Προς το περιεχόμενο

Διαθέσιμο το gov.gr Wallet για ταυτότητα και άδεια οδήγησης στο smartphone [Ενημέρωση]

Hal9000

Προτεινόμενες αναρτήσεις

1 ώρα πριν, Dead-Poet είπε

Για ποιον λόγο; Από τη στιγμή που προβλέπεται μεταβατική περίοδος (σε όλη την ΕΕ) μέχρι το 2033, δεν ξέρω γιατί θα πρέπει με το ζόρι να σπεύσουμε να πληρώνουμε παράβολα. Μέχρι το 2033 γίνεται ΙΣΟΤΙΜΑ δεκτό, και από εκεί και πέρα ΟΠΟΙΟΣ θέλει, το κάνει νωρίτερα.

Τώρα, φταίω εγώ που είμαι χαζούλης και εξακολουθώ να μην καταλαβαίνω τι σημαίνει το παραπάνω; Τι σημαίνει "απευθείας πρόσβαση" και τι διαφορά έχει από τον... "αργό έλεγχο"; Και γιατί θα πρέπει, στο φινάλε, να παραχωρώ ΠΡΟΣΒΑΣΗ στον κάθε σεκιουριτά της συναυλίας σε προσωπικά μου στοιχεία; Με τι δικαιοδοσία να έχει πρόσβαση σε αυτά; Δεν αρκεί δηλαδή που απλά μπορώ να χρησιμοποιήσω την εφαρμογή για να του δείξω την ταυτότητα για οπτική μόνο ανάγνωση;

Δεν θα του το δείξεις, παράλληλα με την εφαρμογή θα έχει ισχύ και η ταυτότητα-δίπλωμα. Για καμμία δημόσια υπηρεσία θα είναι χρήσιμο(για εμένα για τη revolut,είμαι με παλιά ταυτότητα-διπλωμα και δεν δέχονται ταυτοπροσωπεια)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 925
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

46 λεπτά πριν, BeSt_ είπε

Πολιτική περιβολή όταν είμαστε εκτός υπηρεσίας γιατί έχουμε? γιατί ψηφίζουμε τότε?

Όλοι πολίτες της Ελλάδας είμαστε αδερφέ

Είσαι στρατιωτικός και δεν ξέρεις ότι δεν θεωρείσαι πολίτης??? 

Αν ήσουν πολίτης θα είχες πολιτική και όχι στρατιωτική ταυτότητα

Αν θέλεις να γίνεις πολίτης παραιτείσαι ή περιμένεις να πάρεις σύνταξη και να σου πουν και το "καλός πολίτης". 

• Like 4

11 λεπτά πριν, Nabuko είπε

Είσαι στρατιωτικός και δεν ξέρεις ότι δεν θεωρείσαι πολίτης??? 

Αν ήσουν πολίτης θα είχες πολιτική και όχι στρατιωτική ταυτότητα

Αν θέλεις να γίνεις πολίτης παραιτείσαι ή περιμένεις να πάρεις σύνταξη και να σου πουν και το "καλός πολίτης". 

Το να διαχωρίζει δεν είναι σωστό  όλοι πρέπει να έχουμε πρόσβαση στις υπηρεσίες του κράτους οποίος θέλει ας υποβάλει ερωτήματα εδώ  https://support.gov.gr/guide/index.jsp?type=govgr188

1 ώρα πριν, Dead-Poet είπε

Τώρα, φταίω εγώ που είμαι χαζούλης και εξακολουθώ να μην καταλαβαίνω τι σημαίνει το παραπάνω; Τι σημαίνει "απευθείας πρόσβαση" και τι διαφορά έχει από τον... "αργό έλεγχο"; Και γιατί θα πρέπει, στο φινάλε, να παραχωρώ ΠΡΟΣΒΑΣΗ στον κάθε σεκιουριτά της συναυλίας σε προσωπικά μου στοιχεία; Με τι δικαιοδοσία να έχει πρόσβαση σε αυτά; Δεν αρκεί δηλαδή που απλά μπορώ να χρησιμοποιήσω την εφαρμογή για να του δείξω την ταυτότητα για οπτική μόνο ανάγνωση;

Αν θες για οπτικη αναγνωση μονο, κουβαλας την πλαστικη ταυτοτητα. Αν οχι, ο αλλος πρεπει να επιβεβαιωσει οτι τα στοιχεια ποου βλεπει ειναι αληθη. Οπως και στο covid app, απλα ελεγε ποσους ελεγξαμε (ισως και μονο το ονομα σε περιπτωση ελεγχου), οχι τα στοιχεια του

Μόλις τώρα, Pure είπε

Το να διαχωρίζει δεν είναι σωστό  όλοι πρέπει να έχουμε πρόσβαση στις υπηρεσίες του κράτους οποίος θέλει ας υποβάλει ερωτήματα εδώ  https://support.gov.gr/guide/index.jsp?type=govgr188

Το θεμα ειναι οτι δεν ξερει οτι δεν θεωρειται πολιτης ο ιδιος. Ή θα το βαλουν πιο μετα, ή παιζει θεμα ασφαλειας λογω βασης δεδομενων (αν και δεν βρισκω λογο)

Από πολιτικής πλευράς μια χαρά ιδέα … καιρός ήταν μετά από τόσα χρόνια.

Από τεχνικής πλευράς … μπάζο επιεικώς. Τραγικότατη υλοποίηση.

Στην αρχή έδειχνε ότι φορτώνει χωρίς τέλος. Μετά σφάλματα κάτι data incorrect format κλπ.

Προγραμματιστές της πλάκας έβγαλαν release και καλά. Απαράδεκτοι.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ερώτηση: Το ΑΦΜ μου τελειώνει σε 7. Αν ξεχαστώ και δεν το κάνω τη μέρα που ανοίξει για το 7, θα μπορώ να το κάνω την επόμενη μέρα ή θα περιμένω 10 μέρες να ξανακάνει κύκλο 8, 9, 0, 1, 2 κτλ; 

(σόρι αλλά αν είναι να ρωτάμε βλακείες κάθε 2-3 σχόλια, να το κάνουμε σωστά :) )

Επεξ/σία από apos

• Super Moderators
3 minutes ago, apos said:

Ερώτηση: Το ΑΦΜ μου τελειώνει σε 7. Αν ξεχαστώ και δεν το κάνω τη μέρα που ανοίξει για το 7, θα μπορώ να το κάνω την επόμενη μέρα ή θα περιμένω 10 μέρες να ξανακάνει κύκλο 8, 9, 0, 1, 2 κτλ; 

(σόρι αλλά αν είναι να ρωτάμε βλακείες κάθε 2-3 σχόλια, να το κάνουμε σωστά :) )

Προφανώς. Και οπως συνήθως γίνεται τελευταία, από αύριο λογικά θα ανοίγουν περισσότεροι από ένας αριθμοί ταυτόχρονα καθημερινά. 

3 λεπτά πριν, billdanos είπε

Προφανώς. Και οπως συνήθως γίνεται τελευταία, από αύριο λογικά θα ανοίγουν περισσότεροι από ένας αριθμοί ταυτόχρονα καθημερινά. 

Και εγω ετσι το κοβω. Βασικα μου φαινεται τερμα χαζο που το εβαλαν, αλλα οκ, ενθουσιασμος 1η μερα. Δεν ειναι και κανα gov.grWallet Pass για να την πεσουν ολοι.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, billdanos είπε

(Πλάκα έκανα, όπως άφησα να εννοηθεί στο τέλος - προφανώς ανεπιτυχώς :P )

Επεξ/σία από apos

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
22 ώρες πριν, SabotazNic είπε

Αυτο δεν θα επρεπε να σε ενδιαφερει σαν απλο πολιτη. Ο αστυνομικος που θα σε ελεγξει, πρεπει να εχει ιντερνετ για να ταυτοποιησει πανω απο ολα την γνησιοτητα του αρχειου, οχι για να δει τα στοιχεια σου.

Φίλε Sabotaz σε αυτό το σημείο κάνεις λάθος. Κάθε είδους δαπάνη και επιβάρυνση του κρατικού προϋπολισμού πρέπει/θα πρέπει να μας απασχολεί διότι και η παραμικρή δαπάνη βαραίνει σε τελική ανάλυση τον καθένα από εμάς (όντας φορολογούμενοι πολίτες).

Οκ, προσφέρουμε την ψηφιακή εκδοχή της ταυτότητας και ταυτόχρονα ανοίγουμε τον ασκό του αιόλου για νέα έξοδα (εκατομμυρίων € και μακροπρόθεσμα δισεκατομμυρίων) για να καλυφθεί το κόστος χρήσης δεδομένων ON THE GO σε όλο το φάσμα του δημόσιου τομέα (για λόγους ταυτοποίησης). Στην Ελλάδα ζούμε και γνωρίζουμε την κατάχρηση που πρόκειται να γίνει σε τέτοιου είδους παροχές (εν μέσω κρίσης) και κυρίως όταν το κόστος των υπηρεςιών αυτών πρόκειται να καλυφθεί εξ ολοκλήρου το Δημόσιο. Περιττό να σχολιάσουμε το πόσο ακριβό παραμένει το Internet στην Ελλάδα καθώς και το πόσο πρόκειται να επιβαρυνθεί ο προϋπολογισμός με κάτι τέτοιο. Σε ορισμένες χρονικές συγκυρίες είναι προτιμότερο να διοχετεύεις δημόσιους πόρους που πλεονάζουν σε αμεσότερες ανάγκες για τις οποίες επιβάλλεται η μέριμνα του δημοσίου.

Προσωπικά θα με ικανοποιούσε περισσότερο η ενίσχυση του πυροσβεστικού σώματος και η επακόλουθη αναβάθμιση όλων των διαθέσιμων μέσων πυροπροστασίας - -> από το να βλέπω κατ´επανάληψη δαπάνες εκατομμυρίων ευρώ για την ανάπτυξη των GOV.gr apps. Προφανώς και έχουμε ανάγκη για ανάπτυξη αλλά τη δεδομένη χρονική στιγμή υπάρχουν επείγουσες ανάγκες (οι οποίες έχουν μπει για άγνωστο λόγο στον πάγο εδώ και δεκαετίες). Μάλλον η προστασία των δασικού/ζωικού πλούτου έρχεται δεύτερη μπροστά στην ανάπτυξη των νέων ταυτότητων…. Και για να μην μπούμε στη διαδικασία να μετατρέψουμε την συζήτηση από πολιτική σε κομματική, πολύ απλά θα πω ότι η πολιτική δυσπραγία  στο ζήτημα των πυρκαγιών αφορά ΟΛΟΥΣ όσους πέρασαν και είναι εμφανής για δεκαετίες… Όλοι γνωρίζουμε ότι πρέπει να γίνει «κάτι» αλλά δεν κάνουμε τίποτα γι αυτό. Το πολιτικό παιχνίδι θα γίνει όπως πρέπει να γίνει, ωστόσο δεν θα επευφημούμε παροχές που θα έπρεπε να θεωρούνται αυτονότητες προ πολλού και μας κοστίζουν ΠΟΛΥ ακριβά…

Επεξ/σία από ramarg
  • Confused 3

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 λεπτά πριν, ramarg είπε

Κάθε είδους δαπάνη και επιβάρυνση του κρατικού προϋπολισμού πρέπει/θα πρέπει να μας απασχολεί διότι και η παραμικρή δαπάνη βαραίνει σε τελική ανάλυση τον καθένα από εμάς (όντας φορολογούμενοι πολίτες).

Μόνο που υπάρχει τεράστια γραφειοκρατία είναι τεράστια δαπάνη για το κράτος και τους πολίτες του. Όλα αυτά είναι μια καλή επένδυση και τα λεφτά τα παίρνουμε πίσω.

Ευτυχώς που κάτι σαν και εσένα δεν είναι στη κυβέρνηση γιατί ακόμα με FAX θα ήμασταν. 

Επεξ/σία από Stoliver

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 λεπτά πριν, Stoliver είπε

Μόνο που υπάρχει τεράστια γραφειοκρατία είναι τεράστια δαπάνη για το κράτος και τους πολίτες του. Όλα αυτά είναι μια καλή επένδυση και τα λεφτά τα παίρνουμε πίσω.

Εξαρτάται το πρίσμα από το οποίο προσεγγίζει κανείς την οντότητα αυτή που λέγεται «κράτος» και την διαχείριση των υποθέσεων του με το «γραφειοκρατικό μοντέλο»

Η συγκεκριμένη εφαρμογή θα ήταν πράγματι μία καλή επένδυση αν εκτός από έξοδα, επρόκειτο να αποφέρει κάποιους είδους έσοδα με τρόπο που να καλυφθεί έστω το αρχικό κόστος επένδυσης & να αποφέρει κέρδος. Όπως ανέλυσα παραπάνω όχι απλά δε θα αποφέρει έσοδα αλλά αντιθέτως ανοίγει τον ασκό του αιόλου για νέα έξοδα. Από οικονομικής απόψεως λοιπόν δε θα έλεγα ότι είναι μία ΚΑΛΗ επένδυση. Καλύπτει μία ανάγκη των πολιτών αλλά όχι τόσο επείγουσα όσο άλλες. 

Επεξ/σία από ramarg

Να κανω μια ερωτηση καθως στο "χαος" των σχολίων ισως να μην το πηρε το μάτι μου.

Στο GOOGLE wallet θα μπορει να προστεθει η ταυτότητα ή/και το δίπλωμα οδηγησης;;

Δεν ειμαι φαν των 200 εφαρμογων στο κινητο...

Διαβάζοντας τα σχόλια είναι να απορεί κανείς με την οπισθοδρομικότητα του μέσου πολίτη. Η συνωμοσιολογία και η τεχνοφοβία σε επίπεδο ασθένειας.

• Like 5

2 ώρες πριν, kokoviosR είπε

''Κατ' εξαίρεση, αναφορικά με τις συναλλαγές πολιτών με πιστωτικά ιδρύματα, με χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς και με παρόχους υπηρεσιών σταθερής και κινητής τηλεφωνίας, τα ψηφιακά αντίγραφα θα ξεκινήσουν να έχουν ισχύ από την 1η Οκτωβρίου 2022.''

Εδω ακομα πανηγυριζουν υπερμετρα μερικοι...και οταν γραφω οτι τα απλικεισον ειναι ημιτελη με λενε γκρινιαρη.

Οτι ναναι. Καμιά σχέση με την εφαρμογή δεν έχει αυτό. Απλά από αρχές Οκτώβρη θα δημιουργήσουν μια εξτρά υπηρεσία για αυτούς που χρειάζονται τέτοια αντίγραφα. Δεν θα έχει καμιά σχέση με την υπάρχουσα εφαρμογή.

Αυτό που θα γίνει είναι να σταματήσει να χρησιμοποιείται χαρτί τελείως για αυτή την κατάσταση. Αυτή η ΝΕΑ λοιπόν υπηρεσία θα είναι από Οκτώβρη. Το πως επιδράς με το ΚΡΑΤΟΣ λύνεται με την σημερινή εφαρμογή. Με τρίτους σε λίγους μήνες.

Στις 27/7/2022 στις 12:05 ΠΜ, GodzillaCover είπε

Αυτό που με προβληματίζει είναι πώς θα καταλαβαίνει η αστυνομία αν σου έχουν πάρει το δίπλωμα;

Πολύ απλό. Η ψηφιακή ταυτότητα και το ψηφιακό δίπλωμα είναι ενα έγγραφο, όπως είναι η ψηφιακή εξουσιοδότηση.
Ανα πάσα στιγμή μπορείς να μπεις στο σύστημα και να ακυρώσεις την εξουσιοδότηση ή να εκδόσεις άλλη.

Το ίδιο και το δίπλωμα. Ενα ψηφιακό έγγραφο είναι που μπορείς σε κάθε στιγμή να το ακυρώσεις, και μπορεί το κράτος να το θέσει σε "αναστολή". Ενα flag είναι.

Αν το χάσεις το κινητό, απλά μπαίνεις στην εφαρμογή και ανακαλείς το έγγραφο και είναι σαν να μην υπάρχει.

• Confused 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...