Προς το περιεχόμενο

Ασφαλιστική και τόπος κατοικίας

Fan

Προτεινόμενες αναρτήσεις

24 λεπτά πριν, Fan είπε

Υπάρχει κάποια νομοθεσία που αναφέρει ότι η ασφάλεια αυτοκινήτου πληρώνεται ανάλογα με το τι αναγράφεται στην άδεια κυκλοφορίας του αυτοκινήτου;

Εγώ που μένω δηλαδή 20 ημέρες στην Αθήνα και 10 ημέρες σε άλλη πόλη τι θα πρέπει να κάνω;

Μα το ύψος των ασφαλίστρων δεν το διαμορφώνει κάποια νομοθεσία, οι ασφαλιστικές το διαμορφώνουν με όποια κριτήρια αυτές θέλουν, αν κάποια θέλει να τα υπολογίζει με βάση το ΤΚ που αναγράφει η άδεια μια χαρά μπορεί να το κάνει.

Όσο για σένα ξέρω τι ΔΕΝ πρέπει να κάνεις, εφόσον η ασφαλιστική σου υπολογίζει τα ασφάλιστρα με βάση τη μόνιμη κατοικία του ιδιοκτήτη του οχήματος (υπόψιν δεν ισχύει για όλες αυτό) τότε ΔΕΝ πρέπει να δηλώσεις διαφορετική μόνιμη κατοικία από αυτή που δηλώνεις στην εφορία, κάτι τέτοιο ενδέχεται να δώσει αφορμή στην ασφαλιστική σου να μην σε καλύψει αν χρειαστεί.

19 λεπτά πριν, GodzillaCover είπε

Αφού όμως έχει σπίτι στην επαρχία και, εάν χρειαστεί, μπορεί να αποδείξει ότι μενει (και) εκεί, πράγμα το οποίο δεν είναι ψευδές.

Η όλη ουσία είναι το τι ακριβώς ζητάει η ασφαλιστική σου, αν ζητάει να δηλώσεις τον ΤΚ της μόνιμης κατοικίας σου και εσύ δηλώσεις άλλον ΤΚ τότε είναι ψευδές.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 34
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

6 ώρες πριν, Joshua21 είπε

Στο ότι άλλο να κυκλοφορείς εδώ:

LIVE η κίνηση στους δρόμους: Μποτιλιάρισμα στο κέντρο της Αθήνας | The  Indicator

Και άλλο να κυκλοφορείς εδώ:

image.png.21a817f0de6dda25e901c887544d359c.png

Οι πιθανότητες για ατύχημα είναι πολύ μικρότερες στη δεύτερη περίπτωση, για αυτό και ακριβώς και τα ασφάλιστρα θα είναι πολύ μικρότερα σε σχέση με το να δηλώσεις τόπο μονίμου κατοικίας Αθήνα.

αυτη ειναι η μιση αληθεια

https://www.carandmotor.gr/nea/thanatifora-trohaia-atyhimata-ioynios-2021-nekroi

τα τροχαια ακολουθουν τον κοσμο. γιαυτο και αυξάνονται σε επαρχια και νησια οταν παει διακοπες η αθηνα. οπου εχει 10 ατομα εχει ενα τροχαιο και οπου εχει 100 ατομα εχει 10 τροχαια. οι νεκροι μαλιστα ειναι λίγοτεροι παντα στην αθηνα. λογω παιδιας (ζωνη, κρανος, μεθυσι...) και χαμηλοτερης ταχυτητας.

ισχυει σε γενικες γραμμες οτι ειναι λιγο φθηνοτερα λογω τροχαιων αλλα υπαρχει και ενας άλλος λογος. Παλια στην επαρχια ΚΑΝΕΝΑΣ δεν εκανε ασφάλεια, οποτε ξεκίνησαν να εχουν πολύ δελεαστικες τιμες για την επαρχια μπας και πληρωσουν εστω μερικες χιλιάδες δραχμες το χρονο για το αμαξι τους. έμεινε πλεον για αυτους τους λόγους αλλα και γιατι ειναι πιο φτωχες περιοχες απο τις μεγάλες πολεις και εχουν καλύτερη τιμη. 

9 ώρες πριν, basilis_k6 είπε

αυτη ειναι η μιση αληθεια

https://www.carandmotor.gr/nea/thanatifora-trohaia-atyhimata-ioynios-2021-nekroi

τα τροχαια ακολουθουν τον κοσμο. γιαυτο και αυξάνονται σε επαρχια και νησια οταν παει διακοπες η αθηνα. οπου εχει 10 ατομα εχει ενα τροχαιο και οπου εχει 100 ατομα εχει 10 τροχαια. οι νεκροι μαλιστα ειναι λίγοτεροι παντα στην αθηνα. λογω παιδιας (ζωνη, κρανος, μεθυσι...) και χαμηλοτερης ταχυτητας.

ισχυει σε γενικες γραμμες οτι ειναι λιγο φθηνοτερα λογω τροχαιων αλλα υπαρχει και ενας άλλος λογος. Παλια στην επαρχια ΚΑΝΕΝΑΣ δεν εκανε ασφάλεια, οποτε ξεκίνησαν να εχουν πολύ δελεαστικες τιμες για την επαρχια μπας και πληρωσουν εστω μερικες χιλιάδες δραχμες το χρονο για το αμαξι τους. έμεινε πλεον για αυτους τους λόγους αλλα και γιατι ειναι πιο φτωχες περιοχες απο τις μεγάλες πολεις και εχουν καλύτερη τιμη. 

Μισή αλήθεια θα έλεγα πως είναι αυτά που γράφεις εσύ μια και είναι βασισμένα σε στοιχεία μόνο ενός μήνα.

Για παράδειγμα τον Ιούνιο του 2021 -όπως λέει και το άρθρο - οι νεκροί από τροχαία στην περιφέρεια Πελοποννήσου όντως ήταν τρομερά μεγάλο ποσοστό επί του συνόλου της επικράτειας, έφτασαν στο 22,9%, πολύ κοντά στο 27,1% της Αττικής η οποία όμως έχει πολλαπλάσιο πληθυσμό.

Αν πάμε όμως λίγο πιο πίσω θα διαπιστώσουμε ότι τον Ιούνιο του 2020 το αντίστοιχο ποσοστό ανήλθε στο 7,8%, και τον Ιούνιο του 2019 στο 3,9%, συνεπώς το 22,9% του περσινού Ιουλίου σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί αντιπροσωπευτικό δείγμα. Νόημα θα είχε να βλέπαμε συγκεντρωτικά τα στατιστικά της τελευταίας 10ετίας ή 5ετίας, ή έστω του τελευταίου έτους.

Όσο για το τελευταία που έγραψες δεν νομίζω να ισχύουν, τότε που η ασφάλιση ήταν προαιρετική οι ασφαλιστικές ίσως και να έκαναν προσφορές σε περιοχές που δεν τα ασφάλιζε κανείς, όταν όμως έγινε υποχρεωτική η τακτική αυτή δεν είχε πλέον κανένα νόημα. Επίσης οι ασφαλιστικές δεν τιμολογούν ανά περιοχή με βάση το πόσο φτωχή ή πλούσια είναι, αλλά με την πιθανότητα ζημιών. Αν ήταν να τιμολογούν με βάση πόσο πλούσια είναι μια περιοχή τότε τα μεγαλύτερα ασφάλιστρα θα τα πλήρωναν στο νότιο Αιγαίο και στα Ιόνια νησιά, στην πραγματικότητα όμως τα παραπάνω έχουν από τα χαμηλότερα ασφάλιστρα στην επικράτεια.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Επίσης σε περίπτωση που χρειαστείς γερανό γιατι έμεινε νεκρό το αυτοκίνητο , θα μπλέξεις με τις διευθύνσεις. Παράδειγμα δικό μου , εχω δηλώσει μόνιμη κατοικία σε έναν νομό , το αμάξι έμεινε νεκρό απο δυναμό. Ρώτησα στο συνεργείο μου και η τιμή ήταν 230 ευρώ για επισκευή... Ρώτησα εναν ξάδερφό μου σε διπλα νομό και μου είπε μονο 100. Πήρα τηλεφωνο στην οδική και ζήτησα να πάει το αυτοκίνητο εκει αλλα αρνήθηκαν. Η αιτιολογία τους ήταν οτι το αυτοκίνητο μπορεί να μεταφερθεί απο οπουδήποτε στην Ελλάδα , σε συνεργείο στον νομό σου. Δηλαδή εαν μείνω στα Χανιά και ζητήσω γερανό να το πάω πχ Αλεξανδρούπολη (γιατι εκει είναι η κατοικία μου και αναφέρεται στο συμβόλαιο , δεν μπορούν να το αρνηθούν). Αλλα εαν μείνω Χανιά και ζητήσω να το στείλουν Ηράκλειο γιατι εχω ενα φίλο , θα αρνηθούν.

