Προς το περιεχόμενο

Διαθέσιμο το gov.gr Wallet για ταυτότητα και άδεια οδήγησης στο smartphone [Ενημέρωση]

Hal9000

Προτεινόμενες αναρτήσεις

6 ώρες πριν, theoilia είπε

Μου έτυχε πέρυσι στην εφορία που δεν έπαιρνε ο τύπος υπεύθυνη δήλωση που είχε εκδοθεί από το gov γιατί λέει δεν είχε πάνω αριθμό ταυτότητας και μητρονυμο....για να την δεχθεί μας άκουσε όλη η υπηρεσία του και οι γειτονικές βιοτεχνίες 

Πολυ σωστα έκανε ο υπαλληλος και δεν δεχόταν την υπεύθυνη δηλωση σου αν δεν την είχες συμπληρωμενη σωστά. Και σε εντυπη μορφη να του την πήγαινες χωρις αριθμο ταυτότητας πως περιμένεις να τη δεχτεί;

1 ώρα πριν, Nabuko είπε

Είσαι στρατιωτικός και δεν ξέρεις ότι δεν θεωρείσαι πολίτης??? 

Αν ήσουν πολίτης θα είχες πολιτική και όχι στρατιωτική ταυτότητα

Αν θέλεις να γίνεις πολίτης παραιτείσαι ή περιμένεις να πάρεις σύνταξη και να σου πουν και το "καλός πολίτης". 

Γιατι γράφετε ότι σας κατεβαινει στο μυαλο χωρις να έχετε καμια απολύτως ιδέα; Προφανώς και οι στρατιωτικοί ειναι κανονικοί πολιτες με πλήρη δικαιώματα. Τι άλλο θα διαβασουμε εδώ μέσα θεε μου

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 925
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

2 λεπτά πριν, Choulio είπε

Πολυ σωστα έκανε ο υπαλληλος και δεν δεχόταν την υπεύθυνη δηλωση σου αν δεν την είχες συμπληρωμενη σωστά. Και σε εντυπη μορφη να του την πήγαινες χωρις αριθμο ταυτότητας πως περιμένεις να τη δεχτεί;

Γιατι γράφετε ότι σας κατεβαινει στο μυαλο χωρις να έχετε καμια απολύτως ιδέα; Προφανώς και οι στρατιωτικοί ειναι κανονικοί πολιτες με πλήρη δικαιώματα. Τι άλλο θα διαβασουμε εδώ μέσα θεε μου

Αν στην εφαρμογή του gov.gr δεν είναι υποχρεωτική η εισαγωγή Αρ.Ταυτότητας (δεν το έχω δοκιμάσει) και εκδίδει κανονικά την δήλωση τότε φυσικά και είναι ισχυρή. Εξάλλου το ΑΦΜ είναι αυτό που χαρακτηρίζει το άτομο και όχι ο αριθμός ταυτότητας που μπορεί να αλλάξει 500 φορές. Αν μάλιστα μιλάμε για εφορία, ο αριθμός ταυτότητας είναι αδιάφορος.

Σε κάθε περίπτωση, αφού το κράτος εκδίδει και επικυρώνει την υπεύθυνη δήλωση δεν μπορεί ο υπάλληλος να σου πει δεν ισχύει. Αν ήθελε το κράτος ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ το πεδίο συμπληρωμένο, θα σε υποχρέωναι να το συμπληρώσεις πριν την έκδοση.

1 ώρα πριν, sski είπε

Από πολιτικής πλευράς μια χαρά ιδέα … καιρός ήταν μετά από τόσα χρόνια.

Από τεχνικής πλευράς … μπάζο επιεικώς. Τραγικότατη υλοποίηση.

Στην αρχή έδειχνε ότι φορτώνει χωρίς τέλος. Μετά σφάλματα κάτι data incorrect format κλπ.

Προγραμματιστές της πλάκας έβγαλαν release και καλά. Απαράδεκτοι.

Έχεις ΑΦΜ που τελειώνει σε 1 ή απλά μπήκες να το παίξεις έξυπνος? 

Το στοίχημα δίνει απόδοση 1.001 στο δεύτερο.

