Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Θέλω να πάρω μια συσκευή ώστε να πιάνει και το κάτω όροφος ίντερνετ. Όπως είμαι τώρα με το router ίσα που το βρίσκει κάποιες φορές, θέλω μια συσκευή ώστε να μπορεί να συνδεθεί ασύρματα ένα smartphone και στον κάτω όροφο. Να πάρω ένα extender ή κάποιο Access Point? Δεν έχω κάποιο θέμα με το κόστος, με νοιάζει να γίνει σωστή δουλειά με τον εξοπλισμό που θα πάρω. 

Ευχαριστώ για τις όποιες προτάσεις!

Δημοσ.

Υπάρχει κάποιο σημείο στον κάτω όροφο που μπορεί να πιάσει το κινητό ικανοποιητικό σήμα και να συνδέεται χωρίς θέμα στο διαδίκτυο; Συνήθως γίνεται ακριβώς στον κάτω χώρο από εκεί που είναι ο Router.

Αν ναι, μπορεί να γίνει δουλειά με ένα σετ WiFi Mesh ή στην χειρότερη περίπτωση με ένα απλό Repeater.

Αν όχι, τότε ασύρματα δεν θα πετύχεις κάτι και είτε περνάς καλώδιο Ethernet και συνδέεις ένα απλό ΑΡ είτε μέσω Powerline. Με καλώδιο δικτύου πάντως είναι η πλέον αξιόπιστη λύση χωρίς καμία απώλεια. Όλες οι άλλες λύσεις είναι ανάγκης και δεν συγκρίνονται μαζί της.

Δημοσ.
27 λεπτά πριν, jkoukos είπε

Υπάρχει κάποιο σημείο στον κάτω όροφο που μπορεί να πιάσει το κινητό ικανοποιητικό σήμα και να συνδέεται χωρίς θέμα στο διαδίκτυο; Συνήθως γίνεται ακριβώς στον κάτω χώρο από εκεί που είναι ο Router.

Αν ναι, μπορεί να γίνει δουλειά με ένα σετ WiFi Mesh ή στην χειρότερη περίπτωση με ένα απλό Repeater.

Αν όχι, τότε ασύρματα δεν θα πετύχεις κάτι και είτε περνάς καλώδιο Ethernet και συνδέεις ένα απλό ΑΡ είτε μέσω Powerline. Με καλώδιο δικτύου πάντως είναι η πλέον αξιόπιστη λύση χωρίς καμία απώλεια. Όλες οι άλλες λύσεις είναι ανάγκης και δεν συγκρίνονται μαζί της.

Υπάρχουν κάποια σημεία που πιάνει, αλλά κολλάει υπερβολικά. Είναι σχεδόν αδύνατο να μπείς στο instagram. Τι θα είχε καλύτερο αποτέλεσμα? Wifi Mesh ή απο τα extender που μπαίνουν μπρίζα?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, logokrimenos είπε

Υπάρχουν κάποια σημεία που πιάνει, αλλά κολλάει υπερβολικά. Είναι σχεδόν αδύνατο να μπείς στο instagram. Τι θα είχε καλύτερο αποτέλεσμα? Wifi Mesh ή απο τα extender που μπαίνουν μπρίζα?

Γίνε ποιό συγκεκριμένος.

Είναι ένα σπίτι με 2 ορόφους και εσωτερικήσκάλα, π.χ. μεζονέτα και μία παροχή ρεύαμτος παντού, ή 2 διαφορετικά σπίτια το καθένα με ξεχωριστό ρολόι ΔΕΗ ;
Πόσα συνολικά τετραγωνικά είναι οι χώροι που θες να πιάνει το σήμα στον κάτω όροφο;

Αυτά θα καθορίσουν τί συσκευές πρέπει να πάρεις.

Επεξ/σία από dpolal
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, dpolal είπε

Γίνε ποιό συγκεκριμένος.

Είναι ένα σπίτι με 2 ορόφους και εσωτερικήσκάλα, π.χ. μεζονέτα και μία παροχή ρεύαμτος παντού, ή 2 διαφορετικά σπίτια το καθένα με ξεχωριστό ρολόι ΔΕΗ ;
Πόσα συνολικά τετραγωνικά είναι οι χώροι που θες να πιάνει το σήμα στον κάτω όροφο;

Αυτά θα καθορίσουν τί συσκευές πρέπει να πάρεις.

2 διαφορετικά σπίτια, απλά μένει η αδερφή μου κάτω και θέλω να παίρνει ιντερνετ για να χαζευει στο κινητό. Οχι κατι ιδιαίτερο. Ξεχωριστό ρολόι ΔΕΗ

Δημοσ.
2 ώρες πριν, logokrimenos είπε

2 διαφορετικά σπίτια, απλά μένει η αδερφή μου κάτω και θέλω να παίρνει ιντερνετ για να χαζευει στο κινητό. Οχι κατι ιδιαίτερο. Ξεχωριστό ρολόι ΔΕΗ

Θέτω το ίδιο ερώτημα. Ακριβώς στον κάτω χώρο από εκείνον που είναι ο Router, πιάνει ικανοποιητικό σήμα και έχει πρόσβαση στο διαδίκτυο χωρίς προβλήματα;

Δεν ρωτώ για κάλυψη σε άλλους χώρους ή όλο το κάτω διαμέρισμα. Ρωτώ για ακριβώς στον από κάτω χώρο.

Καλώδιο δεν μπορείτε να περάσετε από εξωετερικό χώρο (π.χ. μπαλκόνι);

Δημοσ.
2 ώρες πριν, jkoukos είπε

Θέτω το ίδιο ερώτημα. Ακριβώς στον κάτω χώρο από εκείνον που είναι ο Router, πιάνει ικανοποιητικό σήμα και έχει πρόσβαση στο διαδίκτυο χωρίς προβλήματα;

Δεν ρωτώ για κάλυψη σε άλλους χώρους ή όλο το κάτω διαμέρισμα. Ρωτώ για ακριβώς στον από κάτω χώρο.

Καλώδιο δεν μπορείτε να περάσετε από εξωετερικό χώρο (π.χ. μπαλκόνι);

Όχι δεν μπορεί να γίνει ενσύρματα, πιάνει ελάχιστα το κινητό σε σημείο που απλά συνδέεται και δεν έχει καθόλου ταχύτητα. Δεν φορτώνει ουτε καν το ινσταγκραμ. Θέλω να κάνω την δουλειά ασύρματα

Δημοσ.

Αλλαξτε λιγο τον τιτλο του θεματος διοτι αποδοτικος χωρις καλωδιο γινεται δυσκολο. Υπαρχουν κάποια powerline που ΕΝΔΈΧΕΤΑΙ να παιξουν με αλλη φαση ...

Δημοσ.

η ποιο ευκολη λυση εινα να βαλεις πανω στο modem σου ενα καλο ασυρματο routerακι.https://www.skroutz.gr/s/14330784/Tenda-AC6-Ασύρματο-Router-Wi-Fi-5-με-3-Θύρες-Ethernet.html.

για 1 οροφο διαφορα ΜΑΛΟΝ θα παιξει οκ για το κινιτο της αδελφης σου.....αλλιως τραβας καλωδιο στο κατω διαμερισμα και εγκαθιστας εκει το ασυρματο ρουτερακι

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

2 ορόφους κάτω, δοκίμασα διάφορα: Repeater/Access points/Powerline.

Τελικά έκανα σωστή δουλειά με μαύρο καλώδιο ethernet, περασμένο εξωτερικά από τα μπαλκόνια.

Αν με ένα Access Point ΑΚΡΙΒΩΣ ΚΑΤΩ από εκεί που είναι το modem σου δεν μπορείς να κάνεις δουλειά, τότε το καλώδιο ethernet είναι μονόδρομος.

Επεξ/σία από Aurumnus

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...