Η δωρεάν μετακίνηση λόγο βλάβης , γίνεται μόνο ΠΡΟΣ τον τόπο κατοικίας. Οχι οπου θέλεις εσύ

Να το έχεις υπόψη.

Επεξ/σία από sstratos
  • Like 2
  • Thanks 1

7 λεπτά πριν, sstratos είπε

Επίσης σε περίπτωση που χρειαστείς γερανό γιατι έμεινε νεκρό το αυτοκίνητο , θα μπλέξεις με τις διευθύνσεις. Παράδειγμα δικό μου , εχω δηλώσει μόνιμη κατοικία σε έναν νομό , το αμάξι έμεινε νεκρό απο δυναμό. Ρώτησα στο συνεργείο μου και η τιμή ήταν 230 ευρώ για επισκευή... Ρώτησα εναν ξάδερφό μου σε διπλα νομό και μου είπε μονο 100. Πήρα τηλεφωνο στην οδική και ζήτησα να πάει το αυτοκίνητο εκει αλλα αρνήθηκαν. Η αιτιολογία τους ήταν οτι το αυτοκίνητο μπορεί να μεταφερθεί απο οπουδήποτε στην Ελλάδα , σε συνεργείο στον νομό σου. Δηλαδή εαν μείνω στα Χανιά και ζητήσω γερανό να το πάω πχ Αλεξανδρούπολη (γιατι εκει είναι η κατοικία μου και αναφέρεται στο συμβόλαιο , δεν μπορούν να το αρνηθούν). Αλλα εαν μείνω Χανιά και ζητήσω να το στείλουν Ηράκλειο γιατι εχω ενα φίλο , θα αρνηθούν.

Η δωρεάν μετακίνηση λόγο βλάβης , γίνεται μόνο ΠΡΟΣ τον τόπο κατοικίας. Οχι οπου θέλεις εσύ

Να το έχεις υπόψη.

Λογικό είναι, αν στο πήγαιναν όπου ήθελες τότε εγώ λίγο πριν ξεκινήσω για ταξίδι πχ Θεσσαλονίκη θα πάθαινα βλάβη για να μου το πάνε εκεί τζάμπα :)

1 ώρα πριν, sstratos είπε

Να το έχεις υπόψη.

Ή στον νομό που βρίσκεται το όχημα όταν έπαθε βλάβη. 

κυκλοφορουν 30% ανασφαλιστα, αν ολοι πληρωναν ασφαλιστρα, η τιμη τους θα ηταν μικροτερη. Μια φορα πηγε η κυβερνηση να κανει διασταυρωση και οταν ειδε οτι κυκλοφορουν 30% ανασφαλιστα εκανε πισω. Βλεπεις πολλοι οι ψηφοι. Και ολο θα τους βρει και θα τους βαλει προστιμο. Ενα φοιτητη ΤΕΙ να βαλεις μπορει να κανει τη δισταυρωση σε μια ωρα

22 ώρες πριν, Fan είπε

Τον τελευταίο χρόνο, λόγω δουλειάς, περίπου δέκα ημέρες τον μήνα είμαι σε πόλη της επαρχίας και μένω στους δικούς μου.