22 λεπτά πριν, >>Morpheus>> είπε

Να κανω μια ερωτηση καθως στο "χαος" των σχολίων ισως να μην το πηρε το μάτι μου.

Στο GOOGLE wallet θα μπορει να προστεθει η ταυτότητα ή/και το δίπλωμα οδηγησης;;

Δεν ειμαι φαν των 200 εφαρμογων στο κινητο...

Σιγουρα δεν το πηρε το ματι σου στο "χαος" του αρθρου

3 ώρες πριν, kokoviosR είπε

''Κατ' εξαίρεση, αναφορικά με τις συναλλαγές πολιτών με πιστωτικά ιδρύματα, με χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς και με παρόχους υπηρεσιών σταθερής και κινητής τηλεφωνίας, τα ψηφιακά αντίγραφα θα ξεκινήσουν να έχουν ισχύ από την 1η Οκτωβρίου 2022.''

Εδω ακομα πανηγυριζουν υπερμετρα μερικοι...και οταν γραφω οτι τα απλικεισον ειναι ημιτελη με λενε γκρινιαρη.

Ναι ουσιαστικά εισαι γκρινιαρης γιατι δεν εισαι του χώρου... Για να μην μπω σε έννοιες που δεν καταλαβαίνεις (π.χ agile development) Κάθε εφαρμογή πλέον βγαίνει με μια απλή λειτουργία και προσπαθούν μέσα από το feedback που θα πάρουν να κάνουν αλλαγές ή να βάζουν τις νέες προσθήκες σαν increment όταν το  business δωσει το οκ... Επισης εφόσον αυτή τη στιγμή η εφαρμογή είναι λειτουργική γιατι να μην βγει στο ευρύ κοινο? Το KYC των τραπεζών είναι κάτι ιδιαίτερα πολύπλοκο και εμπλέκονται και οι τράπεζες για να γίνει σωστά τικαροντας όλες τις προϋποθέσεις και αν θες τη γνώμη μου είναι ανέφικτη η ημερομηνία που αναφέρουν... Καληνχυτα φιλε 

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, SabotazNic είπε

Αν θες για οπτικη αναγνωση μονο, κουβαλας την πλαστικη ταυτοτητα. Αν οχι, ο αλλος πρεπει να επιβεβαιωσει οτι τα στοιχεια ποου βλεπει ειναι αληθη. Οπως και στο covid app, απλα ελεγε ποσους ελεγξαμε (ισως και μονο το ονομα σε περιπτωση ελεγχου), οχι τα στοιχεια του

Το θεμα ειναι οτι δεν ξερει οτι δεν θεωρειται πολιτης ο ιδιος. Ή θα το βαλουν πιο μετα, ή παιζει θεμα ασφαλειας λογω βασης δεδομενων (αν και δεν βρισκω λογο)

Να τος κι ο άλλος. Σοβαρά ρε παιδιά υποστηρίζετε ότι ένας στρατιωτικός/λιμενικός/ναυτικός/αεροπόρος δεν είναι Έλληνες πολίτες με πλήρη δικαιώματα; Που τα είδατε αυτά; Για να απαντήσω σε αυτό που γράφεις δεν είναι θέμα ασφαλείας αλλά βάσης δεδομένων. Τα στοιχεία αντλούνται από τις βάσεις δεδομένων της Ελληνικής Αστυνομίας ενώ οι ταυτότητες των από πάνω βρίσκονται στις βάσεις δεδομένων του ΥΠΕΘΑ

1 ώρα πριν, ramarg είπε

Φίλε Sabotaz σε αυτό το σημείο κάνεις λάθος. Κάθε είδους δαπάνη και επιβάρυνση του κρατικού προϋπολισμού πρέπει/θα πρέπει να μας απασχολεί διότι και η παραμικρή δαπάνη βαραίνει σε τελική ανάλυση τον καθένα από εμάς (όντας φορολογούμενοι πολίτες).

Οκ, προσφέρουμε την ψηφιακή εκδοχή της ταυτότητας και ταυτόχρονα ανοίγουμε τον ασκό του αιόλου για νέα έξοδα (εκατομμυρίων € και μακροπρόθεσμα δισεκατομμυρίων) για να καλυφθεί το κόστος χρήσης δεδομένων ON THE GO σε όλο το φάσμα του δημόσιου τομέα (για λόγους ταυτοποίησης). Στην Ελλάδα ζούμε και γνωρίζουμε την κατάχρηση που πρόκειται να γίνει σε τέτοιου είδους παροχές (εν μέσω κρίσης) και κυρίως όταν το κόστος των υπηρεςιών αυτών πρόκειται να καλυφθεί εξ ολοκλήρου το Δημόσιο. Περιττό να σχολιάσουμε το πόσο ακριβό παραμένει το Internet στην Ελλάδα καθώς και το πόσο πρόκειται να επιβαρυνθεί ο προϋπολογισμός με κάτι τέτοιο. Σε ορισμένες χρονικές συγκυρίες είναι προτιμότερο να διοχετεύεις δημόσιους πόρους που πλεονάζουν σε αμεσότερες ανάγκες για τις οποίες επιβάλλεται η μέριμνα του δημοσίου.

Προσωπικά θα με ικανοποιούσε περισσότερο η ενίσχυση του πυροσβεστικού σώματος και η επακόλουθη αναβάθμιση όλων των διαθέσιμων μέσων πυροπροστασίας - -> από το να βλέπω κατ´επανάληψη δαπάνες εκατομμυρίων ευρώ για την ανάπτυξη των GOV.gr apps. Προφανώς και έχουμε ανάγκη για ανάπτυξη αλλά τη δεδομένη χρονική στιγμή υπάρχουν επείγουσες ανάγκες (οι οποίες έχουν μπει για άγνωστο λόγο στον πάγο εδώ και δεκαετίες). Μάλλον η προστασία των δασικού/ζωικού πλούτου έρχεται δεύτερη μπροστά στην ανάπτυξη των νέων ταυτότητων…. Και για να μην μπούμε στη διαδικασία να μετατρέψουμε την συζήτηση από πολιτική σε κομματική, πολύ απλά θα πω ότι η πολιτική δυσπραγία  στο ζήτημα των πυρκαγιών αφορά ΟΛΟΥΣ όσους πέρασαν και είναι εμφανής για δεκαετίες… Όλοι γνωρίζουμε ότι πρέπει να γίνει «κάτι» αλλά δεν κάνουμε τίποτα γι αυτό. Το πολιτικό παιχνίδι θα γίνει όπως πρέπει να γίνει, ωστόσο δεν θα επευφημούμε παροχές που θα έπρεπε να θεωρούνται αυτονότητες προ πολλού και μας κοστίζουν ΠΟΛΥ ακριβά…

1 ώρα πριν, ramarg είπε

Εξαρτάται το πρίσμα από το οποίο προσεγγίζει κανείς την οντότητα αυτή που λέγεται «κράτος» και την διαχείριση των υποθέσεων του με το «γραφειοκρατικό μοντέλο»

Η συγκεκριμένη εφαρμογή θα ήταν πράγματι μία καλή επένδυση αν εκτός από έξοδα, επρόκειτο να αποφέρει κάποιους είδους έσοδα με τρόπο που να καλυφθεί έστω το αρχικό κόστος επένδυσης & να αποφέρει κέρδος. Όπως ανέλυσα παραπάνω όχι απλά δε θα αποφέρει έσοδα αλλά αντιθέτως ανοίγει τον ασκό του αιόλου για νέα έξοδα. Από οικονομικής απόψεως λοιπόν δε θα έλεγα ότι είναι μία ΚΑΛΗ επένδυση. Καλύπτει μία ανάγκη των πολιτών αλλά όχι τόσο επείγουσα όσο άλλες. 

Δεν έχει καμία βάση αυτό που λες φίλε μου. Προσεγγίζεις το θέμα εντελώς μπακάλικα. Και μόνο οι χιλιάδες εργατοώρες απλών πολιτών που θα εξοικονομηθούν είναι τεράστιο κέρδος για το κράτος από άποψη ΑΕΠ. Για τις υπόλοιπες ανάγκες πέρα απ' το γεγονός ότι δεν φαίνεται να έχεις σαφή εικόνα (πχ ο φετινός προϋπολογισμός πυροπροστασίας είναι o μεγαλύτερος εδώ και χρόνια) δεν πρέπει να διαλέξουμε ή το ένα ή το άλλο. Μπορούν να χρηματοδοτηθούν περισσότερα από ένα έργα.

27 λεπτά πριν, Dimichios είπε

Ναι ουσιαστικά εισαι γκρινιαρης γιατι δεν εισαι του χώρου... Για να μην μπω σε έννοιες που δεν καταλαβαίνεις (π.χ agile development) Κάθε εφαρμογή πλέον βγαίνει με μια απλή λειτουργία και προσπαθούν μέσα από το feedback που θα πάρουν να κάνουν αλλαγές ή να βάζουν τις νέες προσθήκες σαν increment όταν το  business δωσει το οκ... Επισης εφόσον αυτή τη στιγμή η εφαρμογή είναι λειτουργική γιατι να μην βγει στο ευρύ κοινο? Το KYC των τραπεζών είναι κάτι ιδιαίτερα πολύπλοκο και εμπλέκονται και οι τράπεζες για να γίνει σωστά τικαροντας όλες τις προϋποθέσεις και αν θες τη γνώμη μου είναι ανέφικτη η ημερομηνία που αναφέρουν... Καληνχυτα φιλε 

Το KYC μετράει ήδη 14 μήνες που παρουσιάστηκε από τον Μάιο του 2021. Το έχω χρησιμοποιήσει και λειτούργησε. Αυτό που ανακοινώθηκε για 1 Οκτωβρίου είναι η ενσωματωση της ψηφιακής ταυτότητας ως αντικατάσταση της φωτοτυπίας ταυτότητας. Όποτε νομίζω ότι το χρονοδιάγραμμα είναι εφικτο.

Επεξ/σία από Choulio
  • Like 4

1 λεπτό πριν, Dimichios είπε

Μπορείς να μου εξηγήσεις τι στο καλό θα κάνεις με μια εφαρμογή περιορισμένης λειτουργικότητας που θα σε υποχρεώνει (πρακτικά) να κρατάς το χαρί επάνω σου μόνιμα; Σε αεροδρόμια για εξω δεν κανει, σε τραπεζες ουτε, σε κινητη γιοκ , ε τι θα κάνεις; Θα σκεφτεσαι καθε φορα που εχεις να πας για να φυλάξεις το χαρτι σπιτι μη τυχον το χασεις ή θα το κρατας οπως τωρα πανω σου; Εγω οπως τωρα θα εχω την ταυτοτητα (χαρτι)μονιμα πανω μου. Μπορείς να μου απαντήσεις προς τι οι υπερμετροι πανηγυρισμοι για μια μια εφαρμογη που ΔΕΝ αποχαρτοποιει ακομα, αλλα υποσχεται να το κανει στο μελλον και οι ειδικοι του χωρου οπως εσυ θεωρουν το timιng του Οκτωβρη υπερβολικα αισιοδοξο;  Σε απλα λογια σημερα εκανε εγκαινια μιας ημιτελους εφαρμογης που θα δουλεψει στο μελλον, τσιμπησαν οι πολλοι νομιζωντας οτι θα πεταξουν το χαρτι και τελικα τομ αποτελεσμα ειναι παλι χαρτι στο χερι (με μια ψευτικη υποσχεση υποσχεση για περισσοτερη,οχι πληρη) αποχαρτοποιηση τον Οκτωβρη . Καλο σου βραδυ φιλε... 

• Like 1

Μόλις τώρα, kokoviosR είπε

Μπορείς να μου εξηγήσεις τι στο καλό θα κάνεις με μια εφαρμογή περιορισμένης λειτουργικότητας που θα σε υποχρεώνει (πρακτικά) να κρατάς το χαρί επάνω σου μόνιμα; Σε αεροδρόμια για εξω δεν κανει, σε τραπεζες ουτε, σε κινητη γιοκ , ε τι θα κάνεις; Θα σκεφτεσαι καθε φορα που εχεις να πας για να φυλάξεις το χαρτι σπιτι μη τυχον το χασεις ή θα το κρατας οπως τωρα πανω σου; Εγω οπως τωρα θα εχω την ταυτοτητα (χαρτι)μονιμα πανω μου. Μπορείς να μου απαντήσεις προς τι οι υπερμετροι πανηγυρισμοι για μια μια εφαρμογη που ΔΕΝ αποχαρτοποιει ακομα, αλλα υποσχεται να το κανει στο μελλον και οι ειδικοι του χωρου οπως εσυ θεωρουν το timιng του Οκτωβρη υπερβολικα αισιοδοξο;  Σε απλα λογια σημερα εκανε εγκαινια μιας ημιτελους εφαρμογης που θα δουλεψει στο μελλον, τσιμπησαν οι πολλοι νομιζωντας οτι θα πεταξουν το χαρτι και τελικα τομ αποτελεσμα ειναι παλι χαρτι στο χερι (με μια ψευτικη υποσχεση υποσχεση για περισσοτερη,οχι πληρη) αποχαρτοποιηση τον Οκτωβρη . Καλο σου βραδυ φιλε... 

Αντιλαμβάνεσαι τι σημαίνει περίοδος προσαρμογής; Έχεις δουλέψει ποτέ στη ζωή σου έστω και σε ένα πρότζεκτ που αφορούσε πάνω από 20 άτομα ή είσαι εντελώς άσχετος με τέτοιες καταστάσεις; Δεν θεωρείς ότι μια περίοδος προσαρμογής είναι απαραίτητη; Είπαμε από 1 Οκτωβρίου θα ισχύει ΠΑΝΤΟΥ στο εσωτερικό της χώρας όποτε όσα γράφεις είναι μιρλα. Για το εξωτερικό δεν είναι θέμα της Ελλάδας αλλά των άλλων χωρών να δεχτούν τη χρήση ψηφιακής ταυτοτητας. Πρέπει όμως να γίνει προσπάθειας να υιοθετηθεί από όλη την ΕΕ

• Thanks 1

1 λεπτό πριν, kokoviosR είπε

Μπορείς να μου εξηγήσεις τι στο καλό θα κάνεις με μια εφαρμογή περιορισμένης λειτουργικότητας που θα σε υποχρεώνει (πρακτικά) να κρατάς το χαρί επάνω σου μόνιμα;

Μην ξεχνας οτι ως πολιτης εισαι υποχρεωμενος να εχεις παντα την αστυνομικη ταυτοτητα πανω σου. Επισης, η εφαρμογη σου δινει και το διπλωμα ψηφιακα (για καποιο λογο κολλησες στις ταυτοτητες). Περιορισμενη λειτουργικοτητα μεν, αλλα υπαρχει χρησιμοτητα.

16 λεπτά πριν, Choulio είπε

Να τος κι ο άλλος. Σοβαρά ρε παιδιά υποστηρίζετε ότι ένας στρατιωτικός/λιμενικός/ναυτικός/αεροπόρος δεν είναι Έλληνες πολίτες με πλήρη δικαιώματα; Που τα είδατε αυτά; Για να απαντήσω σε αυτό που γράφεις δεν είναι θέμα ασφαλείας αλλά βάσης δεδομένων. Τα στοιχεία αντλούνται από τις βάσεις δεδομένων της Ελληνικής Αστυνομίας ενώ οι ταυτότητες των από πάνω βρίσκονται στις βάσεις δεδομένων του ΥΠΕΘΑ

Δεν έχει καμία βάση αυτό που λες φίλε μου. Προσεγγίζεις το θέμα εντελώς μπακάλικα. Και μόνο οι χιλιάδες εργατοώρες απλών πολιτών που θα εξοικονομηθούν είναι τεράστιο κέρδος για το κράτος από άποψη ΑΕΠ. Για τις υπόλοιπες ανάγκες πέρα απ' το γεγονός ότι δεν φαίνεται να έχεις σαφή εικόνα (πχ ο φετινός προϋπολογισμός πυροπροστασίας είναι o μεγαλύτερος εδώ και χρόνια) δεν πρέπει να διαλέξουμε ή το ένα ή το άλλο. Μπορούν να χρηματοδοτηθούν περισσότερα από ένα έργα.

Ναι όντως αν δεν σου έδινε το σύστημα δικαίωμα να το συμπληρώσεις είναι πρόβλημα 

Το KYC μετράει ήδη 14 μήνες που παρουσιάστηκε από τον Μάιο του 2021. Το έχω χρησιμοποιήσει και λειτούργησε. Αυτό που ανακοινώθηκε για 1 Οκτωβρίου είναι η ενσωματωση της ψηφιακής ταυτότητας ως αντικατάσταση της φωτοτυπίας ταυτότητας. Όποτε νομίζω ότι το χρονοδιάγραμμα είναι εφικτο.

Το τι παρουσιάστηκε με το το ισχύει πραγματικά 😂 δεν κοροϊδεύω εσένα απλα δεν πιστεύω ότι και να τους το έδωσαν πχ 2021 θα είχαν απαραίτητα χώρο και κόσμο για να το τρέξουν...επισης οι διαδικασίες που τρέχουν από πίσω είναι πολλές 

31 λεπτά πριν, Choulio είπε

Συγνώμη αλλά έχεις χρησιμοποιήσει ποτέ σου υπεύθυνη δήλωση που έχει εκδοθεί μέσα από το gov ή γράφεις για να γράψεις; Αν δεν ξέρεις κάτι μην το σχολιάζεις,εκτιθεσαι.

Μόλις τώρα, Dimichios είπε

Το τι παρουσιάστηκε με το το ισχύει πραγματικά 😂 δεν κοροϊδεύω εσένα απλα δεν πιστεύω ότι και να τους το έδωσαν πχ 2021 θα είχαν απαραίτητα χώρο και κόσμο για να το τρέξουν...επισης οι διαδικασίες που τρέχουν από πίσω είναι πολλές 

Ναι το ξέρω γι' αυτό ανέφερα ότι το έχω χρησιμοποιήσει. πχ έκανα λογαριασμό στην viva wallet χωρις προβλημα. Δεν ξερω αν εχει λειτουργησει σε παροχους κλπ. Ο λογος που το αναφερω ειναι οτι εχουν γινει ηδη πολλα για ενα ολοκληρωμενο KYC. Δεν ξεκινανε τωρα με σκοπο να το τελειωσουν τον Οκτωβριο

τουλαχιστον εδω υπαρχουν καμποσα λογικα σχολια, στις κριτικες του play store λενε ρατσιστικη την κυβερνηση επειδη το αφμ τους δεν τελειωνει σε 1 ωστε αν γραφτουν σημερα. και οταν ερθει η σερια του αφμ τους θα παψει η κυβερνηση να ειναι ρατσιστικη φανταζομαι...

9 λεπτά πριν, kokoviosR είπε

Κάθε μέρα πηγαίνεις σε τράπεζες; Όχι. 
Το δίπλωμα οδήγησης δουλεύει από την πρώτη ημέρα.
Οπότε κανένα πρόβλημα, ορθός ξεκίνησαν. 

• Like 2
  • Confused 1

7 λεπτά πριν, Choulio είπε

Αντιλαμβάνεσαι τι σημαίνει περίοδος προσαρμογής; Έχεις δουλέψει ποτέ στη ζωή σου έστω και σε ένα πρότζεκτ που αφορούσε πάνω από 20 άτομα ή είσαι εντελώς άσχετος με τέτοιες καταστάσεις; Δεν θεωρείς ότι μια περίοδος προσαρμογής είναι απαραίτητη; Είπαμε από 1 Οκτωβρίου θα ισχύει ΠΑΝΤΟΥ στο εσωτερικό της χώρας όποτε όσα γράφεις είναι μιρλα. Για το εξωτερικό δεν είναι θέμα της Ελλάδας αλλά των άλλων χωρών να δεχτούν τη χρήση ψηφιακής ταυτοτητας. Πρέπει όμως να γίνει προσπάθειας να υιοθετηθεί από όλη την ΕΕ

Προσπαθήστε να αντιληφθείτε τι ακριβώς γράφω, όχι περίπου,ουτε  όσα σας βολευουν. Εχω ηδη απαντησει.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...