει να μετράει (λιγότερες μέρες) ακριβώς μετά την αναρρωτική; 

• Απαντ. 31
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Νομιζω πως οσες μερες απο τη κανονικη πεφτουν πανω στην αναρρωτικη, μετρανε ως αναρρωτικη και τις γλιτωνεις απο κανονικη.

Τουλαχιστον ετσι εγινε σε φιλο στην εταιρεια μου ,οταν κολλησε κοβιντ περσι πασχα και ουσιαστικα εφαγε πολυ λιγες μερες απο τη κανονικη.

• Thanks 2
Δημοσ.

Οπως και να έχει η αναρρωτική προηγείται παντα της κανονικής, ειτε διακόπτει ειτε μεταφέρει την κανονική σε άλλη ημερομηνία, βέβαια σε οποιαδήποτε αλλαγή της κανονικής λόγω ασθενείας θα πρέπει να μιλήσεις με την εταιρεια σου γιατί μπορει να μην υπάρχει δυνατότητα μετακίνησης της κανονικής σου σε άλλες ημερομηνίες.

• Thanks 1
Δημοσ.

Ουσιαστικά σταματαει η κανονική αλλά μόνο για τις μέρες της αναρτωτικης να φανταστώ.  Όχι ολοκληρη η κανονική άδεια. 

Δημοσ.
On 28/07/2022 at 00:34, -WISE- said:

Ουσιαστικά σταματαει η κανονική αλλά μόνο για τις μέρες της αναρτωτικης να φανταστώ.  Όχι ολοκληρη η κανονική άδεια. 

ε ναι δεν θα σταματησει ολη η κανονικη. εκτος ανωτερας βιας :P

Δημοσ.

Παντως συναδελφος στη δουλεια που βγηκε θετικος ενω ήταν σε κανονικη αδεια, δεν καβαλησε το 5μερο, απ οτι ειπαν με την εγκυκλιο του Ιουνιου αν εισαι σε ΚΑ και νοσησεις τοτε την πατησες , δεν παιρνεις το 5μερο αφου εισαι ηδη σε αδεια

Ψάχνοντας εχω βρει κατι πχ : https://www.proson.gr/ergasia/13073_adeia-covid-mehri-pote-ishyei-i-5meri-eidiki-adeia-pos-tha-ti-labete

Αλλα το ψαχνω κ ευχομαι να μην την πατησω μεσα στην αδεια :lol:

Δημοσ.
1 minute ago, panosno1com said:

Παντως συναδελφος στη δουλεια που βγηκε θετικος ενω ήταν σε κανονικη αδεια, δεν καβαλησε το 5μερο, απ οτι ειπαν με την εγκυκλιο του Ιουνιου αν εισαι σε ΚΑ και νοσησεις τοτε την πατησες , δεν παιρνεις το 5μερο αφου εισαι ηδη σε αδεια

Ψάχνοντας εχω βρει κατι πχ : https://www.proson.gr/ergasia/13073_adeia-covid-mehri-pote-ishyei-i-5meri-eidiki-adeia-pos-tha-ti-labete

Αλλα το ψαχνω κ ευχομαι να μην την πατησω μεσα στην αδεια :lol:

Παντα εχει να κανει και με την εταιρεια βεβαια και ποσο ανθρωπος ειναι ο αποπανω.

• Like 1
  • 2 χρόνια αργότερα...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Παιδιά έχω την ίδια απορία και αν ξέρει κάποιος να μου πει. Ειμαι σε άδεια και κόλλησα στις 9. Σταματάει η κανονική και είναι σαν να είμαι σε αναρωτική τώρα και οσες μου γράψει ο γιατρός θα της πάρω μετά σαν κανονική; Και πως θα πληρωθω; Όλες η εταιρεία η πρέπει να πάω στο εφκα;

Επεξ/σία από moumias
Δημοσ.

η αναρρωτικη θα πληρωθει σαν αναρρωτικη.αν θυμαμαι σωστα μεχρι 3 η εταιρεια και μετα μπλεκει και το εφκα.κανονικα η κανονικη σου αδεια πρεπει να σταματησει.σε εμας για μια ημερα δεν θελει χαρτι.για 2 εως 3 απλο χαρτι.στις 4 και πανω μπλεκει με παραπανω χαρτουρα

Δημοσ.
Στις 27/7/2022 στις 7:00 ΜΜ, -WISE- είπε

Καλησπέρα παιδιά. Συγγνώμη για τον περίεργο τίτλο αλλά δεν μπορούσανα το εξηγήσω καλύτερα.😄

Ας πούμε ότι τη Δευτέρα κάποιος βγαίνει σε κανονική άδεια. Και Πέμπτη (πριν βγει σε αδεια) κάνει rapid και βγαίνει θετικός. Άρα λόγω του 5ημερου που πρέπει να λείψει από τη δουλειά, έρχεται η αναρρωτική και πέφτει πάνω στην κανονική. 

Τι γίνεται σε αυτήν την περίπτωση;  Ακυρώνεται η κανονική τελείως ή συνεχίζει να μετράει (λιγότερες μέρες) ακριβώς μετά την αναρρωτική; 

Στέλνεις μέιλ στο γραφείο προσωπικού και σου κόβει από την κανονική μέρες. Αν ισχύει ακόμα για κοβιντ τον πενθήμερο αναρρωτική.  Βέβαια αν είσαι σε σώματα ασφαλείας βγαίνεις εκτός υπηρεσίας μέχρι και την πέμπτη μέρα και θα φύγεις σε άδεια από την επόμενη εργάσιμη που έχεις βάλει κανονική αδεια

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
43 minutes ago, vasilllis said:

χωρις να ειμαι βεβαιος η αδεια για τον κορωνοιο εχει καταργηθει πλεον.Μονο γιατρος να σου δωσει .

οσο ξερω και εγω πραγματι εχει κοπει η 5ημερη αδεια για covid που δεν χρειαζοταν ουτε χαρτια ουτε τιποτα παρα μονο να δηλωθει το τεστ.

9 minutes ago, alexvi said:

Στέλνεις μέιλ στο γραφείο προσωπικού και σου κόβει από την κανονική μέρες. Αν ισχύει ακόμα για κοβιντ τον πενθήμερο αναρρωτική.  Βέβαια αν είσαι σε σώματα ασφαλείας βγαίνεις εκτός υπηρεσίας μέχρι και την πέμπτη μέρα και θα φύγεις σε άδεια από την επόμενη εργάσιμη που έχεις βάλει κανονική αδεια

οσο ξερω και εγω πραγματι εχει κοπει η 5ημερη αδεια για covid που δεν χρειαζοταν ουτε χαρτια ουτε τιποτα παρα μονο να δηλωθει το τεστ.

Επεξ/σία από poulinos
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...