Εάν αλλάξω διεύθυνση κατοικίας και βάλω αυτή στην επαρχία και όχι της Αθήνας, η ασφάλεια του αυτοκινήτου μου βγαίνει 25% κάτω!

Υπάρχει κάποιος περιορισμός σε αυτό και θα μπλέξω εάν δηλώσω τόπο κατοικίας εκτός Αθηνων;

το ποια είναι η μόνιμη κατοικία σου το δηλώνεις πρώτα στην εφορία και μετά οπουδήποτε αλλού.

1 ώρα πριν, sstratos είπε

Να το έχεις υπόψη.

Αν ο κάτοχος Tesla μένει μόνιμα στην Κατερίνη ας πούμε, που είναι δηλωμένη και η ασφάλεια και μείνει με το αυτοκίνητο λόγω τεχνικού προβλήματος και πρέπει να πάει Αθήνα ή Θεσσαλονίκη όπου υπάρχει εξουσιοδοτημένο service, τι γίνεται? Θα το πάνε?

2 ώρες πριν, Joshua21 είπε

Μισή αλήθεια θα έλεγα πως είναι αυτά που γράφεις εσύ μια και είναι βασισμένα σε στοιχεία μόνο ενός μήνα.

Για παράδειγμα τον Ιούνιο του 2021 -όπως λέει και το άρθρο - οι νεκροί από τροχαία στην περιφέρεια Πελοποννήσου όντως ήταν τρομερά μεγάλο ποσοστό επί του συνόλου της επικράτειας, έφτασαν στο 22,9%, πολύ κοντά στο 27,1% της Αττικής η οποία όμως έχει πολλαπλάσιο πληθυσμό.

Αν πάμε όμως λίγο πιο πίσω θα διαπιστώσουμε ότι τον Ιούνιο του 2020 το αντίστοιχο ποσοστό ανήλθε στο 7,8%, και τον Ιούνιο του 2019 στο 3,9%, συνεπώς το 22,9% του περσινού Ιουλίου σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί αντιπροσωπευτικό δείγμα. Νόημα θα είχε να βλέπαμε συγκεντρωτικά τα στατιστικά της τελευταίας 10ετίας ή 5ετίας, ή έστω του τελευταίου έτους.

Όσο για το τελευταία που έγραψες δεν νομίζω να ισχύουν, τότε που η ασφάλιση ήταν προαιρετική οι ασφαλιστικές ίσως και να έκαναν προσφορές σε περιοχές που δεν τα ασφάλιζε κανείς, όταν όμως έγινε υποχρεωτική η τακτική αυτή δεν είχε πλέον κανένα νόημα. Επίσης οι ασφαλιστικές δεν τιμολογούν ανά περιοχή με βάση το πόσο φτωχή ή πλούσια είναι, αλλά με την πιθανότητα ζημιών. Αν ήταν να τιμολογούν με βάση πόσο πλούσια είναι μια περιοχή τότε τα μεγαλύτερα ασφάλιστρα θα τα πλήρωναν στο νότιο Αιγαίο και στα Ιόνια νησιά, στην πραγματικότητα όμως τα παραπάνω έχουν από τα χαμηλότερα ασφάλιστρα στην επικράτεια.

ενδεικτικο ηταν το λινκ

ποιος σου ειπε οτι ειναι υποχρεωτική η ασφάλεια. οπως το κράνος? στην επαρχια οι μισοι δεν εχουν.

