apostolos_36 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2022 (επεξεργασμένο) Για την ιστορία, σε μια από τις μεγαλύτερες ασφαλιστικές που απέυθείας έκανα κάθε χρόνο τη σχετική ερώτηση μέχρι και πρόπερσι η απάντηση που είχαν δώσει (και στα αλήθεια επέμεναν) ήταν πως αλίμονο* αν μετρούσε μόνο η διεύθυνση στην άδεια ή και στο Ε1 και πως επαρκώς οι ασφαλισμένοι μπορούν να πιστοποιούν την έδρα τους με άλλα αποδεικτικά μέσα (κάτι που είχα τη δυνατότητα να επιβεβαιώνω, δεδομένου ότι προκαταβολικά και εγγράφως τους γνωστοποιούσα τα σχετικά τα οποία και αποδέχονταν). Προφανώς και είναι θέμα όρων της κάθε ασφαλιστικής. *Χαρακτηριστικό της απάντησης πως αν κάποιος είναι περιοδεύων ανά τη χώρα ή εκτός μόνιμης κατοικίας, προφανώς και δεν έχει έδρα τη διεύθυνση της άδειας και του Ε1. 1 ώρα πριν, spectaculator είπε Το ασφαλιστήριο εκδίδεται σύμφωνα με την έδρα που αναγράφεται στην άδεια κυκλοφορίας. Δεν μπορείς να βάλεις ότι λάχει. https://www.nextdeal.gr/asfalistis/diamesolavisi/126394/mporo-na-asfaliso-aytokinito-moy-sto-horio-gia-na-eho-ekptosi To link σου πάντως αλλιώς τα λέει: «Πρακτικά για να επιβεβαιωθεί αυτή η αλλαγή έδρας, ώστε να αλλάξει και το ασφάλιστρο πρέπει ο πελάτης να προσκομίσει ορισμένα αποδεικτικά έγγραφα όπως για παράδειγμα το τελευταίο εκκαθαριστικό σημείωμα, ή χαρτί μισθοδοσίας, ή βεβαίωση δήμου ή κοινότητας μόνιμης κατοικίας ή μετακίνησης/μισθοδοσίας όταν πρόκειται για στρατιωτικούς, γιατρούς, εκπαιδευτικούς ή διορισμένους σε επαρχία, ή λογαριασμό ΔΕΚΟ ή τηλεφωνίας ή μισθωτήριο κατοικίας ή επαγγελματικής στέγης. Κάθε εταιρεία εφαρμόζει τη δική της πολιτική και αξιολόγηση.» Επεξ/σία 28 Ιουλίου 2022 από apostolos_36 1
Conan2046 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2022 3 ώρες πριν, Joshua21 είπε Ναι ε? Εμένα δλδ που η άδεια λέει Αθήνα αλλά Αθήνα έχω να πάω εδώ και 20 χρόνια μια και ζω Καρδαμύλη, πρέπει να δηλώνω ψευδώς Αθήνα (πληρώνοντας 30% παραπάνω ασφάλιστρα) μόνο και μόνο επειδή έτσι λέει η άδεια? Για πάρτο αλλιώς γιατί θα βρεις... Η Hellas Direct πάντως που είμαι ασφαλισμένος δεν σε ρωτάει καν τι γράφει η άδεια, δεν λαμβάνει υπόψιν την μόνιμη κατοικία του ιδιοκτήτη, το ασφάλιστρο υπολογίζεται με βάση την μόνιμη διεύθυνση του κύριου οδηγού. Όσο για το site που παρέθεσες αφορά ελάχιστους από μας, μια και ότι γράφει ισχύει για τον παραδοσιακό τρόπο ασφάλισης, δλδ μέσω ασφαλιστή. Το πρόβλημα δεν είναι όταν θα το ασφαλίσεις. Και μέσω ασφαλιστικού πράκτορα και μέσω άλλων καναλιών αν θέλεις να δηλώσεις άλλη έδρα θα βρεις κάποια εταιρεία που θα το δεχτεί και χωρίς έγγραφα. Το ζήτημα είναι αν συμβεί ένα ατύχημα με μεγάλες αποζημιώσεις στην Αθήνα π.χ. κσι η εταιρεία σου ζητήσει να αποδείξεις ότι όντως μένεις εκεί που έχεις δηλώσει διαφορετικά θα έχεις πρόβλημα με την αποζήμιωση. Δεν είναι δηλαδή ζήτημα άδειας, την ευθύνη για να δηλώσεις τι πραγματικά ισχύει την έχεις εσύ. (δεν μιλάω προσωπικά, αυτός που θέλει να ασφαλίσει κάτι εννοώ)
Joshua21 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2022 8 λεπτά πριν, Conan2046 είπε Δεν είναι δηλαδή ζήτημα άδειας, την ευθύνη για να δηλώσεις τι πραγματικά ισχύει την έχεις εσύ. (δεν μιλάω προσωπικά, αυτός που θέλει να ασφαλίσει κάτι εννοώ) Συμφωνούμε απόλυτα, αυτό ακριβώς ήταν και μένα το point μου, ότι ΔΕΝ είναι απαραίτητα ζήτημα άδειας. Στο υποθετικό παράδειγμα μου εφόσον πράγματι ζω Καρδαμύλη εδώ και 20 χρόνια, μια χαρά θα μπορέσω να το αποδείξω κιόλας.
Conan2046 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2022 Μόλις τώρα, Joshua21 είπε Συμφωνούμε απόλυτα, αυτό ακριβώς ήταν και μένα το point μου, ότι ΔΕΝ είναι απαραίτητα ζήτημα άδειας. Στο υποθετικό παράδειγμα μου εφόσον πράγματι ζω Καρδαμύλη εδώ και 20 χρόνια, μια χαρά θα μπορέσω να το αποδείξω κιόλας. Προφανώς, το ζήτημα είναι να δηλώνεις τις πραγματικές συνθήκες είτε σου ζητηθεί χαρτί είτε όχι, όχι για να σου κάνουν το συμβόλαιο αλλά για να είσαι καλλυμένος αν προκύψει κάτι, όχι μόνο στις ασφάλεις αυτοκινήτου γενικώς στις ασφαλίσεις.
Joshua21 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2022 Μόλις τώρα, Conan2046 είπε Προφανώς, το ζήτημα είναι να δηλώνεις τις πραγματικές συνθήκες είτε σου ζητηθεί χαρτί είτε όχι, όχι για να σου κάνουν το συμβόλαιο αλλά για να είσαι καλλυμένος αν προκύψει κάτι, όχι μόνο στις ασφάλεις αυτοκινήτου γενικώς στις ασφαλίσεις. Ε ναι, αυτό ακριβώς πρότεινα και εγώ στον ts να πράξει μερικά post πιο πριν, να ΜΗΝ δηλώσει διαφορετική διεύθυνση μονίμου κατοικίας από αυτή που δηλώνει στην εφορία, μόνο έτσι θα είναι καλυμμένος. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα