Προς το περιεχόμενο

Ασφαλιστική και τόπος κατοικίας

Fan

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Τον τελευταίο χρόνο, λόγω δουλειάς, περίπου δέκα ημέρες τον μήνα είμαι σε πόλη της επαρχίας και μένω στους δικούς μου.

Εάν αλλάξω διεύθυνση κατοικίας και βάλω αυτή στην επαρχία και όχι της Αθήνας, η ασφάλεια του αυτοκινήτου μου βγαίνει 25% κάτω!

Υπάρχει κάποιος περιορισμός σε αυτό και θα μπλέξω εάν δηλώσω τόπο κατοικίας εκτός Αθηνων;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 34
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

1 ώρα πριν, Fan είπε

Τον τελευταίο χρόνο, λόγω δουλειάς, περίπου δέκα ημέρες τον μήνα είμαι σε πόλη της επαρχίας και μένω στους δικούς μου.

Εάν αλλάξω διεύθυνση κατοικίας και βάλω αυτή στην επαρχία και όχι της Αθήνας, η ασφάλεια του αυτοκινήτου μου βγαίνει 25% κάτω!

Υπάρχει κάποιος περιορισμός σε αυτό και θα μπλέξω εάν δηλώσω τόπο κατοικίας εκτός Αθηνων;

Εάν αλλάξεις διεύθυνση κατοικίας και βάλεις κάποια που έχει 25% κάτω ασφάλιστρο είναι φως φανάρι πως το έκανες για να πληρώνεις λιγότερα, πιθανότατα η ασφαλιστική θα σου ζητήσει να αποδείξεις πως όντως άλλαξες διεύθυνση κατοικίας.

Αλλά και να μην στο ζητήσει, είναι σίγουρο πως σε περίπτωση ζημιάς θα έχεις θέμα, η ασφαλιστική σου θα ψάξει τα πάντα πριν πληρώσει.

• Like 1

1 ώρα πριν, Fan είπε

Τόσο μεγάλη διαφορά Αθήνα με επαρχία???

Γιατί?

Δεν ξέρουν να οδηγούν και προκαλούν τροχαία ατυχήματα?

Μόλις τώρα, GREGORYMO είπε

Τόσο μεγάλη διαφορά Αθήνα με επαρχία???

Γιατί?

Δεν ξέρουν να οδηγούν και προκαλούν τροχαία ατυχήματα?

ίσως λόγω πιθανοτήτων να συμβεί ατύχημα

1 λεπτό πριν, Bitbit είπε

ίσως λόγω πιθανοτήτων να συμβεί ατύχημα

Αυτό εννοώ!!!

Αλλά, που οφείλεται αυτό?

1 ώρα πριν, Fan είπε

Τον ασφαλιστή σου θα ρωτήσεις!!!!

1 λεπτό πριν, GREGORYMO είπε

Αυτό εννοώ!!!

δεν είναι ότι δε ξέρουν να οδηγούν αλλά αν σε ένα χώρο κυκλοφορούν 100 αυτοκίνητα και σε έναν άλλον 20, λογικά εκεί με τα 100 αυξάνονται οι πιθανότητες να συμβεί ατύχημα. 

Αν σε ένα χωριό οδηγούμε 2 άτομα, όσο άσχετοι και να είμαστε έχουμε λίγες πιθανότητες να τρακάρουμε.

έτσι πιστεύω δηλαδή, δε ξέρω αν το βλέπουν έτσι

• Like 2
  • Thanks 1

14 λεπτά πριν, GREGORYMO είπε

Αυτό εννοώ!!!

Στο ότι άλλο να κυκλοφορείς εδώ:

LIVE η κίνηση στους δρόμους: Μποτιλιάρισμα στο κέντρο της Αθήνας | The  Indicator

Και άλλο να κυκλοφορείς εδώ:

image.png.21a817f0de6dda25e901c887544d359c.png

Οι πιθανότητες για ατύχημα είναι πολύ μικρότερες στη δεύτερη περίπτωση, για αυτό και ακριβώς και τα ασφάλιστρα θα είναι πολύ μικρότερα σε σχέση με το να δηλώσεις τόπο μονίμου κατοικίας Αθήνα.

• Like 5

Επισκέπτης
2 ώρες πριν, Fan είπε

Σε παλιά ερώτηση μου σε ασφαλιστή μου είχε πει ότι εφοσων εχεις εκεί πατρικό,κάποιο ιδιόκτητο σπίτι και πας συχνά,δηλαδή έχεις κάποια σχέση με τον τόπο εκεί,μπορείς να το κάνεις.

Δηλαδή δεν μπορείς απλά να δηλώσεις έτσι μια άσχετη διεύθυνση. 

Αυτό τώρα μπορεί να αλλάζει από ασφάλεια σε ασφάλεια, και σε άλλη ασφάλεια να μην ισχύει,οπότε καλό είναι να ρωτήσεις τον ασφαλιστή σου,μιας και εσύ και πατρικό έχεις και πολλές μέρες το μήνα είσαι εκεί λόγω δουλειάς. 

2 ώρες πριν, Fan είπε

Οι περισσότερες εταιρείες στην προσπάθεια να συμμαζέψουν το φαινόμενο όρισαν την απαρέγκλιτη προσκόμιση ορισμένων εγγράφων που αφορούν τον λήπτη της ασφάλισης όπως το τελευταίο εκκαθαριστικό της εφορίας, αντίγραφό μισθοδοσίας, λογαριασμό ΔΕΚΟ στο όνομα του ασφαλισμένου, μισθωτήριο κατοικίας ή επαγγελματικής στέγης, βεβαίωση δήμου κ.α. προκειμένου να αποδεικνύεται η διαφορετική έδρα από αυτήν που αναγράφεται στην άδεια κυκλοφορίας.

Τα αναληθή στοιχεία κατά την σύναψη μιας ασφάλισης επιφέρουν σοβαρές επιπτώσεις σε ασφαλισμένους και οδηγούς ενώ και οι ασφαλιστές έχουν τις δικές τους ευθύνες. Βασική υποχρέωση του ασφαλισμένου ή και του λήπτη της ασφάλισης κατά την σύναψη ενός συμβολαίου ή και κατά την διάρκεια του σε περίπτωση αλλαγών είναι να γνωστοποιεί στην εταιρεία κάθε στοιχείο του ασφαλισμένου οχήματος το οποίο επιδρά στην εκτίμηση του κινδύνου και στον υπολογισμό των ασφαλίστρων. Σε περίπτωση που ο ασφαλισμένος παραβεί την παραπάνω υποχρέωση, αποκρύψει στοιχεία, δηλώσει ανακρίβειες, ή ακολουθήσει δόλια συμπεριφορά προκειμένου να επωφεληθεί και αυτό περιέλθει σε γνώση της εταιρείας τότε και μέσα σε ένα μήνα από τότε που θα λάβει γνώση η εταιρεία έχει το δικαίωμα να καταγγείλει το συμβόλαιο και απαλλάσσεται από κάθε υποχρέωση αποζημίωσης.

analithi-stoixeia-interamerican.jpg.31b352e367faade30de361729ec9a5ee.jpg

2 ώρες πριν, Nabuko είπε

ακολουθήσει δόλια συμπεριφορά προκειμένου να επωφεληθεί

Ειναι λιγο αστειο που στους ορους μιλανε για δολια συμπεριφορα μονο εκ μερους του πελατη 🙂 Προφανως η δολια συμπεριφορα εκ μερους της ασφαλιστικης περναει στο ντουκου, και μαλιστα με τις ευλογιες του μπ... σορρυ του κρατους ηθελα να πω. 

• Like 3
  • Sad 1

5 ώρες πριν, Nabuko είπε

Οι περισσότερες εταιρείες στην προσπάθεια να συμμαζέψουν το φαινόμενο όρισαν την απαρέγκλιτη προσκόμιση ορισμένων εγγράφων που αφορούν τον λήπτη της ασφάλισης όπως το τελευταίο εκκαθαριστικό της εφορίας, αντίγραφό μισθοδοσίας, λογαριασμό ΔΕΚΟ στο όνομα του ασφαλισμένου, μισθωτήριο κατοικίας ή επαγγελματικής στέγης, βεβαίωση δήμου κ.α. προκειμένου να αποδεικνύεται η διαφορετική έδρα από αυτήν που αναγράφεται στην άδεια κυκλοφορίας.

Τα αναληθή στοιχεία κατά την σύναψη μιας ασφάλισης επιφέρουν σοβαρές επιπτώσεις σε ασφαλισμένους και οδηγούς ενώ και οι ασφαλιστές έχουν τις δικές τους ευθύνες. Βασική υποχρέωση του ασφαλισμένου ή και του λήπτη της ασφάλισης κατά την σύναψη ενός συμβολαίου ή και κατά την διάρκεια του σε περίπτωση αλλαγών είναι να γνωστοποιεί στην εταιρεία κάθε στοιχείο του ασφαλισμένου οχήματος το οποίο επιδρά στην εκτίμηση του κινδύνου και στον υπολογισμό των ασφαλίστρων. Σε περίπτωση που ο ασφαλισμένος παραβεί την παραπάνω υποχρέωση, αποκρύψει στοιχεία, δηλώσει ανακρίβειες, ή ακολουθήσει δόλια συμπεριφορά προκειμένου να επωφεληθεί και αυτό περιέλθει σε γνώση της εταιρείας τότε και μέσα σε ένα μήνα από τότε που θα λάβει γνώση η εταιρεία έχει το δικαίωμα να καταγγείλει το συμβόλαιο και απαλλάσσεται από κάθε υποχρέωση αποζημίωσης.

analithi-stoixeia-interamerican.jpg.31b352e367faade30de361729ec9a5ee.jpg

Υπάρχει κάποια νομοθεσία που αναφέρει ότι η ασφάλεια αυτοκινήτου πληρώνεται ανάλογα με το τι αναγράφεται στην άδεια κυκλοφορίας του αυτοκινήτου;

Εγώ που μένω δηλαδή 20 ημέρες στην Αθήνα και 10 ημέρες σε άλλη πόλη τι θα πρέπει να κάνω;

20 λεπτά πριν, Fan είπε

Υπάρχει κάποια νομοθεσία που αναφέρει ότι η ασφάλεια αυτοκινήτου πληρώνεται ανάλογα με το τι αναγράφεται στην άδεια κυκλοφορίας του αυτοκινήτου;

Εγώ που μένω δηλαδή 20 ημέρες στην Αθήνα και 10 ημέρες σε άλλη πόλη τι θα πρέπει να κάνω;

Εχεις καποιο χαρτι στο οποιο φαινεται οτι μενεις (και) σε αλλη πολη; Καποιο λογαριασμο πχ. φως-νερο-τηλεφωνο στο ονομα σου με τη διευθυνση της αλλης πολης; Αν ναι, βαζεις αυτην στην ασφαλιστικη και καθαρισες.

6 ώρες πριν, Joshua21 είπε

Εάν αλλάξεις διεύθυνση κατοικίας και βάλεις κάποια που έχει 25% κάτω ασφάλιστρο είναι φως φανάρι πως το έκανες για να πληρώνεις λιγότερα, πιθανότατα η ασφαλιστική θα σου ζητήσει να αποδείξεις πως όντως άλλαξες διεύθυνση κατοικίας.

Αλλά και να μην στο ζητήσει, είναι σίγουρο πως σε περίπτωση ζημιάς θα έχεις θέμα, η ασφαλιστική σου θα ψάξει τα πάντα πριν πληρώσει.

Αφού όμως έχει σπίτι στην επαρχία και, εάν χρειαστεί, μπορεί να αποδείξει ότι μενει (και) εκεί, πράγμα το οποίο δεν είναι ψευδές.

1 ώρα πριν, Fan είπε

το θέμα δεν ειναι που μένεις, αλλά που μπορείς να αποδείξεις ότι μένεις. Εγώ μπορεί να μένω σε παγκάκι στη Ρόδο αλλά στη φορολογική μου να φαίνεται σαν τόπος η Αθήνα. Ε μένω στην Αθήνα τότε.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...