Προς το περιεχόμενο

Διαθέσιμο το gov.gr Wallet για ταυτότητα και άδεια οδήγησης στο smartphone [Ενημέρωση]

Hal9000

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Αντε, ακόμα 20 λεπτά θα περιμένω έξω από τα ΚΕΠ. Ουφ, τέλεια. 

*ελπίζω το ινσομνια να έμαθε να μην δημοσιεύει τέτοιο άρθρο πριν από την επίσημη λειτουργία της εφαρμογής :P

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 925
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• Moderators
24 λεπτά πριν, LLLEFTERIS είπε

Μια εφαρμογη για αυτους που το μοναδικο που κουβαλησουν μαζι τους ειναι το κινητο γιατι δεν ζουν χωρις αυτο, κλειδια μπορει να ξεχασουν κινητο με την καμια.

Εγω λεω κουβαληστε μαζι σας την κανονικη ταυτοτητα και το κανονικο διπλωμα γιατι σε περιπτωση που πρεπει να σκαναρουν καποιο λιγο δυσκολο να σκαναρουν το κινητο.

Mια χαρα σκαναρεται το κινητο, εχω σκαναρει απειρα QR covid pass μεσω της εφαρμογης για την εισοδο σε καταστημα.

• Like 2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Άνοιξε για μένα (ΑΦΜ σε 1) Έχει να προτείνει κανείς εφαρμογή wallet για android για να περαστούν όλα αυτά;

Επεξ/σία από infidel
  • Like 1

18 ώρες πριν, pointyhat είπε

Παιδιά για όνομα... Διαβαστε το άρθρο, 100 λεξεις ειναι. Απο αύριο σταδιακά και με κριτήριο τον λήγοντα του αφμ σας θα κατεβαζετε τα εγγραφα σας. ΕΛΕΟΣ, μην κανετε σαν τα ψεκια του fb. 

Ηδη 3-4 πηγαν και έβαλαν 1 αστερακι στο αππ επειδη δεν κανει login

Tιμούλα;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Λοιπόν, το ενεργοποίησα στις 18:00.

Τα στοιχεία τα δείχνει (για οπτική ανάγνωση, χωρίς αναγκαστικά QR) με ένα tap. Στο Apple Wallet προστέθηκαν εύκολα, αν και εκεί δείχνει μόνο ονοματεπώνυμο, φωτογραφία, αριθμό ταυτότητας (ή άδειας οδήγησης) και ημερομηνία γέννησης. Επίσης, αν τα προσθέσεις και τα δύο, το Apple Wallet τα ομαδοποιεί το ένα δίπλα στο άλλο και πρέπει να κάνεις swipe ανάλογα με το ποιο θέλεις να δείξεις, όπως ακριβώς και με τα κορωνοπάσα δηλαδή (αν έχεις κορωνοπάσα για παραπάνω του ενός άτομα). Τα χρώματα στο Apple Wallet δεν διαφέρουν μεταξύ των δύο εγγράφων, είναι ένα και πανομοιότυπο (μπλε σκούρα) με εκείνο των κορωνοπάσων, όπως επίσης δεν διαφέρει και ο σχεδιασμός από αυτόν των κορωνοπάσων.

Το περίεργο είναι ότι για την άδεια οδήγησης (το οποίο είναι στην περίπτωσή μου χάρτινο και όχι σε μορφή πιστωτικής) δεν χρησιμοποίησε τη φωτογραφία του διπλώματος, αλλά της ταυτότητας! Πάντως, και σε αυτή αναγράφεται το ονοματεπώνυμο και με λατινικά, μολονότι στη χάρτινη εκδοχή είναι μόνο με ελληνικά.

Τέλος, δεν μπορώ να καταλάβω τι διαφορά έχουν τα (διαφορετικά) πλήκτρα "Quick Scan" και "Προβολή QR κωδικού", αφού και τα δύο, αν τα πατήσεις, κάποιο QR δείχνουν.

Επεξ/σία από Dead-Poet
  • Like 1

• Moderators

Eτοιμος κι εγω με ΑΦΜ σε 1. Μου εστειλαν 2 6ψηφιους και μπηκε και το διπλωμα και η ταυτοτητα τσακ μπαμ. Ενεργοποιησα και τα βιομετρικα ουτως ωστε να ανοιγει με το δακτυλικο και ολα καλα και συμμαζεμενα :D

• Like 4

4 λεπτά πριν, infidel είπε

Άνοιξε για μένα (ΑΦΜ σε 1) Έχει να προτείνει κανείς εφαρμογή wallet για android για να περαστούν όλα αυτά;

Για ποιο λόγο δεν αξιοποίησαν νεοσύστατο google wallet 🤦🤦🤦

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
53 minutes ago, LLLEFTERIS said:

σε περιπτωση που πρεπει να σκαναρουν καποιο λιγο δυσκολο να σκαναρουν το κινητο.

Εσυ το πιστοποιητικο εμβολιασμου το ειχες τυπωμενο σε κολλα Α4 και το κουβαλουσες μαζι; Γιατι εμας στο κινητο μια χαρα το σκαναραν

Βγαλτε ρε μοντς το οριο στα reactions

Επεξ/σία από Kostasspil
  • Like 3

• Moderators

Φαν φακτ και στο διπλωμα "τραβηξαν" την φωτογραφια της ταυτοτητας και οχι την native του χαρτινου ροζ διπλωματος που εχω. 😛

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...