26 λεπτά πριν, plasTOST είπε

Αν ο κάτοχος Tesla μένει μόνιμα στην Κατερίνη ας πούμε, που είναι δηλωμένη και η ασφάλεια και μείνει με το αυτοκίνητο λόγω τεχνικού προβλήματος και πρέπει να πάει Αθήνα ή Θεσσαλονίκη όπου υπάρχει εξουσιοδοτημένο service, τι γίνεται? Θα το πάνε?

Η Tesla δεν έχει την δική της οδική;

Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
32 λεπτά πριν, basilis_k6 είπε

ενδεικτικο ηταν το λινκ

ποιος σου ειπε οτι ειναι υποχρεωτική η ασφάλεια. οπως το κράνος? στην επαρχια οι μισοι δεν εχουν.

Τι πολλά που ξερεις εσύ βρε. Οι μισοί στην επαρχια δεν έχουν ασφάλεια επειδή πολύ απλά κυκλοφορούν με καρα και άλογα σε χωματόδρομους.Οι άλλοι μισοί κυκλοφορούν με 3κυλινδρα 900 κυβικών με μέγιστη ταχύτητα 50χλμ,και απλά έχουν ασφάλεια λόγω των 15+ ετών ελαστικων που έχουν τα χρεπια τους. Μερικοί πανε και με ποδήλατο. 

Εσύ μένεις στην πρωτεύουσα ε; Ε εκεί είστε δεκαετίες μπροστά. 

Επεξ/σία από jmmys

12 λεπτά πριν, basilis_k6 είπε

ενδεικτικο ηταν το λινκ

Τζάμπα έκατσα και σου απάντησα σοβαρά, εσύ τρολάρεις.

Το ασφαλιστήριο εκδίδεται σύμφωνα με την έδρα που αναγράφεται στην άδεια κυκλοφορίας. Δεν μπορείς να βάλεις ότι λάχει.

https://www.nextdeal.gr/asfalistis/diamesolavisi/126394/mporo-na-asfaliso-aytokinito-moy-sto-horio-gia-na-eho-ekptosi

36 λεπτά πριν, plasTOST είπε

Το που θα του το πάνε δεν εξαρτάται ούτε από τη μάρκα του αυτοκινήτου του, ούτε από το που υπάρχει εξουσιοδοτημένο service, εξαρτάται από το τι ακριβώς προβλέπει το συμβόλαιο οδικής βοήθειας που έχει.

Εγώ προσωπικά αν μείνω με το δικό μου ξέρω που θα με πάνε ή που δεν θα με πάνε, ο Κατερινιώτης με το tesla αν θέλει να μάθει τι ισχύει να κάτσει να διαβάσει τους όρους του συμβολαίου του :P

1 λεπτό πριν, spectaculator είπε

Το ασφαλιστήριο εκδίδεται σύμφωνα με την έδρα που αναγράφεται στην άδεια κυκλοφορίας. Δεν μπορείς να βάλεις ότι λάχει.

https://www.nextdeal.gr/asfalistis/diamesolavisi/126394/mporo-na-asfaliso-aytokinito-moy-sto-horio-gia-na-eho-ekptosi

Ναι ε? Εμένα δλδ που η άδεια λέει Αθήνα αλλά Αθήνα έχω να πάω εδώ και 20 χρόνια μια και ζω Καρδαμύλη, πρέπει να δηλώνω ψευδώς Αθήνα (πληρώνοντας 30% παραπάνω ασφάλιστρα) μόνο και μόνο επειδή έτσι λέει η άδεια?

Για πάρτο αλλιώς γιατί θα βρεις...

Η Hellas Direct πάντως που είμαι ασφαλισμένος δεν σε ρωτάει καν τι γράφει η άδεια, δεν λαμβάνει υπόψιν την μόνιμη κατοικία του ιδιοκτήτη, το ασφάλιστρο υπολογίζεται με βάση την μόνιμη διεύθυνση του κύριου οδηγού.

Όσο για το site που παρέθεσες αφορά ελάχιστους από μας, μια και ότι γράφει ισχύει για τον παραδοσιακό τρόπο ασφάλισης, δλδ μέσω ασφαλιστή.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...