Προς το περιεχόμενο

My Friend Pedro


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δυνατο platformer με πανεξυπνο και ευφανταστο gameplay που ομως δεν καταφερνει να κανει τη διαφορα με τη μετριοτητα στο level design αρκετων επιπεδων μετα τη μεση. 

https://store.steampowered.com/app/557340/My_Friend_Pedro

 

Και κριτικη απο μενα

Spoiler

Ισως το indie παιχνιδι με το περισσοτερο στυλ στο gameplay που εχω παιξει βγαλμενο απο Devolver που ειναι γνωστη για την ποιοτητα των παιχνιδιων της και προσπαθει για το κατι διαφορετικο στο gameplay σχεδον παντα. Εδω εχουμε ενα αρκετα βιαιο platformer με βασικο στοιχειο το παρκουρ και τα πανεξυπνα κολπα εξοντωσης των αντιπαλων. Σε παρομοιο στυλ και η ιστορια μας που εμεις ενας μασκοφορος ξυπνανε σε ενα μερος μετα απο ενα χτυπημα και μια μπανανα ο Pedro θα γινει ο καλυτερος μας φιλος και θα μας δωσει ολες αυτες τις δυναμεις. Μερικοι απο τους πιο ευφανταστους τροπους εξοντωσης των αντιπαλων ειναι η αντισφαιριση σφαιρων σε ενα τηγανι και πανω στους εχθρους η κανοντας κολοτουμπα στον αερα σκοτωνοντας πληθος εχθρων ενω κανουμε ταυτοχρονα και σβουρα για την αποφυγη σφαιρων η οδηγοντας μια μηχανη με πολλα χιλιομετρα κανοντας σουζα και σκοτωνοντας κακους.

Γενικα και το techno soundtrack και το γρηγορο και γεματο αδρεναλινη gameplay δινουν μια πολυ δυνατη εμπειρια ειδικα στο ξεκινημα του παιχνιδιου ο ενθουσιασμος ειναι μεγαλος. Στη μεση ομως για μενα κανει μια κοιλια και αυτο εξαιτιας του level design που δεν ειναι καλο. Το puzzle στοιχειο κυριαρχει σε καποια επιπεδα ενω απο την αρχη μαθαινεις σε ατελειωτη δραση. Οι εχθροι γινονται λιγο σφουγγαρια θελοντας αρκετες σφαιρες για να πεσουν αλλα το καλο ειναι οτι εχουμε στη διαθεση μας και νεα οπλα που κανουν μεγαλυτερο damage αλλα λογο των νεων διαφορετικων αντιπαλων που βρισκουμε αυτα που εχουμε μαθει καπως υποτονιζονται και το gameplay καπως χανει την φρεσκαδα των πρωτων 10-15 levels. Η ιστορια μου αρεσε δεν ειναι τιποτα τρελο αλλα και με το twist στο τελος και καποια ψηγματα τρολιας και αστειων απο τον Pedro σωζουν την παρτιδα στο σεναριο. 

Στα των γραφικων ειναι αρτια ομορφα με ωραιο splatter στο ματι αλλα παλι σε καποια levels το χανει και υπαρχει μια μουνταδα οι υπονομοι ειδικα ειναι οτι χειροτερο ενω μεχρι τοτε ο σχεδιασμος βαρουσε πολυ πιο ομορφα στο ματι. Μην ξεχασω τη δυναμη focus που εχουμε που σταματαμε το χρονο και παμε σε αργη κινηση ωστε να γινουν ολα τα πιο πανω κολπα που ειπα γιατι σε real time απλα δεν βγαινει και βοηθαει παρα πολυ. Σε 2 μερουλες 9 ωρες παιξιματος σημαινει οτι το παιχνιδι περνει την εγκριση μου για ενα πολυ ποιοτικο platformer με πολυ δραση και πανεξυπνο αλλα δεν καταφερνει το κατι παραπανω που σε προϊδεαζει οταν το ξεκινας μιας και πεφτει αρκετα στο level design. Καθε level εχει ratings στο ποσους ποντους πηραμε καταφερα 10 levels S Rating για να γινουν ολα θελει πολυ υπομονη αρκετη τυχη και να μαθετε ολα τα κολπα απο εξω συν ταχυτητα και ακριβεια. Αξιζει μια ευκαιρια ειναι ιδιαιτερο παιχνιδι η Devolver για ακομα μια φορα δεν απογοητευει. 7.8/10

  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...