Catnip Δημοσ. 27 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2022 (επεξεργασμένο) Γειά σας Το τελευταίο καιρό έχω γραφτεί σε σχολή οδηγών για να βγάλω ένα δίπλωμα για μηχανάκι. Έχω πληρώσει κάποια αρχικά χρήματα για να βγει η καρτέλα. Το πρόβλημα μου είναι ότι δεν θέλουν να δώσουν απόδειξη, με τη δικαιολογία ότι τα χρήματα αυτά είναι κρατικά, και ότι το δίπλωμα οδήγησης θεωρείται είδος πολυτελείας. Και αυτή η δικαιολογία προέκυψε μετά από πίεση. Μετά μου είπαν ότι αν θέλω απόδειξη θα μου τη δώσουν αφού δώσω, αλλά θα πρέπει να πληρώσω και το φπα Μπορεί κάποιος να μου πει τι αληθεύει και αν έχω κάνει βλακεια που πλήρωσα; Γενικά, τσακώθηκα γιατί δύο βδομάδες τώρα και ακόμα να στείλουν τα χαρτιά μου, και μου είπαν ότι θα στείλουν τα χαρτιά όταν κρίνουν ότι θα είμαι έτοιμη. Σε γενικές γραμμές μου τα μασάνε πολύ. Επεξ/σία 27 Ιουλίου 2022 από Catnip Συντακτικό λάθος
BlueBlade Δημοσ. 27 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2022 15 λεπτά πριν, Catnip είπε το δίπλωμα οδήγησης θεωρείται είδος πολυτελείας. Τι είπανε ρε φίλε...Άρα μάθαμε ότι για είδη πολυτελείας δεν κόβονται αποδείξεις, μόνο για είδη πρώτης ανάγκης. Θα μου γυρίσει το μάτι βραδιάτικα 16 λεπτά πριν, Catnip είπε και μου είπαν ότι θα στείλουν τα χαρτιά όταν κρίνουν ότι θα είμαι έτοιμη. Οι συγκεκριμένοι βασικά δεν θέλουν πίεση. Κανονικές, παραδοσιακές, Ελληνικές σφαλιάρες χρειάζονται. Σε γενικές γραμμές. Εγώ εδώ που έφτασες θα έλεγα να ζητήσεις επιστροφή χρημάτων και αντίο. Αφού δεν έχουν στείλει ακόμα τα χαρτιά θεωρητικά δεν έχουν ξοδέψει κάτι. Αν πάλι μιλάμε για ποσό τύπου 50€, προσωπικά απλά θα τους τα χάριζα, θα τους έκανα βούκινο παντού και απλά θα έφευγα. Σε καμία περίπτωση δεν θα έδινα 400€+ σε τέτοια καθίκια.
Catnip Δημοσ. 27 Ιουλίου 2022 Μέλος Δημοσ. 27 Ιουλίου 2022 Ευχαριστώ για την απάντηση. Μακάρι να χα δώσει μόνο 50 ευρώ. Έτσι όπως τους έκοψα δε πρόκειται να μου δώσουν τα χρήματα μου πίσω. Αυτό που μου είπαν εχτές είναι να τους φέρω πίσω τα βοηθήματα, και όταν είναι έτοιμα τα χαρτιά μου, θα μου τα δώσουν για να πάω αλλού. Οπότε λέω να συνεχίσω και όποτε το πάρω και μετά απλά να τους κάνω δυσφήμιση. Ούτως ή άλλως δεν είναι και μεγάλη πόλη εδω Επίσης είμαι σίγουρη ότι αν της ζητήσω τα χρήματα θα μου πει ότι έχει στείλει τα χαρτιά. Εγώ μπορώ να πάρω κάπου τηλέφωνο να μάθω αν όντως τα έχει στείλει;
Petros Electron Δημοσ. 27 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2022 (επεξεργασμένο) Καλήμερα, πες τους οτι θα πας στo ΣΔΟΕ αν δεν σου κόψουν απόδειξη. Εδώ εχει και πληροφορίες που θα πας η μπορεις να την κανεις και ηλεκτρονικά. https://www.sofokleousin.gr/ekriksi-kataggelion-sto-sdoe-gia-forodiafygi Επεξ/σία 27 Ιουλίου 2022 από Petros Electron 1 1
terry308 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2022 30 λεπτά πριν, Catnip είπε Επίσης είμαι σίγουρη ότι αν της ζητήσω τα χρήματα θα μου πει ότι έχει στείλει τα χαρτιά. Εγώ μπορώ να πάρω κάπου τηλέφωνο να μάθω αν όντως τα έχει στείλει; Λογικά ο φάκελος παίρνει αριθμό πρωτοκόλλου όταν υποβάλλεται
Catnip Δημοσ. 27 Ιουλίου 2022 Μέλος Δημοσ. 27 Ιουλίου 2022 Ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια. Σήμερα θα ξαναπεράσω να δω τι θα μου πει
lector Δημοσ. 27 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2022 Δε θελω να σε τρομαξω αλλα ετσι οπως τα περιγραφεις υπολογισε και το ενδεχομενο να μην παρεις ουτε διπλωμα ουτε λεφτα. Αν αρχισεις και με καταγγελιες επισης υπολογισε και το ενδεχομενο ο αλλος να κανει απλα οτι δε σε ξερει και να παει να σε βγαλει και τρελη απο πανω, μιας που δεν υπαρχει κανενα αποδεικτικο για τη δοσοληψια...
Black Demis Δημοσ. 27 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2022 ετσι οπως μας το λες (ελπιζω να υπερβαλλεις) ειναι σαν να σου εφαγαν τα λεφτα και δεν σε ξερω δεν με ξερεις φαση
achilles_g_ Δημοσ. 28 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2022 Δεν κάνω το συνήγορο του διαλόγου αλλά συνήθως οι τιμές που λένε οι σχολές είναι χωρίς φπα (εννοείται ότι δεν το θεωρώ σωστό). Και από εκεί και πέρα, αν κάποιος θέλει απόδειξη πληρώνει τον ΦΠΑ. 2
kaktos77 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2022 8 λεπτά πριν, achilles_g_ είπε Δεν κάνω το συνήγορο του διαλόγου αλλά συνήθως οι τιμές που λένε οι σχολές είναι χωρίς φπα (εννοείται ότι δεν το θεωρώ σωστό). Και από εκεί και πέρα, αν κάποιος θέλει απόδειξη πληρώνει τον ΦΠΑ. Ακριβώς αυτό, πάντα οι τιμές που σου λένε είναι χωρίς το ΦΠΑ. Δεν νομίζω ότι κανένας από αυτούς όλους σου λένε τιμή με ΦΠΑ. Δυστυχώς έτσι είναι τα πράγματα, όπως και σε πολλά ακόμα επαγγέλματα. Στις 27/7/2022 στις 10:49 ΠΜ, Catnip είπε Ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια. Σήμερα θα ξαναπεράσω να δω τι θα μου πει Εγώ στη θέση σου, θα συνέχιζα στην ίδια σχολή για να κάνω τη δουλειά μου. Γιατί και να ψάξεις, για να σου κόψει κάποιος απόδειξη θα στη "χρεώσει" μέσα στη τιμή που θα σου πει, που θα είναι "φουσκωμένη" σε σχέση με αυτά που θα δώσεις τώρα.
Catnip Δημοσ. 28 Ιουλίου 2022 Μέλος Δημοσ. 28 Ιουλίου 2022 17 ώρες πριν, lector είπε Δε θελω να σε τρομαξω αλλα ετσι οπως τα περιγραφεις υπολογισε και το ενδεχομενο να μην παρεις ουτε διπλωμα ουτε λεφτα. Αν αρχισεις και με καταγγελιες επισης υπολογισε και το ενδεχομενο ο αλλος να κανει απλα οτι δε σε ξερει και να παει να σε βγαλει και τρελη απο πανω, μιας που δεν υπαρχει κανενα αποδεικτικο για τη δοσοληψια... Και εγώ αυτό φοβόμουν. Αλλά τελικά μου έδωσε τις καρτέλες, και πάνω έχει την υπογραφή της σχολής. Μπήκα και στο e paravolo, και κάποια είναι όντως πληρωμένα. Κάποια άλλα (τα ακριβά) γράφει δεσμευμένα δίπλα. Μπορεί να έχει γίνει και επιστροφή χρημάτων γιατί βρήκα και ένα Iban μέσα στα στοιχεία. Από αύριο θα γνωρίζω τι έχει συμβεί 38 λεπτά πριν, kaktos77 είπε Ακριβώς αυτό, πάντα οι τιμές που σου λένε είναι χωρίς το ΦΠΑ. Δεν νομίζω ότι κανένας από αυτούς όλους σου λένε τιμή με ΦΠΑ. Δυστυχώς έτσι είναι τα πράγματα, όπως και σε πολλά ακόμα επαγγέλματα. Εγώ στη θέση σου, θα συνέχιζα στην ίδια σχολή για να κάνω τη δουλειά μου. Γιατί και να ψάξεις, για να σου κόψει κάποιος απόδειξη θα στη "χρεώσει" μέσα στη τιμή που θα σου πει, που θα είναι "φουσκωμένη" σε σχέση με αυτά που θα δώσεις τώρα. Δυστυχώς πριν πάω εκεί δεν είχα ξαναπροσπαθησει να γραφτώ κάπου αλλού και δεν ήξερα πως λειτουργούν ακριβώς. Το μόνο καλό που βγήκε από αυτήν την υπόθεση είναι ότι τώρα έμαθα ότι πιο πιθανό είναι να πέσεις σε απατεώνες πάρα σε τίμιους. Ευτυχως ή δυστυχώς έφυγα. Ούτως ή άλλως μετά τον διαπληκτισμο με την "κυρία" που δούλευε εκεί, ήταν αδύνατο να συνεχίσω και δεν ήθελα κι ολας. 15 ώρες πριν, Black Demis είπε ετσι οπως μας το λες (ελπιζω να υπερβαλλεις) ειναι σαν να σου εφαγαν τα λεφτα και δεν σε ξερω δεν με ξερεις φαση Θα ευχόμουν να υπερβάλλω. Το ότι πήρα τις καρτέλες στα χέρια θεωρώ ότι είναι θαυμα 2
kaktos77 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2022 14 λεπτά πριν, Catnip είπε Και εγώ αυτό φοβόμουν. Αλλά τελικά μου έδωσε τις καρτέλες, και πάνω έχει την υπογραφή της σχολής. Μπήκα και στο e paravolo, και κάποια είναι όντως πληρωμένα. Κάποια άλλα (τα ακριβά) γράφει δεσμευμένα δίπλα. Μπορεί να έχει γίνει και επιστροφή χρημάτων γιατί βρήκα και ένα Iban μέσα στα στοιχεία. Από αύριο θα γνωρίζω τι έχει συμβεί Δυστυχώς πριν πάω εκεί δεν είχα ξαναπροσπαθησει να γραφτώ κάπου αλλού και δεν ήξερα πως λειτουργούν ακριβώς. Το μόνο καλό που βγήκε από αυτήν την υπόθεση είναι ότι τώρα έμαθα ότι πιο πιθανό είναι να πέσεις σε απατεώνες πάρα σε τίμιους. Ευτυχως ή δυστυχώς έφυγα. Ούτως ή άλλως μετά τον διαπληκτισμο με την "κυρία" που δούλευε εκεί, ήταν αδύνατο να συνεχίσω και δεν ήθελα κι ολας. Αφού πήρες τις καρτέλες τότε όλα οκ. Το καταλαβαίνω, απλώς το είπα για να κάνεις στο τέλος τη δουλειά σου, που είναι και το ζητούμενο. Ελπίζω να είναι όλα καλά και με τα υπόλοιπα παράβολα και με το καλό να βρεις μια άλλη σχολή (αυτή τη φορά πες τους για απόδειξη, γιατί πραγματικά δεν κόβει κανένας). 1
MauroPaltoudias Δημοσ. 28 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2022 1 ώρα πριν, achilles_g_ είπε Και από εκεί και πέρα, αν κάποιος θέλει απόδειξη πληρώνει τον ΦΠΑ. Αυτό θα πρέπει να καταστεί ξεκάθαρο στον καταναλωτή όμως : δεν κόβω απόδειξη = φοροδιαφεύγω. Δεν είναι όπως το παρουσιάζουν "αν θες απόδειξη, πλήρωσε τον ΦΠΑ". Αν δεν θέλω δηλαδή, τι; Εσύ φοροδιαφεύγεις με τα αδήλωτα εισοδήματα; Το πρόβλημα είναι ότι ορισμένοι το λένε και ευθαρσώς. Δεν φοβούνται πχ, μήπως ο άλλος έχει ένα μαγνητόφωνο και τους ηχογραφεί ξέρω γω; 1
Catnip Δημοσ. 28 Ιουλίου 2022 Μέλος Δημοσ. 28 Ιουλίου 2022 14 λεπτά πριν, MauroPaltoudias είπε Αυτό θα πρέπει να καταστεί ξεκάθαρο στον καταναλωτή όμως : δεν κόβω απόδειξη = φοροδιαφεύγω. Δεν είναι όπως το παρουσιάζουν "αν θες απόδειξη, πλήρωσε τον ΦΠΑ". Αν δεν θέλω δηλαδή, τι; Εσύ φοροδιαφεύγεις με τα αδήλωτα εισοδήματα; Το πρόβλημα είναι ότι ορισμένοι το λένε και ευθαρσώς. Δεν φοβούνται πχ, μήπως ο άλλος έχει ένα μαγνητόφωνο και τους ηχογραφεί ξέρω γω; Τέτοιοι άνθρωποι δε νιώθουν ότι φοροδιαφευγουν. Νιώθουν ότι κάνουν κάτι συνηθισμένο. Βγαίνουν και από πάνω στο τέλος. Και προφανώς για να τα κάνουν αυτά, τα έχουν κάνει πρώτα πλακάκια με κάποιους άλλους. Γιατί δε γίνεται η σχολή να είναι παμπάλαια και να είμαι η πρώτη που έχει θέμα μαζί τους. Προφανώς και την ηχογράφησα την ώρα που της έλεγα για την αποδειξη. Τώρα αν μπορώ να το χρησιμοποιήσω κάπου δε το νομίζω χωρίς να βρω τον μπελά μου, έτσι όπως τα χουν κάνει με τα προσωπικά δικαιώματα.
MauroPaltoudias Δημοσ. 28 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2022 (επεξεργασμένο) Το θέμα δεν είναι τα προσωπικά δεδομένα εν προκειμένω, αλλά η φοροδιαφυγή. Γιατί μπαίνοντας κανείς να ελέγξει για τη δική σου περίπτωση, θα βρει και αρκετές άλλες παρόμοιες. Έχεις κάνει μαθήματα (πρακτικά, όχι θεωρητικά); Επεξ/σία 28 Ιουλίου 2022 από MauroPaltoudias
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα